Κι όταν γίνει η στραβή τρέχεις τον άλλο στα δικαστήρια για να του ζητήσεις εξηγήσεις γιατί δεν φρόντισε την περιουσία σου ενώ σου έδωσε το λόγο του;ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:35Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι επειδή όντως μπορούν να προκύψουν υδραυλικά προβλήματα σε εξοχικά ή σπίτια στην πόλη, συνήθως οι ιδιοκτήτες αφήνουν κάποιο κλειδί σε ένα έμπιστο άτομο για να ελέγχει κατά διαστήματα αν όλα είναι οκ, να ποτίζει αν χρειάζεται κλπLeporello έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:24Reality check: Εγώ που όντως έχω ένα απλό σπιτάκι 50 τμ στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και όντως είχα αυτή την αγωνία, την τελευταία φορά που πήγα (Νοέμβριος 2019) απλώς έκλεισα τον γενικό του νερού. Το ίδιο κάνω κάθε φορά που πηγαίνω.foscilis έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:00Έστω ότι αυτή η αγωνία σε έπιασε έστω και μισή φορά από το Δεκέμβρη μέχρι πριν δύο βδομάδες που είχαμε κωλοκαιρο.
Έστω ότι έχουμε γεννηθεί χθες στη Λιμνούπολη.
Οχι πως έχει κάποια σχέση με το θέμα, αλλά έχει πλάκα που βλέπεις ότι ο stavmanr είναι άκυρος σε ό,τι κι'αν πεί.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Βαρουφάκης πουλάει τσαμπουκά και σπάει την καραντίνα.
Re: Ο Βαρουφάκης πουλάει τσαμπουκά και σπάει την καραντίνα.
Γιατί στα επαρχιακά νοσοκομεία, οι δυνατότητες αντιμετώπισης λοιμώξεων αντιστοιχούν στον μόνιμο πληθυσμό. Αν πάς κι'εσύ που είσαι κάτοικος μόνο το καλοκαίρι, στατιστικά τα επιβαρύνεις πέρα από τα όρια γιά τα οποία λειτουργούν. Χώρια που οι πιθανότητες να είσαι μολυσμένος είναι μεγαλύτερες αν προέρχεσαι από μεγάλο αστικό κέντρο και πας σε περιοχή που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα (π.χ. Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική). Και το τι κάνει ο κάθε βουλευτής αποτελεί παράδειγμα.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:18Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είτε πας στο ένα σπίτι, είτε στο άλλο, θα συνεχίσεις να ακολουθείς τον περιορισμό της κίνησης. Πήγαινε σε όποιο σπίτι σου θέλεις, αρκεί να μην βάζεις άλλους σε κίνδυνο. Δεν θα κάνεις άσκοπες μετακινήσεις, θα παραμένεις στο σπίτι σου για όσο διάστημα θα είσαι εκεί και θα βγαίνεις μόνο για όσα ορίζει ο νόμος περί περιορισμού μετακινήσεων.
Αυτό γράφω από την αρχή.
Λέει ο άλλος "γιατί να πάει ο άλλος στο εξοχικό του;". Το ερώτημα είναι γιατί να μην πάει...
Βάζει κάποιον σε κίνδυνο ή απλά ζηλεύεις που έχει εξοχικό κι αυτό είναι το μόνο που σε απασχολεί;
Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν υποστήριξε τις δικές σου ανοησίες. Είπε ότι η μόνιμη κατοικία του αυτή την εποχή είναι η Αίγινα και αναγκάσθηκε να πάει στην Αθήνα γιά μία μέρα μόνο και μετά επέστρεψε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια. Αν είναι, θα μπορούσε με πιό ταπεινό ύφος να είναι πειστικός ο Βαρουφάκης και κυρίως να συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις των αρχών.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Η δυνατότητα επέκτασης του ιού στις πόλεις είναι σαφώς μεγαλύτερη, αφού οι αποστάσεις και οι κοινόχρηστες δομές είναι σαφώς αυξημένες.Leporello έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:38Γιατί στα επαρχιακά νοσοκομεία, οι δυνατότητες αντιμετώπισης λοιμώξεων αντιστοιχούν στον μόνιμο πληθυσμό. Αν πάς κι'εσύ που είσαι κάτοικος μόνο το καλοκαίρι, στατιστικά τα επιβαρύνεις πέρα από τα όρια γιά τα οποία λειτουργούν. Χώρια που οι πιθανότητες να είσαι μολυσμένος είναι μεγαλύτερες αν προέρχεσαι από μεγάλο αστικό κέντρο και πας σε περιοχή που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα (π.χ. Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική). Και το τι κάνει ο κάθε βουλευτής αποτελεί παράδειγμα.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:18Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είτε πας στο ένα σπίτι, είτε στο άλλο, θα συνεχίσεις να ακολουθείς τον περιορισμό της κίνησης. Πήγαινε σε όποιο σπίτι σου θέλεις, αρκεί να μην βάζεις άλλους σε κίνδυνο. Δεν θα κάνεις άσκοπες μετακινήσεις, θα παραμένεις στο σπίτι σου για όσο διάστημα θα είσαι εκεί και θα βγαίνεις μόνο για όσα ορίζει ο νόμος περί περιορισμού μετακινήσεων.
Αυτό γράφω από την αρχή.
Λέει ο άλλος "γιατί να πάει ο άλλος στο εξοχικό του;". Το ερώτημα είναι γιατί να μην πάει...
Βάζει κάποιον σε κίνδυνο ή απλά ζηλεύεις που έχει εξοχικό κι αυτό είναι το μόνο που σε απασχολεί;
Πχ. στο χωριό δεν υπάρχει ασανσέρ, να το πιάνουν 100 άτομα ημερησίως.
Το μόνο πρόβλημα στα χωριά, κι εκεί την πάτησαν τα πρώτα χωριά που μπήκαν σε καραντίνα, είναι το καφενείο, το οποίο είναι εκτός του θέματος που συζητάμε (μιλάμε για εξοχικές κατοικίες κι όχι για καφενεία).
Προσπαθείς να συναγάγεις επιχειρήματα από τελείως λάθος συλλογιστικές.
Δεν είμαι συνήγορος του Βαρουφάκη για να ασχολούμαι με το τί υποστήριξε ο Βαρουφάκης.Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν υποστήριξε τις δικές σου ανοησίες. Είπε ότι η μόνιμη κατοικία του αυτή την εποχή είναι η Αίγινα και αναγκάσθηκε να πάει στην Αθήνα γιά μία μέρα μόνο και μετά επέστρεψε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια. Αν είναι, θα μπορούσε με πιό ταπεινό ύφος να είναι πειστικός ο Βαρουφάκης και κυρίως να συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις των αρχών.
Στη συζήτηση αυτή απλά καταδεικνύω τις δικές σας ανοησίες επάνω στο θέμα.
Έτσι, από την αρχή σας γράφω ότι δεν υπάρχει καν θέμα, κυρίως επειδή είναι βουλευτής κι εξαιρείται του νόμου περί περιορισμού της μετακίνησης.
Κι έχω διαβάσει άπειρες παπάντζες που καταλήγουν να έχουν άπειρη κακία και ανοησία μέσα τους, χωρίς καμία ουσία.
- hellegennes
Η συμμετοχή σε βουλή και επιτροπές και επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης ή ραντεβού σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα βουλευτικά του καθήκοντα. Δεν έχει παρά να αποδείξει λοιπόν σε κάθε μετακίνησή του τον σκοπό της μετακίνησης. Το «σουλατσάρω όπου θέλω» δεν είναι καθήκον καμμιάς εργασίας.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 08:27Είναι η 11η φορά που το ρωτώ στο νήμα και ίσως δεν το παρακολούθησες:hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:39Όχι, ισχύει κανονικά. Δεν ισχύει μόνο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δηλαδή ό,τι ισχύει και για εμάς που δουλεύουμε.stavmanr έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:05 Ο περιορισμός μετακινήσεων δεν ισχύει για βουλευτές. Το έχουμε γράψει 100 φορές.
Οι βουλευτές εξαιρούνται από τον ίδιο το νόμο περιορισμού μετακινήσεων.
Επομένως, το να επιμένεις να ζητάς χαρτιά απόδειξης της μετακίνησης από άνθρωπο που εξαιρείται του περιορισμού της μετακίνησης είναι παράβαση καθήκοντος η οποία σχετίζεται με την άγνοια των νόμων.
ποια είναι τα αναγνωρισμένα καθήκοντα του βουλευτή στα οποία και αναφέρεται ο συγκεκριμένος νόμος;
* Η υπογράμμιση δική μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Η απάντηση είναι εσύ, όπως εσύ οφείλεις να πληρώσεις κάθε ζημιά.foscilis έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:00Έστω ότι αυτή η αγωνία σε έπιασε έστω και μισή φορά από το Δεκέμβρη μέχρι πριν δύο βδομάδες που είχαμε κωλοκαιρο.stavmanr έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:52
'Εστω ότι διαθέτω εξοχική οικία 50 τμ, ένα απλό σπιτάκι. Ποιος θα πληρώσει το νερό αν πάω σε δύο μήνες και βρω πχ. ότι υπήρχε διαρροή; Ο κάθε παντογνώστης φορουμίτης;
Έστω ότι έχουμε γεννηθεί χθες στη Λιμνούπολη.
Η άλλα απάντηση, βέβαια, είναι ότι η υπηρεσία ύδρευσης σε ειδοποιεί ακόμα και για υποψία διαρροής, δηλαδή αν εντοπιστεί στο σύστημα ότι έχεις ξοδέψει περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως. Επειδή διεκπεραιώνω από την επιχείρησή μου πληρωμή όλων των λογαριασμών, είναι κάτι που βλέπω σχετικά συχνά σε λογαριασμούς πελατών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Στ' αρχίδια μας και στ' αρχίδια του κράτους αν πάθεις ζημιά και δεν μπορείς να την ελέγξεις λόγω καραντίνας. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χάνουν αυτήν την στιγμή την δυνατότητα να πληρώσουν οτιδήποτε γιατί έχουν μείνει σε υποχρεωτική αργία. Αυτό είναι κόστος δισεκατομμυρίων, αλλά την καραντίνα την τηρούμε. Πραγματικά, στα τεράστια τριχωτά μας αρχίδια αν το υποθετικό σου σπίτι έχει υποθετική διαρροή και χρειαστεί να πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:07 Δεν απάντησες το ερώτημα: αν συμβεί πχ. η διαρροή (ή όποιο άλλο πρόβλημα) τώρα, εν μέσω περιορισμού, το κόστος θα αναλάβεις εσύ ή κάποιος άλλος εξυπνάκιας;
Σύνελθε!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είσαι ο τρίτος που δεν απαντά στο απλό ερώτημα παρότι το έχω κάνει 11 φορές ήδη ...hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:01Η συμμετοχή σε βουλή και επιτροπές και επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης ή ραντεβού σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα βουλευτικά του καθήκοντα. Δεν έχει παρά να αποδείξει λοιπόν σε κάθε μετακίνησή του τον σκοπό της μετακίνησης. Το «σουλατσάρω όπου θέλω» δεν είναι καθήκον καμμιάς εργασίας.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 08:27Είναι η 11η φορά που το ρωτώ στο νήμα και ίσως δεν το παρακολούθησες:hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2020, 23:39
Όχι, ισχύει κανονικά. Δεν ισχύει μόνο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δηλαδή ό,τι ισχύει και για εμάς που δουλεύουμε.
ποια είναι τα αναγνωρισμένα καθήκοντα του βουλευτή στα οποία και αναφέρεται ο συγκεκριμένος νόμος;
* Η υπογράμμιση δική μου.
Σου απαντώ ότι δεν υπάρχουν καθορισμένα "βουλευτικά καθήκοντα". Η μόνες υποχρεώσεις των βουλευτών απορρέουν από τον κώδικα δεοντολογίας τους (να μη χρηματίζονται κλπ).
Ο όρος καθήκοντα, που διαβάζεις στη συγκεκριμένη παράγραφο αφορά όσους έχουν ορισμένα διοικητικά καθήκοντα, πχ. δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί κλπ. Οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να απολογούνται για τις μετακινήσεις τους. Εξαιρούνται από το νόμο αυτό και είναι απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι πολυδιάστατος και κάθε του μετακίνηση μπορεί να αποβλέπει στη βουλευτική του λειτουργία. Πχ. πριν από 1 μήνα, δύο βουλευτές πήγαν στον Έβρο, μέσα σε στρατιωτική ζώνη, για να επιβλέψουν την κατάσταση και να μεταφέρουν στο κόμμα τους, στους ψηφοφόρους τους ή στη βουλή τις παρατηρήσεις τους, ή ακόμη και για ηθική συμπαράσταση ή και συμβολική παρουσία.
Δεν μπορείς να απαγορέψεις από τους νομοθέτες να μετακινηθούν στην επικράτεια ακριβώς επειδή είναι νομοθέτες. Από αυτούς περιμένεις να ψηφίσουν τους νόμους για την επικράτεια ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Είναι καταρχήν ...αντισυνταγματικό να απαγορεύεις την μετακίνηση σε αυτούς που θα αποφασίσουν για τα τεκταινόμενα σε κάθε περιοχή.
Καίριο ερώτημα.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:20Κι όταν γίνει η στραβή τρέχεις τον άλλο στα δικαστήρια για να του ζητήσεις εξηγήσεις γιατί δεν φρόντισε την περιουσία σου ενώ σου έδωσε το λόγο του;ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:35Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι επειδή όντως μπορούν να προκύψουν υδραυλικά προβλήματα σε εξοχικά ή σπίτια στην πόλη, συνήθως οι ιδιοκτήτες αφήνουν κάποιο κλειδί σε ένα έμπιστο άτομο για να ελέγχει κατά διαστήματα αν όλα είναι οκ, να ποτίζει αν χρειάζεται κλπLeporello έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:24 Reality check: Εγώ που όντως έχω ένα απλό σπιτάκι 50 τμ στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και όντως είχα αυτή την αγωνία, την τελευταία φορά που πήγα (Νοέμβριος 2019) απλώς έκλεισα τον γενικό του νερού. Το ίδιο κάνω κάθε φορά που πηγαίνω.
Οχι πως έχει κάποια σχέση με το θέμα, αλλά έχει πλάκα που βλέπεις ότι ο stavmanr είναι άκυρος σε ό,τι κι'αν πεί.
Αν γίνει η στραβή θα σε πάρω για δικηγόρο. Θα τον τσακίσεις τον απρόσεκτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κι αν σε αυτούς είναι κι εκείνος που χάνει καί τη δυνατότητα να προστατέψει την περιουσία του;hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:09Στ' αρχίδια μας και στ' αρχίδια του κράτους αν πάθεις ζημιά και δεν μπορείς να την ελέγξεις λόγω καραντίνας. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χάνουν αυτήν την στιγμή την δυνατότητα να πληρώσουν οτιδήποτε γιατί έχουν μείνει σε υποχρεωτική αργία.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:07 Δεν απάντησες το ερώτημα: αν συμβεί πχ. η διαρροή (ή όποιο άλλο πρόβλημα) τώρα, εν μέσω περιορισμού, το κόστος θα αναλάβεις εσύ ή κάποιος άλλος εξυπνάκιας;
Δεν σου πέρασε από το μυαλό...
Ούτε σου πέρασε από το μυαλό ότι συγκεκριμένα για την απώλεια εισοδήματος υπάρχουν ήδη μέτρα προστασίας.
Ο περιορισμός μετακίνησης, κι όχι καραντίνα όπως εμφατικά διαστρεβλώνεις, είναι περιορισμός μετακίνησης κι όχι καραντίνα, ακριβώς για να εξυπηρετούνται όλες οι βασικές ανάγκες.Αυτό είναι κόστος δισεκατομμυρίων, αλλά την καραντίνα την τηρούμε.
Εδώ μου κυκλοφορείτε 1000-1000 στην παραλιακή Θεσσαλονίκης για ...σωματική άθληση, ανέβηκαν οι ...πωλήσεις σκύλων πόλης κατακόρυφα, και σε πείραξε που ο άλλος θα πάει με το αυτοκίνητό του να φροντίσει το σπίτι του, εκτός πόλης;
Είσαι σοβαρός ρε Χελ;
Ε τότε γιατί δεν τα πληρώνεις ...υποθετικά εσύ, μιας και σου περισσεύουν και είσαι τόσο large ρε Χελ;Πραγματικά, στα τεράστια τριχωτά μας αρχίδια αν το υποθετικό σου σπίτι έχει υποθετική διαρροή και χρειαστεί να πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω.
Σύνελθε!
Ίσως επειδή έξω από το χορό όλοι μου γίνατε μάγκες και μου μιλάτε με γλώσσα νταλικέρη;
Και για να δεις ότι δεν γράφω καν προσωπικά, εγώ φρόντισα να πάρω άδεια από το Υπουργείο για μετακίνηση σε απομακρυσμένο μέρος, ώστε να φροντίσω τα οικόσιτα ζώα μου. Δεν έχω προσωπικό θέμα ή κώλυμα, ούτε και προσωπικό ενδιαφέρον στη συζήτηση.
* Με την ευκαιρία, αν έχετε οικόσιτα ζώα στείλτε ερώτημα στο Υπουργείο και στη ΓΓ προστασίας του πολίτη. Απαντούν μέσα σε 2-3 ημέρες.
Βλέπεις, οι πλακίτσες πάντοτε αφορούν τα προβλήματα των άλλων, την τσέπη των άλλων. Για τη δική σου τσέπη θα ήσουν λαλίστατη.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:13Καίριο ερώτημα.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:20Κι όταν γίνει η στραβή τρέχεις τον άλλο στα δικαστήρια για να του ζητήσεις εξηγήσεις γιατί δεν φρόντισε την περιουσία σου ενώ σου έδωσε το λόγο του;ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2020, 10:35
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι επειδή όντως μπορούν να προκύψουν υδραυλικά προβλήματα σε εξοχικά ή σπίτια στην πόλη, συνήθως οι ιδιοκτήτες αφήνουν κάποιο κλειδί σε ένα έμπιστο άτομο για να ελέγχει κατά διαστήματα αν όλα είναι οκ, να ποτίζει αν χρειάζεται κλπ
Αν γίνει η στραβή θα σε πάρω για δικηγόρο. Θα τον τσακίσεις τον απρόσεκτο.![]()
- hellegennes
Αυτό είναι δική σου αυθαίρετη μετάφραση. Φυσικά και χρειάζεται να δικαιολογούν τις μετακινήσεις τους. Δεν λέει πουθενά ότι είναι ελεύθεροι γενικά να μετακινηθούν. Δεν χωράει άλλες ερμηνείες. Πρέπει να δικαιολογούν κάθε μετακίνησή τους και να είναι αποδείξιμη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε εδώ.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:09
Είσαι ο τρίτος που δεν απαντά στο απλό ερώτημα παρότι το έχω κάνει 11 φορές ήδη ...
Σου απαντώ ότι δεν υπάρχουν καθορισμένα "βουλευτικά καθήκοντα". Η μόνες υποχρεώσεις των βουλευτών απορρέουν από τον κώδικα δεοντολογίας τους (να μη χρηματίζονται κλπ).
Ο όρος καθήκοντα, που διαβάζεις στη συγκεκριμένη παράγραφο αφορά όσους έχουν ορισμένα διοικητικά καθήκοντα, πχ. δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί κλπ. Οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να απολογούνται για τις μετακινήσεις τους.
Έλα πλήρωσέ μου εσύ το πενταπλάσιο κόστος της θέρμανσης του πατέρα μου, που το πληρώνω εγώ, επειδή είναι 24ώρες το 24ωρο στο σπίτι του και δεν δουλεύει.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:16 Ε τότε γιατί δεν τα πληρώνεις ...υποθετικά εσύ, μιας και σου περισσεύουν και είσαι τόσο large ρε Χελ;
Το δικό μου μάλιστα δεν είναι υποθετικό, είναι πραγματικό κόστος.
Ε, σκάσε και πλήρωνε. Είναι τέρμα θράσος να μου μιλάς για το δικαίωμά σου να ελέγξεις υποθετικές διαρροές για υποθετικά εξοχικά όταν ο κόσμος αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, τα οποία εγώ βλέπω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, γιατί οι περισσότεροι πελάτες μου είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή ΕΕ και αυτά που δίνει το κράτος δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια για να πληρώσουν τα έξοδά τους και προς το παρόν ζούνε όλοι με δανεικά, βερεσέ και νερό και φρυγανιά και δεν ξέρουν αύριο τι θα ταΐσουν τα μωρά τους.
Ε, συγγνώμη που θα γίνω προσβλητικός, αλλά ΣΚΑΣΕ. Είναι ίσως η μοναδική φορά που κάτι που διαβάζω στο φόρουμ πραγματικά με εξοργίζει.
Ο κόσμος έξω έχει αληθινά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Κι εσύ μου μιλάς για υποθετικά γαμώσπιτα και υποθετικές γαμωδιαρροές, που θα σου φουσκώσουν τον λογαριασμό ύδρευσης.
Το καταλαβαίνεις ότι είναι προσβλητικό; Δεν μιλάμε εδώ για καμμιά χαζοσυζήτηση για το αν είναι βιασμός ή όχι που ακούμπησα τον ώμο της γκόμενάς μου χωρίς να πάρω γραπτή συγκατάθεση. Εδώ μιλάμε για μια πραγματική κατάσταση, που για πολλούς είναι τραγική και απελπιστική.
ΔΕΙΞΕ. ΛΙΓΗ. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τί λες ρε Χελ;hellegennes έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:46Αυτό είναι δική σου αυθαίρετη μετάφραση. Φυσικά και χρειάζεται να δικαιολογούν τις μετακινήσεις τους. Δεν λέει πουθενά ότι είναι ελεύθεροι γενικά να μετακινηθούν. Δεν χωράει άλλες ερμηνείες. Πρέπει να δικαιολογούν κάθε μετακίνησή τους και να είναι αποδείξιμη.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:09
Είσαι ο τρίτος που δεν απαντά στο απλό ερώτημα παρότι το έχω κάνει 11 φορές ήδη ...
Ο όρος καθήκοντα, που διαβάζεις στη συγκεκριμένη παράγραφο αφορά όσους έχουν ορισμένα διοικητικά καθήκοντα, πχ. δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί κλπ. Οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να απολογούνται για τις μετακινήσεις τους.
Εξαιρούνται από το νόμο περί μετακινήσεων. Πουθενά δε λέει για αποδείξεις.
Σιγά μην τους ζητούν και πρακτικά της βουλής στον τυπικό έλεγχο...
Φαντάσου τώρα να κάνουν έλεγχο το Μητσοτάκη την ώρα που πηγαίνει στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο ώστε πχ. να συναντήσει στο Λονδίνο τον Χαλίφη της Σ. Αραβίας για οποιονδήποτε λόγο, κι εκείνος να πρέπει να αποδείξει ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έργο αλλιώς θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ...
Σοβαρέψου λίγο και σκέψου ήρεμα.
Σου το ξαναγράφω λοιπόν μπας και συνέλθεις λίγο:
ο νόμος περί περιορισμού μετακινήσεων εξαιρεί βουλευτές και μέλη της κυβερνήσεως γενικά (είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσεις το βουλευτικό έργο από το ιδιωτικό) και κάθε άλλο τοπικό άρχοντα ή λειτουργό που εκτελεί τα καθήκοντά του.
Τα μέλη της κυβερνήσεως και οι βουλευτές δεν έχουν "καθήκοντα". Δεν θα βρεις πουθενά καθήκοντα των βουλευτών όσο και να ψάξεις.
Αντίθετα, θα βρεις καθήκοντα όλων των δημόσιων λειτουργών, αιρετών και μη.
Αν όμως το επιθυμείς, μπορείς να ψάξεις ελεύθερα και να μας καταθέσεις τα ευρήματα της έρευνάς σου.
Ρε παλάβωσες;Έλα πλήρωσέ μου εσύ το πενταπλάσιο κόστος της θέρμανσης του πατέρα μου, που το πληρώνω εγώ, επειδή είναι 24ώρες το 24ωρο στο σπίτι του και δεν δουλεύει.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:16 Ε τότε γιατί δεν τα πληρώνεις ...υποθετικά εσύ, μιας και σου περισσεύουν και είσαι τόσο large ρε Χελ;
Το ίδιο πάθαμε όλοι.
Αυτό το κόστος το έχουμε όλοι.Το δικό μου μάλιστα δεν είναι υποθετικό, είναι πραγματικό κόστος.
Γιατί δεν σκας να πληρώσεις εσύ;Ε, σκάσε και πλήρωνε.
Εφάρμοσε πρώτος τον κανόνα σου κι ανάλαβε εσύ το βάρος αφού είσαι τόσο large.
Τί θράσος έχεις ρε φίλε να απαιτείς από τον κόσμο να "σκάσει" στις συζητήσεις...
Ποια προβλήματα επιβίωσης ρε Χελ; Στην παραλιακή κόβετε ολημερίς βόλτες με σκυλιά, γατιά, παπιά και άλλα συναφή. Ο άλλος ζητά να μεταβεί στο σπίτι του, στο κτήμα του για να το φροντίσει. Αντί να περπατά στην παραλιακή σαν τους συντοπίτες σου θα περπατά στο χωράφι του ή το αγρόκτημά του κάνοντας εργασίες φροντίδας.Είναι τέρμα θράσος να μου μιλάς για το δικαίωμά σου να ελέγξεις υποθετικές διαρροές για υποθετικά εξοχικά όταν ο κόσμος αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, τα οποία εγώ βλέπω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, γιατί οι περισσότεροι πελάτες μου είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή ΕΕ και αυτά που δίνει το κράτος δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια για να πληρώσουν τα έξοδά τους και προς το παρόν ζούνε όλοι με δανεικά, βερεσέ και νερό και φρυγανιά και δεν ξέρουν αύριο τι θα ταΐσουν τα μωρά τους.
Εδώ βρήκες να βγάλεις όλη τη χολή σου;
Γενικά, διαπιστώνω μία κακοψυχία στο ζήτημα. Χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η δημόσια υγεία για να βγάλει καθένας τα κόμπλεξ του.
Και δεν σε εξοργίζει που κάποιος δεν μπορεί να φροντίσει την περιουσία του την ώρα που δεν επιβαρύνει καθόλου τη δημόσια υγεία!Ε, συγγνώμη που θα γίνω προσβλητικός, αλλά ΣΚΑΣΕ. Είναι ίσως η μοναδική φορά που κάτι που διαβάζω στο φόρουμ πραγματικά με εξοργίζει.
Είσαι τρελός για δέσιμο. Με το συμπάθειο δηλαδή.
Μιλάς εσύ για αληθινά προβλήματα των έξω όταν είσαι ο μόνος που έχει το εισοδηματάκι του αμείωτο εδώ κι ένα μήνα;Ο κόσμος έξω έχει αληθινά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Κι εσύ μου μιλάς για υποθετικά γαμώσπιτα και υποθετικές γαμωδιαρροές, που θα σου φουσκώσουν τον λογαριασμό ύδρευσης.
Είπα να μην το πάω προσωπικά, αλλά το παραέχεσες.
Ζεις σε μία φούσκα ονείρων του μοναδικού επαγγελματικού κλάδου που δεν έχει κανένα πρόβλημα, μάλιστα θα έλεγα ότι ξεπουλά αυτές τις ημέρες.
Είναι κάποιου είδους πλακίτσα αυτή η αναιδέστατη επίθεση;
Όχι. Προσβλητική είναι η συμπεριφορά σου στη συζήτηση.Το καταλαβαίνεις ότι είναι προσβλητικό;
Εξήγησα και παραπάνω ότι το να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να πας για να φροντίσεις την περιουσία σου δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Όπως κλειδώθηκες σε αυτό το σπίτι, θα κλειδωθείς και σε εκείνο.
Πιάστηκες για μία ακόμη φορά από λάθος λέξη (καραντίνα) κι έβγαλες τέρατα στη συζήτηση. Δεν έχουμε "καραντίνα". Έχουμε περιορισμό μετακινήσεων τέτοιο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών. Κι εδώ κάνουμε συζήτηση για το ποιες είναι αυτές οι ανάγκες κι αν υπάρχει λόγος να καταστρέφονται περιουσίες εκεί που δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
Πιστεύεις ότι είσαι ο αρμόδιος για να εκπροσωπήσει την τραγική κατάσταση στο θέμα μας ή απλά βρήκες μέρος να βγάλεις τα ιδεολογικά απωθημένα σου;Δεν μιλάμε εδώ για καμμιά χαζοσυζήτηση για το αν είναι βιασμός ή όχι που ακούμπησα τον ώμο της γκόμενάς μου χωρίς να πάρω γραπτή συγκατάθεση. Εδώ μιλάμε για μια πραγματική κατάσταση, που για πολλούς είναι τραγική και απελπιστική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Απρ 2020, 14:19, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Κατηγορείς εμένα γι' αυτό που κάνεις εσύ στο διάλογο με τον hell;stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:26Βλέπεις, οι πλακίτσες πάντοτε αφορούν τα προβλήματα των άλλων, την τσέπη των άλλων. Για τη δική σου τσέπη θα ήσουν λαλίστατη.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2020, 12:13Καίριο ερώτημα.stavmanr έγραψε: 13 Απρ 2020, 11:20
Κι όταν γίνει η στραβή τρέχεις τον άλλο στα δικαστήρια για να του ζητήσεις εξηγήσεις γιατί δεν φρόντισε την περιουσία σου ενώ σου έδωσε το λόγο του;
Αν γίνει η στραβή θα σε πάρω για δικηγόρο. Θα τον τσακίσεις τον απρόσεκτο.![]()
Σε έχει χτυπήσει για τα καλά ο βαρουφοϊός. Στο ξαναγράφω.
Αλλά το ακαταλόγιστο είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του, οπότε, ό,τι και να σου λένε, αποκλείεται να το κατανοήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πότε έκανα πλακίτσα με τα βιοποριστικά προβλήματα του Χελ, που πιθανότατα δεν έχει και δεν είναι καν κοντά να έχει;
Ο stavmanr ως αριστερος πολιτης λεει οτι ο Βαρουφακης ως αριστερος ηγετης σωστα αυτοεξαιρειται του κανονα οτι ολοι εχουμε ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις.
Δεν χρειαζονται περισσοτερα.Αυτοι ειναι οι αριστεροι.
Δεν χρειαζονται περισσοτερα.Αυτοι ειναι οι αριστεροι.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 1261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπύρος
-
- 16 Απαντήσεις