!!! DEVELOPMENT MODE !!!

3 ευρώ το σουβλάκι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:10
paul25 έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:09
wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:00 Καλά υγιεινό δεν είναι, πρέπει να έχεις στομάχι από χυτοσιδηρά υλικά για να τα χωνέψεις, αλλά έστω.
Στην Αγγλία είχε κι εκεί κάτι φτηνά χοτντογκάκια παλιά.
Αλλά μιλάμε έχει πέσει μεγάλη χουντάρα.
Αν ζούσε ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος στις μέρες μας, θα είχε γραφτεί στην ΚΝΕ, σίγουρα πράγματα.
Υγιεινο ειναι τι εχει? Κρεατακι, λαχανικα και πιτουλα. Μπροστα στα μπεργκερ δυναμιτες που τρωνε οι ξενοι και τα χοτ ντογκ ειναι πολυ καλυτερο.
Τι θες να είχαν ;
Υδροκυάνιο ; Πυρίτιδα ;
Ποια; Τα σουβλακια; Μια χαρα σου λεω ειναι απο τα μπεργκερ. Οταν λεμε junk food εννοουμε τα burgers, τα χοτ ντογκς και τις Καναδεζικες Πιτσες
Οχι τα σουβλακια.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:03
brb και tyt έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:26
hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:10 Το 1981, μπορεί. Το 2001 έκανε όσο και το 2002 όσο και το 2003, δηλαδή 200 δραχμές.

Εξαιρετικό site, λόγω της χρόνιας γκρίνιας τους για την ακρίβεια, είναι η σελίδα του Ριζοσπάστη. Ειδικά οι συγκρίσεις στα οπωροκηπευτικά είναι και γαμώ. Ρίξτε μια ματιά σε τιμές του 1998 και πείτε μου πόσο διαφορετικές είναι σήμερα, 21 χρόνια μετά:

Ετσι, οι ντομάτες πωλούνταν μέχρι 400 δρχ. το κιλό, οι πατάτες στις 100-180 δρχ. το κιλό, τα ξερά κρεμμύδια μέχρι 200 δρχ. το κιλό και τα φρέσκα μέχρι 300 δρχ., τα κολοκυθάκια μέχρι 600 δρχ. το κιλό, τα λεμόνια στις 150 δρχ. και το μαρούλι στις 100 δρχ. το ένα. Τέλος, τα πορτοκάλια πωλούνταν προς 100-180 δρχ. το κιλό, τα μήλα 250-300 δρχ. και τα αχλάδια μέχρι 380 δρχ. το κιλό.
Προέλευση ξέρουμε; Τώρα είναι φθηνά (ή αν αποπληθωρίσουμε, όχι πολύ ακριβότερα) επειδή είναι εισαγόμενα. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και τους μισθούς.
Π.χ. εγώ φέτος πουλούσα Νευροκοπίου προς 0,50 λεπτά την μικρή και 0,80 την μεγάλη.
Φθηνα τις πουλάς.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Παρεπιπτόντως, όλα τα γυράδικα αγοράζουν γύρο από τις βιομηχανιες επεξεργασίσας κράτος που είναι στο Καλοχώρι. Είναι επιεικώς απαράδεκτος. Πριν 15 χρόνια ήταν στην Χαλκέων ο παππούς που έφτιαχνε μόνος του τον γύρο από κρέατα της αγοράς και ήταν φοβερός (ο γυρος όχι ο παππλούς :D ) Τον πουλούσε ενάμιση ευρώ όταν οι άλλοι τον έδιναν 2 ευρώ.
hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:03 Π.χ. εγώ φέτος πουλούσα Νευροκοπίου προς 0,50 λεπτά την μικρή και 0,80 την μεγάλη.
Φθηνα τις πουλάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 18 Απρ 2019, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

paul25 έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:13
wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:10
paul25 έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:09

Υγιεινο ειναι τι εχει? Κρεατακι, λαχανικα και πιτουλα. Μπροστα στα μπεργκερ δυναμιτες που τρωνε οι ξενοι και τα χοτ ντογκ ειναι πολυ καλυτερο.
Τι θες να είχαν ;
Υδροκυάνιο ; Πυρίτιδα ;
Ποια; Τα σουβλακια; Μια χαρα σου λεω ειναι απο τα μπεργκερ. Οταν λεμε junk food εννοουμε τα burgers, τα χοτ ντογκς και τις Καναδεζικες Πιτσες
Οχι τα σουβλακια.
Μαπακίες είναι αυτά.
Υγειεινά δεν είναι.
Υγιεινό είναι μόνο το ρύζι, το κριθάρι και τα γιουβαρλάκια.
Αλλά τα μπέργκερ είναι για τους Αμερικάνους ότι είναι για μας τα souvlakis.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:02
wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:19
hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:10

Το 1981, μπορεί. Το 2001 έκανε όσο και το 2002 όσο και το 2003, δηλαδή 200 δραχμές.

Εξαιρετικό site, λόγω της χρόνιας γκρίνιας τους για την ακρίβεια, είναι η σελίδα του Ριζοσπάστη. Ειδικά οι συγκρίσεις στα οπωροκηπευτικά είναι και γαμώ. Ρίξτε μια ματιά σε τιμές του 1998 και πείτε μου πόσο διαφορετικές είναι σήμερα, 21 χρόνια μετά:

Ετσι, οι ντομάτες πωλούνταν μέχρι 400 δρχ. το κιλό, οι πατάτες στις 100-180 δρχ. το κιλό, τα ξερά κρεμμύδια μέχρι 200 δρχ. το κιλό και τα φρέσκα μέχρι 300 δρχ., τα κολοκυθάκια μέχρι 600 δρχ. το κιλό, τα λεμόνια στις 150 δρχ. και το μαρούλι στις 100 δρχ. το ένα. Τέλος, τα πορτοκάλια πωλούνταν προς 100-180 δρχ. το κιλό, τα μήλα 250-300 δρχ. και τα αχλάδια μέχρι 380 δρχ. το κιλό.
80 drx. και 100 η κόκα.
Σταμάτα να βγάζεις τιμές από τον κώλο σου. 200 δραχμές έκαναν τα κουτάκια.
Μπαίνει πριν μερικά χρόνια ένας τύπος και μου ζητάει ένα εργαλείο αρκετά σπάνιο (πριονάκι καπλαμά), απ' αυτά που άμα κάνεις το λάθος και πάρεις καμιά εξάδα τα έχεις και τα βλέπεις για τα επόμενα 10 χρόνια. Στην περιοχή μας τουλάχιστον, δεν ξέρω τι παίζει αλλού.

Θυμάμαι ότι κάπου έχει μείνει ένα καημένο μόνο του και παραπονεμένο, από την εποχή των δεινοσαύρων, καλής ποιότητας μάλιστα, γερμανικό.
Πριν ψάξω να το βρω, του λέω ότι πρέπει να 'χω, με ρωτάει τιμή και του λέω 6 ευρώ. Αρχίζουν τα γνωστά "6 ευρώ; όχι ρε συ, αυτά τα παίρναμε 400-500 δραχμές" και τα ρέστα, του λέω "ναι, όταν ακόμα ήσουν μαθητευόμενος μάγος, δεν θυμάσαι καλά" κι αρχίζει ο καυγάς για το πόσο κάνανε επί δραχμών και τα γνωστά. Μου λέει "έστω, φέρε να δω αν είναι αυτό που ψάχνω", το βρίσκω μετά από μπόλικο ψάξιμο, του το δείχνω σκόπιμα από μακρυά για να μην δει την ετικέτα, μου λέει "να, αυτό ακριβώς είναι, το γερμανικό. Το τελευταίο πάλι από σένα το είχα πάρει". Οπότε το γυρνάω κι απ' την άλλη το πριόνι για να δει την ετικέτα, η τιμή που είχε επάνω ήταν ξεχασμένη και ακόμα σε δραχμές (τόσο αρχαίο). 2,5 χιλιάρικα έλεγε, δηλαδή λίγο ακριβότερο απ' ό,τι του το έδινα τώρα. Αλλά ήταν σίγουρος... ήξερε καλά αυτός, αλίμονο.

Με τους παππούδες που μπαίνουν στο μαγαζί, κάθε μέρα έχουμε τέτοια. Πότε για τιμές δραχμών/ευρώ, πότε για φετεινές/περσινές κλπ.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:16 Μαπακίες είναι αυτά.
Υγειεινά δεν είναι.
Υγιεινό είναι μόνο το ρύζι, το κριθάρι και τα γιουβαρλάκια.
Αλλά τα μπέργκερ είναι για τους Αμερικάνους ότι είναι για μας τα souvlakis.
Τα σουβλακια ειναι μια χαρα, ιδιαιτερα τα παραδοσιακα. Που βλεπεις σε αυτα κατι ανθυγιεινο; Τα burgers δικαιολογημενα ειναι ανθυγιεινα εχουν κρεας τιγκα στο λιπος και απο κακης ποιοτητας κρεατα (κιμας), μουσταρδες, κετσαπ, μαγιονεζες, ψωμακια που φτιαχνονται βιομηχανικα κλπ. Μιλαμε για την απολυτη βομβα. Επισης εχω πει οτι οπου βλεπετε γιατρους να προτεινουν αποφυγη junk food εννοουν τα burgers, δεν υπαρχουν μελετες που να αποδεικνυουν την ανθυγιεινοτητα του σουβλακιου, οι περισσοτερες ειναι Αμερικανικες.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:09
wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:19

80 drx. και 100 η κόκα.
Είσαι μέγιστος μπαγλαμάτορας μου φαίνεται.
Ένα στοιχηματάκι ;
50 ευρώ.
Θα πάρουμε τη fanta τηλέφωνο.
Διαιτηταί οι moderators του πχόρουμ.
Δεν χρειάζεται. Έχω τιμολόγια. Αλλά αν θέλεις κάτι πιο πρόχειρο, αυτές είναι τιμές του 1995:

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3684868
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

brb και tyt έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:13
hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:03
brb και tyt έγραψε: 18 Απρ 2019, 17:26

Προέλευση ξέρουμε; Τώρα είναι φθηνά (ή αν αποπληθωρίσουμε, όχι πολύ ακριβότερα) επειδή είναι εισαγόμενα. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και τους μισθούς.
Π.χ. εγώ φέτος πουλούσα Νευροκοπίου προς 0,50 λεπτά την μικρή και 0,80 την μεγάλη.
Φθηνα τις πουλάς.
Τις παίρνω από τον παραγωγό. Φεσωμένα τις πουλάω τόσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

brb και tyt έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:32
shrike έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:17 Μπαίνει πριν μερικά χρόνια ένας τύπος και μου ζητάει ένα εργαλείο αρκετά σπάνιο (πριονάκι καπλαμά), απ' αυτά που άμα κάνεις το λάθος και πάρεις καμιά εξάδα τα έχεις και τα βλέπεις για τα επόμενα 10 χρόνια. Στην περιοχή μας τουλάχιστον, δεν ξέρω τι παίζει αλλού.

Θυμάμαι ότι κάπου έχει μείνει ένα καημένο μόνο του και παραπονεμένο, από την εποχή των δεινοσαύρων, καλής ποιότητας μάλιστα, γερμανικό.
Πριν ψάξω να το βρω, του λέω ότι πρέπει να 'χω, με ρωτάει τιμή και του λέω 6 ευρώ. Αρχίζουν τα γνωστά "6 ευρώ; όχι ρε συ, αυτά τα παίρναμε 400-500 δραχμές" και τα ρέστα, του λέω "ναι, όταν ακόμα ήσουν μαθητευόμενος μάγος, δεν θυμάσαι καλά" κι αρχίζει ο καυγάς για το πόσο κάνανε επί δραχμών και τα γνωστά. Μου λέει "έστω, φέρε να δω αν είναι αυτό που ψάχνω", το βρίσκω μετά από μπόλικο ψάξιμο, του το δείχνω σκόπιμα από μακρυά για να μην δει την ετικέτα, μου λέει "να, αυτό ακριβώς είναι, το γερμανικό. Το τελευταίο πάλι από σένα το είχα πάρει". Οπότε το γυρνάω κι απ' την άλλη το πριόνι για να δει την ετικέτα, η τιμή που είχε επάνω ήταν ξεχασμένη και ακόμα σε δραχμές (τόσο αρχαίο). 2,5 χιλιάρικα έλεγε, δηλαδή λίγο ακριβότερο απ' ό,τι του το έδινα τώρα. Αλλά ήταν σίγουρος... ήξερε καλά αυτός, αλίμονο.

Με τους παππούδες που μπαίνουν στο μαγαζί, κάθε μέρα έχουμε τέτοια. Πότε για τιμές δραχμών/ευρώ, πότε για φετεινές/περσινές κλπ.
Ήταν ακριβότερο λόγω της ισοτιμίας της δραχμής με το δολάριο ΗΠΑ και το μάρκο. Αυτό αντανακλά και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Όχι ρε συ, δεν κατάλαβες. Ιδέα δεν είχα ποια ήταν η τρέχουσα τιμή τότε, είδα την τιμή που είχα στο πρόγραμμά μου (που είχε απλά μετατραπεί σε ευρώ από δραχμές πριν κάποια χρόνια, αφού δεν είχα ξαναγοράσει από τότε), την κατέβασα και λίγο απ' τα 7 και τόσο που έβγαινε στα 6 και του την είπα.

Απλά λέω, για το πώς ήταν 100% σίγουρος ότι το έπαιρνε 400-500 δραχμές, ενώ το τελευταίο επί δραχμών το είχε πάρει 2,5 χιλιάρικα στην πραγματικότητα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:33

Ένα στοιχηματάκι ;
50 ευρώ.
Δεν χρειάζεται. Έχω τιμολόγια. Αλλά αν θέλεις κάτι πιο πρόχειρο, αυτές είναι τιμές του 1995:

100 η κόκα κόλα λέει ο Ρίζος.
Εγώ είπα 80 η Fanta το τσίγκινο, όχι το γίγας.
50 ευρώ μέσω paypal, διαιτηταί δύο moderators όποιους πεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:17 Θυμάμαι ότι κάπου έχει μείνει ένα καημένο μόνο του και παραπονεμένο, από την εποχή των δεινοσαύρων, καλής ποιότητας μάλιστα, γερμανικό.

Εγώ έχω χειρότερο. Έχω βάλει τον πατέρα μου στο μαγαζί και συχνά-πυκνά τα λέει ο ίδιος*. Στους πελάτες. Και θέλω να τον βρίσω αλλά δεν μπορώ.

* πόσο το έχουμε αυτό; Πόσο;;!! Όταν είχαμε δραχμές έκανε 20 λεπτά τρύπια. Α, ρε τους αλήτες!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Το 1998, πόσο πήγαινε ένα ποτήρι ουίσκι στην Αθήνα; 600 ή 800 δραχμές;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:37

Ένα στοιχηματάκι ;
50 ευρώ.

Φάντα και κόκα έχουν ίδια ή σχεδόν ίδια τιμή. 110 λέει και μιλάει για το αλουμίνιο των 330ml και το 1995, 7 χρόνια πριν τον ισχυρισμό σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
wooded glade

hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:39

Φάντα και κόκα έχουν ίδια ή σχεδόν ίδια τιμή. 110 λέει και μιλάει για το αλουμίνιο των 330ml και το 1995, 7 χρόνια πριν τον ισχυρισμό σου.
Δε με νοιάζει.
Ότι πει η fanta.
Διαιτηταί οι moderator.
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:39

[Άσχετο]
Πλάκα-πλάκα, ποιος θυμάται ρε τα σκληρά αλουμινένια κουτάκια, πριν βγουν τα ψιλά;
Εκείνα που για να τα ζουλήξεις έφτυνες αίμα, σαν το κουτί της Σαπόρο ένα πράμα;

Θυμάμαι πιτσιρικάς, όταν πρωτοείδαμε το Ε.Τ. του Σπίλμπεργκ, που σε κάποια στιγμή ο εξωγήινος τσαλακώνει ένα κουτάκι κόκας με τα δυο δάχτυλα κι αρχίσαν όλοι στο σινεμά "ωωω, ρε συ αυτά τα ζούδια είναι σούπερ δυνατά" ή "τι μούφα είναι αυτή ρε;", μέχρι που κάποιος "μορφωμένος" μας είπε ότι στην Αμερική τα τενεκέδια έχουν πολύ λεπτά τοιχώματα, για να λιώνουν πιο εύκολα και καλά.
[/Άσχετο]

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”