... η έρημος;
[climate skeptic mode]

https://library.noaa.gov/Collections/Di ... imate-Data

https://library.oarcloud.noaa.gov/docs. ... 5ED2C1.pdf
[/climate skeptic mode]
... η έρημος;

Το εξήγησα σε προηγούμενες σελίδες αυτό, ότι 2 βαθμοί στην θάλασσα είναι 5 βαθμοί στην ξηρά.Libre arbitre έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 00:23 .
https://dailypost.gr/epikairotita/kathi ... a-to-2040/
Ο κ. Συνολάκης που μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε φαινόμενα που αναμένονταν μετά το 2030, μετά το 2040. Εισπράττουμε ήδη δυστυχώς τις εκτιμήσεις για ένταση, διάρκεια και συχνότητα. Η Ανατολική Μεσόγειος θερμαίνεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από το παγκόσμιο μέσο όρο και οι λόγοι δεν είναι ακόμα απόλυτα κατανοητοί. Φανταστείτε ότι είμαστε φούρνο και ψηνόμαστε με διπλάσιο ρυθμό από τους υπόλοιπους».
Ο μισός βαθμός παραπάνω σε θερμοκρασία είναι πάρα πάρα πολύ για τη θάλασσα, επισημαίνει ο κ. Συνολάκης και εξηγεί:«Φέτος είχαμε ακραίες θερμοκρασίες στη θάλασσα που σε μερικές περιοχές φτάσανε μέχρι και τρεις και τέσσερις βαθμούς πιο ζεστά. Σαν να υπάρχει η θερμοκρασία του καλοκαιριού από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο...Αλλά η μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά μισό βαθμό και βάσει ισπανικής έρευνας, είναι τεράστιο νούμερο γιατί η θάλασσα θερμαίνεται πολύ πιο αργά από την ατμόσφαιρα. Η θάλασσα έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, το οποίο σημαίνει ότι παίρνει πολύ καιρό να θερμανθεί και μετά θα πάρει πολύ καιρό να ψυχρανθεί. Αυτό μας ανησυχεί γιατί η θάλασσα ελέγχει όλο το κλιματικό σύστημα, της γης».
ότι το προσπερνάμε επιστημονικά το υπέθεσες εσύ ως άσχετος, δεν ισχύει.Σέλευκας έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 14:36δεν έκανα μια ανάγνωση οτι το διοξείδιο είναι κακό. Είπα ως δεύτερη ανάγνωση ότι το πολύ διοξείδιο θα οδηγήσει στην έξαρση βλάστησης. Και μετά είπα οτι δεν καταλαβαίνω πως αυτό το προσπερνάμε επιστημονικά για να πιάσουμε μια τρίτη ανάγνωση.Spoiler
hellegennes έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 13:25Ίσως εσύ κάνεις μόνο μία ανάγνωση και βρήκες κάπου γραμμένη την πρώτη πρόταση ακριβώς έτσι. Ή μάλλον καμμία ανάγνωση γιατί δεν έχει γραφτεί κάπου η φράση "το CO2 βλάπτει τον πλανήτη", όπως δεν έχει γραφτεί ότι ο χαλκός βλάπτει την ανθρωπότητα αλλά καλά θα κάνεις να μην φας χαλκό.Σέλευκας έγραψε: 24 Ιούλ 2023, 14:16 Δεν ξέρω πως η επιστήμη θεωρεί οτι το CO2 βλάπτει τον πλανήτη. Κάτι αναπάντεχο θα έχουν σκεφτεί που διαφέυγει απο την πρώτη ανάγνωση.
Στις πόσες αναγνώσεις χωρίς να λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες το διοξείδιο οδηγεί σε αυτό που θέλουμε να πείσουμε;

Εγώ ο άσχετος όμως το σκέφτηκα μόνος μου γιατί είναι αυτονόητο.Bill Hicks έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 07:52ότι το προσπερνάμε επιστημονικά το υπέθεσες εσύ ως άσχετος, δεν ισχύει.Σέλευκας έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 14:36δεν έκανα μια ανάγνωση οτι το διοξείδιο είναι κακό. Είπα ως δεύτερη ανάγνωση ότι το πολύ διοξείδιο θα οδηγήσει στην έξαρση βλάστησης. Και μετά είπα οτι δεν καταλαβαίνω πως αυτό το προσπερνάμε επιστημονικά για να πιάσουμε μια τρίτη ανάγνωση.Spoiler
hellegennes έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 13:25
Ίσως εσύ κάνεις μόνο μία ανάγνωση και βρήκες κάπου γραμμένη την πρώτη πρόταση ακριβώς έτσι. Ή μάλλον καμμία ανάγνωση γιατί δεν έχει γραφτεί κάπου η φράση "το CO2 βλάπτει τον πλανήτη", όπως δεν έχει γραφτεί ότι ο χαλκός βλάπτει την ανθρωπότητα αλλά καλά θα κάνεις να μην φας χαλκό.
Στις πόσες αναγνώσεις χωρίς να λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες το διοξείδιο οδηγεί σε αυτό που θέλουμε να πείσουμε;
π.χ.
https://www.nature.com/articles/s41559-018-0730-0
https://www.nature.com/articles/s43247-022-00489-4
νταξ, συνέχισε στην ασχετοσύνη σου. έτσι κι αλλιώς ούτε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.Σέλευκας έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 09:27Εγώ ο άσχετος όμως το σκέφτηκα μόνος μου γιατί είναι αυτονόητο.Spoiler
Bill Hicks έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 07:52ότι το προσπερνάμε επιστημονικά το υπέθεσες εσύ ως άσχετος, δεν ισχύει.Σέλευκας έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 14:36δεν έκανα μια ανάγνωση οτι το διοξείδιο είναι κακό. Είπα ως δεύτερη ανάγνωση ότι το πολύ διοξείδιο θα οδηγήσει στην έξαρση βλάστησης. Και μετά είπα οτι δεν καταλαβαίνω πως αυτό το προσπερνάμε επιστημονικά για να πιάσουμε μια τρίτη ανάγνωση.Spoiler
π.χ.
https://www.nature.com/articles/s41559-018-0730-0
https://www.nature.com/articles/s43247-022-00489-4
Επίσης από αυτά που έβαλες το δεύτερο μας λέει ότι η αύξηση των φυτών συμβάλει στην υπερθέρμανση. Άρα να κόψουμε τα δέντρα για να πέσει η θερμοκρασία.![]()
Όπως καταλαβαίνεις η συζήτηση διεθνώς έχει περάσει τα όρια της επιπολαιότητας και έχει γίνει πολιτική και χειριστική.
Επίσης εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση, κάτι που δεν γνωρίζω, είπα ότι δεν λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι του ζητήματος αλλά υπάρχει μια προκατασκευασμένη συζήτηση επιβολής που απευθύνεται σε ηλίθιους.
Τελικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω με εσένα...Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:17 Τελικα ο υποτιθεμενος θερμοτερος καυσωνας στην Ελλαδα εδωσε μονο την 4η κατα σειρα μεγιστη θερμοκρασια.
Ουτε καν στο βαθρο των τριων πρωτων.
Υπενθυμίζουμε ότι η θερμοκρασία των 46,4 °C στο Γύθειο στις 23 Ιουλίου 2023 είναι η 4η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα.
https://www.tribune.gr/world/news/artic ... imera.html
.
Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:44Τελικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω με εσένα...Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:17 Τελικα ο υποτιθεμενος θερμοτερος καυσωνας στην Ελλαδα εδωσε μονο την 4η κατα σειρα μεγιστη θερμοκρασια.
Υπενθυμίζουμε ότι η θερμοκρασία των 46,4 °C στο Γύθειο στις 23 Ιουλίου 2023 είναι η 4η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα.
.
Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις (λόγω ηλικίας, έχεις χαζέψει;), καταλαβαίνεις αλλά είναι τέτοια η μανία διαστρέβλωσης που σε κάνει να παραποιείς ακόμα και ασήμαντες ειδήσεις; Τι σκατά συμβαίνει;
Άνθρωπα, πουθενά στο άρθρο που φέρνεις ως πηγή για να στηρίξεις την διαστρέβλωση, δεν κάνει λόγο για τον "θερμότερο καύσωνα στην Ελλάδα"...
Αντιθέτως, και στο άρθρο που έφερες και σε όλα τα άλλα, ο Κλέων αναφέρεται ως:
"ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας ο οποίος έχει καταγραφεί στη χώρα μας"
Τώρα εσύ, πως στο διάβολο τον έβγαλες ως "ο θερμότερος καύσωνας στην Ελλάδα", ούτε ένας Θεός νομίζω να το ξέρει...
Διάβασε και κάνα άρθρο της προκοπής...μπας και γράψεις και καμιάν αλήθεια.
Δημοσιογραφία σου λέει...
Α, έτσι;Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:46Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:44Τελικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω με εσένα...Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:17 Τελικα ο υποτιθεμενος θερμοτερος καυσωνας στην Ελλαδα εδωσε μονο την 4η κατα σειρα μεγιστη θερμοκρασια.
.
Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις (λόγω ηλικίας, έχεις χαζέψει;), καταλαβαίνεις αλλά είναι τέτοια η μανία διαστρέβλωσης που σε κάνει να παραποιείς ακόμα και ασήμαντες ειδήσεις; Τι σκατά συμβαίνει;
Άνθρωπα, πουθενά στο άρθρο που φέρνεις ως πηγή για να στηρίξεις την διαστρέβλωση, δεν κάνει λόγο για τον "θερμότερο καύσωνα στην Ελλάδα"...
Τώρα εσύ, πως στο διάβολο τον έβγαλες ως "ο θερμότερος καύσωνας στην Ελλάδα", ούτε ένας Θεός νομίζω να το ξέρει...
Βρε βλακα ο Libre σε ολο αυτο το νημα μιλουσε για το θερμοτερο καυσωνα ολων των εποχων στην Ελλαδα.
.
Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:55Α, έτσι;Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:46Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:44
Τελικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω με εσένα...
Βρε βλακα ο Libre σε ολο αυτο το νημα μιλουσε για το θερμοτερο καυσωνα ολων των εποχων στην Ελλαδα.
.
Εσένα οι πηγές σου δηλαδή είναι ο Libre και άλλοι συμφορουμίτες ε;
Δηλαδή εκεί που αρθρογραφείς, εμάς έχεις ως πηγές για τα γραφόμενα;
Και ό,τι γράφει ο κάθε Libre, εσύ το καταπίνεις αμάσητο;
Και μετά λες εμένα βλάκα;
![]()
Ρε δεν με νοιάζει αν είναι o Libre ή το libge.grΑρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:56
Ποια πηγη ρε βλακα, το Libre ειρωνευτηκα στο ποστ.
Προσεξε γιατι η εμπαθεια σου, σου εχει καψει τα εγκεφαλικα κυτταρα.
.
Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 16:05Ρε δεν με νοιάζει αν είναι o Libre ή το libge.grΑρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:56
Ποια πηγη ρε βλακα, το Libre ειρωνευτηκα στο ποστ.
Προσεξε γιατι η εμπαθεια σου, σου εχει καψει τα εγκεφαλικα κυτταρα.
.
Δηλαδή μας λες ότι ειρωνεύεσαι ένα άλλο site μέσω ποστ στο φόρουμ;
Κατάλαβα...σαν τον seismic που απευύνεται σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά γράφει εδώ, στο φόρουμ...
Και είμαι εγώ ο βλάκας ε;
![]()
Ρε φουκαρά, γιατί έχεις βάλει δημοσιογραφική λάσπη; ελπίζεις να γλυστρίσεις;Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 16:12
Ξαναδιαβασε τι εγραψα γιατι εκτιθεσαι.
Το δουλεμα περι θερμοτερου καυσωνα πηγαινε στο Libre ο οποιος προπαγανδιζε ακριβως αυτο σε ολο το νημα, και δεν ηταν αναφορα σε καποια πηγη.
.
Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 16:30Ρε φουκαρά, γιατί έχεις βάλει δημοσιογραφική λάσπη; ελπίζεις να γλυστρίσεις;Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 16:12
Ξαναδιαβασε τι εγραψα γιατι εκτιθεσαι.
Το δουλεμα περι θερμοτερου καυσωνα πηγαινε στο Libre ο οποιος προπαγανδιζε ακριβως αυτο σε ολο το νημα, και δεν ηταν αναφορα σε καποια πηγη.
.
Σε ρώτησα αναφέρεσαι στο Libre Arbitre το μέλος του φόρουμ ή στο libre.gr το ειδησοεγραφικό site;
Και εσύ συνεχίζεις να γράφεις Libre, έτσι χωρίς άλλα στοιχεία.
Λοιπόν, επειδή το ακατοίκητό σου δεν το έχει, πρόσεξε:
Αν αναφέρεσαι στο μέλος του φόρου, τότε είσαι χαζούλιακας αφού γράφει κάτι που είναι λάθος και εσύ το καταπίνεις αμάσητο και θυμάσια μετά πό 36 σελίδες να τον ...ειρωνευθείς με ένα πανηλίθι ποστ που σε αφήνε ιεκτεθειμένι=ο στην κοροϊδία.
Αν αναφέρεσαι στο ειδησεογραφικό site, είσαι δυο φορές χαζούλιακας αφού νομίζεις ότι σε διαβάζουν στο φόρουμ...
Lost - lost κατάσταση είσαι ρε φουκαρά...
Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:46
Ο πιο ζεστός Ιούλιος όλων των εποχών για την ανθρωπότητα φαίνεται να είναι. Και συμβαίνει αμεσως μετά από τον πιο ζεστό Ιούνιο.Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:46Λοξίας έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:44Τελικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω με εσένα...Αρίστος έγραψε: 28 Ιούλ 2023, 15:17 Τελικα ο υποτιθεμενος θερμοτερος καυσωνας στην Ελλαδα εδωσε μονο την 4η κατα σειρα μεγιστη θερμοκρασια.
.
.