talaipwros έγραψε: 15 Αύγ 2024, 09:25
Νέα μέτρα για να ανοίξουν 200.000 κλειστά σπίτια και να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια
Το πρώτο μέτρο που ετοιμάζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο εστιάζει σε περισσότερα από 200.000 (από τα περίπου ένα εκατομμύριο) οικιστικά ακίνητα, τα οποία διατηρούνται κλειστά από τους ιδιοκτήτες τους. Γι' αυτά έχει αποφασιστεί να αναπροσαρμοστεί ο ΕΝΦΙΑ - δηλαδή να αυξάνεται για όσο διάστημα οι ιδιοκτήτες τους τα διατηρούν εκτός της αγοράς, προφανώς για όσο δεν θα έχουν καμία χρήση, είτε ενοικίαση, είτε πώληση, είτε ιδιοκατοίκηση.
Κομμουνιστικό αυτό το μέτρο
Σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς ΔΕΝ θα μου επιβάλει το κράτος το το θα κάνω με την περιουσία μου
Δεν σου επιβάλλει.
Σου επιβάλει έμμεσα μέσω της φορολογίας
Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς και καπιταλισμού το πώς θα διαχειριστώ την ακίνητη περιουσία μου είναι δικό μου προσωπικό θέμα που δεν αφορά την κρατική εξουσία
Κομμουνιστικό αυτό το μέτρο
Σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς ΔΕΝ θα μου επιβάλει το κράτος το το θα κάνω με την περιουσία μου
Δεν σου επιβάλλει.
Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς και καπιταλισμού το πώς θα διαχειριστώ την ακίνητη περιουσία μου είναι δικό μου προσωπικό θέμα που δεν αφορά την κρατική εξουσία
Δεν σου επιβάλλει, σε παροτρύνει.
Σε συνθήκες καπιταλισμού η το κρατος μπορεί να χρησιμοποιεί τους μοχλούς του για να κινηθει η οικονομια.
talaipwros έγραψε: 15 Αύγ 2024, 09:30
Δεν σου επιβάλλει.
Σε συνθήκες καπιταλισμού η το κρατος μπορεί να χρησιμοποιεί τους μοχλούς του για να κινηθει η οικονομια.
Σοσιαλισμός ίσον κρατικος έλεγχος της οικονομίας
Και δεν σε παροτρύνει σου επιβάλει
Καπιταλισμός = τόνωση της οικονομίας χρησιμοποιόντας οικονομικους μοχλους.
Και δεν σου επιβάλλει, σε παροτρύνει.
Εκτος και θεωρεις την Αγγλία σοσιαλιστική, να φωνάξω τον ψυχίατρο αμα ειναι.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
οχι, αλλο λέω, δήμευση είναι αυτό που κανουν με τον ίδιο τον ένφια, φόρος κατοχής = δήμευση
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Orion22 έγραψε: 15 Αύγ 2024, 10:02
οχι, αλλο λέω, δήμευση είναι αυτό που κανουν με τον ίδιο τον ένφια, φόρος κατοχής = δήμευση
Τί να σου πω, το Council tax που πληρώνω στην Αγγλια ειναι υπερπολλαπλασιο απο τον Ενφια.
Ας αλλάξουν το ονομα του και απο ΕΝΦΙΑ ας το κανουν "τέλος παροχης υπηρεσιων και συνδέσεως στα κρατικο δικτυο παροχων"
Να το ανεβασουν και κανα χιλιαρικο το χρόνο να ακουγεται καλυτερα αμα ειναι ετσι.
Δεν παρακολούθησα την συζήτηση σας, απλά να υπενθυμίσω πως το council tax κυριολεκτικά μεταφράζεται σε δημοτικά τέλη.
Ναι, για αυτο ειπα να τα μετονομασουν, στην ουσια ειναι ποσό μεγαλυτερο του ΕΝΦΙΑ σαν ποσοστό επι της αξιας , και παρα πολυ μεγαλυτερο των ελληνικών δημοτικων τελων.
Τί να σου πω, το Council tax που πληρώνω στην Αγγλια ειναι υπερπολλαπλασιο απο τον Ενφια.
Ας αλλάξουν το ονομα του και απο ΕΝΦΙΑ ας το κανουν "τέλος παροχης υπηρεσιων και συνδέσεως στα κρατικο δικτυο παροχων"
Να το ανεβασουν και κανα χιλιαρικο το χρόνο να ακουγεται καλυτερα αμα ειναι ετσι.
Δεν παρακολούθησα την συζήτηση σας, απλά να υπενθυμίσω πως το council tax κυριολεκτικά μεταφράζεται σε δημοτικά τέλη.
Ναι, για αυτο ειπα να τα μετονομασουν, στην ουσια ειναι ποσό μεγαλυτερο του ΕΝΦΙΑ σαν ποσοστό επι της αξιας , και παρα πολυ μεγαλυτερο των ελληνικών δημοτικων τελων.
Το ποσό είναι υπερβολικά μεγαλύτερο αλλά το έργο είναι πολύ καλύτερο και φαίνεται που πάνε τα λεφτά σου (τουλάχιστον στους δήμους που έχω ζήσει εγώ). Ο ΕΝΦΙΑ δεν ξέρω πού κολλάει. ΕΝΦΙΑ πληρώνει ο ιδιοκτήτης είτε μένει στο σπίτι είτε το νοικιάζει είτε το έχει κλειστό. Council tax πληρώνω και εγώ που είμαι στο ενοίκιο, ενώ εάν το σπίτι είναι κλειστό δεν πληρώνεις κατι (υποθέτω το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα).