Απο την συμπεριφορα των ελ οδηγων.
Ασε που δεν εχω δει ποδηλατοδρομο σε τετοιους δρομους σε οσες ευρωπαικες πολεις εχω παει.
Απο την συμπεριφορα των ελ οδηγων.
Στο Παρίσι έχει δίπλα στους κεντρικούς.under έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:34 Απο την συμπεριφορα των ελ οδηγων.
Ασε που δεν εχω δει ποδηλατοδρομο σε τετοιους δρομους σε οσες ευρωπαικες πολεις εχω παει.
Νομιζα οτι ζητουσες κατι αναλογο με ΛΕΑ γιατι στην κηφισιας ή τη συγγρου σε καποια σημεια τα πεζοδρομια δεν ειναι τοσο μεγαλα για να χωρανε και λωριδα ποδηλατου.Belisarius έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:37Στο Παρίσι έχει δίπλα στους κεντρικούς.under έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:34 Απο την συμπεριφορα των ελ οδηγων.
Οι ποδηλατόδομοι αποτελούν κανονικά μέρος του πεζοδρομίου. Δεν βάφεις την άσφαλτο και κυκλοφορείς δίπλα στις νταλίκες ή τα μηχανάκια που θα την πατάνε όπως τη ΛΕΑ.
Ε, χμ, στην Ελλάδα καλύτερα να το αποφύγουμε αυτόBelisarius έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:37
Οι ποδηλατόδομοι αποτελούν κανονικά μέρος του πεζοδρομίου. Δεν βάφεις την άσφαλτο και κυκλοφορείς δίπλα στις νταλίκες ή τα μηχανάκια που θα την πατάνε όπως τη ΛΕΑ.
Δεν ζητάω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι γίνεται λόγω διαθέσιμου χώρου. Απλά χρειαζόμαστε "ποδηλατικές λεωφόρους" που θα εξασφαλίζουν ότι το ποδήλατο θα πάει από το Α στο Β σε σύντομο χρόνο και με ασφάλεια. Από δρομάκια και στενάκια δουλειά δε γίνεται.under έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:43 Νομιζα οτι ζητουσες κατι αναλογο με ΛΕΑ γιατι στην κηφισιας ή τη συγγρου σε καποια σημεια τα πεζοδρομια δεν ειναι τοσο μεγαλα για να χωρανε και λωριδα ποδηλατου.
kameron έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:45Ε, χμ, στην Ελλάδα καλύτερα να το αποφύγουμε αυτόBelisarius έγραψε: 21 Ιουν 2020, 23:37
Οι ποδηλατόδομοι αποτελούν κανονικά μέρος του πεζοδρομίου. Δεν βάφεις την άσφαλτο και κυκλοφορείς δίπλα στις νταλίκες ή τα μηχανάκια που θα την πατάνε όπως τη ΛΕΑ.![]()
Το σ/κ ήταν καλά τα πράγματα, ενώ και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η κατάσταση έστρωσε αρκετά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής στο έργο επί της Πανεπιστημίου (τα υπόλοιπα είναι πιο λογικά), αλλά πρέπει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.
Για την ώρα, τα πράγματα σώζονται από τους πολλούς τροχονόμους που βρίσκονται στο κέντρο, παρατήρησα ότι είναι σχεδόν όλοι πολύ νέοι στην ηλικία, μάλλον βγήκαν πρόσφατα από τη σχολή τους. Νομίζω ότι ήλθαν για να μείνουν και αυτό είναι καλό νέο γιατί το κέντρο τους είχε μεγάλη ανάγκη έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είχαν ουσιαστικά εξαφανισθεί οι τροχονόμοι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από φόρουμ οδηγών και φίλων των συγκοινωνιών που παρακολουθούν δρομολόγια, αλλαγές οχημάτων κλπ.Belisarius έγραψε: 26 Ιουν 2020, 13:20 Έχουμε νέα από το μέτωπο;
Η κίνηση παραμένει τραγική ή εξομαλύνθηκαν τα πράγματα; Γνωρίζει κανείς;
Ναι αλλά είμαστε Ευρώπη. Ας πάρουν τα ΜΜΜ για να κατέβουν κέντρο...Ας κάνουμε έναν απολογισμό από το "Μεγάλο Φιάσκο της Αθήνας" όσον αφορά τα ΜΜΜ:
1. Μπαζώθηκε η γραμμή τραμ από εύκαμπτο υλικό (στόκος) στην Όλγας και στην Αμαλίας. Στην Όλγας, όλη η γραμμή "θάφτηκε" κάτω από ένα έντονο κίτρινο χρώμα το οποίο κουράζει το μάτι, ενώ στην Αμαλίας ήδη ξεκίνησαν να την καλύπτουν με πράσινη μπογιά.
2. Καταργήθηκε η λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής της Πανεπιστημίου (διερχόμενες γραμμές: 230, Α2, Α3).
3. Καταργήθηκε η λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής της Πατησίων (διερχόμενες γραμμές: 2, 3, 4, 5, 11, 15).
4. Καταργήθηκε η ΑΦ των Α2 και Α3 από την οδό Σίνα και άλλαξε η διαδρομή αναχώρησης από την Αθήνα, πράγμα το οποίο συνεπάγεται σε περεταίρω καθυστερήσεις λόγω κίνησης.
5. Καταργήθηκε η στάση "Βιβλιοθήκη" των γραμμών 1, 12, 227, 856. Περισσότερος φόρτος-κορεσμός στην στάση "Ακαδημία Αθηνών", όπου όλα πλέον φορτώνουν/ξεφορτώνουν εκεί.
6. Καταργήθηκε η στάση αποβίβασης της Ρήγα Φεραίου για τις γραμμές Α2, Α3, Α5, 220, 221, 235, με αποτέλεσμα οι τρεις τελευταίες να προκαλούν χάος στην Ακαδημίας.
Και αφού έγινε χαμός, κυρίως από τραινόφιλους, για το μπάζωμα των γραμμών του τραμ, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, όπου και παραδέχτηκε ότι ήξερε τι προθέσεις είχε ο Μπακογιάννης και ουσιαστικά έβαλε πλάτη σε όλο αυτό το "παιχνίδι":
https://leoforeia.gr/forum/showthread.p ... 955&page=2
Ναι σήμερα λόγω Σαββάτου δε βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.πατησιωτης έγραψε: 27 Ιουν 2020, 11:40 Σήμερα πέρασα με το αυτοκίνητο σφαίρα την Πανεπιστημίου.βέβαια είναι Σάββατο και έχουν αρχίσει για πολλούς οι καλοκαιρινές διακοπές.Τον Σεπτέμβριο θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος του περιπάτου.
Εκτός αν έλθει κανένα λοκντάουν πάλι και αδειάσει ο δρόμος.