!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 10:52
hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 09:36 Αν πας στον παρακάτω πίνακα που παραθέτεις και κάνεις sort σε αναλογία πληθυσμού, θα δεις ότι οι ΗΠΑ είναι στην 6η θέση, με 9,7% του πληθυσμού της, πίσω από Αυστραλία (11,2%), Σιγκαπούρη (12,7%), Κουβέιτ (15%), Χονγκ Κονγκ (15,3%) και Ελβετία (15,5%). Κοντά πίσω τους είναι η Ολλανδία, η Δανία και η Νέα Ζηλανδία.
Kαλά κάποια μαλακία έχουν κάνει, το πιό συνηθισμένο ότι έχουνε βάλει μέσα όλους τους μπούμερς που αγόρασαν ένα σπιτάκι το '80 με τα ρέστα απ'το σουπερμάρκετ και τώρα έχει φτάσει ενάμιση εκατομμύριο λόγω φούσκας. Σιγά μην είναι ένας στους 10 εκατομμυριούχος στην Αυστραλία
Πουθενά δεν είναι και όπως είπα είναι άνιση σύγκριση γιατί άλλο εκατομμυριούχος στην Αυστραλία άλλο στην Ελλάδα κι άλλο στην Ινδία. Είναι μαλακία να συγκρίνεις σε καθαρά εκατομμύρια και όχι σε PPP.

Ο δε ορισμός του εκατομμυριούχου, στην συγκεκριμένη λίστα, όπως καταλαβαίνω είναι όντως αυτός που έχει συνολική χρηματική αξία 1.000.000+, που χαλαρά μπορεί να σημαίνει ακριβώς κάποιον που αγόρασε σπίτι 50.000 και τώρα κάνει 1.000.000. Δεν τον λες πλούσιο αυτόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 04:13 Για κάθε εκατομμυριούχο που έγινε, υπάρχουν τρεις που απέτυχαν ή και καταστράφηκαν στην προσπάθεια να γίνουν.
Αν αυτά τα ποσοστά σας φαίνονται οκ για να στοιχηματίσετε τη ζωή σας όλα καλά, κανένα πρόβλημα. Να μαζευτούμε να πάτε :D

Για εμάς τους υπόλοιπους στ'αρχίδια μας (χωρίς παρεξήγηση) πόσους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους έχει η κάθε χώρα. Πολύ περισσότερη σημασία έχει πόσο εγγυημένα καλή είναι η ζωή των πολλών που κάνουν μια απλά φιλότιμη προσπάθεια. Ξαναλέω έχομε και άλλα χόμπι εκτός απ'τις καριέρες και να κάνουμε απγκρέϊντ το Σουβ κάθε 2 χρόνια

Συνοπτικά: Δε θέλουμε πλούσιους γουορκαχόλικς με λαμποργκίνι και οξικόντεν, θέλουμε μετρίως ευκατάστατους χαλαρόπουλους μπον βιβάντ με ασφάλιση, σύνταξη και ελεύθερο χρόνο κι ένα γαμάτο εργαστήριο να κάνουμε τις κατασκευές μας. Ποιά χώρα έχει τους περισσότερους τέτοιους;
Fixed :003:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:34 Ο δε ορισμός του εκατομμυριούχου, στην συγκεκριμένη λίστα, όπως καταλαβαίνω είναι όντως αυτός που έχει συνολική χρηματική αξία 1.000.000+, που χαλαρά μπορεί να σημαίνει ακριβώς κάποιον που αγόρασε σπίτι 50.000 και τώρα κάνει 1.000.000. Δεν τον λες πλούσιο αυτόν.
Όχι, γιατί μένει μέσα στο εκατομμύριο, δε μπορεί να το φάει :lol:

Επίσης στην Αυστραλία ειδικά μετράνε και το superfund, που είναι το υποχρεωτικό 9% του μισθού που καταβάλλεις σε κάποιο ιδιωτικό ταμείο για εφάπαξ. Κι αυτό μαζεύεται κάποιο εξαψήφιο νούμερο στο τέλος αλλά πάλι δεν μπορείς να το αγγίξεις πριν τα 65.

Και κάπως έτσι φτάνει και μετριέται για εκατομμυριούχος κάποιος που όταν έρχεται η ώρα να πάει τα παιδιά του το καλοκαίρι στην Ελλάδα να τα δει η γιαγιά βλέπει ότι δεν του βγαίνουνε, και πάει κάθε 3 χρόνια.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:49 Fixed :003:
Έτσι.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

kameron έγραψε: 29 Ιουν 2023, 04:23
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 04:13 θέλουμε μετρίως ευκατάστατους χαλαρόπουλους μπον βιβάντ με ασφάλιση, σύνταξη και ελεύθερο χρόνο. Ποιά χώρα έχει τους περισσότερους τέτοιους;
Στις ΗΠΑ πάντως έχει πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς.
Πάντως μου κίνησες την περιέργεια, αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε να μαθαίνουμε και μας τα κρύβουνε :lol:
Για πες ρε φίλε
Πού πρέπει να δουλέψει κάποιος στο Αμέρικα για να παίρνει ας πούμε... ξέρω γω; εκατό χιλιάρικα; Ώστε να είναι άνετος αλλά να μην του τα πρήζουνε, 5 η ώρα σπίτι κάθε μέρα.
Πού πρέπει να στοχεύει;
DMV? :lol:
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:25
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 04:13 θέλουμε μετρίως ευκατάστατους χαλαρόπουλους μπον βιβάντ με ασφάλιση, σύνταξη και ελεύθερο χρόνο. Ποιά χώρα έχει τους περισσότερους τέτοιους;
Πάντως μου κίνησες την περιέργεια, αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε να μαθαίνουμε και μας τα κρύβουνε :lol:
Για πες ρε φίλε
Πού πρέπει να δουλέψει κάποιος στο Αμέρικα για να παίρνει ας πούμε... ξέρω γω; εκατό χιλιάρικα; Ώστε να είναι άνετος αλλά να μην του τα πρήζουνε, 5 η ώρα σπίτι κάθε μέρα.
Πού πρέπει να στοχεύει;
Καθηγητής σε πανεπιστήμιο;
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

hades έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:27 Καθηγητής σε πανεπιστήμιο;
εξ'ού και το σοφό "ποιό το νόημα να ζεις αν δεν είσαι καθηγητής" :D

Σωστό, αλλά δύσκολο. Αν είσαι ακαδημαϊκός πάντως είναι όντως κορυφαίος προορισμός οι ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hades έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:27
Publish or perish για τα μισα και λιγοτερα λεφτα απ οσα θα εβγαζες στο industry... και αυτό αν είσαι από τους τυχερούς (~το 15% όσων κάνουν postdoc)
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:33
Publish or perish για τα μισα και λιγοτερα λεφτα απ οσα θα εβγαζες στο industry... και αυτό αν είσαι από τους τυχερούς (~το 15% όσων κάνουν postdoc)
Έχω ένα θείο που ναι από 18 αμερική και σπούδασε εκεί ,είναι καθηγητής μαθηματικών . Τσαλακώνει μια 300 το χρόνο αλλά 150 η σύζυγος του που ναι δασκάλα σε σχολείο και είναι χαλαρός χωρίς άγχη .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:25

Για πες ρε φίλε
Πού πρέπει να στοχεύει;
Με την καμμία.

Btw, τόσα παίρνει τώρα ο πρώην μου συγκάτοικος. Εκείνος ήταν πρώτο έτος νομική όταν ήμουν στο μάστερ μου. Δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ρολς Ρόις και είχε μια πρόταση από ναυτιλιακή στην Ελλάδα. Τώρα μένει Αθήνα (παντρεύτηκε πρόσφατα Πατρινιά) και βγάζει 100k τον χρόνο (τα περισσότερα είναι σε μπόνους).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hades έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:41
EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:33
Έχω ένα θείο που ναι από 18 αμερική και σπούδασε εκεί ,είναι καθηγητής μαθηματικών . Τσαλακώνει μια 300 το χρόνο αλλά 150 η σύζυγος του που ναι δασκάλα σε σχολείο και είναι χαλαρός χωρίς άγχη .
Σε πιστεύω, αλλά ειναι one in a million φάση λίγο. Κ παίρνει πάνω απ τον μισθό του μέσου καθηγητή, κ είναι κ χαλαρός (γενικά το άγχος είναι μεγάλο στο academia), μπράβο στο θείο σου αλλά δεν είναι κάτι που ρεαλιστικά μπορεί να κυνηγήσει πολύς κόσμος..
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:57 Btw, τόσα παίρνει τώρα ο πρώην μου συγκάτοικος. Εκείνος ήταν πρώτο έτος νομική όταν ήμουν στο μάστερ μου. Δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ρολς Ρόις και είχε μια πρόταση από ναυτιλιακή στην Ελλάδα. Τώρα μένει Αθήνα (παντρεύτηκε πρόσφατα Πατρινιά) και βγάζει 100k τον χρόνο (τα περισσότερα είναι σε μπόνους).
Από ναυτιλιακή; Σίγουρα μαύρα τα περισσότερα. Δε φτάνει που δεν πληρώνουνε φόρο κερδών πουθενά, δε θέλουνε ούτε ΦΜΥ να πληρώνουνε οι γυφτουλαίοι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 15:09
hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:57 Btw, τόσα παίρνει τώρα ο πρώην μου συγκάτοικος. Εκείνος ήταν πρώτο έτος νομική όταν ήμουν στο μάστερ μου. Δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ρολς Ρόις και είχε μια πρόταση από ναυτιλιακή στην Ελλάδα. Τώρα μένει Αθήνα (παντρεύτηκε πρόσφατα Πατρινιά) και βγάζει 100k τον χρόνο (τα περισσότερα είναι σε μπόνους).
Από ναυτιλιακή; Σίγουρα μαύρα τα περισσότερα. Δε φτάνει που δεν πληρώνουνε φόρο κερδών πουθενά, δε θέλουνε ούτε ΦΜΥ να πληρώνουνε οι γυφτουλαίοι.
Παλιά ήταν, ναι. Τα μπόνους ήταν μαύρα γιατί τα δήλωναν σε νησιά. Η δικαιολογία ήταν ότι το μπόνους εξαιρούνταν από την φορολόγηση μερισμάτων που είναι 10% και στην ουσία το μισό θα πήγαινε στο κράτος, οπότε μαύρα. Το 2019 όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε νόμο που τα συμπεριλαμβάνει και πλέον τα δηλώνουν, γιατί από την μια φορολογούνται με 10%, από την άλλην μετράνε στο πόθεν έσχες, το οποίο είναι χρήσιμο. Αν θυμάμαι καλά, μου είχε πει ότι δηλώνει 40-60% μισθό-μπόνους. Θα μπορούσε να επιλέξει να είναι και 10-90% αλλά ήθελε να είναι συντηρητικός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Ιουν 2023, 15:09
Nandros
:a108:
:popc:
:003:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πάντως εγώ το έδωσα σαν παράδειγμα ότι αν θες το κάνεις και στην Ελλάδα αυτό. Το θέμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί γιατί δεν έχει το IQ ή τις ικανότητες να δουλέψει σε νομικό τμήμα εταιρείας ή μπορεί ακόμα και να μην μπορεί για άλλους λόγους. Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω γιατί θα βαριόμουν αφόρητα. Γενικά νομικός είναι μια δουλειά που δεν θα μπορούσα να κάνω. Πολλές φορές το "δεν μπορώ" δεν είναι απλά θέμα ικανοτήτων, είναι και θέμα ψυχικής διάθεσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”