Μπρούμε να παραφράσουμε αυτόν το τίτλο και να πούμε, με σιγουριά, ότι στις τελευταίες σελίδες αυτού του νήματος ο τίτλος γίνεται:
"Πέφτουν οι σφαλιάρες σαν το χαλάζι..." (και ο υπότιτλος: "...και κοκκινίζει ο σβέρκος του seismic")
Ρε φίλε δεν μας λες το κυριότερο. Πόσο αντέχει σε θλίψη το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείς ? Και θα σου βγάλω εγώ τι κατεβάζει κάθε τοίχωμα, τι διατομή πρέπει να έχει, των αριθμό των τοιχωμάτων, για να αντέχει 0,36gΝταγκλης έγραψε: 23 Φεβ 2024, 10:52seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 11:42 Για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση τοποθετώ και εγώ διπλό τένοντα και το ξέρω πολύ καλά.
Ακόμα ξέρω και κάτι άλλο που εσύ δεν ξέρεις. Η προένταση διαχέεται σε όλη την διατομή του σκυροδέματος και δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
Για τον λόγο αυτό όλη η διατομή γίνεται ενεργή με την προένταση. Οι τεχνητές δυνάμεις θλίψεις που επιβάλω διαχέονται σε όλη την διατομή. Οι σεισμικές δυνάμεις πάνε στα άκρα και υπάρχει και ο οπλισμός και το ποιοτικό σκυρόδεμα και η κατάλληλη διατομή για να παραλάβει τα πάντα.
Όπως σου έδειξα από την βιβλιογραφία της προέντασης....οι σεισμικές δυνάμεις ακουλουθουν διαδρομή μέσω των θλιπτήρων. Το εμβαδό των θλιπτήρων παραλαμβάνει τη θλίψη και όχι όλη η διατομή. Και φυσικά....είναι πολύ συνηθισμένη η αστοχία λοξού θλιπτήρα στην προένταση.
Και μάλιστα ο τρόπος υπολογισμού της αντοχής λοξού θλιπτήρα δίνεται από τον Ευρωκώδικα 8. Ας δουμε λοιπόν ένα παράδειγμα από παλιές ασκήσεις δικές μου.
Ενα τοίχωμα 30Χ200 έχει αντοχή λοξού θλιπτήρα περίπου 1200ΚΝ.
Ένα εξαώροφο κτίριο κάτοψης 15Χ15, μαζί με τις τοιχοποιίες, για σεισμό 0.36g κατεβάζει τέμνουσα βάσης περίπου 6000ΚΝ.
Άρα για να παραληφθεί, πολύ οριακά, η τέμνουσα βάσης χρειάζονται τουλάχιστον 5 τοιχώματα 30Χ200 κατά Χ και άλλα 5 κατά Υ.
Αν υπολογίσουμε και προσαύξηση της τέμνουσας κατά 50%, που απαιτεί ο Ευρωκώδικας 8, απατούνται 8 τοιχώματα σε κάθε διεύθυνση.
Έρχεσαι τώρα εσύ και μου λές ότι θέλεις στους θλιπτήρες να ασκήσεις 12000ΚΝ αντί για 6000ΚΝ!!! Θα χρείαζεσαι τα διπλάσια τοιχώματα. Είναι πρακτικά αδύνατον.
Δηλαδή το σύστημά σου είναι αδύνατον να παραλάβει σεισμό 0.36g σε εξαώροφο κτίριο! Και έχεις το θράσος να μιλάς για 2.5g και 3.0g.
Πόσο ακόμα θα συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι μια αποτυχημένη ιδέα;
Με το σύστημά σου το εξαώροφο κτίριο θα πάθει ακριβώς αυτό:
[img]https://i.postimg.cc/c1v92FNW/Scre ... .png[/img]
Εφαρμοσμένη τάπα.Νταγκλης έγραψε: 23 Φεβ 2024, 10:52seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 11:42 Για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση τοποθετώ και εγώ διπλό τένοντα και το ξέρω πολύ καλά.
Ακόμα ξέρω και κάτι άλλο που εσύ δεν ξέρεις. Η προένταση διαχέεται σε όλη την διατομή του σκυροδέματος και δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
Για τον λόγο αυτό όλη η διατομή γίνεται ενεργή με την προένταση. Οι τεχνητές δυνάμεις θλίψεις που επιβάλω διαχέονται σε όλη την διατομή. Οι σεισμικές δυνάμεις πάνε στα άκρα και υπάρχει και ο οπλισμός και το ποιοτικό σκυρόδεμα και η κατάλληλη διατομή για να παραλάβει τα πάντα.
Όπως σου έδειξα από την βιβλιογραφία της προέντασης....οι σεισμικές δυνάμεις ακουλουθουν διαδρομή μέσω των θλιπτήρων. Το εμβαδό των θλιπτήρων παραλαμβάνει τη θλίψη και όχι όλη η διατομή. Και φυσικά....είναι πολύ συνηθισμένη η αστοχία λοξού θλιπτήρα στην προένταση.
Και μάλιστα ο τρόπος υπολογισμού της αντοχής λοξού θλιπτήρα δίνεται από τον Ευρωκώδικα 8. Ας δουμε λοιπόν ένα παράδειγμα από παλιές ασκήσεις δικές μου.
Ένα εξαώροφο κτίριο κάτοψης 15Χ15, μαζί με τις τοιχοποιίες, για σεισμό 0.36g κατεβάζει τέμνουσα βάσης περίπου 6000ΚΝ.
Άρα για να παραληφθεί, πολύ οριακά, η τέμνουσα βάσης χρειάζονται τουλάχιστον 5 τοιχώματα 30Χ200 κατά Χ και άλλα 5 κατά Υ.
Αν υπολογίσουμε και προσαύξηση της τέμνουσας κατά 50%, που απαιτεί ο Ευρωκώδικας 8, απατούνται 8 τοιχώματα σε κάθε διεύθυνση.
Έρχεσαι τώρα εσύ και μου λές ότι θέλεις στους θλιπτήρες να ασκήσεις 12000ΚΝ αντί για 6000ΚΝ!!! Θα χρείαζεσαι τα διπλάσια τοιχώματα. Είναι πρακτικά αδύνατον.
Δηλαδή το σύστημά σου είναι αδύνατον να παραλάβει σεισμό 0.36g σε εξαώροφο κτίριο! Και έχεις το θράσος να μιλάς για 2.5g και 3.0g.

Όλη η εφαρμοσμένη έρευνα και η προσομοίωση εδώ. https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 18:24Εφαρμοσμένη τάπα.Νταγκλης έγραψε: 23 Φεβ 2024, 10:52seismic έγραψε: 22 Φεβ 2024, 11:42 Για να παραλαμβάνεται η εναλλασσόμενη σεισμική φόρτιση τοποθετώ και εγώ διπλό τένοντα και το ξέρω πολύ καλά.
Φίλε ή με δουλεύεις ή έχεις κάνει λάθος. Ναι έχω το θράσος να μιλάω μόνο για 3g επιτάχυνση και να σου πω και το γιατί.
Το περισφιγμένο σκυρόδεμα που χρησιμοποιώ έχει αντοχή σε θλίψη 30 MPa Το δικό σου δεν ξέρω.
Η δική μου προσομοίωση έχει 9 υποστυλώματα 30Χ40cm και τρις ορόφους, και η δική σου 16 τοιχώματα 2,00mX0,30μ και έξη ορόφους.
Το δικό μου, εκτός τα στατικά φορτία θλίψης, δέχθηκε σε κάθε ένα από τα 9 υποστυλώματα πρόσθετη θλίψη 1200 kN
Δηλαδή δέχθηκε συνολικά στα 9 υποστυλώματα 9Χ1200=10800 kN Τα δικά σου δέχονται 6000 kN και μου λες ότι αντέχουν οριακά αυτήν την θλίψη.
1. Πως γίνεται τα 9 δικά μου υποστυλώματα 30Χ40cm να αντέχουν 10800 kN και άλλα 4000 kN στατικά φορτία = 14800 kN
και τα δικά σου 16 μεγαλύτερα τοιχώματα 2,00mX0,30m να αντέχουν μόνο 6000 kN ?
2. Εσύ μου λες ότι η θλίψη στην διατομή είναι καταστροφική και δεν παραλαμβάνει την τέμνουσα βάσης.
Τα δικά μου αποτελέσματα της προσομοίωσης λένε το αντίθετο Λένε πρώτο ότι η τεχνητή επιβολή 1200 kN θλίψης σε κάθε ένα υποστύλωμα αυξάνει την ικανότητα προς την τέμνουσα βάσης κατά 30,9% Ακόμα λέει ότι
Τι βλακείες μου λες ότι δεν αντέχει αφού αντέχει άλλα τόσα φορτία αφού έχουμε επιφορτίσει το υποστύλωμα στο 50% της αντοχής του, και μάλιστα και με τον συντελεστή ασφαλείας 1.5 μέσα. Δηλαδή σκέψου να χρησιμοποιούσα τα μεγάλα δικά σου τοιχία και σκυρόδεμα 60 MPa δεν θα αστοχούσε με τίποτα![]()
![]()

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Αγόρι μου που μου κάνεις και τον επιστήμονα όταν κάνεις σύγκριση μεταξύ δύο ίδιον κατασκευών με και χωρίς την μέθοδό μου κάτι δείχνει το γαμημένο με μια τεράστια επιτάχυνση. Και στο Μετσόβιο στην προσομοίωση δεν αναφέρουν καν επιτάχυνση παρά μόνο συγκρίνουν δύο μοντέλα με την μέθοδό μου και χωρίς. Αυτή ονομάζεται σύγκριση ομοειδών μοντέλων και είναι αλάνθαστη άσχετα αν προσομοιώνεις κοτέτσι ή ουρανοξύστη. Τα νούμερα που παραθέτει ο Νταγκλης είναι λάθος βάση των προδιαγραφών του σκυροδέματος σε θλίψη.Bazoomba έγραψε: 23 Φεβ 2024, 22:46 Κανε μας μηνυση . Μας κοτσαρεις το καφασι για τις κοτες που εφτιαξες ως πειραμα, αλλα ξεχνας Ζηκο οτι εκει βαζεις τα αβγουλακια που εχεις για πουλημα στο μπακαλικο.
Σου εξηγησε το παλικαρι ο Νταγκλης γιατι ειναι μουφα το πειραμα σου. Εκατσε και εκανε υπολογισμους ο αμοιρος, για να ξανακανεις κοπυ τις ιδιες μλκιες ξανα και ξανα.
Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:01 Nταξει παιδια σπασαμε πλακα ωραια ητανε αλλα αφηστε το να παει στο διαολο πια...
Κουράστηκα να βλεπω 350 σελιδες με το 80% απο αυτες να ειναι οι ιδιες επαναλαμβανομενες πιπες συνεχεια μπροστά μου στα ενεργα θεματα.
Αφηστε τον να μιλαει μονος του μεχρι να καταλαβει οτι δεν ενδιαφέρεται κανεις και να σταματησει επιτελους. Εχει καταντησει κουραστικος.
Τράβα φτιάξε νύχτα κανά αυθαίρετο στο Μυκονιάτη και στον Κρητικάκη και άσε τις παπαριές.seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:04Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:01 Nταξει παιδια σπασαμε πλακα ωραια ητανε αλλα αφηστε το να παει στο διαολο πια...
Κουράστηκα να βλεπω 350 σελιδες με το 80% απο αυτες να ειναι οι ιδιες επαναλαμβανομενες πιπες συνεχεια μπροστά μου στα ενεργα θεματα.
Αφηστε τον να μιλαει μονος του μεχρι να καταλαβει οτι δεν ενδιαφέρεται κανεις και να σταματησει επιτελους. Εχει καταντησει κουραστικος.
Και να σπάτε πλάκα με παιδάκια και όχι με επιστήμονες.
Εγώ ασχολούμαι ποια μόνο με διακόσμηση τεχνοτροπίες και με καλλιτεχνικές εργασίες εσωτερικού χώρου.ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:17Τράβα φτιάξε νύχτα κανά αυθαίρετο στο Μυκονιάτη και στον Κρητικάκη και άσε τις παπαριές.seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:04Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:01 Nταξει παιδια σπασαμε πλακα ωραια ητανε αλλα αφηστε το να παει στο διαολο πια...
Εσπασε κανεις πλακα με επιστημονα?seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:04Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:01 Nταξει παιδια σπασαμε πλακα ωραια ητανε αλλα αφηστε το να παει στο διαολο πια...
George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:35Εσπασε κανεις πλακα με επιστημονα?seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:04Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:01 Nταξει παιδια σπασαμε πλακα ωραια ητανε αλλα αφηστε το να παει στο διαολο πια...
Αντιθετα με σενα τους παιρνουμε στα σοβαρα τους επιστημονες.
Με μπακαλογατους σαν εσενα σπαμε πλακα.
Α συμφωνεις βλεπω.seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:39George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:35Εσπασε κανεις πλακα με επιστημονα?seismic έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:04 Και εσείς κάτσετε στα λαγούμια σας και φάτε το αυγουλάκι και μην κάνετε τους έξυπνους σε εμένα.
Αντιθετα με σενα τους παιρνουμε στα σοβαρα τους επιστημονες.
Με μπακαλογατους σαν εσενα σπαμε πλακα.![]()
![]()
![]()
George_V έγραψε: 23 Φεβ 2024, 23:43Α συμφωνεις βλεπω.
Αυτο ακριβως που εβαλες πανω κανουμε.
Γελαμε (μαζι με τον υπολοιπο κοσμο)