Για πες γιατί; Απαγορευόταν να χτίσεις μέσα σε δάσος πιο παλιά;
Όχι.
Απλά το χωριό ήταν ασφάλεια... αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης με πεύκα.
Μα ίντα λες!;
Αυτά που διαβάζεις... Από το 1967 απαγόρεψαν να κόψεις πεύκα και γιαυτό οι εμπρησμοί, τίτλοι ιδιοκτησίας υπάρχουν, κανονικά το κράτος θα έπρεπε να αποζημιώσει αυτούς που έχασαν την περιουσία τους με τον νόμο και όχι απλά να του απαγορεύουν να κόψει πεύκο για να χτίσει... εφόσον ήταν δικό του.
Πως το βλέπεις;
Πάνας έγραψε: 28 Απρ 2018, 23:07
Αυτά που διαβάζεις... Από το 1967 απαγόρεψαν να κόψεις πεύκα και γιαυτό οι εμπρησμοί, τίτλοι ιδιοκτησίας υπάρχουν, κανονικά το κράτος θα έπρεπε να αποζημιώσει αυτούς που έχασαν την περιουσία τους με τον νόμο και όχι απλά να του απαγορεύουν να κόψει πεύκο για να χτίσει... εφόσον ήταν δικό του.
Πως το βλέπεις;
Πώς κληρονόμησε κάποιος δασική περιουσία; Είχε προπάππο τον αρχηγό της φυλής;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Πως το βλέπεις;
Γιατί υπήρχε υποθηκοφυλακείο;
Με μαρτυρίες έγιναν όλα όταν ξεκίνησαν απλά η περιοχή ήταν του τάδε, δεν απαγορευόταν να έχεις στην κατοχή σου δάσος. Στην Θεσσαλία μοίρασαν τον κάμπο με τις πέτρες... όποιος έριχνε πιο μακρυά την πέτρα μέχρι εκεί ήταν η ιδιοκτησία του, ο επόμενος ξεκίναγε να ρίξει την πέτρα από τα σύνορα του προηγούμενου....
Πως το βλέπεις;
Γιατί υπήρχε υποθηκοφυλακείο;
Με μαρτυρίες έγιναν όλα όταν ξεκίνησαν απλά η περιοχή ήταν του τάδε, δεν απαγορευόταν να έχεις στην κατοχή σου δάσος. Στην Θεσσαλία μοίρασαν τον κάμπο με τις πέτρες... όποιος έριχνε πιο μακρυά την πέτρα μέχρι εκεί ήταν η ιδιοκτησία του, ο επόμενος ξεκίναγε να ρίξει την πέτρα από τα σύνορα του προηγούμενου....
Εντάξει θα μας βάλουν προστιμα θα τα κανουμε δόσεις κι αυτό, μη το ψάχνεις
Κλασικά.
Θα γινει μητρώο "καταπατητών" και θα αρχισουν να μαζεύουν λεφτα
Όπως κι εγινε με επαγ. μητρώα αν δε γραφεις προστιμο.
Πάνας έγραψε: 28 Απρ 2018, 23:23
Όπα... γιατί αυθαίρετα;
Εφόσον το κράτος το δέχτηκε και το σχεδίασε αυτό και έκανε συμβόλαια ιδιοκτησίας. Έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ε τώρα άλλαξε γνώμη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Πάνας έγραψε: 28 Απρ 2018, 23:23
Όπα... γιατί αυθαίρετα;
Εφόσον το κράτος το δέχτηκε και το σχεδίασε αυτό και έκανε συμβόλαια ιδιοκτησίας. Έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ε τώρα άλλαξε γνώμη.
Ε, όχι δεν γίνεται να αλλάζει έτσι γνώμη. Έχω κάτι χωράφια στην Μυτιλήνη περιφραγμένα με τίτλους όλα...και επειδή δεν πατούσε κανένας κατέβηκε το δάσος και μπήκε μέσα.
Για πες τι γίνεται;
Πάνας έγραψε: 28 Απρ 2018, 23:28
Ε, όχι δεν γίνεται να αλλάζει έτσι γνώμη. Έχω κάτι χωράφια στην Μυτιλήνη περιφραγμένα με τίτλους όλα...και επειδή δεν πατούσε κανένας κατέβηκε το δάσος και μπήκε μέσα.
Για πες τι γίνεται;
Ωχ, συρματόπλεγμα; Κανόνισε μη φας καμιά καταγγελία για το πλέγμα.
Πάνας έγραψε: 28 Απρ 2018, 23:28
Για πες τι γίνεται;
Ωχ, συρματόπλεγμα; Κανόνισε μη φας καμιά καταγγελία για το πλέγμα.
Ικανούς τους έχω. Από τότε που πέθανε ο παππούς ρήμαξαν, εγώ δεν πήγαινα γιατί το σπίτι πήγε σε ξάδερφο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 28 Απρ 2018, 23:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η διπλανή μου έχει το ίδιο πρόβλημα στη ορεινή Μαγνησία. Έχει τίτλους από τον προπάππο της και χαρακτήρισαν την έκταση δασική χωρίς καμιά αποζημίωση. Τώρα τρέχει σε δικαστήρια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Σου ξαναλέω ότι δεν απαγορευόταν να έχεις δασική έκταση στην ιδιοκτησία σου και εσύ μου λες για αεροφωτογραφίες. Όταν βγήκε ο νόμος για την κοπή του πεύκου κανείς δεν τους αποζημίωσε γιατί η περιουσία τους έχασε αξία και τώρα τους ονομάζουν καταπατητές.
Αργότερα πήρε φωτιά και την εκμεταλλεύτηκαν... βάση νόμου πάλι.