Σε ρώτησε όμως «τι ήσαντε;».... Η απάντηση είναι [ελληνόφωνοι] Ρωμαίοι. Που φαίνονταν Έλληνες (αλλά δεν ήταν...).Pertinax έγραψε: 17 Αύγ 2024, 02:22ήσαντε=ταυτότηταtaxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 02:09
το θεμα ειναι τι ησαντε, οχι πως τους λέγανε και πως φαινόσαντε...
τι ήσαντε;
Η ταυτότητα δεν καθορίζεται από τους βιολογικούς προγόνους, αλλά από τους ιδεατούς προγόνους και τον αυτοπροσδιορισμό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Όταν δεν έχω τίποτα άλλο να πω, τι θέλετε να κάνω ; Να συνεχίσω να συζητάω τις βλακείες σας ; Κοιτάζω να είναι θετική η συνεισφορά μου στο νήμα και όχι να μπλέκω σε αέναες συζητήσεις χωρίς νόημα και κλωθογυρίσματα.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 05:35Τυπικός Ζαποτέκος... Μόλις στριμωχθεί την κάνει...taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 01:28 ο ζαπ έχει βάλει την ουρα στα σκέλια κι έχει εξαφανιστεί...
Στις τελευταίες συζητήσεις που συμμετείχα μαζί σας δείξαμε * τα εξής, ανάλογα και με τα θέματα που τέθηκαν.
1) Σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εθνοτικοί Σύροι .
2) Το "φαινόμενοι" του Λιγαρίδη σημαίνει πραγματικά είμαστε και όχι δήθεν. Μετά την τελευταία παρέμβαση και του Pertinακα δεν νομίζω πως μπορεί να συνεχίσει κανείς να επιμένει σε κάτι άλλο όσο χαζός κι αν παριστάνει πως είναι.
3) Οι Βυζαντινοί αναφέρουν τους αρχαίους Έλληνες ως Γραικούς. Όχι συστηματικά , αλλά τους αναφέρουν ( Ιουλιανός τον Μεγαλέκο, Τζέτζης τον Πρωτεσίλαο ).
4) Εκτός απ' τον Αριστοτέλη και το Πάριο Χρονικό έχουμε και ένα ελληνιστικό κείμενο που αναφέρει τους Έλληνες ( συγκεκριμένα τους Αχαιούς στην Τροία ) ως Γραικούς .
5) Δεν υπήρχαν την ύστερη αρχαιότητα Ιλλυριοί , αλλά εκλατινισμένοι Δακοθράκες. Αν θέλει ο ταχαχχαλλαλα να ενημερωθεί ας διαβάσει αυτή την σειρά αναρτήσεων του Σμέρδιος : https://smerdaleos.wordpress.com/2017/1 ... F%CE%B9-1/
6) Ο Τζέτζης χρησιμοποιεί τα Έλληνες, Γραικοί, Ελλάδος γονής , ελληνικού γένους ως εθνοτικά συνώνυμα και όχι ότι άλλο θέλει να φανταστεί κανείς.
7) Ο ίδιος ο ελληνιστής και Έλληνας Τζέτζης αποδίδει σε έναν συμπατριώτη του αρχαία ρωμαϊκή καταγωγή
8) Οι ελληνόφωνοι δυτικά του Νέστου ήταν ομοεθνείς αυτών ανατολικά του Νέστου.
9) Δεν υπήρξε σλαβοκρατία 218 ετών στην Ελλάδα. Είναι μια αντιγραφή απ' το Ελλάδος Περιήγησις του Παυσανία όπως απέδειξε ο Αναγνωστάκης.
10) Οι Βυζάντιοι ήταν Έλληνες.
11) Οι Κύπριοι αισθάνονται Έλληνες ( εθνικός ύμνος , εθνικές επετείους ) . Άλλες απόψεις είναι περιθωριακές.
12) Όσοι γίνονταν χριστιανοί δεν ξεχνούσαν την καταγωγή τους ( μαρτυρίες Ευσέβιου, Συνέσιου, Ευδοκίας ).
Αυτά και δεν επιστρέφω στα ίδια. Αν φέρετε κάτι καινούριο το συζητάμε.
* Ο Χρον δεν χρησιμοποιεί τον πληθυντικό γιατί είναι ... πολλοί. Αλλά γιατί δεν θέλει να κάνει εγωιστικές αυτοαναφορές τύπου εγώ έκανα , εγώ απέδειξα κ.λπ. Γιατί πραγματικά αυτός έκανε , αυτός απέδειξε κ.λπ.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:37Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 05:35Τυπικός Ζαποτέκος... Μόλις στριμωχθεί την κάνει...taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 01:28 ο ζαπ έχει βάλει την ουρα στα σκέλια κι έχει εξαφανιστεί...
Έλα όμως που η αραμαϊκή ημική γραμματεία αποδεικνύει το αντίθετο....1) Σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εθνοτικοί Σύροι.
Καλά αυτό κατάλαβες εσύ από αυτό που έγραψε ο Περτίνακας;2) Το "φαινόμενοι" του Λιγαρίδη σημαίνει πραγματικά είμαστε και όχι δήθεν. Μετά την τελευταία παρέμβαση και του Pertinακα δεν νομίζω πως μπορεί να συνεχίσει κανείς να επιμένει σε κάτι άλλο όσο χαζός κι αν παριστάνει πως είναι.
Είσαι για δέσιμο....3) Οι Βυζαντινοί αναφέρουν τους αρχαίους Έλληνες ως Γραικούς. Όχι συστηματικά , αλλά τους αναφέρουν ( Ιουλιανός τον Μεγαλέκο, Τζέτζης τον Πρωτεσίλαο ).
Πόσο ζαποτέκος είσαι; Αποτελεί αυτό απόδειξη ότι οι εθνοτικοί Έλληνες μετά την εθνογένεσή τους αυτοαποκαλούνταν «Γραικοί» συλλογικά σε συγχρονικό επίπεδο; Αποτελεί αυτό απόδειξη ότι οι «Βυζαντινοί» αποκαλούσαν τους αρχαίους Έλληνες «Γραικούς»; Αυτά συζητούσαμε...4) Εκτός απ' τον Αριστοτέλη και το Πάριο Χρονικό έχουμε και ένα ελληνιστικό κείμενο που αναφέρει τους Έλληνες ( συγκεκριμένα τους Αχαιούς στην Τροία ) ως Γραικούς .
Οι Βυζάντιοι ήταν Έλληνες.
Σοβαρά; Ο Chronicle πρότυπο σεμνότητας και ταπεινότητας; Πας καλά; Θεωρεί εγωιστικές αναφορές τα «εγώ έκανα/απέδειξα» (στη φαντασία του) αλλά ο πληθυντικός μεγαλοπρέπειας είναι κάτι που αποπνέει σύμφωνα με αυτόν ταπεινοφροσύνη; Είσαι πάρα πολύ ζαποτέκος τελικά....Ο Χρον δεν χρησιμοποιεί τον πληθυντικό γιατί είναι ... πολλοί. Αλλά γιατί δεν θέλει να κάνει εγωιστικές αυτοαναφορές τύπου εγώ έκανα , εγώ απέδειξα κ.λπ. Γιατί πραγματικά αυτός έκανε , αυτός απέδειξε κ.λπ.
Έλα να δεις τον ταπεινό τελώνη που θα πάει παράδεισο σε αντίθεση με τον Φαρισαίο:
Το ιεχωβαδιλίκι σε μαθαίνει πολλά πράγματα...Εδώ όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Και αν ο Σμερδαλέος όντως ξέρει κάποια πράγματα, όμως λογάριαζε χωρίς εμένα. Και κακώς οποιοσδήποτε λογαριάζει χωρίς εμένα διότι είχα την τερατώδη υπομονή να βρω όσες απάτες του μου χρειάζονταν για να γονατίσω τη θεωρία του.
Εσύ δυστυχώς δεν γνωρίζεις ούτε αυτά που γνωρίζει ο Σμερδαλέος. Είτε το θέλεις, είτε όχι, ισχυριζόσουν ότι είσαι π.χ. μουσικός, και δεν ήξερες πόσες νότες χωράνε μέσα σε ένα πεντάγραμμο. Σου έλεγα πράγματα και δεν τα γνώριζες, δεν ήξερες τι σου έλεγα.
Δεν ήρθες για να μάθεις, διότι αν με ρωτούσες θα σου έλεγα. Αλλά ήρθες εντελώς κακοπροαίρετος, με προκαθορισμένη στάση. Απέναντι σε μένα όμως και ο Σμερδαλέος αλλά και εσύ ακόμα περισσότερο, είστε λίγοι. Διότι, κάθε τι που θα σκεφτείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, είμαι σε θέση να γνωρίζω αν λες αλήθεια ή αν εξαπατάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 17 Αύγ 2024, 11:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον κι αν έχεις πρόσβαση σε αραμαϊκές πηγές ( με μετάφραση εννοείται - δεν ξέρω αραμαϊκά ) ή σε κάποια σχετική εργασία ( ελληνόφωνη κατά προτίμηση ) θα ήταν πολύ καλό να τα φέρεις.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:58Έλα όμως που η αραμαϊκή ημική γραμματεία αποδεικνύει το αντίθετο....1) Σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εθνοτικοί Σύροι.
Τα υπόλοιπα είναι ανάξια συζητήσεως .
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- taxalata xalasa
λακωνικά...Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:28Σε ρώτησε όμως «τι ήσαντε;».... Η απάντηση είναι [ελληνόφωνοι] Ρωμαίοι. Που φαίνονταν Έλληνες (αλλά δεν ήταν...).Pertinax έγραψε: 17 Αύγ 2024, 02:22ήσαντε=ταυτότηταtaxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 02:09
το θεμα ειναι τι ησαντε, οχι πως τους λέγανε και πως φαινόσαντε...
τι ήσαντε;
Η ταυτότητα δεν καθορίζεται από τους βιολογικούς προγόνους, αλλά από τους ιδεατούς προγόνους και τον αυτοπροσδιορισμό.
![]()
![]()
Graecia capta ferum victorem cepit et artis intulit in agresti Latio... 11 λέξεις...
εδώ είναι όλο το ζουμί συνπυκνωμένο διότι αυτό δείχνει ξεκάθαρα και ολοφάνερα πως έγινε μαζική ελληνοφωνίαση και αντιγραφή των ελληνικών artis (αριστοτεχνιές) από τους Ρωμαίους... Από τότε ήσαντε φαινόμενοι Έλληνες... Πολύ πριν τον «Κώτσο» τον πρωταλβανό...
Επίσης οι Ελληνιστές Ιουδαίοι για να αποφύγουν την κοροϊδία των υπολοίπων ελλήνων στα γυμνάσια, σταματάγαν τον περιτομή για να φαίνονται Έλληνες... από π.Χ. εποχής... Από τότε ήσαντε φαινόμενοι Έλληνες
Αυτοί οι φαινόμενοι Έλληνες έγιναν όλοι Ρωμαίοι πολίτες λιγο πριν την Nova Ρώμα και μετά ξεσάλωσαν...
Όποιος μίλαγε ελληνικά τον λέγαν και γραικό και φαινόταν ελληνας... Ήταν Ρωμαίος αγνώστου γένους...
Ούτε ο ίδιος δεν ήξερε αν ήταν έλληνας, ρωμαιος, ιουδαίος ή οτιδηποτε άλλο... αλλά ταυτόχρονα ήταν ασυνείδητα όλα μαζί αφού ακολουθούσε και τα τρία μαζί στην καθημερινότητα του... εκτός κι αν ήταν από φάρα...
και ξέρετε σείς/μείς;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Αν δεν απαντήσεις σε όλα και ειδικά για την «ταπεινοφροσύνη» του Chronicle δεν σου απαντάω...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:06Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον κι αν έχεις πρόσβαση σε αραμαϊκές πηγές ( με μετάφραση εννοείται - δεν ξέρω αραμαϊκά ) ή σε κάποια σχετική εργασία ( ελληνόφωνη κατά προτίμηση ) θα ήταν πολύ καλό να τα φέρεις.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:58Έλα όμως που η αραμαϊκή ημική γραμματεία αποδεικνύει το αντίθετο....1) Σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εθνοτικοί Σύροι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 17 Αύγ 2024, 08:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- taxalata xalasa
δειξατε στον ευατό σας...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:37Όταν δεν έχω τίποτα άλλο να πω, τι θέλετε να κάνω ; Να συνεχίσω να συζητάω τις βλακείες σας ; Κοιτάζω να είναι θετική η συνεισφορά μου στο νήμα και όχι να μπλέκω σε αέναες συζητήσεις χωρίς νόημα και κλωθογυρίσματα.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 05:35Τυπικός Ζαποτέκος... Μόλις στριμωχθεί την κάνει...taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 01:28 ο ζαπ έχει βάλει την ουρα στα σκέλια κι έχει εξαφανιστεί...
Στις τελευταίες συζητήσεις που συμμετείχα μαζί σας δείξαμε *
...
* Ο Χρον δεν χρησιμοποιεί τον πληθυντικό γιατί είναι ... πολλοί. Αλλά γιατί δεν θέλει να κάνει εγωιστικές αυτοαναφορές τύπου εγώ έκανα , εγώ απέδειξα κ.λπ. Γιατί πραγματικά αυτός έκανε , αυτός απέδειξε κ.λπ.
εμείς δεν τα είδαμε... όχι επειδή δεν θέμε να τα δούμε, αλλά επειδή δε πείθουν σε σχέση με τα ιστορικά στοιχεία...
είστε άστοχοι σαν τον seismic στα αντισεισμικά κοτέτσια...
ψωνάρες..
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:17Αν δεν απαντήσεις σε όλα και ειδικά για την «ταπεινοφροσύνη» του Chronicle δεν σου απαντάω...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:06Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον κι αν έχεις πρόσβαση σε αραμαϊκές πηγές ( με μετάφραση εννοείται - δεν ξέρω αραμαϊκά ) ή σε κάποια σχετική εργασία ( ελληνόφωνη κατά προτίμηση ) θα ήταν πολύ καλό να τα φέρεις.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 07:58
Έλα όμως που η αραμαϊκή ημική γραμματεία αποδεικνύει το αντίθετο....
Ναι, τι ; Τον έφερες στα όριά του και για μια στιγμή ξέσπασε.
Και δεν είπα πως συστηματικά οι αρχαίοι Έλληνες αυτοαποκαλούνταν Γραικοί . Είπα πως είδαμε σε 3 αρχαίες ελληνικές πηγές το Γραικοί ως συνώνυμο του Έλληνες. Συνεπώς γνώριζαν πως Γραικοί = Έλληνες.
Επίσης δεν είπα πως συστηματικά οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν Γραικούς τους αρχαίους Έλληνες. Είπα πως είδαμε δύο πηγές να το κάνουν. Συνεπώς γνώριζαν πως Γραικοί = Έλληνες και εκτός Λεξικών.
- taxalata xalasa
φξδΖαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:37Γραικοί ως συνώνυμο πρώην όνομα του Έλληνες.Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:17Αν δεν απαντήσεις σε όλα και ειδικά για την «ταπεινοφροσύνη» του Chronicle δεν σου απαντάω...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:06
Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον κι αν έχεις πρόσβαση σε αραμαϊκές πηγές ( με μετάφραση εννοείται - δεν ξέρω αραμαϊκά ) ή σε κάποια σχετική εργασία ( ελληνόφωνη κατά προτίμηση ) θα ήταν πολύ καλό να τα φέρεις.
- taxalata xalasa
σαν τους Φαρισαίους στον ναό...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:37Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:17Αν δεν απαντήσεις σε όλα και ειδικά για την «ταπεινοφροσύνη» του Chronicle δεν σου απαντάω...Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:06
Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον κι αν έχεις πρόσβαση σε αραμαϊκές πηγές ( με μετάφραση εννοείται - δεν ξέρω αραμαϊκά ) ή σε κάποια σχετική εργασία ( ελληνόφωνη κατά προτίμηση ) θα ήταν πολύ καλό να τα φέρεις.
Τα υπόλοιπα είναι ανάξια συζητήσεως .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ναι, τι ; Τον έφερες στα όριά του και για μια στιγμή ξέσπασε.
Όταν φτάσω εγώ στα όρια μου τότε θα δεις ξέσπασμα Ζαποτέκο. Στα «όριά» του έφθασε επειδή στριμώχθηκε μέσα στις μεταφυσικές ανυπόστατες βλακείες που γράφει και παρουσιάζει ως επιστημονική έρευνα ο θεολογίσκος... Και δεν έφθασε στα όριά του. Αυτή είναι η μοναδική και σταθερή του στάση. Να σου θυμίσω ότι με την πρώτη του ανάρτηση με χαρακτήρισε «βλάκα» λες και με γνώριζε από πριν και δεν καταδεχόταν να μου απευθύνει τον λόγο; Όταν μπήκε με θράσος στη συζήτηση έγραψε:Ζαποτέκος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 08:37 Ναι, τι ; Τον έφερες στα όριά του και για μια στιγμή ξέσπασε.
Και δεν είπα πως συστηματικά οι αρχαίοι Έλληνες αυτοαποκαλούνταν Γραικοί . Είπα πως είδαμε σε 3 αρχαίες ελληνικές πηγές το Γραικοί ως συνώνυμο του Έλληνες. Συνεπώς γνώριζαν πως Γραικοί = Έλληνες.
Επίσης δεν είπα πως συστηματικά οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν Γραικούς τους αρχαίους Έλληνες. Είπα πως είδαμε δύο πηγές να το κάνουν. Συνεπώς γνώριζαν πως Γραικοί = Έλληνες και εκτός Λεξικών.
Δεν έφερες τρεις αρχαίες ελληνικές πηγές στις οποίες το «Γραικός» = «Έλληνας» ρίζο που όπως θέλεις τα γυρίζεις. Έφερες λίγα κείμενα της ελληνιστικής και της πρωτορωμαϊκής εποχής όπου γίνεται χρήση του «Γραικός» με δόση ειρωνείας λόγω ρωμαϊκής επίδρασης... Καμία «βυζαντινή» πηγή δεν αποκαλεί τους αρχαίους Έλληνες «Γραικούς». Όσο υπήρχαν εθνοτικοί «Λατίνοι»/«Ιταλοί» στο άμεσο προκωνσταντίνειο παρελθόν υπήρχαν και εθνοτικοί «Γραικοί». Όλες οι «αναφορές» που έφερες ουσιαστικά αποτελούν αρχαιογνωστικές αναφορές αναπαραγωγής της ψευδούς πληροφορίας ότι οι «Γραικοί» λόγω κάποιου Έλληνα στο απώτατο παρελθόν μετονομάστηκαν σε «Έλληνες».Όπως κατάλαβες, έχουμε... επέτειο. Σχεδόν κάθε χρόνο ένας καινούριος σπασοκλαμπάνιας μπαίνει και χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα από όσα γράφτηκαν εδώ επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αρχίζει να μας πρήζει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια από τις παπαριές του σμερδαλέου μέχρι τις κουτοπονηριές του Καλδέλλη...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 17 Αύγ 2024, 11:42, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Ακόμα τον Αριστοτέλη επικαλείσαι Αλβανέ; Εξηγήθηκαν όλα σαφώς. Βαζελίνη και ξιδάκι.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 00:54όπως γράφει και ο Αριστοτέλης ...
ἡ δὲ λύσις φαινομένη ἀλλ᾽ οὐκ ἀληθὴς ἀεί - φαίνεται λύση αλλά δεν είναι αληθής πάντοτε...
- taxalata xalasa
Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:17taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 00:54όπως γράφει και ο Αριστοτέλης ...
ἡ δὲ λύσις φαινομένη ἀλλ᾽ οὐκ ἀληθὴς ἀεί - φαίνεται λύση αλλά δεν είναι αληθής πάντοτε...
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Ἔστω δὴ ὀργὴ ὄρεξις μετὰ λύπης τιμωρίας φαινομένης διὰ φαινομένην ὀλιγωρίαν εἰς αὐτὸν ἤ ‹τι› τῶν αὐτοῦ, τοῦ ὀλιγωρεῖν μὴ προσήκοντος.
Ας δεχτούμε λοιπόν ότι η οργή είναι η ζωηρή επιθυμία μας (συνοδευμένη από λύπη) να εκδικηθούμε φανερά για μια φανερή απαξιωτική συμπεριφορά, η οποία πρόσβαλε είτε εμάς τους ίδιους είτε δικά μας πρόσωπα — μια απαξίωση απόλυτα αδικαιολόγητη.
Ας δεχτούμε λοιπόν ότι η οργή είναι η ζωηρή επιθυμία μας (συνοδευμένη από λύπη) να εκδικηθούμε φανερά για μια φανερή απαξιωτική συμπεριφορά, η οποία πρόσβαλε είτε εμάς τους ίδιους είτε δικά μας πρόσωπα — μια απαξίωση απόλυτα αδικαιολόγητη.
- taxalata xalasa
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 20819 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-