!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 14:32 Από την στιγμή που ένας "μάστορας" μέσης τεχνικής μόρφωσης (και αν...), πιστεύει πως έχει ανατρέψει γνώση εκατό, και πλέον, ετών και πως έχει αχρηστέψει όλους τους επιστήμονες (σε διεθνές επίπεδο), με ανωτάτη τεχνική μόρφωση και ειδικευμένες γνώσεις, πως έχει βγάλει άχρηστα όλα τα επιστημονικά εξειδικευμένα εργαστήρια παγκοσμίως...είναι θέσει αδύνατον να τον κάνετε να δει τα λάθη του.

Είναι τόσο πεπεισμένος πως μόνον αυτός έχει δίκιο και πως όλοι οι άλλοι έχουν λάθος, που δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει το παράλογο μιας τέτοιας θέσης...δηλαδή, ένας -και μόνον ένας!- να έχει δίκιο και χιλιάδες άλλοι να έχουν άδικο!

Και εμείς, εφαρμόζουμε την παροιμία: τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
:003:

.
Η εμπειρία 53 χρόνων στις κατασκευές σαν κατασκευαστής και μάστορας. Οι σπουδές 8 χρόνων με πτυχίο εργοδηγού δομικών έργων και εργοδηγός μηχανολόγος και τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με αυτήν την εφαρμοσμένη έρευνα κάνοντας πειράματα και προσομοιώσεις, μαθηματική διερεύνηση, διαβάζοντας διδακτορικά και διατριβές και γράφοντας εφαρμοσμένη έρευνα σε επιστημονικά περιοδικά βιβλία και συνέδρια και ταυτόχρονα έχω μία πολύχρονη αντιπαράθεση με μηχανικούς στα φόρουμ, πίστεψε ότι αυτή την εμπειρία δεν την έχει κανένας.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 14:53
Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 14:32 Από την στιγμή που ένας "μάστορας" μέσης τεχνικής μόρφωσης (και αν...), πιστεύει πως έχει ανατρέψει γνώση εκατό, και πλέον, ετών και πως έχει αχρηστέψει όλους τους επιστήμονες (σε διεθνές επίπεδο), με ανωτάτη τεχνική μόρφωση και ειδικευμένες γνώσεις, πως έχει βγάλει άχρηστα όλα τα επιστημονικά εξειδικευμένα εργαστήρια παγκοσμίως...είναι θέσει αδύνατον να τον κάνετε να δει τα λάθη του.

Είναι τόσο πεπεισμένος πως μόνον αυτός έχει δίκιο και πως όλοι οι άλλοι έχουν λάθος, που δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει το παράλογο μιας τέτοιας θέσης...δηλαδή, ένας -και μόνον ένας!- να έχει δίκιο και χιλιάδες άλλοι να έχουν άδικο!

Και εμείς, εφαρμόζουμε την παροιμία: τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.

.
Η εμπειρία 53 χρόνων στις κατασκευές σαν κατασκευαστής και μάστορας.
Με γειά σου με χαρά σου...το να είσαι τζιμάνι στο χτίσιμο μιας μονικατοικίας, δεν σε κάνει ειδικό στην αντισεισμική τεχνολογία.

Οι σπουδές 8 χρόνων με πτυχίο εργοδηγού δομικών έργων και εργοδηγός μηχανολόγος
Μην τα ξαναλέμε για το πτυχίο...

και τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με αυτήν την εφαρμοσμένη έρευνα κάνοντας πειράματα και προσομοιώσεις, μαθηματική διερεύνηση, διαβάζοντας διδακτορικά και διατριβές
Αν ηταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν κανείς να πάει σε πανεπιστήμιο...
Θα ασχολείτο 16 χρόνια, θα έκανε πειράματα (σε ζώα), θα έκανε προσομοιώσεις (πάλι σε ζώα), θα έκανε "μαθηματική διερεύνηση" και, κυρίως, θα διάβαζε διδακτορικά και διατριβές στο ίντερνετ και θα αξίωνε να του δωθεί ντοκτορά καρδιολόγου...
Εσύ, θα εμπιστεύοσουν ένανν τέτοιο "παγκόσμιο καθηγητή";
Και μην ξεχνάς, πως μαθηματική διερεύνηση τέτοιου επιπέδου, μπορεί να κάνει κάποιος που έχει διδαχθεί ανώτερα μαθηματικά. Μα αριθμητική δημοτικού, δεν μπορείς να κάνεις ούτε απλή μέθοδο των τριών...
Γι' αυτό και στα δύο φόρα των πολ. μηχ. και προτού σε μπανάρουν, σου διόρθωναν συνεχώς τα τραγικά λάθη στην "αριθμητική διερεύνηση" που νόμιζες ότι έκανες.

και γράφοντας εφαρμοσμένη έρευνα σε επιστημονικά περιοδικά βιβλία και συνέδρια
Δεν γράφεις καμία εφαρμοσμένη έρευνα...απλώς δημοσιεύεις τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς την πατέντα σου.
Η εφαρμοσμένη έρευνα, χρησιμοποιεί επιστημονικές θεωρίες, διότι στηρίζεται στην βιβλιογραφία και στην αποκτημένη γνώση για να προωθήσει αυτήν την γνώση ακόμα πιο πέρα. Εσύ, αποποιείσαι την βιβλιογραφία, απορρίπτεις τις μέχρι τώρα γνώσεις και χρησιμοποιείς παραποιημένες επιστημονικές θεωρίες.

και ταυτόχρονα έχω μία πολύχρονη αντιπαράθεση με μηχανικούς στα φόρουμ, πίστεψε ότι αυτή την εμπειρία δεν την έχει κανένας.
Η πολύχρονη αντιπαράθεσή σου με τους πολιτικούς μηχανικούς, σε έχει κάνει φτωχότερο σε γνώση, διότι αρνείσαι τα πάντα...
Να λείπει τέτοια εμπειρία, διότι είναι μόνον αρνητική και δεν έχεις κερδίσει απολύτως τίποτε.
Αφού δεν μπόρεσε ούτε ο Νταγκλής, που με πολύ απλά και κατανοητά παραδείγματα και πολύ καίριες αναφορές στην βιλβιογραφία, να σε κάνει να καταλάβεις τα λάθη σου, δεν θα μπορέσει κανείς.
Ο Χριστός ο ίδιος να κατέβει και να σου πει πως κάνεις λάθος, θα προτιμήσεις να τον βγάλεις πληρωμένο όργανο του κατεστημένου, παρά να δεχθείς τα λάθη σου...

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 15:26

.
Η εμπειρία 53 χρόνων στις κατασκευές σαν κατασκευαστής και μάστορας.
Με γειά σου με χαρά σου...το να είσαι τζιμάνι στο χτίσιμο μιας μονικατοικίας, δεν σε κάνει ειδικό στην αντισεισμική τεχνολογία.

Οι σπουδές 8 χρόνων με πτυχίο εργοδηγού δομικών έργων και εργοδηγός μηχανολόγος
Μην τα ξαναλέμε για το πτυχίο...

και τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με αυτήν την εφαρμοσμένη έρευνα κάνοντας πειράματα και προσομοιώσεις, μαθηματική διερεύνηση, διαβάζοντας διδακτορικά και διατριβές
Αν ηταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν κανείς να πάει σε πανεπιστήμιο...
Θα ασχολείτο 16 χρόνια, θα έκανε πειράματα (σε ζώα), θα έκανε προσομοιώσεις (πάλι σε ζώα), θα έκανε "μαθηματική διερεύνηση" και, κυρίως, θα διάβαζε διδακτορικά και διατριβές στο ίντερνετ και θα αξίωνε να του δωθεί ντοκτορά καρδιολόγου...
Εσύ, θα εμπιστεύοσουν ένανν τέτοιο "παγκόσμιο καθηγητή";
Και μην ξεχνάς, πως μαθηματική διερεύνηση τέτοιου επιπέδου, μπορεί να κάνει κάποιος που έχει διδαχθεί ανώτερα μαθηματικά. Μα αριθμητική δημοτικού, δεν μπορείς να κάνεις ούτε απλή μέθοδο των τριών...
Γι' αυτό και στα δύο φόρα των πολ. μηχ. και προτού σε μπανάρουν, σου διόρθωναν συνεχώς τα τραγικά λάθη στην "αριθμητική διερεύνηση" που νόμιζες ότι έκανες.

και γράφοντας εφαρμοσμένη έρευνα σε επιστημονικά περιοδικά βιβλία και συνέδρια
Δεν γράφεις καμία εφαρμοσμένη έρευνα...απλώς δημοσιεύεις τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς την πατέντα σου.
Η εφαρμοσμένη έρευνα, χρησιμοποιεί επιστημονικές θεωρίες, διότι στηρίζεται στην βιβλιογραφία και στην αποκτημένη γνώση για να προωθήσει αυτήν την γνώση ακόμα πιο πέρα. Εσύ, αποποιείσαι την βιβλιογραφία, απορρίπτεις τις μέχρι τώρα γνώσεις και χρησιμοποιείς παραποιημένες επιστημονικές θεωρίες.

και ταυτόχρονα έχω μία πολύχρονη αντιπαράθεση με μηχανικούς στα φόρουμ, πίστεψε ότι αυτή την εμπειρία δεν την έχει κανένας.
Η πολύχρονη αντιπαράθεσή σου με τους πολιτικούς μηχανικούς, σε έχει κάνει φτωχότερο σε γνώση, διότι αρνείσαι τα πάντα...
Να λείπει τέτοια εμπειρία, διότι είναι μόνον αρνητική και δεν έχεις κερδίσει απολύτως τίποτε.
Αφού δεν μπόρεσε ούτε ο Νταγκλής, που με πολύ απλά και κατανοητά παραδείγματα και πολύ καίριες αναφορές στην βιλβιογραφία, να σε κάνει να καταλάβεις τα λάθη σου, δεν θα μπορέσει κανείς.
Ο Χριστός ο ίδιος να κατέβει και να σου πει πως κάνεις λάθος, θα προτιμήσεις να τον βγάλεις πληρωμένο όργανο του κατεστημένου, παρά να δεχθείς τα λάθη σου...

.
Η εμπειρία είναι μια συνάφεια πράξης και γνώσης.
Αν δεν στρώσεις κώλο πράξη δεν γίνεται με την θεωρεία.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Η δική σου εμπειρία, περιορίζεται στο χτίσιμο μικρών μονοκατοικιών, σε τσιμεντοκονίες και τέτοια.
Διότι, οι γνώσεις σου, περιορίζονται από την επαγγελματική σου μόρφωση.

Ακόμα και μέση τεχνική σχολή να έχεις τελειώσει (οκτώ χρόνια σπουδών δεν υπάρχουν ούτε στους εξωγήινους), έχεις πολύ περιορισμένες γνώσεις σε σχέση με αυτούς που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο.
Ανώτερα μαθηματικά, στατικά και λοιπά μαθήματα, δεν τα μαθαίνεις διαβάζοντας διατριβές στο ίντερνετ...
Αλλιώς, δεν θα χρειαζόταν να σπουδάσει κανείς σε πανεπιστήμιο.
Θα διαβάζαμε στο ίντερνετ και θα γινόμαστε γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αστροφυσικοί...
Αλλά αυτό, είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχθείς, διότι σου γκρεμίζεται το όνειρο του παγκόσμιου καθηγητή...

Όσοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμιο, μετά αποκτούν πρακτική εμπειρία στις κατασκευές, έχοντας μαστόρια κάτω από την επίβλεψή τους...
διότι άλλο το: (α+β)2, που ίσως μπορείς να επιλύσεις...και άλλο το:

Εικόνα

το οποίο μοιάζει με εξωγήινη γλώσσα για τις δυνατότητές σου.
Κι όμως...είναι μία μαθηματική πράξη εύρεσης μιας σχετικής τιμής, που, όμως, είναι έξω από τις δυνατότητές σου.
Και να σου έδινα τις παραμέτρους, πάλι δεν θα καταλάβαινες κάτι...

Όπως εγώ έχω μεγάλη έλλειψη ιατρικής μόρφωσης, έτσι και εσύ, έχεις μεγάλη έλλειψη μόρφωσης για πολιτικός μηχανικός.
Και πιστεύεις πως διαβάζοντας διατριβές στο ίντερνετ και δημοσιεύοντας την πατέντα σου (σε περιοδικά μειωμένου κύρους, μην το ξεχνάμε), αποκτάς τον τίτλο του παγκόσμιου καθηγητή...

Μην το πάρεις προσωπικά...δεν έχω κάτι με τον Γιάννη...
...με την ημιμάθειά του, έχω.

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:01 Η δική σου εμπειρία, περιορίζεται στο χτίσιμο μικρών μονοκατοικιών, σε τσιμεντοκονίες και τέτοια.

Ακόμα και μέση τεχνική σχολή να έχεις τελειώσει (οκτώ χρόνια σπουδών δεν υπάρχουν ούτε στους εξωγήινους), έχεις πολύ περιορισμένες γνώσεις σε σχέση με αυτούς που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο.
Ανώτερα μαθηματικά, στατικά και λοιπά μαθήματα, δεν τα μαθαίνεις διαβάζοντας διατριβές στο ίντερνετ...
Θα διαβάζαμε στο ίντερνετ και θα γινόμαστε γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αστροφυσικοί...
Αλλά αυτό, είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχθείς, διότι σου γκρεμίζεται το όνειρο του παγκόσμιου καθηγητή...

Όσοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμιο, μετά αποκτούν πρακτική εμπειρία στις κατασκευές, έχοντας μαστόρια κάτω από την επίβλεψή τους...

Εικόνα

Κι όμως...είναι μία μαθηματική πράξη εύρεσης μιας σχετικής τιμής, που, όμως, είναι έξω από τις δυνατότητές σου.

Όπως εγώ έχω μεγάλη έλλειψη ιατρικής μόρφωσης, έτσι και εσύ, έχεις μεγάλη έλλειψη μόρφωσης για πολιτικός μηχανικός.
Και πιστεύεις πως διαβάζοντας διατριβές στο ίντερνετ και δημοσιεύοντας την πατέντα σου (σε περιοδικά μειωμένου κύρους, μην το ξεχνάμε), αποκτάς τον τίτλο του παγκόσμιου καθηγητή...

.
Ωραία εσύ που ξέρεις μπορείς να κάνεις στατική μελέτη και μη γραμμική ανάλυση του φορέα?
Και όχι με προγράμματα πεπερασμένων αλλά με μαθηματικά.
Αυτά τι είναι δεν είναι μαθηματικά?
Από τα 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό του βίντεο πειράματος, δηλαδή μέσα σε 5 δευτερόλεπτα γίνονται 10 πλήρεις στροφές - διαδρομές πέρα δόθε.

Δηλαδή "40 πλήρεις στροφές σε 20 δευτερόλεπτα",

1) Πλάτος ταλάντωσης A = 0,15 m, Μετατόπιση 0,30m Πλήρη διαδρομή πέρα δόθε 0,60m

2) Η συχνότητα (Hz) = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών/αντίστοιχος χρόνος".

Έτσι, 40/20 = 2 Hz,

3) Περίοδος ταλάντωσης Τ, δηλαδή ο χρόνος μιας πλήρους διαδρομής "0,60 m",
Τ = 1/n sec". Επομένως, "1/2 = 0,5 sec",

4) Η γωνιακή ταχύτητα είναι, ω = 2π/T". Έτσι, "2 × 3,14/0,5 = 12,56",

5) Η μέγιστη ταχύτητα U είναι maxυ = ω * A = 0,15 m/sec". Άρα "12,56 × 0,15 = 1,884 m/sec".

6) Μέγιστη επιτάχυνση α είναι maxα= ω2 * A = 0,15 m/sec2" = 0,15 m/sec2.

Επομένως "12,56 × 12,56 × 0,15 = 23,66

7) "Επιτάχυνση σε g είναι maxα/ επιταχυνόμενη μάζα της Γης = 23,66/9, 81 = 2,41g".
Υπάρχει και αυτός ο τύπος που βγάζει τα ίδια.
Πλάτος ταλάντωσης 0,15 m Μετατόπιση 0,30 m Πλήρης ταλάντωση 0,60 m Συχνότητα 2 Hz
Επιτάχυνση σε (g) a = (-(2 * π * 2)^2 * 0,15)/9,81
a = 3,14 × 2 = 6,28 × 2 = 12,56 × 12,56 = 157,754 × 0,15 = 23,6631/9,81 = 2,41 g φυσικού σεισμού.
Εδώ μέσα είναι η μαθηματική ανάλυση όλου του φορέα όταν γίνεται ένας σεισμός και αυτό το έγραψα εγώ
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175

Σε λίγο και βιβλίο που θα το πληρώνουν επιστήμονες για να διαβάζουν τι γράφω.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:36
Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:01 Η δική σου εμπειρία, περιορίζεται στο χτίσιμο μικρών μονοκατοικιών, σε τσιμεντοκονίες και τέτοια.

Εικόνα

.
Ωραία εσύ που ξέρεις μπορείς να κάνεις στατική μελέτη και μη γραμμική ανάλυση του φορέα?
ΜΗΝ ρωτάς εμένα...εγώ έχω δηλώσει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ του πεδίου και δεν γνωρίζω.
Οπότε το πυροτέχνημά σου (που το έχεις ρίξει πάμπολλες φορές προσπαθώνατς να ξεφύγεις), δεν άναβει και δεν κάνει μπαμ...
Δηλαδή, αν σε ρωτήσω κάτι που άπτεται της δικής μου ειδικότητας και που σίγουρα δεν ξέρεις τι να πεις, αυτό τι θα σημαίνει;
Θα με κάνει εμένα μάγκα απέναντι σε σένα που δεν ξέρεις;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ρωτάς βλακεία; Πουλάς εφηβικό εξυπνακισμό...

Όμως, είσαι εσύ που δηλώνεις "καθηγητής των καθηγητών" στην αντισεισμική τεχνολογία και ΔΕΝ μπορείς να κατανοήσεις μαθηματικά λίγο πάνω από την αριθμητική δημοτικού...γι' αυτό και ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις ευθέως στον Νταγκλή...γι' αυτό και διόρθωναν, για τρία τουλάχιστον χρόνια, τα τραγικά "μαθηματικά" σου στα φόρα των πολ. μηχ.

Μαστρο-Γιάννη μου, όπως με πορδές δεν βάφεις αυγά, έτσι και το διάβασμα διατριβών στο ίντερνετ, δεν σε κάνει καθηγητή...
Δυστυχώς, έχεις μεγάλη έλλειψη κατάρτισης και αντίστοιχης επαγγελαμτικής μόρφωσης.
Η εμπειρία/πείρα στο χτίσιμο, δεν αντικαθιστά την πανεπιστημιακή/επαγγελματική μόρφωση, όσο και να χτυπάς το μυστρί σου...

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:57
seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:36

Εικόνα

.
ΜΗΝ ρωτάς εμένα...εγώ έχω δηλώσει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ του πεδίου και δεν γνωρίζω.
Οπότε το πυροτέχνημά σου (που το έχεις ρίξει πάμπολλες φορές προσπαθώνατς να ξεφύγεις), δεν άναβει και δεν κάνει μπαμ...
Δηλαδή, αν σε ρωτήσω κάτι που άπτεται της δικής μου ειδικότητας και που σίγουρα δεν ξέρεις τι να πεις, αυτό τι θα σημαίνει;
Θα με κάνει εμένα μάγκα απέναντι σε σένα που δεν ξέρεις;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ρωτάς βλακεία; Πουλάς εφηβικό εξυπνακισμό...

Όμως, είσαι εσύ που δηλώνεις "καθηγητής των καθηγητών" στην αντισεισμική τεχνολογία και ΔΕΝ μπορείς να κατανοήσεις μαθηματικά λίγο πάνω από την αριθμητική δημοτικού...γι' αυτό και ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις ευθέως στον Νταγκλή...γι' αυτό και διόρθωναν, για τρία τουλάχιστον χρόνια, τα τραγικά "μαθηματικά" σου στα φόρα των πολ. μηχ.

Μαστρο-Γιάννη μου, όπως με πορδές δεν βάφεις αυγά, έτσι και το διάβασμα διατριβών στο ίντερνετ, δεν σε κάνει καθηγητή...
Δυστυχώς, έχεις μεγάλη έλλειψη κατάρτισης και αντίστοιχης επαγγελαμτικής μόρφωσης.
Η εμπειρία/πείρα στο χτίσιμο, δεν αντικαθιστά την πανεπιστημιακή/επαγγελματική μόρφωση, όσο και να χτυπάς το μυστρί σου...

.
Καλά ακόμα εκεί είσαι? Εγώ γράφω εφαρμοσμένη έρευνα και βαθμολογούμε καθημερινά από επιστήμονες του είδους παγκοσμίως και μου λες ότι δεν ξέρω τύπους και μαθηματικά και αυτό γιατί ούτε εσύ ούτε οι πολιτικοί μηχανικοί καταλαβαίνουν τι γράφω?
Εγώ σε όλα απαντάω και στον Νταγκλής και σε όποιον θέλει. Για να απαντήσω στον Νταγκλής με μαθηματική ανάλυση χρειάζομαι σε κάθε απάντηση καμιά τριανταριά σελίδες.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Καλά ρε μάστορα...τι γράφεις;
Seismic έγραψε:Πλάτος ταλάντωσης 0,15 m Μετατόπιση 0,30 m Πλήρης ταλάντωση 0,60 m Συχνότητα 2 Hz
a = 3,14 × 2 = 6,28 × 2 = 12,56 × 12,56 = 157,754 × 0,15 = 23,6631/9,81 = 2,41 g φυσικού σεισμού.
Εσύ προχτές έκανες νέους υπολογισμούς και βρήκες ότι το σκυλόσπιτό σου κουνήθηκε με επιτάχυνση 16,8G που αντιστοιχεί σε 53,2 Ρίχτερ!!
Μην ξεχάσεις να δημοσιεύσεις νέα έκδοση της πατέντας σου...

Seismic έγραψε:Εδώ μέσα είναι η μαθηματική ανάλυση όλου του φορέα όταν γίνεται ένας σεισμός και αυτό το έγραψα εγώ
Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τους νέους υπολογισμούς...θα σε λατρέψουν.
Κα όχι! αυτό ΔΕΝ το έγραψες εσύ.
Άλλοι σε βοήθησαν να το γράψεις, διορθώνοντας τα πάμπολλα λάθη σου (και καλά έκαναν).
Και μέσα σε αυτούς, είναι και οι πολ. μηχ. που επί τρία χρόνια διόρθωναν τα τραγικά "μαθηματικά" σου στα δύο φόρα...

Άσε τις εφηβικές εξυπνάδες σε μένα...σε ξέρω 12 χρόνια τώρα.
Και τα επόμενα 12 χρόνια, ίδια θα είναι...θα είσαι εδώ και θα κλαίγεσαι.

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 20 Φεβ 2024, 19:08 Καλά ρε μάστορα...τι γράφεις;
Seismic έγραψε:Πλάτος ταλάντωσης 0,15 m Μετατόπιση 0,30 m Πλήρης ταλάντωση 0,60 m Συχνότητα 2 Hz
Εσύ προχτές έκανες νέους υπολογισμούς και βρήκες ότι το σκυλόσπιτό σου κουνήθηκε με επιτάχυνση 16,8G που αντιστοιχεί σε 53,2 Ρίχτερ!!
Μην ξεχάσεις να δημοσιεύσεις νέα έκδοση της πατέντας σου...

Seismic έγραψε:Εδώ μέσα είναι η μαθηματική ανάλυση όλου του φορέα όταν γίνεται ένας σεισμός και αυτό το έγραψα εγώ
Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τους νέους υπολογισμούς...θα σε λατρέψουν.
Κα όχι! αυτό ΔΕΝ το έγραψες εσύ.
Άλλοι σε βοήθησαν να το γράψεις, διορθώνοντας τα πάμπολλα λάθη σου (και καλά έκαναν).
Και μέσα σε αυτούς, είναι και οι πολ. μηχ. που επί τρία χρόνια διόρθωναν τα τραγικά "μαθηματικά" σου στα δύο φόρα...

Άσε τις εφηβικές εξυπνάδες σε μένα...σε ξέρω 12 χρόνια τώρα.
Και τα επόμενα 12 χρόνια, ίδια θα είναι...θα είσαι εδώ και θα κλαίγεσαι.

.
Οι νέοι υπολογισμοί είναι σωστοί ως προς την επιτάχυνση Τα Ρίχτερ είναι άλλο.
Εδώ μέσα είμαι για να σας ανοίξω τα μάτια.
Έχω δημιουργήσει τον δικό μου αντισεισμικό κώδικα είμαι ο πατέρας του.
Υπάρχουν άλλοι δύο με άλλη φιλοσοφία ο ACI 318-19 and Eurocode.
Έχω διαφορετική φιλοσοφία στον σεισμικό σχεδιασμό από αυτή που έχουν οι δύο κώδικες.
Δημιουργώ άκαμπτες διατμητικές κατασκευές με ισχυρούς τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα που ενσωματώνω στο έδαφος με ισχυρές αγκυρώσεις για να μεταφέρω τα σεισμικά φορτία στο έδαφος.
Διάβασε αυτό το μήνυμα για να καταλάβεις σε ποιον μιλάς.
Dear Dr.Ioannis;

Hope you are doing well.

Kindly I would like to increase the impact of my Master's thesis paper, do you have any suggestions.

Thank you and best regards.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 19:56
:smt005: :smt005:

αληθεις ειναι οτι οσον αφορα στο δημιουργημα σου, του εχεις γαμησει τη μανα. :003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

.
Η εμπειρία 53 χρόνων στις κατασκευές σαν κατασκευαστής και μάστορας. Οι σπουδές 8 χρόνων με πτυχίο εργοδηγού δομικών έργων και εργοδηγός μηχανολόγος και τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με αυτήν την εφαρμοσμένη έρευνα κάνοντας πειράματα και προσομοιώσεις, μαθηματική διερεύνηση, διαβάζοντας διδακτορικά και διατριβές και γράφοντας εφαρμοσμένη έρευνα σε επιστημονικά περιοδικά βιβλία και συνέδρια και ταυτόχρονα έχω μία πολύχρονη αντιπαράθεση με μηχανικούς στα φόρουμ, πίστεψε ότι αυτή την εμπειρία δεν την έχει κανένας.
Και ο Ζηκος ειχε σπουδες 16 χρόνων παρακαλω και ηταν πτυχιουχος λογιστικης!
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 20 Φεβ 2024, 20:43
seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 19:56
:smt005: :smt005:

αληθεις ειναι οτι οσον αφορα στο δημιουργημα σου, του εχεις γαμησει τη μανα. :003:
Πως είναι τα πιστεύω την Νέας Δημοκρατίας του ΚΚΕ του Σύριζα του ΠΑΣΟΚ έτσι είναι και τα δικά μου.
Είμαι αρχηγός στην δική μου αντισεισμική τεχνολογία.
Όλα θα κριθούν στις εκλογές της επιστήμης. :bored:
seismic

stergiosbik έγραψε: 20 Φεβ 2024, 20:47

.
Και ο Ζηκος ειχε σπουδες 16 χρόνων παρακαλω και ηταν πτυχιουχος λογιστικης!
Δεν τον ξέρω τον κύριο. Εγώ έχω σαν πρότυπο τον Μαραντόνα.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 14:06 Είπες κάτι για πρόβολο. Σε πληροφορώ ότι όλη η πολυκατοικία στον σεισμό μετατρέπεται σε πρόβολο.
Αν ο πρόβολος δεν έχει πάκτωση θα πέσει.
Εσείς κατασκευάζεται κτίρια προβόλους χωρίς πάκτωση. Και υπόγεια να κατασκευάσετε πάλη δεν έχετε πάκτωση αν δεν ενώσετε έδαφος με κατασκευή. Αν εσείς λέγεστε μηχανικοί και κατασκευάζεται προβόλους χωρίς πάκτωση τότε εγώ είμαι αστροναύτης.
Κατασκευάστε μια πολυκατοικία στις παρειές ενός φράγματος σε οριζόντια θέση χωρίς να την πακτώσετε με οπλισμό με το φράγμα και αν σταθεί όρθια σφυρίξτε κλέφτικα. :lol:
Μου λες ότι αστοχεί το σκυρόδεμα σε θλίψη. Σου απαντώ ότι αστοχεί γιατί το 90% της διατομής του έχει μια τεράστια ρωγμή και μόλις το 10% στην άκρη του τοιχώματος παραλαμβάνει όλη την θλίψη και για αυτό αστοχεί. Το ίδιο και με την τέμνουσα βάσης Άλλη τριβή έχει το 10% της διατομής και άλλη ολόκληρη η ενεργή διατομή. Με την διπλή προένταση όλη η διατομή στο 100% παραλαμβάνει την θλίψη και την τέμνουσα βάσης γιατί εξαφανίσαμε την ρογμή με την προένταση. Τι δεν καταλαβαίνεις. Ένα μικρό μέρος της διατομής αναλαμβάνει τα ίδια φορτία με ολόκληρη την ενεργή διατομή για εσένα? :lol:
Τι σου έγραψα εγώ και τι μου απάντησες; Άλλα αντ΄άλλων! Ούτε καν διάβασες τι σου έγραψα...

Η όλη ιδέα της προέντασης και της ενεργοποίησης όλης της διατομής είναι να δημιουργήσεις εφελκυστική προφόρτιση στο θλιβόμενο πέλμα.
Εσύ ασκείς εφελκυστική προφόρτιση στο θλιβόμενο πέλμα;; ΟΧΙ. Αντίθετα ασκείς διπλάσια θλίψη!!

Πήρες μια έξυπνη ιδέα και τη μετέτρεψες στην πιο βλακώδη ιδέα της ανθρωπότητας!

Για παράδειγμα:

Εικόνα

H πιο συχνή αστοχία των τοιχωμάτων είναι η σύνθλιψη του σκυροδέματος στην περιοχή στον κύκλο. Τα τοιχώματα εξ' ορισμού έχουν λεπτό πάχος σε σχέση με το μήκος τους και στη συγκεκριμένη περιοχή συγκλίνει θλιπτική δύναμη τόσο από τη θλιβόμενη παρεια όσο και από τη θλιβόμενη διαγώνιο. Είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη σε θλιπτική αστοχία περιοχή.

ΑΝ ασκούσες εφελκυστική προφόρτιση στη δεξιά παρεία τότε θα απέτρεπες αυτή την αστοχία. Θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι ενεργοποιείς μεγαλύτερο μέρος της διατομής.

Εσύ, στο σημείο στον κύκλο, αντί να ασκήσεις εφελκυστική προφόρτιση, ασκείς διπλάσια θλίψη!
Δεν ενεργοποιείς κάποιο μεγαλύτερο μέρος της διατομής. Αντίθετα συγκετρώνεις διπλάσιο φορτίο στην ήδη ευαίσθητη περιοχή.

Καταλαβαίνεις που έχει φτάσει η παράνοιά σου για να υπερασπιστείς μια αποτυχημένη ιδέα;
Πιστεύεις ότι θα αποτρέψεις τη θλιπτική αστοχία .....με διπλάσια θλίψη!!!

Κάτσε σκέψου τα. Ειλικρινά δεν μου αρέσει να σε βλέπω να πέφτεις τόσο χάμηλα υποστηρίζοντας ασυναρτησίες....
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 20 Φεβ 2024, 18:36 Ωραία εσύ που ξέρεις μπορείς να κάνεις στατική μελέτη και μη γραμμική ανάλυση του φορέα?
Αυτά τι είναι δεν είναι μαθηματικά?
Από τα 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό του βίντεο πειράματος, δηλαδή μέσα σε 5 δευτερόλεπτα γίνονται 10 πλήρεις στροφές - διαδρομές πέρα δόθε.

Δηλαδή "40 πλήρεις στροφές σε 20 δευτερόλεπτα",

1) Πλάτος ταλάντωσης A = 0,15 m, Μετατόπιση 0,30m Πλήρη διαδρομή πέρα δόθε 0,60m

2) Η συχνότητα (Hz) = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών/αντίστοιχος χρόνος".

Έτσι, 40/20 = 2 Hz,

3) Περίοδος ταλάντωσης Τ, δηλαδή ο χρόνος μιας πλήρους διαδρομής "0,60 m",
Τ = 1/n sec". Επομένως, "1/2 = 0,5 sec",

4) Η γωνιακή ταχύτητα είναι, ω = 2π/T". Έτσι, "2 × 3,14/0,5 = 12,56",

5) Η μέγιστη ταχύτητα U είναι maxυ = ω * A = 0,15 m/sec". Άρα "12,56 × 0,15 = 1,884 m/sec".

6) Μέγιστη επιτάχυνση α είναι maxα= ω2 * A = 0,15 m/sec2" = 0,15 m/sec2.

Επομένως "12,56 × 12,56 × 0,15 = 23,66

7) "Επιτάχυνση σε g είναι maxα/ επιταχυνόμενη μάζα της Γης = 23,66/9, 81 = 2,41g".
Υπάρχει και αυτός ο τύπος που βγάζει τα ίδια.
Πλάτος ταλάντωσης 0,15 m Μετατόπιση 0,30 m Πλήρης ταλάντωση 0,60 m Συχνότητα 2 Hz
Εδώ μέσα είναι η μαθηματική ανάλυση όλου του φορέα όταν γίνεται ένας σεισμός και αυτό το έγραψα εγώ
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175

Σε λίγο και βιβλίο που θα το πληρώνουν επιστήμονες για να διαβάζουν τι γράφω.
Τι μαθηματικά τρομάρα σου;; :lol:

Φυσική πρώτης λυκείου είναι αυτά και τις πράξεις στις έκανε άλλος. Είχες δείξει ένα παλιότερο νήμα από άλλο φόρουμ...

Διάβασε προσεκτικά αυτά που σου είπα και τα λέμε αύριο πάλι...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”