!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Κορονοϊός από την κινα
FT: Germany's coronavirus anomaly: high infection rates but few deaths.
Αυτό ίσως να σημαίνει ότι η Γερμανία είναι σε ακόμα πιο πρώιμο στάδιο εξάπλωσης του ιού απ'οτι είχε κανείς υποθέσει.
Αυτό ίσως να σημαίνει ότι η Γερμανία είναι σε ακόμα πιο πρώιμο στάδιο εξάπλωσης του ιού απ'οτι είχε κανείς υποθέσει.
So hab ich dich schon unbedingt
- EKPLIKTIKOS
Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:08
Δεν ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ στην Ιταλία και δεν αμφισβητώ ότι έχουν καλό σύστημα υγείας, αλλά από πού στον πούτσο προκύπτει ότι έχουν 50 φορές καλύτερο σύστημα από εμάς; Τουλάχιστον αυτό που βλέπω στο παρατιθέμενο βίντεο είναι τραγικό.
171 θυματα σημερα και θα βγαλουν νεα στοιχεια για το τελευταιο 24ωρο το απογευμα ή το βραδυ, που σημαινει οτι μαλλον θα ειναι πανω απο 171 ως το τελος της ημεραςDwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μαρ 2020, 12:59 Η Ισπανία γίνεται η τέταρτη χώρα με πάνω από 1000 νεκρους.
Winter is coming
Εχουν υπαρξει και πρωτοι, νομιζω περσι ηταν 4οι, φετος 2οι, αλλά θα ψαξω στοιχεια.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:13Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:08
Δεν ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ στην Ιταλία και δεν αμφισβητώ ότι έχουν καλό σύστημα υγείας, αλλά από πού στον πούτσο προκύπτει ότι έχουν 50 φορές καλύτερο σύστημα από εμάς; Τουλάχιστον αυτό που βλέπω στο παρατιθέμενο βίντεο είναι τραγικό.
Το εντυπωσιακο, αν υποθεσουμε οτι ειναι 4οι, συμφωνα με τα περσινα, ειναι οτι το 1/3 της χωρας, ο νότος, ειναι σε μαυρο χάλι, τραβαει δηλαδη προς τα κατω την γενικοτερη βαθμολογια της χωρας. Φανταστειτε που ειναι ο βορράς, για να βγαινει ολη η χωρα 4η !!!
Οι εικονες, που λεει ο ελληγεννης (δεν ξερω σε ποιες αναφερεται, αλλά ετσι θα ειναι) δειχνουν το αποτελεσμα της πανδημιας σε μια επαρχια με το ισως καλυτερο συστημα υγειας στην Ευρωπη και αυτο το στοιχειο ειναι ακρως ανησυχητικο για ολους τους υπολοιπους.
Winter is coming
- hellegennes
Όλος ο Νότος είναι. Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μονακό είναι στην 15άδα, με πρώτη την Γαλλία και δεύτερη την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι μεν 14η, αλλά αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως «η Ιταλία έχει δεκάδες φορές καλύτερο σύστημα». Και απ' ό,τι είδαμε, όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά η αντιμετώπισή τους ήταν τρομερά επιπόλαιη. Άφησαν φορείς να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νοσοκομεία τους, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς πρωτόκολλα, και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:13Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:08
Ξαναλέω ότι δεν έχω ιδέα από το πόσο καλό είναι αποδοτικά το σύστημά τους, αλλά απέναντι στον κορωνοϊό φάνηκε μάλλον διάτρητο σε προτεραιότητες και συστηματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Οι ft έχουν ένα άρθρο για τη γερμανική ιδιαιτεροτητα, σπάσε paywall να δεις.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:24Όλος ο Νότος είναι. Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μονακό είναι στην 15άδα, με πρώτη την Γαλλία και δεύτερη την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι μεν 14η, αλλά αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως «η Ιταλία έχει δεκάδες φορές καλύτερο σύστημα». Και απ' ό,τι είδαμε, όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά η αντιμετώπισή τους ήταν τρομερά επιπόλαιη. Άφησαν φορείς να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νοσοκομεία τους, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς πρωτόκολλα, και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:13Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:08
Ξαναλέω ότι δεν έχω ιδέα από το πόσο καλό είναι αποδοτικά το σύστημά τους, αλλά απέναντι στον κορωνοϊό φάνηκε μάλλον διάτρητο σε προτεραιότητες και συστηματικότητα.
Καλά τώρα, δεν ξέρουμε πώς βγαίνουν αυτές οι λίστες;
Σαν τις άλλες που γράφουν σε ποιες χώρες ζουν οι πιο ευτιχσμένοι άνθρωποι και φιγουράρουν Νορβηγία, Σουηδία στην πρώτη θέση, που από την άλλη έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών.
Σαν τις άλλες που γράφουν σε ποιες χώρες ζουν οι πιο ευτιχσμένοι άνθρωποι και φιγουράρουν Νορβηγία, Σουηδία στην πρώτη θέση, που από την άλλη έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών.
Αυτά που γράφεις είναι χαρακτηριστικά λαού και της κουλτούρας του. Επίσης σημαντικό είναι το πόσο ανθεκτικοί είναι σε μια κρίση, εάν μπορούν να διατηρήσουν καθαρό μυαλό και να μην πανικοβάλλονται. Και ο τελευταίος θυρωρός νοσοκομείου παίζει ρόλο. Το ότι έχουν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που υποθέτω θα τους ανεβάζει στη λίστα δεν αρκεί από μόνο του.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:24Όλος ο Νότος είναι. Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μονακό είναι στην 15άδα, με πρώτη την Γαλλία και δεύτερη την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι μεν 14η, αλλά αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως «η Ιταλία έχει δεκάδες φορές καλύτερο σύστημα». Και απ' ό,τι είδαμε, όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά η αντιμετώπισή τους ήταν τρομερά επιπόλαιη. Άφησαν φορείς να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νοσοκομεία τους, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς πρωτόκολλα, και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:13Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:08
- hellegennes
Ο ΠΟΥ κρίνει κυρίως την αποτελεσματικότητα που έχει ένα σύστημα σε θεραπείες ανά αριθμό νοσηλευομένων, σε συσχέτιση με το κόστος. Ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις βοηθάνε έμμεσα αλλά δεν αξιολογεί αυτό ο ΠΟΥ.
Αυτό που λες όμως είναι σημαντικό και κανονικά θα έπρεπε να αξιολογείται αλλά είναι μακράν πιο δύσκολο αν αξιολογηθεί: δηλαδή πόσο καλά μπορεί να δουλέψει το σύστημα χωρίς τρύπες, μεθοδικά και με ψυχραιμία, χωρίς σοβαρά λάθη, σε ακραίες καταστάσεις.
Αυτό που λες όμως είναι σημαντικό και κανονικά θα έπρεπε να αξιολογείται αλλά είναι μακράν πιο δύσκολο αν αξιολογηθεί: δηλαδή πόσο καλά μπορεί να δουλέψει το σύστημα χωρίς τρύπες, μεθοδικά και με ψυχραιμία, χωρίς σοβαρά λάθη, σε ακραίες καταστάσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Ναι, μόνο που αυτο ειναι μυθος. Δεν ειναι καν στην πρώτη εικοσαδα. Για την ακρίβεια, τα ποσοστά αυτοκτονιών της Σουηδίας ειναι χαμηλότερα ακόμα και απο χωρες οπως ο Καναδάς και η Αγγλία.sharp έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:36 Καλά τώρα, δεν ξέρουμε πώς βγαίνουν αυτές οι λίστες;
Αλλα έστω, δεν έχει η Γαλλια το καλύτερο σύστημα. Ποιος το έχει δηλαδή πιστεύεις; Η Αιγυπτος και το Μαλι; Γιατι σου κανει εντύπωση που μια χωρα δυτική, ανεπτυγμένη, που ξοδεύει πολλα δισεκατομμύρια στην περίθαλψη, θα ειναι στις πρώτες θέσεις;
- hellegennes
Όνομα άρθρου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:28Οι ft έχουν ένα άρθρο για τη γερμανική ιδιαιτεροτητα, σπάσε paywall να δεις.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:24Όλος ο Νότος είναι. Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μονακό είναι στην 15άδα, με πρώτη την Γαλλία και δεύτερη την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι μεν 14η, αλλά αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως «η Ιταλία έχει δεκάδες φορές καλύτερο σύστημα». Και απ' ό,τι είδαμε, όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά η αντιμετώπισή τους ήταν τρομερά επιπόλαιη. Άφησαν φορείς να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νοσοκομεία τους, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς πρωτόκολλα, και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:13
Συμφωνώ μαζι σου, αλλα έχουν παρει υψηλότατους βαθμούς απο τον ΠΟΥ στην αξιολόγηση του συστήματος υγείας τους. Κ εμεις έχουμε υψηλούς βαθμούς, αλλα νομίζω οι Ιταλοι ειναι συστηματικά στην πεντάδα, παγκοσμίως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ας ελπίσουμε αυτή η συγκυρία να αποτελέσει αφορμή για σοβαρή συζήτηση πάνω στην βελτίωση όλων των συστημάτων υγείας, παγκοσμίως και πόσο σημαντικά είναι για την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:53Ναι, μόνο που αυτο ειναι μυθος. Δεν ειναι καν στην πρώτη εικοσαδα. Για την ακρίβεια, τα ποσοστά αυτοκτονιών της Σουηδίας ειναι χαμηλότερα ακόμα και απο χωρες οπως ο Καναδάς και η Αγγλία.sharp έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:36 Καλά τώρα, δεν ξέρουμε πώς βγαίνουν αυτές οι λίστες;
Αλλα έστω, δεν έχει η Γαλλια το καλύτερο σύστημα. Ποιος το έχει δηλαδή πιστεύεις; Η Αιγυπτος και το Μαλι; Γιατι σου κανει εντύπωση που μια χωρα δυτική, ανεπτυγμένη, που ξοδεύει πολλα δισεκατομμύρια στην περίθαλψη, θα ειναι στις πρώτες θέσεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σήμερα, αναδεικνύονται σε hot spots το Λουξεμβούργο και η Ελβετία. Το πρώτο έχει αριθμό κρουσμάτων ως προς τον πληθυσμό υψηλότερο και από τής Ιταλίας και έχει προφθάσει να σημειώσει και 4 θανάτους. Η Ελβετία έχει επίσης υψηλό αριθμό κρουσμάτων ως προς τον πληθυσμό, αλλά κυρίως ήδη 43 θανάτους, όσους η πολύ μεγαλύτερη Γερμανία.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Dwarven Blacksmith
γκουκγλ:hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:54Όνομα άρθρου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:28Οι ft έχουν ένα άρθρο για τη γερμανική ιδιαιτεροτητα, σπάσε paywall να δεις.hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 14:24
Όλος ο Νότος είναι. Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Ανδόρα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μονακό είναι στην 15άδα, με πρώτη την Γαλλία και δεύτερη την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι μεν 14η, αλλά αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως «η Ιταλία έχει δεκάδες φορές καλύτερο σύστημα». Και απ' ό,τι είδαμε, όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά η αντιμετώπισή τους ήταν τρομερά επιπόλαιη. Άφησαν φορείς να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νοσοκομεία τους, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς πρωτόκολλα, και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
ft Germany Coronavirus anomaly
στη χώρα μας τα κρούσματα δεν μπορεί να είναι πάνω από 5000 στη χειρότερη περίπτωση ...αν καθήσουμε στα σπίτια τους όλοι όπως πρέπει θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε ...αν κάθε κωλογερος η κάθε μαλσκας βγαίνει έξω θα αργήσει να τελειώσει η ιστορία αυτή ...1000 ευρώ πρόστιμο είναι λίγο...2-3000 ευρω την ημέρα κοστίζει η νοσηλεία στη ΜΕΘ ... κάθε ημέρα...ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2929 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-