!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 20:53
Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 20:21
Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 20:06 Οι γονείς της μητέρας του ήταν ένας Έλλην και μια Ιβήρισσα. Οι γονείς του πατέρα του ήταν και οι δύο Έλληνες. Άρα 75 % Έλληνας. Καθαρά εθνικές αναφορές.
Τι δεν καταλαβαίνεις ;
Οὕτω κατὰ μητέρα μὲν ὁ Τζέτζης εστὶν Ἴβηρ, κατὰ πατέρα δὲ μητρός καὶ τὸν αυτοῦ πατέρα γονῆς Ελλάδος καθαρᾶς , γονῆς ἀκρεφναιστάτης
Eίσαι τυφλός; Δεν λέει ότι ήταν Έλληνες αλλά καθαροί απόγονοι της Ελλάδας. Και βέβαια δεν ήταν κυριολεκτικά καθώς ήταν Κωνσταντινουπολίτες και η εθνοτική τους πατρίδα δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Ρωμανία.
Οι Γραικοί Έλληνες που απ' τους ποιητές αποκαλούνται Αύσονες είναι οι ελληνόφωνοι Ρωμαίοι/Βυζαντινοί.
Καλημέρα! «Γραικοί Έλληνες» = ελληνόφωνοι Ρωμαίοι στο συγκεκριμένο χωρίο προφανώς. Γιατί γράφει όμως «Γραικοί Έλληνες» και όχι «Γραικοί» σκέτο ή «Έλληνες» σκέτο; Είναι ιδιαίτερα ανώμαλη η παρουσία δύο εθνωνύμων στη σειρά. Πώς ερμηνεύεις εσύ αυτούς τους «Γραικούς» και τους «Έλληνες» στη φράση «Γραικοί Έλληνες»;
Εικόνα
Αφού ήταν Κωνσταντινουπολίτες και ταυτόχρονα Έλληνες ( εκ πατρός καθαρώς τυγχάνοντα Έλληνα ) δεν καταλαβαίνεις πως το γονῆς Ελλάδος καθαρᾶς σημαίνει Έλληνες κι όχι Ελλαδίτες ;
Πόσες φορές σου έχω πει πως οι Κωνσταντινουπολίτες/Βυζάντιοι ήταν Έλληνες ;
Ησύχιος ο Μιλήσιος ( 6ος αι. ) : ... η Ρωμαίων αρχή .. κατεδούλωσε καί τά των Ελλήνων έθνη, εικότως αυτή και οι Βυζάντιοι πειθόμενοι διετέλουν.
Ψευδοκωδινός ( 15ος αι. ) : ... η των Ρωμαίων αρχή πάσας υπερεβάλλετο τάς δυναστείας , κατεδούλωσε δέ καί Έλληνας, εικότως αυτή καί Βυζάντιοι πειθόμενοι διετέλουν
Γράφει "Γραικοί Έλληνες" για να δείξει πως αναφέρεται στους ελληνόφωνους. Ούτε σε ελληνιστές , ούτε σε Ελλαδίτες , ούτε σε ειδωλολάτρες. Αφού Αύσονες έλεγαν όλους τους Βυζαντινούς και όχι μόνο τους ελληνιστές ή τους Ελλαδίτες ή τους ειδωλολάτρες. Μην ξεχνάς μάλιστα ότι το κάνει σε λεξιλογικά και εγκυκλοπαιδικά σχόλια ( Σχόλια στον Λυκόφρονα ) . Άρα όπως τα βυζαντινά λεξικά λημματογραφούσαν Γραικός = Έλλην , το ίδιο σχολιάζει κι αυτός.
Και ο Απόκαυκος το κάνει για τον εαυτό του και για τους συμπατριώτες του :
* τὸν Ἕλληνα με καὶ τὸν Γραικὸν
* τόν πάντα έλληνισμόν καί τό μέσον κεισθαι Γραικών
Και ο Χωματηνός λέει καθαρὸς Ἕλλην τὸν ἑτερόγλωσσον, ἡμίγραικος δέ τις ἢ μιξέλλην.
Αφήνω τα υπόλοιπα. Δεν υποστήριξα ότι ήταν Ελλαδίτες. Ο Τζέτζης όμως λέει επί λέξει: Ο χ και ψ είναι «καθαρός απόγονος της Ελλάδας» όχι «ήταν Έλληνες». Κατάλαβέ το! Το Βυζάντιο ως αρχαία ελληνική αποικία δεν ήταν η «Ελλάδα»!
Πάλι δεν απάντησες στην ερώτησή μου. Στο χωρίο γράφει ανώμαλα «Γραικοί Έλληνες». Γιατί δεν διαλέγει ένα μόνο εθνώνυμο; Όταν ο Τζέτζης έγραφε το χωρίο είχε κάτι κατά νουν. Δεν έγραφε λέξεις ασυνάρτητα. Τι θέλει να πει με το «Γραικοί Έλληνες» σύμφωνα με εσένα (την θέση μου την έχω εκφράσει); Σίγουρα δεν θα έγραφε αποκαλούν εμάς τους (Έλληνες Έλληνες) Αύσονες. Αν δεν θέλεις να μου απαντήσεις δεν μπορώ να σε αναγκάσω να απαντήσεις...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:23
Αφήνω τα υπόλοιπα. Δεν υποστήριξα ότι ήταν Ελλαδίτες. Ο Τζέτζης όμως λέει επί λέξει: Ο χ και ψ είναι «καθαρός απόγονος της Ελλάδας» όχι «ήταν Έλληνες». Κατάλαβέ το! Το Βυζάντιο ως αρχαία ελληνική αποικία δεν ήταν η «Ελλάδα»!
Πάλι δεν απάντησες στην ερώτησή μου. Στο χωρίο γράφει ανώμαλα «Γραικοί Έλληνες». Γιατί δεν διαλέγει ένα μόνο εθνώνυμο; Όταν ο Τζέτζης έγραφε το χωρίο είχε κάτι κατά νουν. Δεν έγραφε λέξεις ασυνάρτητα. Τι θέλει να πει με το «Γραικοί Έλληνες» σύμφωνα με εσένα (την θέση μου την έχω εκφράσει); Σίγουρα δεν θα έγραφε αποκαλούν εμάς τους (Έλληνες Έλληνες) Αύσονες. Αν δεν θέλεις να μου απαντήσεις δεν μπορώ να σε αναγκάσω να απαντήσεις...
δεν θυμαμαι την θεση σου...

Γραικοί Έλληνες = γραικόφωνοι ελλαδιτες ; :102:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:23
Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 20:53
Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 20:21

Eίσαι τυφλός; Δεν λέει ότι ήταν Έλληνες αλλά καθαροί απόγονοι της Ελλάδας. Και βέβαια δεν ήταν κυριολεκτικά καθώς ήταν Κωνσταντινουπολίτες και η εθνοτική τους πατρίδα δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Ρωμανία.

Καλημέρα! «Γραικοί Έλληνες» = ελληνόφωνοι Ρωμαίοι στο συγκεκριμένο χωρίο προφανώς. Γιατί γράφει όμως «Γραικοί Έλληνες» και όχι «Γραικοί» σκέτο ή «Έλληνες» σκέτο; Είναι ιδιαίτερα ανώμαλη η παρουσία δύο εθνωνύμων στη σειρά. Πώς ερμηνεύεις εσύ αυτούς τους «Γραικούς» και τους «Έλληνες» στη φράση «Γραικοί Έλληνες»;
Εικόνα
Αφού ήταν Κωνσταντινουπολίτες και ταυτόχρονα Έλληνες ( εκ πατρός καθαρώς τυγχάνοντα Έλληνα ) δεν καταλαβαίνεις πως το γονῆς Ελλάδος καθαρᾶς σημαίνει Έλληνες κι όχι Ελλαδίτες ;
Πόσες φορές σου έχω πει πως οι Κωνσταντινουπολίτες/Βυζάντιοι ήταν Έλληνες ;
Ησύχιος ο Μιλήσιος ( 6ος αι. ) : ... η Ρωμαίων αρχή .. κατεδούλωσε καί τά των Ελλήνων έθνη, εικότως αυτή και οι Βυζάντιοι πειθόμενοι διετέλουν.
Ψευδοκωδινός ( 15ος αι. ) : ... η των Ρωμαίων αρχή πάσας υπερεβάλλετο τάς δυναστείας , κατεδούλωσε δέ καί Έλληνας, εικότως αυτή καί Βυζάντιοι πειθόμενοι διετέλουν
Γράφει "Γραικοί Έλληνες" για να δείξει πως αναφέρεται στους ελληνόφωνους. Ούτε σε ελληνιστές , ούτε σε Ελλαδίτες , ούτε σε ειδωλολάτρες. Αφού Αύσονες έλεγαν όλους τους Βυζαντινούς και όχι μόνο τους ελληνιστές ή τους Ελλαδίτες ή τους ειδωλολάτρες. Μην ξεχνάς μάλιστα ότι το κάνει σε λεξιλογικά και εγκυκλοπαιδικά σχόλια ( Σχόλια στον Λυκόφρονα ) . Άρα όπως τα βυζαντινά λεξικά λημματογραφούσαν Γραικός = Έλλην , το ίδιο σχολιάζει κι αυτός.
Και ο Απόκαυκος το κάνει για τον εαυτό του και για τους συμπατριώτες του :
* τὸν Ἕλληνα με καὶ τὸν Γραικὸν
* τόν πάντα έλληνισμόν καί τό μέσον κεισθαι Γραικών
Και ο Χωματηνός λέει καθαρὸς Ἕλλην τὸν ἑτερόγλωσσον, ἡμίγραικος δέ τις ἢ μιξέλλην.
Ρε μλκ θα σπας μπάλες για πολύ ακόμη ; Αφού οι δυο πηγές που σου παρέθεσα βάζουν τους Βυζάντιους στους Έλληνες/ελληνικά έθνη . Δεν μου λες . Οι ελληνικές αποικίες στην Χαλκιδική ήταν Ελλάδα για τους Βυζαντινούς ; Απάντα να σε :smt129
Δεν σου απάντησα πως είναι λεξιλογικές και εγκυκλοπαιδικές παρατηρήσεις και δείχνει πως το Γραικός είναι συνώνυμο του Έλληνος ; :e040:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:36
φξδ...
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

taxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:40
φξδ...
Ευχαριστώ για την αφιέρωση και ανταποδίδω :e045:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:44
φξδ...
καλείς του άγγαρους / αγγέλους / mala'ch (μαλάκ-ες) να σε προστατέψουν από τον taxalataxalasa αλλά άδικα κοπιάζεις ρε bet vizolavizo...

μόνο για φάπες είσαι... και αν σείχα μπροστά μου σε real time πάλι θα σε φάπωνα ανελέητα...
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:08 Ποιον εννοείς πρώιμο Μεσαίωνα ;
650 - 800 μ.Χ.
Πόσες πηγές μπορείς να μου φέρεις απ' τον πρώιμο μεσαίωνα όπου τα ελληνικά ονομάζονται ρωμαϊκά και συνεπώς να μου αποδείξεις πως ήδη στον πρώιμο Μεσαίωνα είχε συντελεστεί νεο-ρωμαϊκή "εθνογένεση" ;
Για τα ρωμαϊκά μπορώ να σου φέρω τον Βίο του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου και την Θεοφύλακτο Σιμοκάττη που διακρίνει την δημώδη από την ελληνική. Επίσης υπάρχουν ήδη λόγιοι που πειραματίζονται με αυσονικού τύπου ρωμαϊκή εθνοτική ταυτότητα (Ζώσιμος, Ιωάννης Λυδός κλπ) και βέβαια ο Προκόπιος ο οποίος που και που κάνει εθνοτικές διακρίσεις. Δεν υποστηρίζω ότι έλαβε χώρα/αποκρυσταλλώθηκε η ρωμαϊκή εθνογένεση από το 500 μ.Χ. αλλά ότι άρχισε η εθνογένεση σταδιακά να λαμβάνει χώρα από το τέλος του 5ου αιώνα και ολοκληρώθηκε στους ηθείτες κατά τον 8ο αιώνα, λίγο αργότερα στη Σικελία και στην Καλαβρία (υπόθεση) και το 900 μ.Χ. και στα εδάφη Δυτικά του Νέστου (τότε αποτυπώνεται αλλά έχω εκφράσει τη θέση μου για αυτό σε προηγούμενη ανάρτηση).
Γραικοί ήταν όλοι οι ελληνόφωνοι.

Σε ποιό κείμενο απλην των θρησκευτικών (και σε πηγές που προέρχονται από εδάφη που χρησιμοποιούσαν και το Γραικός) αδιαμφισβήτητα το είδες αυτό;
Δεν έλαβε χώρα εκτεταμένος εκσλαβισμός.

Στη φαντασία σου.
Πουθενά δεν έχεις πηγή που να λέει πως οι ελληνόφωνοι σλαβοφώνησαν.

Τι είναι αυτά;
Ἐσθλαβώθη δὲ πᾶσα ἡ χώρα καὶ γέγονε βάρβαρος
Καὶ νῦν δὲ πᾶσαν Ἤπειρον καὶ Ἑλλάδα σχεδὸν καὶ Πελοπόννησον καὶ Μακεδονίαν Σκύθαι Σκλάβοι νέμονται.
Ο Βίος λέει πως οι Θεσσαλονικείς ήξεραν και τα σλάβικα γιατί ήταν γείτονες με Σλάβους και προφανώς θα εμπορεύονταν.

Καλημέρα! Το ίδιο δεν θα ίσχυε και για τους ρωμαϊκούς θύλακες κατά την σλαβοκρατία;
Οι Ελλαδικοί συνέχισαν να είναι Ρωμαίοι/Βυζαντινοί όπως οι υπόλοιποι.

Και οι Κύπριοι είναι σήμερα Νεοέλληνες αλλά χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το «Κύπριοι» (σχεδόν πάντα) από το «Έλληνες» (σχεδόν καθόλου).
Μέχρι και αυτοκράτειρα έδωσαν.
Η Ειρήνη η Αθηναία προερχόταν από την Αθήνα η οποία παρέμεινε υπό ρωμαϊκή κυριαρχία.
Και τον γιο της δεν τον είπαν Κωνσταντίνος ο Γραικός όπως είπαν τον Λέοντα τον Χαζάρο .

Γιατί να τον πουν «ο Γραικός»; Αφού ήταν Ρωμαίος. Όπως και όλοι οι ρωμαιόφρονες Ελλαδίτες (σιγουρα αυτοί εντός του ρωμαϊκού κράτους). Έχω πει ξεκάθαρα ότι ήταν η ίδια εθνότητα (όσοι δεν ήταν εθνοτικοί «Σλάβοι»)!
Πουθενά δεν έχεις πηγή όπου οι Ελλαδίτες να αυτοπροσδιορίζονται Γραικοί αλλά όχι Ρωμαίοι.
Με τη λογική σου δεν έχεις πηγή πριν το 800 μ.Χ. που να χαρακτηρίζει τους Ελλαδίτες ρητά ως εθνοτικούς Ρωμαίους. Διάβασε ξανά τι έγραψα. Δεν κατανόησες τι έγραψα καλά.
Η Κύπρος είναι μια χαρά Ελλάδα με ελληνικό εθνικό ύμνο.
Η Κύπρος έχει δικό της εθνικό ύμνο ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται ο ελληνικός από τους Ελληνοκύπριους.
Και όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεστε είναι περιθωριακές απόψεις.

30% σήμερα δεν το λες και λίγο...
Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου, ο ιστορικός ηγέτης του ΑΚΕΛ, «Δεν υπάρχουν ενωτικοί και ανθενωτικοί εις την Κύπρον. Υπάρχουν μόνον εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν την ένωσιν ολοκλήρου της Κύπρου μετά της Ελλάδος άνευ εδαφικών ή διοικητικών ανταλλαγμάτων και εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν εδαφικά και διοικητικά ανταλλάγματα προκειμένου να πραγματοποιηθή η ένωσις
Τότε... Σήμερα; Νομίζω δεν γνωρίζεις σήμερα τι απόψεις πρεσβεύει το ΑΚΕΛ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 15 Αύγ 2024, 22:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

taxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:49

φξδ...
καλείς του άγγαρους / αγγέλους / mala'ch (μαλάκ-ες) να σε προστατέψουν από τον taxalataxalasa αλλά άδικα κοπιάζεις ρε bet vizolavizo...

μόνο για φάπες είσαι... και αν σείχα μπροστά μου σε real time πάλι θα σε φάπωνα ανελέητα...
Δεν σε χάλασε.
Θα μου έκλανες τα @@ρια. :g030:
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:36 Ρε μλκ θα σπας μπάλες για πολύ ακόμη ; Αφού οι δυο πηγές που σου παρέθεσα βάζουν τους Βυζάντιους στους Έλληνες/ελληνικά έθνη . Δεν μου λες . Οι ελληνικές αποικίες στην Χαλκιδική ήταν Ελλάδα για τους Βυζαντινούς;
Όχι αφού η Χαλκιδική ήταν κομμάτι της Θράκης... Έπειτα με την επέκταση της Μακεδονίας έγιναν κομμάτι της Μακεδονίας και με την ρωμαϊκή κατάκτησηση έγιναν μέρος των αντίστοιχων γεωδιοικητικών περιοχών. Ο Στράβωνας που εντάσσει τη Μακεδονία στην Ελλάδα λέει ότι η Ελλάδα φθάνει μέχρι τον Στρυμώνα άρα τότε ναι ήταν μέρος της Ελλάδας. Η Ελλάδα εν τέλει κατέληξε να σημαίνει τα εδάφη δυτικά του Νέστου (επείδη η Μακεδονία που θεωρείτο μέρος της Ελλάδας έφθανε μέχρι τον Νέστο).
Δεν σου απάντησα πως είναι λεξιλογικές και εγκυκλοπαιδικές παρατηρήσεις και δείχνει πως το Γραικός είναι συνώνυμο του Έλληνος ;
Άρα λες ότι αφού Γραικός = Έλληνας τότε ο Τζέτζης έγραψε ότι οι αυλικοί ρήτορες αποκαλούν εμάς τους Έλληνες Έλληνες Αύσονες...
:smt005:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:53

Δεν σε χάλασε.
θα φας φάπες και θα γυρίσεις και τα άλλο μάγουλο να φας κι άλλες αλλιώς είσαι αιρετικός αντίχριστος...
και μην γράψεις για τους πάγκους στον ναό... διο,τι βλαστημάς... Εσύ δεν είσαι Χριστός για να κοπανάς τοκογλύφους συνπατριώτες σου στον ναό... εσύ θα τρως φάπες και δεν θα μιλάς...

κατάλαβες γιδαρμεχτή της αμμουριάς;
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

taxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:57

Δεν σε χάλασε.
θα φας φάπες και θα γυρίσεις και τα άλλο μάγουλο να φας κι άλλες αλλιώς είσαι αιρετικός αντίχριστος...
και μην γράψεις για τους πάγκους στον ναό... διο,τι βλαστημάς... Εσύ δεν είσαι Χριστός για να κοπανάς τοκογλύφους συνπατριώτες σου στον ναό... εσύ θα τρως φάπες και δεν θα μιλάς...

Είπε ο Ύψιστος πως αν φάω μία να γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Αφού φάω όμως και την δεύτερη ο Μεγαλοδύναμος το άφησε στην διακριτική μου ευχέρεια πως θα αντιδράσω ! :smt047
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:56
Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:36 Ρε μλκ θα σπας μπάλες για πολύ ακόμη ; Αφού οι δυο πηγές που σου παρέθεσα βάζουν τους Βυζάντιους στους Έλληνες/ελληνικά έθνη . Δεν μου λες . Οι ελληνικές αποικίες στην Χαλκιδική ήταν Ελλάδα για τους Βυζαντινούς;
Όχι αφού η Χαλκιδική ήταν κομμάτι της Θράκης... Έπειτα με την επέκταση της Μακεδονίας έγιναν κομμάτι της Μακεδονίας και με την ρωμαϊκή κατάκτησηση έγιναν μέρος των αντίστοιχων γεωδιοικητικών περιοχών. Ο Στράβωνας που εντάσσει τη Μακεδονία στην Ελλάδα λέει ότι η Ελλάδα φθάνει μέχρι τον Στρυμώνα άρα τότε ναι ήταν μέρος της Ελλάδας. Η Ελλάδα εν τέλει κατέληξε να σημαίνει τα εδάφη δυτικά του Νέστου (επείδη η Μακεδονία που θεωρείτο μέρος της Ελλάδας έφθανε μέχρι τον Νέστο).
επιβεβαιώνω με Αισχύλο - Ικετιδες...

«Του γηγενούς Παλαίχθονος είμαι εγώ γιος, ο Πελασγός, που κυβερνώ τη χώρα. Και αφού είμαι ο βασιλιάς επόμενο είναι να πάρουν από μένα τ΄ όνομά τους οι Πελασγοί που κατοικούν τη χώρα. Όλη αυτή που τη διασχίζει ο αγνός Στρυμόνας στη δυτική πλευρά του. Και τη χώρα των Περραιβών ακόμη εξουσιάζω και όσα μέρη είναι πέρα από την Πίνδο και της Δωδώνης τα βουνά. Τα σύνορά μου ορίζει η θάλασσα»
Δεν σου απάντησα πως είναι λεξιλογικές και εγκυκλοπαιδικές παρατηρήσεις και δείχνει πως το Γραικός είναι συνώνυμο του Έλληνος ;
Άρα λες ότι αφού Γραικός = Έλληνας τότε ο Τζέτζης έγραψε ότι οι αυλικοί ρήτορες αποκαλούν εμάς τους Έλληνες Έλληνες Αύσονες...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 22:00
taxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:57
Δεν σε χάλασε.

Είπε ο Ύψιστος πως αν φάω μία να γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Αφού φάω όμως και την δεύτερη ο Μεγαλοδύναμος το άφησε στην διακριτική μου ευχέρεια πως θα αντιδράσω ! :smt047
Μολις φας την δευτερη φαπα θα αντιδράσεις στο νοσοκομείο μόλις ξυπνήσεις από την νάρκωση της επέμβασης...

θα tiltάρει το μυαλό σου άπ'το κούνημα σαν τα pinball (φλιπεράκια)

κοίτα τι πάθεις να ξες προκαταβολικά..

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:49
Ζαποτέκος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:08 Ποιον εννοείς πρώιμο Μεσαίωνα ;
650 - 800 μ.Χ.
Πόσες πηγές μπορείς να μου φέρεις απ' τον πρώιμο μεσαίωνα όπου τα ελληνικά ονομάζονται ρωμαϊκά και συνεπώς να μου αποδείξεις πως ήδη στον πρώιμο Μεσαίωνα είχε συντελεστεί νεο-ρωμαϊκή "εθνογένεση" ;
Για τα ρωμαϊκά μπορώ να σου φέρω τον Βίο του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου και την Θεοφύλακτο Σιμοκάττη που διακρίνει την δημώδη από την ελληνική. Επίσης υπάρχουν ήδη λόγιοι που πειραματίζονται με αυσονικού τύπου ρωμαϊκή εθνοτική ταυτότητα (Ζώσιμος, Ιωάννης Λυδός κλπ) και βέβαια ο Προκόπιος ο οποίος που και που κάνει εθνοτικές διακρίσεις. Δεν υποστηρίζω ότι έλαβε χώρα/αποκρυσταλλώθηκε η ρωμαϊκή εθνογένεση από το 500 μ.Χ. αλλά ότι άρχισε η εθνογένεση σταδιακά να λαμβάνει χώρα από το τέλος του 5ου αιώνα και ολοκληρώθηκε στους ηθείτες κατά τον 8ο αιώνα, λίγο αργότερα στη Σικελία και στην Καλαβρία (υπόθεση) και το 900 μ.Χ. και στα εδάφη Δυτικά του Νέστου.
Γραικοί ήταν όλοι οι ελληνόφωνοι.

Σε ποιό κείμενο απλην των θρησκευτικών (και σε πηγές που προέρχονται από εδάφη που χρησιμοποιούσαν και το Γραικός) αδιαμφισβήτητα το είδες αυτό;
Δεν έλαβε χώρα εκτεταμένος εκσλαβισμός.

Στη φαντασία σου.
Πουθενά δεν έχεις πηγή που να λέει πως οι ελληνόφωνοι σλαβοφώνησαν.

Τι είναι αυτά;
Ἐσθλαβώθη δὲ πᾶσα ἡ χώρα καὶ γέγονε βάρβαρος
Καὶ νῦν δὲ πᾶσαν Ἤπειρον καὶ Ἑλλάδα σχεδὸν καὶ Πελοπόννησον καὶ Μακεδονίαν Σκύθαι Σκλάβοι νέμονται.
Ο Βίος λέει πως οι Θεσσαλονικείς ήξεραν και τα σλάβικα γιατί ήταν γείτονες με Σλάβους και προφανώς θα εμπορεύονταν.

Καλημέρα! Το ίδιο δεν θα ίσχυε και για τους ρωμαϊκούς θύλακες κατά την σλαβοκρατία;
Οι Ελλαδικοί συνέχισαν να είναι Ρωμαίοι/Βυζαντινοί όπως οι υπόλοιποι.

Και οι Κύπριοι είναι σήμερα Νεοέλληνες αλλά χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το «Κύπριοι» (σχεδόν πάντα) από το «Έλληνες» (σχεδόν καθόλου).
Μέχρι και αυτοκράτειρα έδωσαν.
Η Ειρήνη η Αθηναία προερχόταν από την Αθήνα η οποία παρέμεινε υπό ρωμαϊκή κυριαρχία.
Και τον γιο της δεν τον είπαν Κωνσταντίνος ο Γραικός όπως είπαν τον Λέοντα τον Χαζάρο .

Γιατί να τον πουν «ο Γραικός»; Αφού ήταν Ρωμαίος. Όπως και όλοι οι ρωμαιόφρονες Ελλαδίτες (σιγουρα αυτοί εντός του ρωμαϊκού κράτους). Έχω πει ξεκάθαρα ότι ήταν η ίδια εθνότητα (όσοι δεν ήταν εθνοτικοί «Σλάβοι»)!
Πουθενά δεν έχεις πηγή όπου οι Ελλαδίτες να αυτοπροσδιορίζονται Γραικοί αλλά όχι Ρωμαίοι.
Με τη λογική σου δεν έχεις πηγή πριν το 800 μ.Χ. που να χαρακτηρίζει τους Ελλαδίτες ρητά ως εθνοτικούς Ρωμαίους. Διάβασε ξανά τι έγραψα. Δεν κατανόησες τι έγραψα καλά.
Η Κύπρος είναι μια χαρά Ελλάδα με ελληνικό εθνικό ύμνο.
Η Κύπρος έχει δικό της εθνικό ύμνο ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται ο ελληνικός από τους Ελληνοκύπριους.
Και όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεστε είναι περιθωριακές απόψεις.

30% σήμερα δεν το λες και λίγο...
Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου, ο ιστορικός ηγέτης του ΑΚΕΛ, «Δεν υπάρχουν ενωτικοί και ανθενωτικοί εις την Κύπρον. Υπάρχουν μόνον εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν την ένωσιν ολοκλήρου της Κύπρου μετά της Ελλάδος άνευ εδαφικών ή διοικητικών ανταλλαγμάτων και εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν εδαφικά και διοικητικά ανταλλάγματα προκειμένου να πραγματοποιηθή η ένωσις
Τότε... Σήμερα; Νομίζω δεν γνωρίζεις σήμερα τι απόψεις πρεσβεύει το ΑΚΕΛ.
Καμία από αυτές τις πηγές δεν είναι σίγουρες. Που κι αν είναι ( π.χ. Βίος Αναστασίου ) μία ίσο καμία. Τα δημώδη ελληνικά δεν είναι ρωμαϊκά. Είναι δημώδη ελληνικά και πρέπει να αποκληθούν σαφώς "ρωμαϊκά" για να έχεις την "ρωμαϊκή" εθνογένεση.
Πρίσκος : Ἑλληνικῇ ἀσπάζεταί με φωνῇ, χαῖρε προσειπών, ὥστε με θαυμάζειν ὅτι γε δὴ ἑλληνίζει Σκύθης ἀνήρ. (...) τότε δὴ γελάσας ἔλεγε Γραικὸς μὲν εἶναι τὸ γένος
Υπερβολές των Κωνσταντινουπολιτών . Όπως και ότι ο στρατηγός Σκληρός αφάνισε όλους τους Σλάβους.
Δεν έχεις πηγές για όλα τα θέματα. Και να ίσχυε δεν σημαίνει πως γίνονταν δίγλωσσοι.
Μια χαρά 'Έλληνες λένε ότι είναι. Το λέει ο εθνικός τους ύμνος.
Έλεγες πως ανατολικά του Νέστου ήταν Ρωμαίοι. Δεν είπες πως υπήρχαν και δυτικά του Νέστου Ρωμαίοι. Τώρα το αλλάζεις. Η βυζαντινή κυριαρχία δεν χάθηκε ποτέ στον ελλαδικό χώρο.
Αφού δυτικά του Νέστου ζούσαν Γραικοί και όχι Ρωμαίοι , τότε έπρεπε να τον πουν "Γραικό" όπως τον άλλον "Χαζάρο".
Έχω όμως για το γενικό όνομα των Βυζαντινών όπου μέσα σε αυτούς ήταν και οι Ελλαδίτες.
Οι Έλληνες της Κύπρου τον ελληνικό έχουν.
Αν έχουν επίσημες απόψεις να βγουν να τις πουν. Όλο με την μητέρα Ελλάδα όμως συνεργάζονται για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.
Όπως θεωρούταν Έλληνες οι άποικοι των ελληνικών αποικιών , το ίδιο θεωρούνταν και οι Βυζαντινοί. Απόγονοι των Μεγαρέων. Τα "Πατρια Κωνσταντινουπόλεως" τους λένε Έλληνες. Στο έδειξα παραπάνω.
Ότι οι ποιητές εμάς τους Γραικούς ή αλλιώς Έλληνες μας λένε κακώς "Αύσονες".
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 11:50Αν εσένα δεν σου αρέσει η περίοδος της σλαβοκρατίας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε.
Πυροβολημένε, η οποιαδήποτε -κρατία προϋποθέτει ΚΡΑΤΟΣ.

Ρωμαιοκρατία είχες επειδή ανήκες στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τουρκοκρατία είχες επειδή ανήκες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μερικοί έποικοι γιδοβοσκοί εδώ και εκεί δεν συνιστούν κάποια -κρατία! Πάλι καλά που δεν ανακαλύψατε και καμμιά γυφτοκρατία.
Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 11:50Αν εσύ δεν γνωρίζεις τι είναι ο "υπερρητορισμός"
Φυσικά και γνωρίζω. Παπάτζα δική σου για να το παίζεις διανοούμενος.

Λέξεις βέβαια φτιάχνω και εγώ. Για την περίπτωσή σου είναι απολύτως περιγραφικός ο υπερπαπαρισμός.
Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 11:50Γράφω με ιδιαίτερη ενάργεια λόγου. Όποιος έχει επαρκές επίπεδο λόγου και γνώσεων μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς τι γράφω...
Ακριβώς. Και αυτό που δεν θες να καταλάβεις είναι εδώ ότι δεν απευθύνεσαι σε σχολιαρόπαιδα που θα εντυπωσιαστούν από την "ενάργειά" σου.

Οι παπάτζες παραμένουν παπάτζες, όση ενάργεια και να επιστρατεύσεις.
Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 11:50Όσο για το "φαινόμενοι" άλλος ρεζιλεύεται... Γιατί δεν ρωτάς και τον Περτίνακα;
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν. Είναι ξεκάθαρο ότι δίνεις σε λέξεις και κείμενα το νόημα που σε συμφέρει. Και όταν αυτό δεν είναι δυνατό, κάνεις την πάπια.

Χώνεψέ το, δεν κοροϊδεύεις κανέναν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καβαλάρης την 15 Αύγ 2024, 22:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”