Περίπου 700 φορές.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΣΕΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ..με πολλους νεκρούς
- hellegennes
Re: ΣΕΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ..με πολλους νεκρούς
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
μα κρατάει το καπάκι στο χέρι του.
αληθεια τώρα; Και κοροϊδεύουμε τους τουρκους για τις κατασκευές τους;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Είναι και ο συντονισμός. Αν δεν συντονιστεί ώστε να αποθηκεύει την ενέργεια και να μεγαλώνει συνεχώς η ταλάντωση, δηλαδή αν προλαβαίνει να την αποβάλλει, τότε μπορεί να την γλιτώσει. Αλλά ναι, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι αν έπεσαν εκεί 11000 κτίρια εδώ θα έπεφταν 50.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:31αληθεια τώρα; Και κοροϊδεύουμε τους τουρκους για τις κατασκευές τους;
Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4genaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
Η επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα κτίρια στην Τουρκία ήταν 2g
Στην Ελλάδα υπάρχουν τρις ζώνες επικινδυνότητας. Από την μεριά του Ιονίου οι κατασκευές σχεδιάζονται να αντέχουν μέχρι και 0,35g στην Αττική 0,24g και στις Κυκλάδες 0,16g Όμως αντέχουν και περισσότερη επιτάχυνση. Π.Χ οι περιοχές που σχεδιάζονται να αντέχουν 0,35g έχουν αντέξει και επιταχύνσεις των 0,7g Η απελευθέρωση της ενέργειας έχει να κάνει και με την διάρκεια. Μεγαλύτερη διάρκεια μεγαλύτερη απελευθέρωση ενέργειας.
Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα σπίτια ήταν 1g
Παγκοσμίως η μεγαλύτερη επιτάχυνση που έφθασε κάτω από τα σπίτια ήταν στην Χιλή 3g
Ακόμα η επιτάχυνση φθάνει σε οριζόντια μετατόπιση και σε κατακόρυφη. Ποτέ όμως δεν φθάνουν και οι δύο μετατοπίσεις μαζί, εκτός αν είσαι πάνω από το επίκεντρο του σεισμού, οπότε τότε το έδαφος πάλετε πάνω κάτω δεξιά αριστερά σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αυτό στραβώνει τους κόμβους του κτιρίου τους σπάει και πέφτει η κατασκευή.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- hellegennes
Ναι, γιατί πρακτικά δεν είναι 700 φορές η διαφορά. Δεν χρειάστηκε να αντέξουν σεισμό 700 φορές δυνατότερο. Φυσικά αν συνέβαινε τέτοιος σεισμός με αντίστοιχα χαρακτηριστικά στην Αθήνα θα έπεφταν κτήρια, ας μην γελιόμαστε. Αλλά σε καμμιά περίπτωση σ' αυτόν τον βαθμό.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:31αληθεια τώρα; Και κοροϊδεύουμε τους τουρκους για τις κατασκευές τους;
Ας πούμε, ο σεισμός του 1978 στην Θεσσαλονίκη ήταν 8 φορές μεγαλύτερος σε ενέργεια αλλά δεν έπεσε τίποτα και ήταν και 20 χρόνια πριν της Αθήνας, τουτέστιν τεχνολογικά 20 χρόνια πίσω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είναι καλός ο υπολογισμός σου...hellegennes έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:30Περίπου 700 φορές.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:18 Αν αναφέρεσαι στην ενέργεια που φθάνει κάτω από την κατασκευή όχι. Η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή εξαρτάτε από πολλούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν την ενέργεια που απελευθερώνεται από την εστία. Π.χ το μαλακό έδαφος μεγαλώνει την ανάδευση από 2 μέχρι και 4 φορές οπότε θα καταστρέψει και την καλύτερη κατασκευή.
Ως λογαριθμικός του 10, σημαίνει ότι το 7 ρίχτερ είναι 10 φορές μεγαλύτερο του 6 - άρα 7,8 σημαίνει 80 φορές μεγαλύτερο του 6 και εάν πάρεις και το 0.1 από το 5,9 θα βγάλεις περίπου 90 φορές μεγαλύτερο...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- hellegennes
Μια χαρά είναι ο υπολογισμός μου. Εξήγησα τον τύπο πιο πίσω. Μπορείς όμως να μην με εμπιστευτείς και να ανοίξεις ένα βιβλίο σεισμολογίας.OANNHSEA έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:08Δεν είναι καλός ο υπολογισμός σου...hellegennes έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:30Περίπου 700 φορές.enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:27
ωραία, αλλα αν θες μην αλλαζεις τα υπολοιπα δεδομένα, εδαφος κλπ όλα ίδια, ο σεισμός του 99 και η αθήνα. Τι θα σήμαινε αν ο σεισμός ήταν 7.8 αντι 5.9; Πόση παραπάνω ενέργεια θα επρεπε να αντεξει ενα κτίριο;
Ως λογαριθμικός του 10, σημαίνει ότι το 7 ρίχτερ είναι 10 φορές μεγαλύτερο του 6 - άρα 7,8 σημαίνει 80 φορές μεγαλύτερο του 6 και εάν πάρεις και το 0.1 από το 5,9 θα βγάλεις περίπου 90 φορές μεγαλύτερο...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ευχαριστώ, ωραια πληροφορία. Ξερεις μηπως στο περίπου τι ποσοστό των κτιρίων του δημου αθηναιων για παράδειγμα ειναι φτιαγμένα με αντισεισμική προστασία;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:43 Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4g
Πριν την δεκαετία του 60 δεν υπάρχει αντισεισμικός κανονισμός όμως και αυτά τα σπίτια άντεξαν ισχυρούς σεισμούς. Πρώτος αντισεισμικός κανονισμός το 62enaon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:14ευχαριστώ, ωραια πληροφορία. Ξερεις μηπως στο περίπου τι ποσοστό των κτιρίων του δημου αθηναιων για παράδειγμα ειναι φτιαγμένα με αντισεισμική προστασία;seismic έγραψε: 09 Φεβ 2023, 21:43 Να σου πω. Η επιτάχυνση που έφτασε κάτω από τα σπίτια στην Αθήνα στα 5,9 Ρίχτερ ήταν 0,4g
Το 94 ανανεώθηκε ο αντισεισμικός κανονισμός. Το 2002 νομίζω ξανά ανανεώθηκε με πιο αυστηρές προδιαγραφές και ισχύει μέχρι και σήμερα.
Όμως ο χρόνος και οι συνεχόμενοι σεισμοί μειώνουν την όποια αντισεισμικότητα διαθέτει ένα σπίτι.
https://www.e-archimedes.gr/faq/item/4772-)
Αυτά ξέρω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 09 Φεβ 2023, 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
.
Ενας ακόμα απο τους πολλούς λόγους που πρέπει να κάνουμε τα οσπίτια και τα κτίρια με αρθρωτά κοντέινερ.....
.
Ενας ακόμα απο τους πολλούς λόγους που πρέπει να κάνουμε τα οσπίτια και τα κτίρια με αρθρωτά κοντέινερ.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Οι σκηνές είναι ακόμα πιο αντισεισμικές.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:57 .
Ενας ακόμα απο τους πολλούς λόγους που πρέπει να κάνουμε τα οσπίτια και τα κτίρια με αρθρωτά κοντέινερ.....![]()
.
Παίρνεις άκαμπτο προκάτ βαρέως τύπου από ΟΣ που είναι και 30% ποιο φθηνό γιατί είναι βιομηχανοποιημένο, του ρίχνεις μια προένταση + πάκτωση στο έδαφος στις γωνιακές παρειές του, και ας κάνει 500 Ρίχτερ.
Πόσο κοστίζει ένα προκάτ? > https://www.youtube.com/shorts/3l5j-U6f7qA
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:57 .
Ενας ακόμα απο τους πολλούς λόγους που πρέπει να κάνουμε τα οσπίτια και τα κτίρια με αρθρωτά κοντέινερ.....![]()
.
ετσι τωρα κτιζεται κ η Μαριουπολη και το ειχα απορια μα Αρθρωτα Κοντεινερ τι παει λαθος ; νομιζα για οικονομικους λογους περισσοτερο παρα για λογους ασφαλειας
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Έχει σεισμούς στην Ουκρανία; Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι.killzone έγραψε: 09 Φεβ 2023, 23:30ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:57 .
.
ετσι τωρα κτιζεται κ η Μαριουπολη και το ειχα απορια μα Αρθρωτα Κοντεινερ τι παει λαθος ; νομιζα για οικονομικους λογους περισσοτερο παρα για λογους ασφαλειας![]()
ουτε εγωGreen Dragon έγραψε: 09 Φεβ 2023, 23:41Έχει σεισμούς στην Ουκρανία; Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι.killzone έγραψε: 09 Φεβ 2023, 23:30ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Φεβ 2023, 22:57 .
.
ετσι τωρα κτιζεται κ η Μαριουπολη και το ειχα απορια μα Αρθρωτα Κοντεινερ τι παει λαθος ; νομιζα για οικονομικους λογους περισσοτερο παρα για λογους ασφαλειας![]()