!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"
Re: Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"
Δεν έχουν όλοι την ...υπευθυνότητα και ψυχραιμία ενός εθνικιστή.
Δεν είναι θέμα υπευθυνότητας, είναι θέμα αδυναμίας αξιολόγησης δεδομένων και κακού χιούμορ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και βλέποντας τους σημερινούς μπορώ να δικαιολογήσω όλα τα δεινά της ανθρωπότητας στο παρελθόν
Από πότε αποτελεί κριτήριο χιούμορ και αξιολόγησης δεδομένων ο εθνικισμός;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 18 Μαρ 2019, 11:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Νομίζω ότι απάντησα, sys.sys3x έγραψε: 18 Μαρ 2019, 01:59Αλήθεια.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 01:53Αλήθεια ρωτάς τώρα;sys3x έγραψε: 17 Μαρ 2019, 23:44
Γκουντ, η τούρκιε και τα βόρεια Σκόπια αντίστοιχα εκφράζουν επεκτατισμό ή/και αλυτρωτισμό κατά την μη ταπεινή σου γνώμη;
Θράκη,Μακεδονία του Αιγαίου (και Τσαμουριά) δεν σου λένε τίποτα;
Αλλά ας απαντήσει ο σταβ καλύτερα, να βοηθήσω θέλω όχι να μάθω.
Οι ...μακεδονομάχοι μας είναι οι πρώτοι υπέρμαχοι της "ελληνικής Πόλης" (πάλι με χρόνια με καιρούς κλπ) και της Βόρειας Ηπείρου. Και είναι οι πρώτοι που παριστάνουν τους δήθεν θιγμένους από τον αντίστοιχο εθνικισμό των απέναντι.
Όπως είδες, στο γενικό μου ερώτημα "ας γράψουν τα μέλη που συμμετέχουν στη συζήτηση ως ...μακεδονομάχοι αν υπάρχει ελληνική Β. Ήπειρος που καταλαμβάνεται από το αλβανικό κράτος ή αν η Πόλη είναι ελληνική" ουδείς είχε το σθένος να απαντήσει.
Βλέπεις, η χαρά του εθνικιστή είναι απλά να δημιουργείται αναμπουμπούλα κι αυτός να κρατά το ρόπαλο. Δεν τον ενδιαφέρει κανένα κράτος, κανένας πολιτισμός ή ό,τι άλλο πετά για προπέτασμα στα μούτρα σου. Βρήκαν τώρα ένα καινούργιο παιχνιδάκι κι άρχισαν αμέσως την εξάσκηση στην αναμπουμπούλα.
Σε τελική ανάλυση, με τα Σκόπια το θέμα διευθετήθηκε. Ως τώρα κάποιοι στα Σκόπια τροφοδοτούσαν μακεδονικές πολιτισμικές τάσεις, και τους κόβεται ο βήχας με τη διεθνή συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι δεν έχουν καμία τέτοια σχέση με την ελληνική Μακεδονία και την ιστορία της.
Κι όμως, και πάλι οι εθνικιστές είναι δυσαρεστημένοι. Σου λεν "και τώρα με τί θα παίζουμε εμείς;".
Η συμφωνία κόβει τον εθνικιστικό βήχα εκατέρωθεν. Κι αυτό,όπως είναι ευκόλως κατανοητό, αποτελεί πρόβλημα για το ενιαίο σινάφι των εθνικιστών στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν καί μη εθνικιστές οι οποίοι καταπίνουν το εθνικιστικό αφήγημα αμάσητο. Δεν είμαι από εκείνους που κατηγορούν όλους όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ως εθνικιστές ή φανατικούς. Το αντίθετο. Πρέπει όμως να τονίσω ότι η ως τώρα εμπειρία μου στις συζητήσεις είναι ότι 9 στους 10 δεν έχουν καν διαβάσει τη συμφωνία την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Άρα είναι σε μεγάλο βαθμό θύματα παραφιλολογίας και εξαπάτησης από τρίτους. Κι αυτό είναι το δικό τους μερίδιο ευθύνης.
Δεν έχω ελέγξει τη γνησιότητα της παραπομπής, αλλά ο Σπύρος έχει ήδη καταθέσει τη Συμφωνία προς μελέτη:
viewtopic.php?f=34&p=544472#p544472
Τουλάχιστον, να ψάξει κανείς σε τί διαφωνεί και γιατί.
Περί του "καυστικού"stavmanr έγραψε: 18 Μαρ 2019, 11:34Από πότε αποτελεί κριτήριο χιούμορ και αξιολόγησης δεδομένων ο εθνικισμός;![]()
Αν ο τυπάκος θεωρεί ότι αυτή η βλακεία είναι η ορθή αντιεθνικιστική στάση, είναι δικό του θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καλύτερα ψάξου εσύ, γιατί θεωρείς τις γενικεύσεις σου κάτι μεταξύ ιστορικού και φιλοσοφικού δοκίμιου.
Προσπάθησαν να στο εξηγήσουν πολλοί αλλά παραμένεις αλώβητος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
οι τουρκοι απασφαλισαν
και τα νεοφιλελεφτερα κκε αριστερα μπγοοδος σκουζνι για ελληνικο εθν ικισμο
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
- Βινόσαυρος
ας απελευθερωθούν πρώτα τα πατρώα αλβανικά, μακεδονικά και τουρκικάrun έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:25 οι τουρκοι απασφαλισαν
εδάφη του ελλαδικού χώρου και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
το προσπαθησε το κκε
και ακομα κλαιγει
και ακομα κλαιγει
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
stavmanr έγραψε: 18 Μαρ 2019, 11:42Νομίζω ότι απάντησα, sys.sys3x έγραψε: 18 Μαρ 2019, 01:59Αλήθεια.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 01:53
Αλήθεια ρωτάς τώρα;
Θράκη,Μακεδονία του Αιγαίου (και Τσαμουριά) δεν σου λένε τίποτα;
Αλλά ας απαντήσει ο σταβ καλύτερα, να βοηθήσω θέλω όχι να μάθω.
Οι ...μακεδονομάχοι μας είναι οι πρώτοι υπέρμαχοι της "ελληνικής Πόλης" (πάλι με χρόνια με καιρούς κλπ) και της Βόρειας Ηπείρου. Και είναι οι πρώτοι που παριστάνουν τους δήθεν θιγμένους από τον αντίστοιχο εθνικισμό των απέναντι.
Όπως είδες, στο γενικό μου ερώτημα "ας γράψουν τα μέλη που συμμετέχουν στη συζήτηση ως ...μακεδονομάχοι αν υπάρχει ελληνική Β. Ήπειρος που καταλαμβάνεται από το αλβανικό κράτος ή αν η Πόλη είναι ελληνική" ουδείς είχε το σθένος να απαντήσει.
Βλέπεις, η χαρά του εθνικιστή είναι απλά να δημιουργείται αναμπουμπούλα κι αυτός να κρατά το ρόπαλο. Δεν τον ενδιαφέρει κανένα κράτος, κανένας πολιτισμός ή ό,τι άλλο πετά για προπέτασμα στα μούτρα σου. Βρήκαν τώρα ένα καινούργιο παιχνιδάκι κι άρχισαν αμέσως την εξάσκηση στην αναμπουμπούλα.
Σε τελική ανάλυση, με τα Σκόπια το θέμα διευθετήθηκε. Ως τώρα κάποιοι στα Σκόπια τροφοδοτούσαν μακεδονικές πολιτισμικές τάσεις, και τους κόβεται ο βήχας με τη διεθνή συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι δεν έχουν καμία τέτοια σχέση με την ελληνική Μακεδονία και την ιστορία της.
Κι όμως, και πάλι οι εθνικιστές είναι δυσαρεστημένοι. Σου λεν "και τώρα με τί θα παίζουμε εμείς;".
Η συμφωνία κόβει τον εθνικιστικό βήχα εκατέρωθεν. Κι αυτό,όπως είναι ευκόλως κατανοητό, αποτελεί πρόβλημα για το ενιαίο σινάφι των εθνικιστών στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν καί μη εθνικιστές οι οποίοι καταπίνουν το εθνικιστικό αφήγημα αμάσητο. Δεν είμαι από εκείνους που κατηγορούν όλους όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ως εθνικιστές ή φανατικούς. Το αντίθετο. Πρέπει όμως να τονίσω ότι η ως τώρα εμπειρία μου στις συζητήσεις είναι ότι 9 στους 10 δεν έχουν καν διαβάσει τη συμφωνία την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Άρα είναι σε μεγάλο βαθμό θύματα παραφιλολογίας και εξαπάτησης από τρίτους. Κι αυτό είναι το δικό τους μερίδιο ευθύνης.
Δεν έχω ελέγξει τη γνησιότητα της παραπομπής, αλλά ο Σπύρος έχει ήδη καταθέσει τη Συμφωνία προς μελέτη:
viewtopic.php?f=34&p=544472#p544472
Τουλάχιστον, να ψάξει κανείς σε τί διαφωνεί και γιατί.
Ο μέσος άνθρωπος δεν κάθεται να διαβάζει συμφωνίες.Ακούει όμως ειδήσεις.Και άκουσε μόλις υπεγράφη η συμφωνία το BBC και το Σπουτνικ να μιλάνε για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.Δεν χρειάζεται να ακούσει τίποτα άλλο.Ξέρει από την ιστορική του πείρα τι σημαίνει να ανακατεύουν Άγγλοι και Ρώσοι μειονότητες στα Βαλκάνια.Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με τη συμφωνία των Πρεσπών;Το ότι αυτό συνέβη αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας δείχνει ότι έχει σχέση.Εάν θέλει και πιο επιστημονική τεκμηρίωση μπορεί να ακούσει σε ένα από τα πολλά κανάλια τον καθηγητή Μάζη ή κάποιον άλλο να εξηγεί ότι δεν θα θέσουν θέμα μειονότητας τα Σκόπια ακριβώς επειδή δεν το επιτρέπει η συμφωνία.Θα το θέσουν όμως "ανεξάρτητες" οργανώσεις από το εσωτερικό της Ελλάδος επικαλούμενες τη συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.
Ήδη το Ουράνιο Τόξο ζήτησε να μπει η μακεδονική γλώσσα στα πανεπιστήμια και ο Γαβρόγλου είπε θα δούμε.Επομένως με το να επισείονται συγκεκριμένα άρθρα της συμφωνίας δεν καθησυχάζεται κανείς.Το εάν έκλεισε το θέμα ή άνοιξε θα το δείξουν τα γεγονότα και όχι οι διακηρύξεις.
Με την προηγούμενη κατάσταση - της εκκρεμμότητας - αυτά δεν μπορούσαν να ανοίξουν.Διότι η Ελλάδα,τα ελληνικά δικαστήρια οχυρώνονταν πίσω από την εκκρεμμότητα και έλεγαν για μας η Μακεδονία είναι μια και ελληνική,μη Έλληνες Μακεδόνες δεν υπάρχουν οπότε δεν αναγνωρίζουμε τίποτα.
-
Δημοκράτης
η συμφωνία έγινε για να μπουν τα σκοπια στο νατο καραγκιοζάκο και να έχει η Αμερική ένα ακόμα προτεκτοράτο μιας που το κόσοβο βγήκε εντελώς failed state. ΑΠλώς ταίζεται ο σκοπιανικός εθνικισμός με την σύμφωνη γνώμη της ελλάδοςstavmanr έγραψε: 18 Μαρ 2019, 09:50Η συμφωνία έγινε ακριβώς για να αποτραπεί η διεκδίκηση όλων αυτών.Δημοκράτης έγραψε: 18 Μαρ 2019, 01:22 (...) βαπτίζουν μακεδονομάζους, ηπειρωμάχους και θρακομάχους όσους απλώς δεν γουστάρουν να πάρουν οι Σλάβοι, οι Αλβανοί και οι Τούρκοι ελληνικά κεκτημένα με απλές υπογραφές.
Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα κατανόησης: στο γεγονός ότι κατακρίνετε κάτι που δεν διαβάσατε καν.
Α και η συμφωνία που υποτίθεται διάβασες δεν λέει πουθενά για ελληνική μακεδονία. Πουθενά όμως
Βινόσαυρος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:30ας απελευθερωθούν πρώτα τα πατρώα αλβανικά, μακεδονικά και τουρκικάrun έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:25 οι τουρκοι απασφαλισαν
Εσύ χρειάζεσαι 5 κουταλιές ημερησίως από το αντιεθνικιστικό σιρόπι του stavmar.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Καιρός να διορθωθεί η εντολή Βενιζέλου του 1912 και να πάει ο ελληνικός στρατός και στο Μοναστήρι λέω εγώ.Βινόσαυρος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:30ας απελευθερωθούν πρώτα τα πατρώα αλβανικά, μακεδονικά και τουρκικάrun έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:25 οι τουρκοι απασφαλισαν
- Βινόσαυρος
να παρωμεν και την πολιν!πατησιωτης έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:35Καιρός να διορθωθεί η εντολή Βενιζέλου του 1912 και να πάει ο ελληνικός στρατός και στο Μοναστήρι λέω εγώ.Βινόσαυρος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:30ας απελευθερωθούν πρώτα τα πατρώα αλβανικά, μακεδονικά και τουρκικάrun έγραψε: 18 Μαρ 2019, 12:25 οι τουρκοι απασφαλισαν
εδάφη του ελλαδικού χώρου και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε.Η αεροπορία θα πάει πάντως.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 278 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα