!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

kameron έγραψε: 02 Απρ 2021, 19:28
dotcom έγραψε: 02 Απρ 2021, 18:57
kameron έγραψε: 02 Απρ 2021, 17:40

Ξεκινάνε τώρα εμβολιασμοί και τις Κυριακές, δεν ξέρω αν θα είναι από μεθαύριο ή από την επόμενη Κυριακή.
Ο Πιερρακάκης είπε σήμερα ότι από εβδομάδα θα ανεβούμε στους 50000 εμβολιαμσούς/ημέρα.
μακάρι όλα τα μακάρι
Από το καλοκαίρι και έπειτα, θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων, πρόθυμους να εμβολιαστούν δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Μόλις πέσει το ηλικιακό όριο στους κάτω των 40, αν εμβολιάζεται το 40% να είμαστε ευχαριστημένοι. Εδώ στους 75+ που αποτελούν την πλέον επίφοβη ομάδα έχεις ακόμα ένα γεμάτο 25% που δεν πάει να εμβολιαστεί.
Μου έλεγε ο κουμπάρος μου, χωρίς πλάκα, πως ο πατέρας του στα 82 περιμένει το Ρωσικό.

Όλα τα χρόνια οδηγούσε βαρτμπουργκ, για να καταλάβεις

Αν φέρουμε το ρωσικό νομίζω θα κοντεψουμε το 90% στους 75+
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Prepon έγραψε: 02 Απρ 2021, 19:52

μακάρι όλα τα μακάρι
Από το καλοκαίρι και έπειτα, θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων, πρόθυμους να εμβολιαστούν δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Μόλις πέσει το ηλικιακό όριο στους κάτω των 40, αν εμβολιάζεται το 40% να είμαστε ευχαριστημένοι. Εδώ στους 75+ που αποτελούν την πλέον επίφοβη ομάδα έχεις ακόμα ένα γεμάτο 25% που δεν πάει να εμβολιαστεί.
Μου έλεγε ο κουμπάρος μου, χωρίς πλάκα, πως ο πατέρας του στα 82 περιμένει το Ρωσικό.

Όλα τα χρόνια οδηγούσε βαρτμπουργκ, για να καταλάβεις

Αν φέρουμε το ρωσικό νομίζω θα κοντεψουμε το 90% στους 75+
Παίζει να έχεις δίκιο. Έχω και εγώ τέτοιον γνωστό :003:
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

Ξεκινάνε τώρα εμβολιασμοί και τις Κυριακές, δεν ξέρω αν θα είναι από μεθαύριο ή από την επόμενη Κυριακή.
Ο Πιερρακάκης είπε σήμερα ότι από εβδομάδα θα ανεβούμε στους 50000 εμβολιαμσούς/ημέρα.
μακάρι όλα τα μακάρι
πρεπει να ξεκαθαρισει για ποσο καιρο υπαρχει προστασια, ποιο ειναι το "καλυτερο" κλπ για να ψηθει περισσοτερος κοσμος που δεν το βλεπω να γινεται τοσο συντομα
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Εικόνα

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟΝ ΑΣΤΡΑ ΖΕΝΕΚΑ = Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ = 1337
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

dotcom έγραψε: 02 Απρ 2021, 16:04
μέχρι στιγμής δεν γινόντουσαν εμβολιασμοί Κυριακές και αργίες,καλοδεχούμενοι αν γίνουν
Ξεκινάνε τώρα εμβολιασμοί και τις Κυριακές
Αντιχριστοι...
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Prepon έγραψε: 02 Απρ 2021, 19:52 Μου έλεγε ο κουμπάρος μου, χωρίς πλάκα, πως ο πατέρας του στα 82 περιμένει το Ρωσικό.

Από τη δεκαετία του 40 κάποιοι περιμένουν το ρωσικό. :wink
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Η Ελλάς δικαιούταν περίπου ακόμα δύο εκατομμύρια δόσεις από το ακριβό εμβόλιο της Moderna. Όταν λέμε ακριβό μιλάμε για διαφορά λίγων εκατομμυρίων ευρώ όταν η δημόσια υγεία πλήττεται ενώ η οικονομία χάνει δισεκατομμύρια.
Η ελληνική κυβέρνηση αποποιήθηκε αυτού του δικαιώματος για φαινομενικά ανεξήγητο λόγο.
Το ίδιο έπραξαν και Πολωνία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Βουλγαρία.
Για την τελευταία δίνει το στοιχείο πως δεν είχε τη δυνατότητα ίσως να αποθηκεύσει και συντηρήσει αυτό το εμβόλιο.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

https://www.politico.eu/article/germany ... countries/

Ο Μητσοτάκης τι απάντησε; Στρίβειν δια του αρραβώνος.

Νίκος Χατζηνικολάου: Έρχομαι στον εμβολιασμό. Είπατε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της πατέντας και για την παραγωγή στην Ελλάδα είναι ανέφικτη, ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ωστόσο εγώ είδα ένα δημοσίευμα στο «Politico» το οποίο «κατηγορεί» την Ελλάδα, το κατηγορεί βάλτε το σε εισαγωγικά, ότι θα μπορούσε να είχε αγοράσει άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Moderna και δεν το έπραξε. Και θέλω να ρωτήσω εάν είναι αληθές αυτό και γιατί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Χατζηνικολάου, η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή προσαρμόστηκε και συμμετείχε στη μεγάλη ευρωπαϊκή προσπάθεια προμήθειας του εμβολίου.

Και μπορεί κάποιος να ασκήσει όντως μία κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενδεχομένως να άργησε λίγο σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με το Ηνωμένο Βασίλειο. Για σκεφτείτε όμως τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε ευρωπαϊκές αγορές. Όλες οι μεγάλες και ισχυρές χώρες θα έσπευδαν να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους περισσότερα εμβόλια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εμβόλια για τις μικρότερες, πιο αδύναμες χώρες. Ήταν μία επιτυχία της Ευρώπης ότι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί.

Τι έκανε, λοιπόν, η Ελλάδα; Η Ελλάδα σήμερα, κ. Χατζηνικολάου, έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις. Και επειδή υπάρχουν εμβόλια διδοσικά και μονοδοσικά, αυτό αντιστοιχεί σε παραπάνω από 15 εκατομμύρια εμβόλια για 7 άντε 8 εκατομμύρια συμπολιτών μας -στην καλύτερη περίπτωση- που θα εμβολιαστούν.

Έχουμε δηλαδή προαγοράσει τον διπλάσιο, θα το ξαναπώ, τον διπλάσιο αριθμό εμβολίων από ό,τι χρειαζόμαστε. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να αγοράσουμε ακόμα περισσότερα θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα σπεύσουν μετά να μας κατηγορήσουν και να υπονοήσουν ότι το κάνουμε για λόγους οικονομικής δοσοληψίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω λοιπόν τον ελληνικό λαό ότι έχουμε επαρκέστατα εμβόλια. Ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση για εμβολιασμό που θα υπάρχει. Η δυσκολία είναι αυτή τη στιγμή που έχουμε λιγότερα εμβόλια, γι’ αυτό και υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του εμβολιασμού και του αριθμού των εμβολίων που γίνονται ημερησίως, προκειμένου να κατανείμουμε με έναν λογικό τρόπο τα εμβόλια τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

https://primeminister.gr/2021/01/12/25614

Δεν απάντησε λοιπόν περί του δημοσιεύματος του politico. Είπε βέβαια ότι προαγοράσαμε 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων αλλά σημασία έχει όχι πόσα αγόρασες αλλά πότε θα έρθουν και σήμερα είπε ότι αν είχαμε τριπλάσια εμβόλια θα είχαμε τριπλάσιες δόσεις.
Μα θεωρητικά τα είχαμε αλλά τα...χαρίσαμε ένεκα προφανώς άστοχων υπολογισμών.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Freelancer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Freelancer »

Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ε.Ε. με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι απλώς γελοίο, είναι και ανήθικο και εξοργιστικό.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να διαχέονται δώθε κείθε οι πιο φλου και αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες. Ούτε μπορούμε πια να παρακολουθούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου: τη μια να γίνονται εμβολιασμοί, την άλλη να αναστέλλονται, αλλού να διακόπτονται κι αλλού να συνεχίζονται, τη μια το εμβόλιο τάχα να μην ενδείκνυται για τους άνω των 65 και μετά από ένα μήνα να αποφασίζουν (😉 ότι είναι κατάλληλο μόνο για τους άνω των 60.
Κάπου ώπα, παιδιά. Εκτός από τις ανάγκες ενός αδυσώπητου εμπορικού πολέμου (που, μη νομίζετε, όλοι τον βλέπουμε) υπάρχει, ξέρετε, και κάτι που λέγεται επιστημονική δεοντολογία και οφείλετε να το σέβεστε. Επίσης υπάρχουμε κι εμείς, κάτι εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες, που κάναμε ή/και θα κάνουμε το εμβόλιο της AstraZeneca και δε μπορείτε να παίζετε με τα νεύρα μας και την υπομονή μας. Αν το εμβόλιο είναι σκάρτο, πετάχτε το στα σκουπίδια τώρα και κοιτάξτε γρήγορα να καλύψετε το κενό με κανένα εναλλακτικό ρώσικο ή κινέζικο. Αν δεν έχετε τίποτα καινούργιο να μας πείτε, σοβαρευτείτε επιτέλους και σταματήστε να παίζετε εν ου παικτοίς!
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Αρχέλαος έγραψε: 02 Απρ 2021, 14:29 Στο μεταξύ έχουμε χαρίσει ουσιαστικά και δύο εκατομμύρια δόσεις του Moderna αλλά πέρασε στα ψιλά.
:+1:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Εγώ πάντως δεν φοβάμαι τις θρομβώσεις, είναι προφανές ότι όλες αυτές οι κραυγές που ακούγονται για το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι πίπες. Αυτό που με απασχολεί είναι η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα η οποία ίσως να είναι και μηδενική όσον αφορά το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού μιας χώρας έχει γενικότερα θετική επίπτωση, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης και όσων δεν έχουν εμβολιασθεί, όπως των παιδιών, συμπέρανε μια νέα έρευνα επιστημόνων από το Ισραήλ, όπου έχει ήδη εμβολιασθεί άνω του 50% των κατοίκων της χώρας.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ (Technion) στη Χάιφα και του ιατρικού οργανισμού Maccabi στο Τελ Αβίβ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το "Nature", ανέλυσαν και συσχέτισαν τα στοιχεία αφενός για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 και αφετέρου τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων (τεστ) για κορωνοϊό σε 223 ισραηλινές κοινότητες μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021. Εξετάσθηκε ιδιαίτερα η σχέση ανάμεσα στο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού σε κάθε κοινότητα, με το ποσοστό θετικών τεστ σε παιδιά κάτω των 16 ετών που δεν είχαν εμβολιασθεί (το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ αφορά όλο τον πληθυσμό άνω των 16 ετών).

Διαπιστώθηκε ότι στις επόμενες εβδομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ο κίνδυνος μόλυνσης από κορωνοϊό των ανεμβολίαστων παιδιών είχε μειωθεί αναλογικά με το ποσοστό των ενηλίκων που είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 16 ετών είχαν κάνει το εμβόλιο στην κοινότητα, τόσο μικρότερο ήταν το ποσοστό των θετικών τεστ στα μη εμβολιασμένα παιδιά έως 16 ετών στην ίδια κοινότητα μετά από ένα μήνα περίπου.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι Ισραηλινοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει τους επί μέρους εμβολιαζόμενους, αλλά επίσης παρέχει διασταυρούμενη προστασία στα μη εμβολιασμένα άτομα στην κοινότητα». Έτσι, εκτιμούν ότι «ο μαζικός εμβολιασμός έχει τη δυνατότητα να περιορίσει την τρέχουσα πανδημία Covid-19 προστατεύοντας τους εμβολιαζόμενους από τη νόσο και πιθανώς μειώνοντας την πιθανότητα μετάδοσης στους μη εμβολιασμένους. Η υψηλή αποτελεσματικότητα του ευρέως χορηγούμενου εμβολίου ΒΝΤ162b (Pfizer/BioNTech) στην πρόληψη όχι μόνο της νόσου αλλά επίσης της λοίμωξης δείχνει τη δυνατότητα ύπαρξης μιας ευρύτερης επίπτωσης σε επίπεδο πληθυσμού, κάτι κρίσιμο για την εκρίζωση της νόσου».
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Ο πρόεδρος της Αργεντινής έχει κορωνοιο παρότι έχει εμβολιαστεί με το Ρωσικό εμβόλιο.
https://www.clarin.com/politica/alberto ... lg24T.html
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Μηδέν νεκροί σήμερα στο Ισραήλ.
Φανερό πλεον οτι δε λειτουργούν τα εμβόλια του Πασπίτη κτηνίατρου.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Zelda έγραψε: 03 Απρ 2021, 19:32 Μηδέν νεκροί σήμερα στο Ισραήλ.
Φανερό πλεον οτι δε λειτουργούν τα εμβόλια του Πασπίτη κτηνίατρου.
Αν κοιτάξουν στα νεκροταφεία ζώων. Να είμαστε λίγο υποψιασμένοι.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”