!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Σύγχρονος λαικός ήρωας. Παρατηρητήριο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Σύγχρονος λαικός ήρωας. Παρατηρητήριο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Ερχεται ο Παυλάρας. Τη δευτέρα πιστεύω οτι θα είναι αρχηγός του Σύριζα. Νομίζω οτι στη φάση που βρισκόμαστε είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει λίγο τα ποσοστά του κόμματος και να κάνει αντιπολίτευση στον Κούλη. Ο Φάμελλος πολύ λίγος. Ο Φαραντούρης μου έχει κάνει καλή εντύπωση αλλά δεν έχει αυτή τη λαικότητα του Παυλάρα. Πιστεύω οτι θα βγει από τον πρώτο γύρο.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Εικόνα
Θα κάνουν τον Πολάκη αρχηγό
να μου το θυμάστε.

https://www.liberal.gr/d-kampoyrakis/i- ... oy-asmatos

Εστω και μέσα απ’ αυτή τη διάχυτη μελαγχολία που διαπότιζε το debate τους, ένα ακροτελεύτιο συμπερασματάκι μπορεί να βγει. Θα κάνουν τον Πολάκη αρχηγό, να μου το θυμάστε. Όχι μόνο διότι είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων που έχει ένα ξεκάθαρο στίγμα (ουτοπικά και χαζά ακροαριστερό, δίχως τον Μεσσιανισμό του ΚΚΕ), αλλά κυρίως διότι το κόμμα αυτό έχει γραμμένες στο DNA του την ταξικοκοινωνική εχθροπάθεια και τη σαρωτική επιθετικότητα.

Λένε πως κάθε ερωτική σχέση που αξίζει τον κόπο, τελειώνει άσχημα. Αντιστοίχως και ο Σύριζα, για να αποδείξει ότι άξιζε τον κόπο να υπάρξει ως κόμμα κατεδάφισης, πρέπει να τελειώσει με τον Παυλή στο τιμόνι του.
:g030: :g030: :g030:

***Αν και γω θα θελα Γκλετσο....θα χε πιο πολύ πλάκα :cry
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

έδωσε καθαρό, πεντακάθαρο στίγμα, πονέσανε τα ολιγοπώλια:

georgebi έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:51είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων που έχει ένα ξεκάθαρο στίγμα (ουτοπικά και χαζά ακροαριστερό, δίχως τον Μεσσιανισμό του ΚΚΕ), αλλά κυρίως διότι το κόμμα αυτό έχει γραμμένες στο DNA του την ταξικοκοινωνική εχθροπάθεια και τη σαρωτική επιθετικότητα.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Τρεις κρατικοποιήσεις είναι το κλειδί για να χτυπήσουμε τα καρτέλ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό debate, που έμοιαζε επικίνδυνα με... ρεσιτάλ παραπολιτικών.

Η τριπλέτα των κρατικοποιήσεων περιλαμβάνει την Εθνική Τράπεζα (μόνο έτσι θα μπορέσει να πέσει χρήμα στους μικρομεσαίους και να μειωθούν οι προμήθειες), τα ΕΛΠΕ (για να περιοριστούν τα περιθώρια κέρδους στη διύλιση) και τη ΔΕΗ (για να ελεγχθούν οι τιμές στο ρεύμα).

Από την πλευρά του, πάντως, ο Σωκράτης Φάμελλος, παρότι ρωτήθηκε ευθέως από τον Παύλο, ασπάστηκε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, αλλά ξεγλίστρησε από τα άλλα δύο.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι «ζεστάθηκε το κλίμα», ο Πολάκης απάντησε επίσης αμέσως: «Είναι ωραία ξεκαθαρίσματα αυτά».
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

dna replication έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:06 έδωσε καθαρό, πεντακάθαρο στίγμα:

georgebi έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:51είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων που έχει ένα ξεκάθαρο στίγμα (ουτοπικά και χαζά ακροαριστερό, δίχως τον Μεσσιανισμό του ΚΚΕ), αλλά κυρίως διότι το κόμμα αυτό έχει γραμμένες στο DNA του την ταξικοκοινωνική εχθροπάθεια και τη σαρωτική επιθετικότητα.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Τρεις κρατικοποιήσεις είναι το κλειδί για να χτυπήσουμε τα καρτέλ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό debate, που έμοιαζε επικίνδυνα με... ρεσιτάλ παραπολιτικών.

Η τριπλέτα των κρατικοποιήσεων περιλαμβάνει την Εθνική Τράπεζα (μόνο έτσι θα μπορέσει να πέσει χρήμα στους μικρομεσαίους και να μειωθούν οι προμήθειες), τα ΕΛΠΕ (για να περιοριστούν τα περιθώρια κέρδους στη διύλιση) και τη ΔΕΗ (για να ελεγχθούν οι τιμές στο ρεύμα).

Από την πλευρά του, πάντως, ο Σωκράτης Φάμελλος, παρότι ρωτήθηκε ευθέως από τον Παύλο, ασπάστηκε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, αλλά ξεγλίστρησε από τα άλλα δύο.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι «ζεστάθηκε το κλίμα», ο Πολάκης απάντησε επίσης αμέσως: «Είναι ωραία ξεκαθαρίσματα αυτά».
Το έχω πει πολλές φορές, ο Παύλος είναι ο μόνος που τα λέει αυτά. Άλλο ότι δεν θα τα έκανε ΠΟΤΕ, ακόμα κι αν ήταν πρωθυπουργός με αυτοδυναμία.

Και στο κάτω-κάτω, τώρα που έχουν γίνει όλα αχταρμάς, η κρατικοποίηση ορισμένων κρίσιμων επιχειρήσεων είναι και το μόνο δείγμα "αριστεροσύνης". Αν και όπως έχω ξαναπεί, κρατικές ή έστω μη-ολιγοπωλιακά ελεγχόμενες συστημικές τράπεζες έχουν ΟΛΕΣ οι χώρες της ΕΕ, ακόμα και οι πιο "δεξιές" ή "φιλελεύθερες" - πλην της μπουρδελοχώρας.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Archer29

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archer29 »

Arisvilla έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:43 Ερχεται ο Παυλάρας. Τη δευτέρα πιστεύω οτι θα είναι αρχηγός του Σύριζα. Νομίζω οτι στη φάση που βρισκόμαστε είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει λίγο τα ποσοστά του κόμματος και να κάνει αντιπολίτευση στον Κούλη. Ο Φάμελλος πολύ λίγος. Ο Φαραντούρης μου έχει κάνει καλή εντύπωση αλλά δεν έχει αυτή τη λαικότητα του Παυλάρα. Πιστεύω οτι θα βγει από τον πρώτο γύρο.
Μπάρμπα πάλι θα πατώσεις. Κανονισμένο Φάμελλος να βγει ψυχανεμίζομαι. Καλό 2%
Άβαταρ μέλους
dna replication

micmic έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:12
dna replication έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:06 έδωσε καθαρό, πεντακάθαρο στίγμα, πονέσανε τα ολιγοπώλια:

Το έχω πει πολλές φορές, ο Παύλος είναι ο μόνος που τα λέει αυτά. Άλλο ότι δεν θα τα έκανε ΠΟΤΕ, ακόμα κι αν ήταν πρωθυπουργός με αυτοδυναμία.

Και στο κάτω-κάτω, τώρα που έχουν γίνει όλα αχταρμάς, η κρατικοποίηση ορισμένων κρίσιμων επιχειρήσεων είναι και το μόνο δείγμα "αριστεροσύνης". Αν και όπως έχω ξαναπεί, κρατικές ή έστω μη-ολιγοπωλιακά ελεγχόμενες συστημικές τράπεζες έχουν ΟΛΕΣ οι χώρες της ΕΕ, ακόμα και οι πιο "δεξιές" ή "φιλελεύθερες" - πλην της μπουρδελοχώρας.
δεν ξέρω αν θα τα κάνει, δηλώνει όμως προγραμματικά οτι θα τα κάνει και πονέσανε τα ολιγοπώλια
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Archer29 έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:14
Arisvilla έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:43 Ερχεται ο Παυλάρας. Τη δευτέρα πιστεύω οτι θα είναι αρχηγός του Σύριζα. Νομίζω οτι στη φάση που βρισκόμαστε είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει λίγο τα ποσοστά του κόμματος και να κάνει αντιπολίτευση στον Κούλη. Ο Φάμελλος πολύ λίγος. Ο Φαραντούρης μου έχει κάνει καλή εντύπωση αλλά δεν έχει αυτή τη λαικότητα του Παυλάρα. Πιστεύω οτι θα βγει από τον πρώτο γύρο.
Βάζεις στοίχημα? Θα βάλεις στο avatar σου τον Πολάκη αν χάσεις. Και εγώ τον Κασσελάκη αν βγει ο Φάμελλος. Εγώ λέω οτι περισσότερες πιθανότητες να βγει θα είχε ο αδελφός του ο Μανώλης όχι ο Σωκράτης :003:
Άβαταρ μέλους
dna replication

Archer29 έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:14
στα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος:

ο Σωκράτης Φάμελος ρώτησε με επιμονή τον Παύλο Πολάκη γιατί δεν ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: ο κ. Πολάκης απάντησε ότι η διαφωνία του (πέραν της επιβολής κομματικής πειθαρχίας) αφορούσε στην τεκνοθεσία όχι μόνο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και των ετερόφυλων μέσω παρένθετης μητέρας διότι οδηγεί σε εμπόριο, ωστόσο ο κ. Φάμελλος προσπέρασε την απάντηση και επέμεινε: αφού είσαι υπέρ της ισότητας γιατί δεν ψήφισες το νομοσχέδιο;…

Στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Πολάκης εμφάνισε αριστερή-μαχητική θέση, ενώ ο κ. Φάμελλος κινήθηκε “στρογγυλά” και θεσμικά.

Σε επίπεδο “απεύθυνσης”, ο πρώτος έστειλε ομαδικά προσκλητήρια προς τους άστεγους αριστερούς να συσπειρωθούν γύρω από τον - υπό την προεδρία του - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος έδωσε διαπιστευτήρια μιας πιο κεντροαριστερής γραμμής.

Ένα χαρακτηριστικό (σ' αυτό το πεδίο) πινγκ-πονγκ ανάμεσά τους ήταν η θέση του κ. Πολάκη για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗΔΕΗ +0,09%, των ΕΛΠΕ και της Εθνικής Τράπεζας.

“Παύλο έχεις κάνει υπολογισμό για την Εθνική;” τον ρώτησε ο κ. Φάμελλος. “Ναι Σωκράτη, μπορούμε, ως κυβέρνηση, με πολιτική επιλογή, να πούμε ότι τα τρία δισ. ευρώ του αναβαλλόμενου φόρου θα πάνε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής που θα συμμετέχει μόνο το Δημόσιο. Με νόμο”, η απάντηση, για να προσθέσει εκτός χρόνου: “είναι ωραία ξεκαθαρίσματα αυτά”…

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης πίεσε, με τη σειρά του, τον κ. Φάμελλο να πάρει θέση για τη διαπλοκή: “Έχω πει ότι για να ξανακυβερνήσουμε πρέπει να δώσουμε πρόγραμμα σύγκρουσης με τη διαπλοκή. Εσύ τι πιστεύεις;”.

Η απάντηση του κ. Φάμελλου: “Για να ξανακυβερνήσουμε πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει σοβαρό κόμμα με αξιοπιστία”, είπε, εστιάζοντας στις προτάσεις για “βαθιές μεταρρυθμίσεις” και “αλλαγές που θα ωφελούν τον πολίτη”.

Ένα ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Πολάκης συνεχώς, τόσο στον κ. Φάμελλο όσο και στον Νικόλα Φαραντούρη, ήταν εάν πρέπει να ακυρωθεί η σύμβαση της Αττικής Οδού με την ΤΕΡΝΑ. Απάντηση δεν δόθηκε.

Το επόμενο …χτύπημα ήρθε στον κ. Πολάκη πάλι από τον κ. Φάμελλο: “Παύλο, πολλές φορές τα λάθη σου (σ.σ. εννοώντας και λάθη συμεριφοράς) γίνονται λάθη για τον ΣΥΡΙΖΑ”. Η απάντηση: “Τα δικά μου λάθη είναι απείρως λιγότερα από όσα πετύχαμε στην Υγεία ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση με τη δική μου συνεισφορά, Σωκράτη μου”.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

dna replication έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:06
Όντως είναι.

Οπότε, στην περίπτωση που κερδίσει ο Πολάκης, θα ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο.

Οριστική ταφόπλακα στον σύριζα και πάλη μεταξύ του αντρίκιου (που όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει) Πολακικού και εκσυγχρονισμένου γουόκ Ανδρουλακικού πασόκ.

Θα είχε πλάκα αλλά είναι μάλλον χλωμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Συμφωνώ. Εκεί που το καταντήσανε το μαγαζί, μόνο ο Πολάκης έχει μια ελπίδα να μην πέσει ο σύριζα κάτω απ' το 3%.
HerculesI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από HerculesI »

Ναύτης έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:20
Συμφωνώ. Εκεί που το καταντήσανε το μαγαζί, μόνο ο Πολάκης έχει μια ελπίδα να μην πέσει ο σύριζα κάτω απ' το 3%.
Ο ΓιδοΠολακης έχει τη Νεμεση του και λέγεται ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ :g030:
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις κρατικοποιήσεις για τις οποίες μίλησε ο Πολάκης, τον δρόμο άνοιξε ήδη η σοβιετία...εχμμμ συγγνώμη, το ΗΒ ήθελα να πω.

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ψήφισε την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

Χοχοχο, λέγω.
Άβαταρ μέλους
Archer29

Arisvilla έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:17
Βάζεις στοίχημα? Θα βάλεις στο avatar σου τον Πολάκη αν χάσεις. Και εγώ τον Κασσελάκη αν βγει ο Φάμελλος. Εγώ λέω οτι περισσότερες πιθανότητες να βγει θα είχε ο αδελφός του ο Μανώλης όχι ο Σωκράτης :003:
Εδώ καλπονόθευσαν ολόκληρο συνέδριο σε εκλογές που 3 και ο κούκος θα είστε θα κολλήσουν? Δε πιστεύω να είναι τόσο ερασιτέχνες. Φάμελλος ftw

To δίνουν κ οι στοιχηματικές κιόλας

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Archer29 έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:42
Arisvilla έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:17
Εδώ καλπονόθευσαν ολόκληρο συνέδριο σε εκλογές που 3 και ο κούκος θα είστε θα κολλήσουν? Δε πιστεύω να είναι τόσο ερασιτέχνες. Φάμελλος ftw
Ο Πολάκης μπορεί να μην είναι των 87, αλλά τα έχουν βρει. Οι δικοί του συμμετείχαν στον αποκλεισμό του Κασσελάκη (ασχέτως των δημοσίων "διαφωνιών" του). Δεν θα 'χουν θέμα να αναλάβει ο Πολάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως του ποιον προτιμούν.
Άβαταρ μέλους
Archer29

Golden Age έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:48
Ο Πολάκης μπορεί να μην είναι των 87, αλλά τα έχουν βρει. Οι δικοί του συμμετείχαν στον αποκλεισμό του Κασσελάκη (ασχέτως των δημοσίων "διαφωνιών" του). Δεν θα 'χουν θέμα να αναλάβει ο Πολάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως του ποιον προτιμούν.
Αμφιβάλω. Ο πολάκης είναι απρόβλεπτος κ η συντριπτική πλειοψηφία των παλαιοστεχελών θέλουν Φάμελλο. Εξάλλου κ οι στοιχηματικές Φάμελλο δίνουν νικητή.

Προβλέπω οριακή επικράτηση πολάκη στον α γύρο και στο β γύρο θα βγεί ξεκάθαρα Φάμελλος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”