Frappezitis έγραψε: 26 Σεπ 2023, 21:40
Από άρθρο του κ. Χάρη Αθανασιάδη, καθηγητή δημόσιας ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr αντιγράφω την τελευταία παράγραφο.
Αν ήμουν στέλεχος του Σύριζα υποθέτω θα σκεφτόμουν πραγματιστικά. Θα πάλευα ίσως για τον συσχετισμό εντός του κόμματος προκειμένου να σώσω ό,τι σώζεται. Μα είμαι απλώς ένας πολίτης που έως τώρα ένοιωθα πως η ιδιότητα (έστω συμβολική) του μέλους της οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς δεν απομείωνε, αλλ’ αντιθέτως ενίσχυε την προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια. Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Διά ταύτα, ύστερα από 41 έτη, είναι καιρός να φεύγουμε κι εμείς σιγά σιγά…
Καθηγητής στο Πάντειο : εκεί που συναντιομασταν σε παρουσιάσεις βιβλίων με τους άλλους ανήσυχους καραφλοκοτσιδες, σε αντιρατσιστικά και τρώγαμε κανα φαλαφελ, σε πειραματικές σκηνές καπνιζαμε στο διάλειμμα, με τις τζιπουρες στο εξοχικό στο Πήλιο λέγαμε για τους κοινωνικούς αγωνες, στο συνεργατικό καφενείο πλακωναμε τα τσίπουρα μιλώντας για τις ριζοσπαστικές μας ιδεες, στο μινιμαρκετ αγοραζαμε καφέ από τους Τουπαμάρος για να ενισχύσουμε τον αγώνα τους...
...εκεί που γενικώς ζούσαμε την εφηβεία μας 55 χρόνων με καλή μισθαρα από το δημόσιο, μια ελίτ μα Αριστερή και κοντά στον Άνθρωπο....ήρθαν κάτι Τσιπρες και μας κάναν ίσα κι όμοια με την πλεμπαρια τους πασοκους, τους λούμπεν που δεν ξέρουν τι θα πει Αριστερά. Και τώρα μας κουβάλησαν τρέντυ Κασελακηδες και μας αποτελείωσαν.
Όχι κύριοι. Εμείς θα συνεχίσουμε την Επανάσταση μόνοι μας!