!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:33
Arisvilla έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:28
stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:26

Απάτη υπάρχει γενικότερα Νικ.
Πχ. γνωστός βιολόγος έχει φτιάξει περιουσία από κορόιδα που ασπάζονται το αθεϊστικό δόγμα.
Ονομα, διευθύνσεις παρακαλώ.
Σιγά μη σου δώσω και τηλέφωνο...
Και φυσικά δεν υπάρχει "αθειστικό δόγμα". Δεν είναι θρησκεία ο αθεισμός για να έχει δόγμα.
Πολύ ρηχή η τοποθέτησή σου.
Αν ρίξεις μία ματιά στο διάλογο θα εκπλαγείς από το πόσο δογματικοί και φανατισμένοι είναι οι αντιχριστιανοί.
Φανατισμένοι και δογματικοί είναι αυτοί που νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ακόμα και αν όλα τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν το αντίθετο. Δηλαδή οι θρησκευόμενοι. Το να είσαι αντιχριστιανός και ενάντια στις θρησκείες δεν σε κάνει a priori φανατικό. Οτι υπάρχουν και κάποιοι φανατικοί άθεοι υπάρχουν. Δογματικοί με την στενή έννοια του όρου όχι. Εγώ πχ στο παρελθόν φορούσα μπλουζάκια με ανάποδους σταυρούς. Δεν ήταν "δογματικό". Φανατισμός ήταν και υπερβολή. Δόγμα δεν ήταν. Κάθε αντί δεν είναι δογματικό a priori.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

nik_killthemall έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:38
stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:29 [
Γιατί επιμένεις σε αυτή τη φράση;
Σου εξηγήθηκε.
:smt005: χαχαχαχχα
Εν τω μεταξύ νομίζεις ότι οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ότι το συνεχές χτύπημα των πλήκτρων χ και α είναι προσχηματικό;
Έχεις μείνει ακόμα στο 2000 που ο κόσμος δεν ήξερε τι είναι ίντερνετ βρε Νικ.
Το μόνο δόγμα που έχω είναι πως ό,τι λεει ο σταβ είναι ή ψέμα ή παπαριά.
Είναι κι αυτό ένα προσωπικό σου δόγμα.
Ό,τι και να σου γράψω το κρίνεις πριν καν το διαβάσεις.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Arisvilla έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:41
Arisvilla έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:28
Ονομα, διευθύνσεις παρακαλώ.
Και φυσικά δεν υπάρχει "αθειστικό δόγμα". Δεν είναι θρησκεία ο αθεισμός για να έχει δόγμα.
Αν ρίξεις μία ματιά στο διάλογο θα εκπλαγείς από το πόσο δογματικοί και φανατισμένοι είναι οι αντιχριστιανοί.
Φανατισμένοι και δογματικοί είναι αυτοί που νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ακόμα και αν όλα τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν το αντίθετο.
Ποια επιστημονικά δεδομένα σου αποδεικνύουν τη μη ύπαρξη Θεού βρε Arisvilla;
Το έχεις γράψει 100 φορές.
Δικό σου δόγμα είναι.

Αντίστοιχα, αν έψαχνα να βρω πως λειτουργεί ο υπολογιστής μου αυτό δεν θα σήμαινε ότι δεν αναγνωρίζω ότι φτιάχτηκε από κάποιον. Απλά προσπαθώ να βρω πώς λειτουργεί.

Η επιστήμη ψάχνει τους μηχανισμούς που διέπουν το σύμπαν. Όχι το δημιουργό. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Μου κοπανάς συνέχεια "η επιστήμη τονα" και "η επιστήμη το άλλο" λες και είσαι ο ...Νάνδρος. Μιλάμε για το μόνο προφίλ που δεν είχε καμία επιστημονική κατάρτιση κι ενδιαφέρον, κι έγραφε μόνιμα για το πόσο δίκιο έχει η επιστήμη! :102:
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:45

Φανατισμένοι και δογματικοί είναι αυτοί που νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ακόμα και αν όλα τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν το αντίθετο.
Δικό σου δόγμα είναι. Η επιστήμη έχει ξεκαθαρίσει ότι ασχολείται με το Θεό μόνο με την επιστήμη της θεολογίας.
Ρε φίλε πραγματικά αν πιστεύεις πραγματικά σε θεούς, παραδείσους, κολάσεις, θαύματα, μετα θάνατον ζωές κτλ έχεις και το βάρος της απόδειξης. Αποδείξεις οτι υπάρχουν όλα αυτά. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για αυτά. Αντίθετα απόδειξεις υπάρχουν για τη θεωρία του Δαρβίνου.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Arisvilla έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:49
Ρε φίλε πραγματικά αν πιστεύεις πραγματικά σε θεούς, παραδείσους, κολάσεις, θαύματα, μετα θάνατον ζωές κτλ έχεις και το βάρος της απόδειξης. Αποδείξεις οτι υπάρχουν όλα αυτά. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για αυτά. Αντίθετα απόδειξεις υπάρχουν για τη θεωρία του Δαρβίνου.
Δηλ. τι εννοείς, πως δεν υπάρχει πιθηκοθεός που γουστάρει να βασανίζει ανθρωπάρια που του πάνε κόντρα ?

καὶ ὀργισθεὶς ὁ κύριος αὐτοῦ παρέδωκεν αὐτὸν τοῖς βασανισταῖς ἕως οὗ ἀποδῷ πᾶν τὸ ὀφειλόμενον αὐτῷ.
Οὕτω καὶ ὁ πατήρ μου ὁ ἐπουράνιος ποιήσει ὑμῖν, ἐὰν μὴ ἀφῆτε ἕκαστος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ἀπὸ τῶν καρδιῶν ὑμῶν τὰ παραπτώματα αὐτῶν.
Ματθ. 18 34-35
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:22 Δύο ποστς κράτησε η ευγένεια Λοξία. Βέβαια μιλάμε και πάλι για άθλο.

Από τα 4 λεξικά μόνο το 4ο είναι τη Βυζαντινής και λέει επί λέξη:
εκδικέω: λαμβάνω δίκη (εκδίκηση) παρά τινός.
Παρατήρησες ότι ως "εκδίκηση" χρησιμοποιεί το "δίκη" ή όχι;

Παρακάτω η λέξη "εκδίκησις" ορίζεται ως απόδοση του κακού, τιμωρία. Όχι ανταπόδωση. Όχι κακία.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε κάποιοι, μάλλον, είναι ότι η λόγια Βυζαντινή είναι μία γλώσσα που έχει εξελιχθεί από την αρχαία ελληνική κι έχει ενσωματώσει στα νοήματα των λέξεων συγκεκριμένο ήθος του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Θα διαπιστώσεις πχ. ότι στη λόγια βυζαντινή, σχεδόν απουσιάζουν τα ρήματα και στη θέση τους χρησιμοποιούνται κυρίως μετοχές και απαρέμφατα. Είναι μία τεχνοτροπία γλώσσας με συγκεκριμένη σημασία μετοχής του προσώπου στα γενόμενα.
Δύο ποστς, διότι ο υπερφίαλος εγωϊσμός σου και η εμμονή σου στο αλάνθαστο, σε κάνει μαγνήτη

Είσαι εντελώς άσχετος και ως τέτοιος είσαι ανίκανος να κατανοήσεις...
Ρε ούργιε που βρηκες την παρένθεση στο λεξικό το Σκαρλάτου για να συνεχίσεις την παρετυμολογία, του Γαζή το λεξικό έχει ΚΑΙ τις Βυζαντινές λέξεις. Αλήθεια, ξέρεις ποιος ήταν ο Γαζής; Πολύ πιο αρμόδιος από τον Σκαρλάτο στις Βυζαντινές λέξεις...
Και ΤΙ μας λέει ο Γαζής για την "εκδίκηση"; Ξανα-άνοιξε τα στραβά σου μπας και νιώσεις...

Συνεχίζεις την μπουρδολογία, χωρίς να φέρεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ πηγή που να υποστηρίζει τις ανοητολογίες σου...μήπως θέλεις να εμπιστευθώ τυφλά τα λόγια σου; Φέρε ρε ανοητολόγε ένα λεξικό που να στοιχειοθετεί αυτά που ισχυρίζεσαι και μην μας μοστράρεις τις δικές σου κουταμάρες και παρερμηνείες.
Πάρε και άλλη μία πηγή...

Παύλος προς Κορινθίους Β' 10,6: "καὶ ἐν ἑτοίμῳ ἔχοντες ἐκδικῆσαι πᾶσαν παρακοήν, ὅταν πληρωθῇ ὑμῶν ἡ ὑπακοή."
Απόδοση από το "Ορθόδοξη Εκκλησία on line": "και είμαστε έτοιμοι να τιμωρήσουμε κάθε παρακοή, όταν γίνει πλήρης η υπακοή σας."

Αν δεν σου αρέσει, να κάνεις αίτημα στην Αρχιεπισκοπή να τους ρίξει κάνα επιτίμιο που δεν συμφωνούν με τις χαζομάρες σου...

Έχεις καταντήσει αηδία πια με τις εμμονικές σου ιδέες περί παντογνωσίας και αλάθητου...
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:45
Δικό σου δόγμα είναι. Η επιστήμη έχει ξεκαθαρίσει ότι ασχολείται με το Θεό μόνο με την επιστήμη της θεολογίας.
Ρε φίλε πραγματικά αν πιστεύεις πραγματικά σε θεούς, παραδείσους, κολάσεις, θαύματα, μετα θάνατον ζωές κτλ έχεις και το βάρος της απόδειξης. Αποδείξεις οτι υπάρχουν όλα αυτά. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για αυτά.
Εξαρτάται από τις αποδείξεις που ζητάς.
Αν πχ. ζητάς για το αιώνιο, το υπέρχρονο, το εκτός χώρου και σύμπαντος να σου φέρω αποδείξεις σύμπαντος, σαφώς και δεν θα βρεις.
Είναι πχ. σα να ζητάς να σου φέρω υλική απόδειξη σχετικά με την αγάπη που νιώθεις για τη μητέρα σου...

Το πρόβλημα με τους νεοαθεϊστές είναι ότι έπεσαν στο σφάλμα του επιστημονισμού. Δηλαδή, της εμμονής με την μοναδική αλήθεια των επιστημονικών θεωριών.
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι θεωρίες είναι δικά μας κατασκευάσματα, μεταφυσικής φύσης (νόηση) με τα οποία προσπαθούμε να εξηγήσουμε τον κόσμο.
Αντίθετα απόδειξεις υπάρχουν για τη θεωρία του Δαρβίνου.
Αυτά που ξέρουμε σήμερα, ο Δαρβίνος δεν τα φαντάζονταν ούτε εισπνέοντας καιόμενα φύλλα δάφνης.
Μόνο το όνομα έχει μείνει στην ιστορία.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

nik_killthemall έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:53
Δηλ. τι εννοείς, πως δεν υπάρχει πιθηκοθεός που γουστάρει να βασανίζει ανθρωπάρια που του πάνε κόντρα ?
Στη φαντασία σου υπάρχουν τα πάντα Νικ.
Ό,τι ποθεί η καρδούλα σου.
Απλά δεν ταυτίζεται με αυτό που εγώ αναγνωρίζω ως Θεό.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:54
stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:22 Δύο ποστς κράτησε η ευγένεια Λοξία. Βέβαια μιλάμε και πάλι για άθλο.

Από τα 4 λεξικά μόνο το 4ο είναι τη Βυζαντινής και λέει επί λέξη:
εκδικέω: λαμβάνω δίκη (εκδίκηση) παρά τινός.
Παρατήρησες ότι ως "εκδίκηση" χρησιμοποιεί το "δίκη" ή όχι;

Παρακάτω η λέξη "εκδίκησις" ορίζεται ως απόδοση του κακού, τιμωρία. Όχι ανταπόδωση. Όχι κακία.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε κάποιοι, μάλλον, είναι ότι η λόγια Βυζαντινή είναι μία γλώσσα που έχει εξελιχθεί από την αρχαία ελληνική κι έχει ενσωματώσει στα νοήματα των λέξεων συγκεκριμένο ήθος του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Θα διαπιστώσεις πχ. ότι στη λόγια βυζαντινή, σχεδόν απουσιάζουν τα ρήματα και στη θέση τους χρησιμοποιούνται κυρίως μετοχές και απαρέμφατα. Είναι μία τεχνοτροπία γλώσσας με συγκεκριμένη σημασία μετοχής του προσώπου στα γενόμενα.
Δύο ποστς, διότι ο υπερφίαλος εγωϊσμός σου και η εμμονή σου στο αλάνθαστο, σε κάνει μαγνήτη

Είσαι εντελώς άσχετος και ως τέτοιος είσαι ανίκανος να κατανοήσεις...
Ρε ούργιε που βρηκες την παρένθεση στο λεξικό το Σκαρλάτου για να συνεχίσεις την παρετυμολογία, του Γαζή το λεξικό έχει ΚΑΙ τις Βυζαντινές λέξεις. Αλήθεια, ξέρεις ποιος ήταν ο Γαζής; Πολύ πιο αρμόδιος από τον Σκαρλάτο στις Βυζαντινές λέξεις...
Και ΤΙ μας λέει ο Γαζής για την "εκδίκηση"; Ξανα-άνοιξε τα στραβά σου μπας και νιώσεις...

Συνεχίζεις την μπουρδολογία, χωρίς να φέρεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ πηγή που να υποστηρίζει τις ανοητολογίες σου...μήπως θέλεις να εμπιστευθώ τυφλά τα λόγια σου; Φέρε ρε ανοητολόγε ένα λεξικό που να στοιχειοθετεί αυτά που ισχυρίζεσαι και μην μας μοστράρεις τις δικές σου κουταμάρες και παρερμηνείες.
Πάρε και άλλη μία πηγή...

Παύλος προς Κορινθίους Β' 10,6: "καὶ ἐν ἑτοίμῳ ἔχοντες ἐκδικῆσαι πᾶσαν παρακοήν, ὅταν πληρωθῇ ὑμῶν ἡ ὑπακοή."
Απόδοση από το "Ορθόδοξη Εκκλησία on line": "και είμαστε έτοιμοι να τιμωρήσουμε κάθε παρακοή, όταν γίνει πλήρης η υπακοή σας."

Αν δεν σου αρέσει, να κάνεις αίτημα στην Αρχιεπισκοπή να τους ρίξει κάνα επιτίμιο που δεν συμφωνούν με τις χαζομάρες σου...

Έχεις καταντήσει αηδία πια με τις εμμονικές σου ιδέες περί παντογνωσίας και αλάθητου...
Άλλος αποσπασματικός μας βρήκε. Τι στο καλό; Επιδημία έπεσε σήμερα; :lol:

Ας τα πάρουμε από την αρχή:
" Ἐν σαρκὶ γὰρ περιπατοῦντες οὐ κατὰ σάρκα στρατευόμεθα·"
Ο Παύλος ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας δεν αφορά σάρκα, σώμα, ύλη. Η σάρκα απλά μεταφέρει.

'καὶ ἐν ἑτοίμῳ ἔχοντες ἐκδικῆσαι πᾶσαν παρακοήν, ὅταν πληρωθῇ ὑμῶν ἡ ὑπακοή."
Εδώ πρέπει να σκεφτείς πραγματικά τη λέξη "εκδίκηση" κι όσα σου έχω γράψει.
Είναι δυνατό να εκδικείσαι "παρακοή"; Η εκδίκηση με τη σύγχρονη έννοια αφορά κάποια βλάβη που μου έχεις κάνει. Η παρακοή δεν είναι βλάβη. Δεν είναι ζημιά. Δεν προκαλεί προσωπικό κακό για να θέλεις να εκδικηθείς. Είναι απλά παρακοή.

Εδώ, λοιπόν, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η "εκδίκηση" σημαίνει "εκδίκαση", και μάλιστα όχι σε σαρκικό επίπεδο, αλλά σε πνευματικό (το έχει αναφέρει λίγες γραμμές παραπάνω). Δεν ανταποδίδεται κάποιο κακό της παρακοής προς κάποιον άλλο. Δικάζεται ψυχικά η παρακοή ως προς την συνέπεια προς το λόγο του Χριστού.

Περιμένω την επόμενη αποκομμένη φράση...
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:56
ε ναι στη φαντασία μου είναι αυτό :

καὶ ὀργισθεὶς ὁ κύριος αὐτοῦ παρέδωκεν αὐτὸν τοῖς βασανισταῖς ἕως οὗ ἀποδῷ πᾶν τὸ ὀφειλόμενον αὐτῷ.
Οὕτω καὶ ὁ πατήρ μου ὁ ἐπουράνιος ποιήσει ὑμῖν, ἐὰν μὴ ἀφῆτε ἕκαστος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ἀπὸ τῶν καρδιῶν ὑμῶν τὰ παραπτώματα αὐτῶν.
Ματθ. 18 34-35

Αλλά λογικά θα επέμβει η πηθικοδιανόηση σταβ με προηγμένα λεξικά στρέβλωσης για να μας εξηγήσει πως οι βασανιστές ήταν ορθοπεδικά στρώματα ύπνου την εποχη του τζιζας ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

πολυ γονιμος διαλογος και πιστευω στο τελος καποιος εκ των δυο θα μεταπεισθει :lol:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 24 Απρ 2022, 00:16
Άλλος αποσπασματικός μας βρήκε. Τι στο καλό; Επιδημία έπεσε σήμερα; :lol:

Ας τα πάρουμε από την αρχή:
" Ἐν σαρκὶ γὰρ περιπατοῦντες οὐ κατὰ σάρκα στρατευόμεθα·"
Ο Παύλος ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας δεν αφορά σάρκα, σώμα, ύλη. Η σάρκα απλά μεταφέρει.

'καὶ ἐν ἑτοίμῳ ἔχοντες ἐκδικῆσαι πᾶσαν παρακοήν, ὅταν πληρωθῇ ὑμῶν ἡ ὑπακοή."
Εδώ πρέπει να σκεφτείς πραγματικά τη λέξη "εκδίκηση" κι όσα σου έχω γράψει.
Είναι δυνατό να εκδικείσαι "παρακοή"; Η εκδίκηση με τη σύγχρονη έννοια αφορά κάποια βλάβη που μου έχεις κάνει. Η παρακοή δεν είναι βλάβη. Δεν είναι ζημιά. Δεν προκαλεί προσωπικό κακό για να θέλεις να εκδικηθείς. Είναι απλά παρακοή.

Εδώ, λοιπόν, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η "εκδίκηση" σημαίνει "εκδίκαση", και μάλιστα όχι σε σαρκικό επίπεδο, αλλά σε πνευματικό (το έχει αναφέρει λίγες γραμμές παραπάνω). Δεν ανταποδίδεται κάποιο κακό της παρακοής προς κάποιον άλλο. Δικάζεται ψυχικά η παρακοή ως προς την συνέπεια προς το λόγο του Χριστού.

Περιμένω την επόμενη αποκομμένη φράση...
Ξεστραβώσου...

Και όπως αναφέρουν ΟΛΟΙ οι λεξικογράφοι που σου έτριψα στα μούτρα: Εκδίκησις = Τιμωρία
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται Εκδίκησις = Εκδίκασις
Φέρε ΕΝΑ λεξικό που να ερμηνεύει σύμφωνα με εσένα.
Και να προσέχεις τον Γαζή...τρομπονιάζει άσχημα τους άσχετους.

Μας εγραψες κι όλας πως το εκδικέω είναι η βυζαντινή εκδοχή του εκδικάζω... :smt005:

Καραγκιοζ μπερντές είσαι και συνεχίζεις να αυτο-εξευτελίζεσαι.

ΥΓ.
Ούτε στην εκκλησία δεν πήγες για το Χριστός Ανέστη...τόσο ματαιόδοξος πια...
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Kotas έγραψε: 24 Απρ 2022, 00:30 πολυ γονιμος διαλογος και πιστευω στο τελος καποιος εκ των δυο θα μεταπεισθει :lol:
Κανείς δεν πρόκειται να μεταπειστεί, τον χριστιανισμό δεν τον δέχεσαι βάσει ορθολογισμού και νόησης, αλλά βάση προ-απόφασης, φανατισμού και ασυνειδησίας. Όποιος δεν διαθέτει αυτά τα "χαρίσματα" δεν μπορεί να μυηθεί στον κόσμο των θρησκειών.

Αν αντίθετα ο ορθολογισμός η νόηση και η συνειδητότητα ήταν προαπαιτούμενα τότε δεν θα υπήρχε νηπιοβαπτισμός, ούτε και η μεταστροφή στον Χριστιανισμό θα γινόταν ασυνείδητα επειδή πριν 16 αιώνες έβλεπαν εναν σκουληκοφαγωμένο να στέκεται πανω σε έναν στύλο στο λιοπύρι ή επειδή 16 αιώνες μετά θαυματουργές εικόνες και θαυματουργές παντούφλες θα θεράπευαν θα πέταγαν και θα έσβηναν φωτιές και άγιοι αναπτήρες θα αναβαν το αγιο φως.

Προφανώς η θρησκεία προαπαιτεί φανατισμό και ασυνειδησία αυτό ειναι το οξυγονο που την συντηρεί στη ζωή ! Αν επικρατούσε συνειδητοτητα και ορθολογισμός οι χιλιάδες αντιφάσεις της θα την γκρέμιζαν σε λίγες στιγμές.

Ο Χριστιανισμός είναι ένα χάος άπειρων διαστρεβλώσεων και παραλογισμού, εξού και ο εξωπραγματικός αριθμός αντιφάσεων που περιέχει. Δεν έχει ξανα-υπάρξει ανθρώπινη σύλληψη με τόσες πολλές αντιφάσεις !

Μάλιστα η αντίφαση του Χριστιανισμού ξεκίνησε εν τη γενέσει του !

Ο Ιησούς στα κηρύγματά του, με μια επαναστατική διάθεση, ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη. Και τί δε θά 'δινα για να 'χε κιόλας ανάψει. Θέλω να πάρω βάφτισμα και πως λαχταρώ ώσπου να συμβεί. Φαντάζεστε πως ήρθα να δώσω ειρήνη στη γη. Όχι, σας λέγω, αλλά διχόνοια. Από τώρα κι έπειτα θά 'ναι πέντε σ' ένα σπίτι διχασμένοι, τρεις εναντίον δυο, δυο εναντίον τριών. Θα συγκρουστούν ο πατέρας κατά του γιου κι ο γιος κατά του πατέρα, η μητέρα κατά της θυγατέρας κι η θυγατέρα κατά της μάνας, η πεθερά κατά της νύφης κι η νύφη κατά της πεθεράς» (Λουκ., ιβ', 49-54).
Θα πει ακόμη: «Και ο μη έχων πωλησάτω το ιμάτιον αυτού και αγορασάτω μάχαιραν» (Λουκ., 37).
"λέγει οὖν αὐτῷ ὁ Πιλᾶτος· ἐμοὶ οὐ λαλεῖς; οὐκ οἶδας ὅτι ἐξουσίαν ἔχω σταυρῶσαί σε καὶ ἐξουσίαν ἔχω ἀπολῦσαί σε; ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· οὐκ εἶχες ἐξουσίαν οὐδεμίαν κατ᾿ ἐμοῦ, εἰ μὴ ἦν σοι δεδομένον ἄνωθεν (Ιω 19, 10-11)
αμήν λέγω υμίν, ου μη παρέλθη η γενεά αύτη έως αν πάντα ταύτα γένηται (Ματθ. Μαρκ. Λουκ)

Αναμφισβήτητα, ανεξάρτητα από το αν συμφωνει κανεις με το οποιο Χριστιανικό περιεχόμενο σε φιλοσοφικο και θεολογικό επίπεδο (εγώ δεν συμφωνω), αυτά δείχνουν εναν κοινωνικό επαναστάτη που τον χαρακτηρίζει η δράση στο ΤΩΡΑ !

Και μετά από αυτόν εμφανίζεται ένας Παύλος που δεν προφητεύτηκε από τον Ιησου (που ήταν και άσσος στις προφητειες εδω που τα λεμε), για να αναποδογυρίσει κάθε επαναστατική διάθεση και κάθε ΤΩΡΑ που ο πρώτος έθεσε : «Παρακαλώ λοιπόν πρώτον πάντων να κάμνητε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, υπέρ βασιλέων και πάντων των όντων εν αξιώμασι διά να διάγωμεν βίον ατάραχον και ησύχιον εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι» (Τιμόθ., α', 2, 1-7).
Οἱ δοῦλοι ὑπακούετε τοῖς κυρίοις κατὰ σάρκα μετὰ φόβου καὶ τρόμου ἐν ἁπλότητι τῆς καρδίας ὑμῶν ὡς τῷ Χριστῷ, μὴ κατ᾿ ὀφθαλμοδουλίαν ὡς ἀνθρωπάρεσκοι, ἀλλ᾿ ὡς δοῦλοι τοῦ Χριστοῦ, ποιοῦντες τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ ἐκ ψυχῆς,» Προς Εφεσσιους 6, 5-6

Εμφανίστηκε μια άλλη πέτρα μετά Χριστόν : "Υποτάγητε ουν πάση ανθρωπίνη κτίσει, διά τον Κύριον, είτε βασιλεί, ως υπερέχοντι, είτε ηγεμόνι" (Πετρ. Α, 2,13)
Οι οικέται, υποτασσόμενοι εν παντί φόβω τοις δεσπόταις, ου μόνον τοις αγαθοίς και επιεικέσιν, αλλά και τοις σκολιοίς (Πετρ. Α, 2,18)

Ο πρώτος ακόμα κι αν ήταν ονειροπόλος δον κιχώτης ήρθε χωρίς φόβο να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές συμφωνα με τα πιστευω του, να ταρακουνήσει τον κατεστημενο κόσμο, και μερικά χρόνια μετά οι εργολαβικοί οικοιοποιητές του εμφανίζονται να θέλουν το ακριβώς αντίστροφο και η ώρα της ανατροπής να μετατεθει στην αιωνιοτητα.

Όλη η ιστορία του Χριστιανισμού είναι μια άπειρη αλυσιδα στρεβλωσης και προπαγάνδας από κάθε λογής τυχοδιώκτες, οπότε όπως κι αν αυτή ξεκίνησε ή ήταν (αν ηταν) στην αρχη της, 20 αιώνες μετά προϊοντος ενός άφαντου θεού και άπειρων τυχοδιωκτικών διαστρεβλώσεων, χάθηκε και έμεινε μόνο ενας παρανοϊκος αμορφος μπόγος ασυνδετης προπαγάνδας που στις μέρες μας αποκαλείται Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

Εδώ και 20 αιώνες τον θεό υποδύεται η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, που αποτελείται κατά κανόνα από τα πολύ ανθρώπινα κατακάθια του ανθρωπίνου είδους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 24 Απρ 2022, 01:23, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Kotas έγραψε: 24 Απρ 2022, 00:30 πολυ γονιμος διαλογος και πιστευω στο τελος καποιος εκ των δυο θα μεταπεισθει :lol:
Ποιοι δύο; :lol:
Ορδές πλάκωσαν, αναστάσιμα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

nik_killthemall έγραψε: 24 Απρ 2022, 00:18
stavmanr έγραψε: 23 Απρ 2022, 23:56

ε ναι στη φαντασία μου είναι αυτό :

Ματθ. 18 34-35

Αλλά λογικά θα επέμβει η πηθικοδιανόηση σταβ με προηγμένα λεξικά στρέβλωσης για να μας εξηγήσει πως οι βασανιστές ήταν ορθοπεδικά στρώματα ύπνου την εποχη του τζιζας ...
Πάμε και πάλι μαζί να δούμε το νόημα, Νικ.
Σύμφωνα με αυτό το δίστιχο που έδωσες παραπάνω ο Θεός θα παραδώσει τους πιστούς στους βασανιστές, αν δεν συγχωρέσουν ο ένας τα παραπτώματα του άλλου!
Προφανώς, λοιπόν, και κάτι σου διαφεύγει. Και μάλιστα πολύ άσχημα.
Το κλειδί της μετάφρασης είναι η τελευταία πρόταση: "αν δεν συγχωρέσετε με την καρδιά σας τα παραπτώματα των αδελφών σας".
Τώρα, βάλε σε αυτή την πρόταση ό,τι άλλο θέλεις εσύ για εκδικήσεις, μίσος, κακία κλπ.
Πιο αστείο επιχείρημα δεν μπορείς να έχεις...

Σε γενικές γραμμές, η συγκεκριμένη ιστορία έχει ως εξής.

Ο Χριστός αφηγείται μία παραβολή κατά την οποία κάποιος υπήκοος χρωστούσε ένα μεγάλο χρέος στο βασιλιά. Ο βασιλιάς διέταξε να πουληθούν ο ίδιος και η οικογένειά του ως δούλοι, για να εξοφληθεί το χρέος που είχε συσσωρευτεί. Έπειτα από πολλά παρακάλια, τελικά άφησε τον οφειλέτη να φύγει, χαρίζοντάς του το χρέος. Ο οφειλέτης, μόλις βγήκε από το παλάτι βρήκε έναν άλλο που χρωστούσε σε αυτόν ένα ποσό κι άρχισε να τον πιέζει για να του εξοφλήσει το ποσό. Ο δευτεροφειλέτης παρακάλεσε, ικέτευσε, αλλά ο πιστωτής αρνούταν να του χαρίσει το χρέος. Κάποιοι που είδαν το περιστατικό έτρεξαν και το είπαν στο βασιλιά. Τότε ο βασιλιάς κάλεσε τον ευεργετηθέντα για απολογία και του ζήτησε το λόγο λέγοντάς του "εγώ σου χάρισα τέτοιο τεράστιο χρέος κι εσύ δεν χαρίσες ένα ευτελές ποσό στον διπλανό σου;;;". Τότε διέταξε να συλληφθεί και να εκτελεστεί η αρχική ποινή που του είχε επιβάλει για τη συσσώρευση του χρέους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η παραβολή αυτή εξηγεί συνοπτικά ότι είναι αγνώμονας ο άνθρωπος που δεν συγχωρεί μικροσφάλματα του αδελφού του, την ώρα που ο Θεός του συγχωρεί σχεδόν ...εγκλήματα, αν έχει καλή καρδιά και μετανοεί. Κι εξηγεί γιατί το να είσαι αγνώμων είναι χειρότερο από το έγκλημα ή το αδίκημα στο οποίο έχεις υποπέσει.

Κι από όλη αυτή την ιστορία εσύ συγκράτησες τη λέξη "βασανιστές";
Θεωρώ ντροπή να κάθομαι και να εξηγώ τόσο όμορφες κι απλές παραβολές σε ανθρώπους που έχουν βγάλει τουλάχιστον 2ο βάθμια εκπαίδευση. Αυτές οι παραβολές είχαν διατυπωθεί για να τις καταλαβαίνουν ως και οι απλοί άνθρωποι, οι αμόρφωτοι, οι αγράμματοι.
Εσύ δυσκολεύτηκες;

Πάμε στο επόμενο, από τη λίστα Καλόπουλου που πήρες copy paste. :g030:
Ρίχτο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”