Όσο αφορά το 2οstavmanr έγραψε: 19 Απρ 2022, 22:05Καταρχήν, καλωσορίζω την ειλικρίνειά σου στο διάλογο.AOC έγραψε: 19 Απρ 2022, 21:34Μισός ρώσος είμαι και προφανώς δεν πιστεύω όλα όσα λέει ο Πούτιν, και προφανώς η Ρωσία αποτελεί μια ημιφασιστική αυτοκρατορία.stavmanr έγραψε: 19 Απρ 2022, 21:14
Καλή αρχή για να στηρίξεις την ...αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. Συνέχισε...
Αν ως ρωσική συνείδηση εννοείς το "απαγορεύονται όλα εκτός από αυτά που θα πει ο Πούτιν", αυτά επιτυγχάνονται και με λοβοτομή. Γιατί να περιμένεις 20 χρόνια;
Τότε γιατί ο Πούτιν αποκαλεί το Ντομπάς "λαϊκή δημοκρατία" κι όχι "πουτινική πλουτοκρατία";
Ούτε εσύ φαίνεται να τα πιστεύεις αυτά που σου λέει η Ρωσία.
Και οι περισσότεροι Ρώσοι, το γνωρίζουν. Όπως και η Ουκρανία είναι μια δημοκρατία του κώλου, μου μετα το πραξικόπημα το 2014 απαγόρευσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας με 8% ποσοστό,ενώ είχε την χρυσή αυγή ως επίσημο μέρος του στρατού και της αστυνομίας
Στη δική μου αντίληψη έχεις ανέβει επίπεδα. Όχι πως σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα, απλά το επισημαίνω.
Άσχετα με το πως βλέπεις την Ουκρανία, η εισβολή είναι ένα τεράστιο έγκλημα.
Από την πλευρά μου θα ήθελα την Ουκρανία να δέχεται πιέσεις κατά την ένταξη στην ΕΕ για την όποια καταπολέμηση της όποιας διαφθοράς ή του ακραίου εθνικισμού που έχει μέσα στο κράτος της, κι όχι να καταστρέφεται ολοσχερώς από την εισβολή για μερικές χιλιάδες εθνικιστών.
Ταυτόχρονα θα ήθελα το Πούτιν να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τον εθνικισμό και τη διαφθορά της δικής του χώρας, να φροντίζει για τη ζωή των ρώσων πολιτών κι έπειτα να νοιάζεται να ...εκδημοκρατίσει τους άλλους. Δεν διαθέτει ο ίδιος δημοκρατικά εφόδια για να μπορεί να μεταλαμπαδεύσει δημοκρατία σε άλλους.
Επομένως, κακώς έγινε η εισβολή. Από τη μία η Ουκρανία θα δέχονταν αφόρητες πιέσεις κατά την ένταξη στην ΕΕ, κι από την άλλη η Ρωσία θα διατηρούσε τις εμπορικές σχέσεις με τη δύση για να φροντίσει την ευημερία του δικού της λαού προσπαθώντας να ξεφύγει από ψευδοσοβιετικές τακτικές ολιγαρχίας.
Αυτό που συνέβη είναι ότι θα ηρωποιηθούν εσωτερικά οι εθνικιστές της Ουκρανίας ως οι νέοι "ελεύθεροι πολιορκημένοι" της Μαριούπολης και ταυτόχρονα θα δεινοπαθήσει ο ρώσικος λαός από τη φτώχεια και τη μιζέρια που θα επιφέρει ο πόλεμος αυτός στη Ρωσία.
Θα έλεγα ότι σε καταλαβαίνω, αν ο πόλεμος ήταν αμυντικός.Εν πάσει περιπτώση στηρίζω την χώρα της μάνας μου στον πόλεμο, γιατί πρώτον αντιμετωπίζουν οι δικοί μου φασίστες τους δικούς τους φασίστες.
Αν πχ. η Ελλάδα εισέβαλε στη Βουλγαρία για ...αποναζιστικοποίηση της Βουλγαρίας, θα ντρεπόμουν που είμαι έλληνας.
Όλες οι χώρες έχουν μειονότητες από τις γειτονικές χώρες, εκτός της Τουρκίας που φρόντισε να τις εξαφανίσει.Δεύτερον, γιατί ενώ η Ουκρανία είναι μια χώρα ουσιαστικά δικοινωτική σαν το Βέλγιο, η μια κοινότητα με αμερικανικές πλάτες προσπάθησε να επιβληθεί στην άλλη δεκαετίες μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.
Το πρόβλημα που δεν βλέπεις είναι ότι η Ρωσία, ως η υπερδύναμη της περιοχής, χρησιμοποιεί τη μειονότητα για να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία, κι όχι το αντίθετο. Η Ουκρανία έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο συγκρούσεων με τη Ρωσία, επειδή η Ρωσία μπαχαλεύει μονίμως την περιοχή. Τα ίδια έκανε στη Ν. Οσετία. Τα ίδια έκανε στην Τσετσενία. Τα ίδια κάνει σε όλες τις πρώην χώρες της Σοβ. Έν.
Η δική μου άποψη είναι ότι όλα θα τελείωναν ούτως ή άλλως με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Η ΕΕ δεν αστειεύεται σε τέτοια ζητήματα και θέτει σοβαρές προϋποθέσεις ευθυγράμμισης με το ευρωπαϊκό πλαίσιο ρύθμισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από ποια άποψη;Τρίτον γιατί το διεθνές σύστημα καλό είναι να διαταραχθεί.
Τι καλό περιμένεις να προκύψει από την επερχόμενη εκ των πραγμάτων απομόνωση της Ρωσίας;
Την τελευταία φορά που απομονώθηκε χώρα τέτοιας δυναμικής είχαμε θρήνους και σεληνιακά τοπία.
Δεν είναι θέμα απλά ρωσικής μειονότητας. Αυτή η μειονότητα, αποτελεί οριακά πλειονότητα, και είναι γηγενής.
Εδώ δημοσκόπηση πριν ένα χρόνο, την οποία σιγά σιγά την εξαφάνισαν στο γκούγκλ.
https://tass.com/society/1318255
41% των ουκρανών εν έτει 2021, θεωρούσαν πως ανήκουν στο ίδιο έθνος με τους Ρώσους, ενώ το 55% διαφωνούσε με αυτό.
Το να κυκλοφορούν ένα σωρό κατάσκοποι της CIA , να συζητιούνται βάσεις ΝΑΤΟ, και να κυκλοφορούν ένω σωρό νεοναζί αποτελεί πλήγμα στην ιδιοσυγκρασία ενός Ρώσου. Το να ακούς ρωσόφωνους ανθρώπους να φωνάζουν γαμώ την Ρωσία, είναι σαν ένα υποθετικό σενάριο πχ αν σε 100-200 χρόνια, οι Κύπριοι αποκτήσουν μια εντελώς άλλη εθνική συνείδηση και αρχίσουν να φωνάζουν γαμώ την Ελλάδα.
Το χάρκοβο, η Οδησος και το Ντονέτσκ, είναι πόλεις ρωσόφωνες, πόλεις ηρώων της ΕΣΣΔ, πόλεις χτισμένες από την ρωσική αυτοκρατορία. Τα σύνορα του 1991, άφησαν εκατομμύρια Ρώσους, εκτός Ρωσίας, και αποτελούν ιστορική αδικία.
Όσο αφορά την αποδιοργάνωση του διεθνούς συστήματος. Ευελπιστώ ότι ίσως θα αποκτήσουν οι ευρωσκεπτικιστές δύναμη, δημιουργηθούν ρήγματα και ίσως αναγκαστεί η ΕΕ να παράγει πραγματικό κοινωνικό έργο.