σίγουρα ετσι ειναι, αλλά η υπόθεση εργασίας ηταν καπως πιο συγκεκριμένη νομιζω. Κτίριο με καυστήρα κεντρικό που δεν τον λειτουργούν ολοι (4/14), μωρό στο σπίτι και αμαγκη ζεστης ολη την ημέρα. Η περιπτωση αυτη ειναι καταδικασμένη να ειναι ασύμφορη, απλα θα ειναι καλύτερα με χαμηλή θερμοκρασία στα νερα και πιο πολλές ωρες, θα εχεις λιγότερες απώλειες πρός τους εκείνους που θερμαίνονται παραστικά ετσι.ST48410 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 21:57 Σωστά αλλά κάπου στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το αν υπάρχουν άχρηστες θερμίδες. Εξηγούμαι. Αν λείπω από το σπίτι από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και θέλω να έχω μια θερμοκρασία 18οC μόνο τις ώρες που είμαι εκεί μπορεί να μην συμφέρει να καταναλώσω τις έξτρα θερμίδες που θα κρατήσουν μια καλή θερμοκρασία την διάρκεια της μέρας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω κάπως ακριβότερα τις θερμίδες εκείνη την μία ώρα που θα φουλάρει πριν πάω σπίτι.
Θέλω να πω ότι ακόμα και αν για ένα δεδομένα σπίτι και προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή μία χ θερμοκρασία είναι καλύτερο να παραμένει το καλοριφέρ ανοικτό και να αποφασίζει ο θερμοστάτης, για κάποιους εργαζόμενους που απουσιάζουν αυτό τελικά μπορεί να σημαίνει άσκοπη σπατάλη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tι καιρο κανει εκει που ειστε
Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε
κοστος θερμίδας, δεν το κατάλαβες αλήθεια;Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:06 Αναλόγως τι θες να μετρήσεις, θα ορίσεις και το αντίστοιχο metric. Νόμιζα δεν ήσουν φιλόλογος.
- Dwarven Blacksmith
Σε ποια ερώτηση απαντάς;enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:14κοστος θερμίδας, δεν το κατάλαβες αλήθεια;Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:06 Αναλόγως τι θες να μετρήσεις, θα ορίσεις και το αντίστοιχο metric. Νόμιζα δεν ήσουν φιλόλογος.
Τι δεν κατάλαβα;
- Dwarven Blacksmith
Μα δεν γίνεται να λέω κάτι και να απαντάς "κόστος θερμίδας". Άμα είναι να πω κι εγώ "ταραμοσαλάτα Ταϊλάνδης". 
ΟΚ. Κατανοητό. Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση.enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:07 σίγουρα ετσι ειναι, αλλά η υπόθεση εργασίας ηταν καπως πιο συγκεκριμένη νομιζω. Κτίριο με καυστήρα κεντρικό που δεν τον λειτουργούν ολοι (4/14), μωρό στο σπίτι και αμαγκη ζεστης ολη την ημέρα. Η περιπτωση αυτη ειναι καταδικασμένη να ειναι ασύμφορη, απλα θα ειναι καλύτερα με χαμηλή θερμοκρασία στα νερα και πιο πολλές ωρες, θα εχεις λιγότερες απώλειες πρός τους εκείνους που θερμαίνονται παραστικά ετσι.
Πάντα έκλεινα τελείως τα καλοριφέρ τα βράδυα. Τελευταία το έψαξα και διάβασα ότι αν το σπίτι έχει καλή θερμομόνωση δεν συμφέρει να το αφήσεις να κρυώσει. Αντιθέτως σε σπίτια με κακή δεν πειράζει και αν παγώσουν το βράδυ. Τα σπίτια με καλή μόνωση αργούν να κρυώσουν αλλά και να ζεσταθούν.ST48410 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 21:57Σωστά αλλά κάπου στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το αν υπάρχουν άχρηστες θερμίδες. Εξηγούμαι. Αν λείπω από το σπίτι από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και θέλω να έχω μια θερμοκρασία 18οC μόνο τις ώρες που είμαι εκεί μπορεί να μην συμφέρει να καταναλώσω τις έξτρα θερμίδες που θα κρατήσουν μια καλή θερμοκρασία την διάρκεια της μέρας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω κάπως ακριβότερα τις θερμίδες εκείνη την μία ώρα που θα φουλάρει πριν πάω σπίτι.enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:54δεν ειναι τοσο απλο, ειναι οικονομικότερο να παρεις μια κοκα απο το περίπτερο αντι μια εξάδα απο το σουπερ, αλλα το μλ κοκακόλας στο σουπερ ειναι πιο οικονομικό, αν σε ενδιαφέρει η κοκακόλα παντα.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:14 οικονομικο ειναι αν στο τελος της ημερας πληρωνεις λιγοτερα λεφτα,
οταν λεμε "οικονομικό" δεν εννοουμε πόσα δίνουμε στο τέλος ασχετα αντικρύσματος, αλλα πόσο κόστισε η θερμίδα.
Θέλω να πω ότι ακόμα και αν για ένα δεδομένα σπίτι και προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή μία χ θερμοκρασία είναι καλύτερο να παραμένει το καλοριφέρ ανοικτό και να αποφασίζει ο θερμοστάτης, για κάποιους εργαζόμενους που απουσιάζουν αυτό τελικά μπορεί να σημαίνει άσκοπη σπατάλη.
Καλώς τον!
Με τον Κούλη , ΟΛΟΙ θα γίνετε κομμουνισταί, μιάσματα εν τέλει. Δεν υπάρχει σωτηρία.
Βασικά αραλικι σήμερα λόγω αναβολής, μου έκαναν την χάρη να αναβάλουν και μια επιτροπή που είχα αύριο, οπότε η βδομάδα πάει τζετ. Χτύπησα και σουπιτσα από Ροζαλία και το έκαψαν με cultist.
Α ναι, στο θέμα μας, βγήκα κατά τις 1100 για σκουπίδια και προσπαθούσε να ρίξει κάτι σαν χιόνι....
Α ναι, στο θέμα μας, βγήκα κατά τις 1100 για σκουπίδια και προσπαθούσε να ρίξει κάτι σαν χιόνι....
My Life had stood, a Loaded Gun
- Dwarven Blacksmith
Θα κάνω μία απόπειρα.
Ας πούμε ότι το σπίτι χάνει 10 μονάδες ενέργειας ανα ώρα προς το εξωτερικό. Δεν έχει σημασία τι μονάδες είναι αυτές.
Είτε εσύ δίνεις 10 ανα ώρα, είτε το αφήσεις να πέσει 8 ώρες και δώσεις 80 μονάδες, δεν αλλάζει το πόση ενέργεια ξόδεψες.
Όμως όσο ποιο ζεστό είναι το σπίτι, τόσο περισσότερη ενέργεια χάνει προς το εξωτερικό. Οπότε την 1η ώρα χάνεις 10 ανα ώρα, τη 2η ώρα χάνεις 8 ανα ώρα, κοκ. Οπότε τελικά μετά από 8 ώρες δεν χρωστάς 80 μονάδες αλλά λιγότερες. Αυτή η διαφορά είναι κέρδος για σένα.
Ας πούμε τώρα ότι έχεις πολύ καλή μόνωση. Αντί να χάνεις 10 χάνεις 5, κοκ. Όλες οι απώλειες δια δύο και δεν αλλάζει τίποτα στη λογική. Η μόνωση δεν επηρεάζει το ποια μέθοδος είναι καλύτερη, σε βοηθάει πάντα.
Ας πούμε ότι το σπίτι χάνει 10 μονάδες ενέργειας ανα ώρα προς το εξωτερικό. Δεν έχει σημασία τι μονάδες είναι αυτές.
Είτε εσύ δίνεις 10 ανα ώρα, είτε το αφήσεις να πέσει 8 ώρες και δώσεις 80 μονάδες, δεν αλλάζει το πόση ενέργεια ξόδεψες.
Όμως όσο ποιο ζεστό είναι το σπίτι, τόσο περισσότερη ενέργεια χάνει προς το εξωτερικό. Οπότε την 1η ώρα χάνεις 10 ανα ώρα, τη 2η ώρα χάνεις 8 ανα ώρα, κοκ. Οπότε τελικά μετά από 8 ώρες δεν χρωστάς 80 μονάδες αλλά λιγότερες. Αυτή η διαφορά είναι κέρδος για σένα.
Ας πούμε τώρα ότι έχεις πολύ καλή μόνωση. Αντί να χάνεις 10 χάνεις 5, κοκ. Όλες οι απώλειες δια δύο και δεν αλλάζει τίποτα στη λογική. Η μόνωση δεν επηρεάζει το ποια μέθοδος είναι καλύτερη, σε βοηθάει πάντα.
θα κανω και εγώ μια. Η υπόθεση εργασίας ειναι πολυκατοικία με συστημα που δεν λειτουργεί σωστα γιατι εναι φταγμένο για 14 διαμερίσματα αλλα κανουν χρήση 4. Σε αυτή την περίπτωση "εξωτερικό¨ θεωρούμε τα διαμερίσματα των τρίτων που δεν συμμετέχουν γιατι τα νερά θα τα γυρίσεις. Αν τα νερά εχουν μεγάλο δελτα θα εχεις πιο πολλες απώλειες στα δομικά υλικά τρίτων.Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:36 Θα κάνω μία απόπειρα.
σε αυτη την περίπτωση συμφερει να κατεβασεις τα νερά, που βεβαια σημαινει οτι αν οι υπολοιποι αλλαξουν γνωμη και θελουν θερμανση, δεν θα δουλεψει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 07 Φεβ 2023, 22:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μα αν αργεί να κρυώσει ένα σπίτι με καλή θερμομόνωση, δεν θα παγώσει μέχρι το πρωί.sharp έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:24Πάντα έκλεινα τελείως τα καλοριφέρ τα βράδυα. Τελευταία το έψαξα και διάβασα ότι αν το σπίτι έχει καλή θερμομόνωση δεν συμφέρει να το αφήσεις να κρυώσει. Αντιθέτως σε σπίτια με κακή δεν πειράζει και αν παγώσουν το βράδυ. Τα σπίτια με καλή μόνωση αργούν να κρυώσουν αλλά και να ζεσταθούν.ST48410 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 21:57Σωστά αλλά κάπου στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το αν υπάρχουν άχρηστες θερμίδες. Εξηγούμαι. Αν λείπω από το σπίτι από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και θέλω να έχω μια θερμοκρασία 18οC μόνο τις ώρες που είμαι εκεί μπορεί να μην συμφέρει να καταναλώσω τις έξτρα θερμίδες που θα κρατήσουν μια καλή θερμοκρασία την διάρκεια της μέρας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω κάπως ακριβότερα τις θερμίδες εκείνη την μία ώρα που θα φουλάρει πριν πάω σπίτι.enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:54
δεν ειναι τοσο απλο, ειναι οικονομικότερο να παρεις μια κοκα απο το περίπτερο αντι μια εξάδα απο το σουπερ, αλλα το μλ κοκακόλας στο σουπερ ειναι πιο οικονομικό, αν σε ενδιαφέρει η κοκακόλα παντα.
οταν λεμε "οικονομικό" δεν εννοουμε πόσα δίνουμε στο τέλος ασχετα αντικρύσματος, αλλα πόσο κόστισε η θερμίδα.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι αυτό που γράφεις αφορά στον επηρεασμό του σπιτιού από την εξωτερική και όχι την εσωτερική θερμοκρασία. Τα σπίτια με καλή θερμομόνωση διατηρούν την εσωτερική για περισσότερο χρόνο και αντίστοιχα επηρεάζονται από την εξωτερική σε περισσότερο χρόνο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Dwarven Blacksmith
Ωραία, εσύ εισάγεις μια άλλη πηγή απωλειών μέσω των νερών του συστήματος. Αλλά το ίδιο συμπέρασμα βγάζεις πάλι.enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:44θα κανω και εγώ μια. Η υπόθεση εργασίας ειναι πολυκατοικία με συστημα που δεν λειτουργεί σωστα γιατι εναι φταγμένο για 14 διαμερήσματα αλλα κανουν χρήση 4. Σε αυτή την περίπτωση "εξωτερικό¨ θεωρούμε τα διαμερίσματα των τρίτων που δεν συμμετέχουν γιατι τα νερά θα τα γυρίσεις. Αν τα νερά εχουν μεγάλο δελτα θα εχεις πιο πολλες απώλειες στα δομικά υλικά τρίτων.Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Φεβ 2023, 22:36 Θα κάνω μία απόπειρα.
σε αυτη την περίπτωση συμφαιρει να κατεβασεις τα νερά, που βεβαια σημαινει οτι αν οι υπολοιποι αλλαξουν γνωμη και θελουν θερμανση, δεν θα δουλεψει.
Ποιο είναι δηλαδή το καλύτερο σενάριο; Να το ανάβουν και να το κλείνουν όλοι ταυτόχρονα. Οπότε όλη η πολυκατοικία ανάγεται στο δικό μου απλούστερο σύστημα ως "εσωτερικό".
Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο; Να το ανάβει μόνο το δικό μας διαμέρισμα και οι άλλοι να είναι πάντα κλειστοί. Οπότε πάλι ανάγεται στο δικό μου απλούστερο σύστημα, αυτή τη φορά με τα υπόλοιπα διαμερίσματα ως "εξωτερικό", και αυξημένες απώλειες. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κάπου στη μέση, οπότε είναι αδύνατον να βγει άλλο συμπέρασμα.
Συμφωνούμε;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-