Ζαποτέκο με κοροϊδεύεις; Οι «Μακεδόνες» εδώ θεωρούν πως είναι «Μακεδόνες» (δηλαδή απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων στην προκειμένη περίπτωση) και έτσι δρουν έτσι ώστε να επικοινωνήσουν/να φανούν ότι είναι τέτοιοι. Μπορούσαν και να δράσουν έτσι ώστε να φαίνονται Μακεδόνες χωρίς να είναι...Ζαποτέκος έγραψε: 16 Αύγ 2024, 01:02 Αλέξανδρος ο βασιλεύς όλην την οικουμένην με τους Ρωμαίους την όρισεν … Αν Μακεδόνες είμασθε σήμερον ας φανούμε , σήμερον ας τιμήσομεν και γένος και πατρίδα, ή σήμερ' ας ποθάνομεν χωρίς άλλην ελπίδα.
Το (2) είναι η έννοια που χρησιμοποιεί ο Λιγαρίδης. Το (3) είναι αυτό που εξήγησα για τους «Μακεδόνες»... Το (1) το διαστρέφεις:Λεξικό Μπαμπινιώτη φαίνομαι
1. είμαι ή γίνομαι αντιληπτός με την όραση, διακρίνομαι , εμφανίζομαι
2. δίνω την εντύπωση ότι είμαι , δείχνω
3. βεβαιώνω ότι είμαι ( "φάνηκε άξιος της εμπιστοσύνης μου" )
Δεν γράφει: φαίνομαι = είμαι όπως τονίζεις αλλά φαίνομαι = είμαι ή γίνομαι αντιληπτός με την όραση δηλαδή φαίνομαι = είμαι αντιληπτός με την όραση ή γίνομαι αντιληπτός με την όραση (βεβαιότητα του οπτικού ειδώλου). Μάλιστα το εξηγεί ο Μπαμπινιώτης στη συνέχεια γράφοντας ότι φαίνομαι = [...] διακρίνομαι ή εμφανίζομαι. Ούτε το διακρίνομαι, ούτε το εμφανίζομαι σημαίνουν σκέτο «είμαι»!
Άσχετο. Το «φαίνομαι» εμεπριέχει βεβαιότητα στην όψη όχι βεβαιότητα στην ουσία (δυνητικότητα του είναι). Εδω προφανώς και είναι και φαίνονται ως μηροί, οι μηροί της γυναίκας...Λεξικό Πάπυρος
φαινομηρίδα = η γυναίκα που φαίνονταν οι μηροί της, όχι η γυναίκα που δήθεν φαίνονταν οι μηροί της
Το «φαίνομαι» εμπεριέχει βεβαιότητα στην όψη. Κάτι το οποίο παρατηρείται ως τέτοιο είμαστε βέβαιοι ότι το παρατηρούμε. Μπορεί να μην ισχύει π.χ. οι οφθαλμαπάτες...φαινόμενο ( στην αρχαιότητα ) : το εμφανές, το πρόδηλο
Παρομοίως με πάνω. O Λιγαρίδης δεν κάνει φιλοσοφική συζήτηση.φαινόμενα ( στην φιλοσοφία ) : τα όντα, τα αληθή