!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μεγάλη η διασπορά στους -------...

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Μεγάλη η διασπορά στους -------...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

opsimasmenos έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:54

Δεν καταλαβαίνω. Πριν από 7 ημέρες μπορούσαμε να κυκλοφορούμε από πόλεις σε πόλεις; χωρίς χαρτιά; (λε παπΐα σνελ που λέγανε οι Γερμανοί κάποτε)

Είπαμε... Για "μειονότητες", όπως και για λαθρο, δεν ισχύει η καραντίνα. Πως θα υπερηφανεύεται ο Κούλης στο CNN μετά ότι είναι "αντιρατσιστής";
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

opsimasmenos έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:54
nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:46
opsimasmenos έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:44

Και πως περάσανε τόσες πόλεις; Και τόσα διόδια με μπλόκα;
Μαζι με τα πρόστιμα να γίνεται καταμέτρηση όσων παρανομούν για αρνητική προτεραιότητα σε μεθ.
δεν φυγανε σημερα ... ολη την εβδομαδα ειχανε γυφτογλεντι με κοσμο απο Πατρα -Βολο ...
Δεν καταλαβαίνω. Πριν από 7 ημέρες μπορούσαμε να κυκλοφορούμε από πόλεις σε πόλεις; χωρίς χαρτιά; (λε παπΐα σνελ που λέγανε οι Γερμανοί κάποτε)
σε αυτο μονο η αστυνομια μπορει να σου απαντησει ... εγω ευχομαι μονο να πανε καλα τα πραγματα και να μην φαμε καμια καραντινα επιπλεον
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος »

Veni Vidi Vici έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:50...Πολύ ευχαρίστως να μεταφέρουμε εκεί τους Ηλείους.
Και πριν περάσει η πανδημία αν θες. :lol:
Ηράκλειτος τι γνώμη έχεις;
Θερμοβαρικές βόμβες, για να μην την πληρώσουν και οι γείτονες.
Εικόνα
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:41
Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:20
nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:10

εχουνε αλλα τοσα στο Γενικο ... τωρα το τι λες εσυ ειναι απο αναξιοπιστο ως επικινδυνο αυτη τη στιγμη
Ενταξει εχουν και εναν στο Γενικο. Τωρα εσυ εχεις πλακα. Σαν να θελεις να γεμισει κορωνοιο η πολη σου για να λες μετα οι γυφτοι φταινε. Ε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει γινει διασπορα. Ο προεδρος του Ιατρικου συλλογου ελεγε οτι οι επομενες 2-3 μερες ειναι κρισιμες. Εγω λεω οτι στη Θεσσαλια δεν θα εχουμε θεμα.
ο προεδρος του ιατρικου συλλογου δηλωσε το εξης
Σε δύο ημέρες θα ξέρουμε αν έχει γίνει διασπορά στην πόλη, αν ναι, πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η Λάρισα
https://www.onlarissa.gr/2020/04/10/gia ... -i-larisa/

σε 29 δειγματα σε 4 σπιτια βγηκανε θετικα τα 20 ...
σου ξαναγραφω οτι οι δικες σου εκτιμησεις ειναι ανευθυνες και κακως τις αναπαραγεις ...αν ειναι δικες σου και δεν ειναι του ξαδερφου σου
Στα 29 δείγματα αυτά ήταν οι πιο στενές επαφές. Εγώ δεν ξέρω αν θα έχει γίνει μεγάλη διασπορά ή όχι. Απλώς με βάση τη λογική αν είχε γίνει ήδη μεγάλη διασπορά θα είχαν νοσήσει πολλοί στην πόλη και θα ήταν ήδη πολλοί στο νοσοκομείο. Γιατί για να βγούν 20 θετικοί σημαίνει ότι κάποιος εκεί είχε τον ιο τουλάχιστον 10 με 15 μέρες. Μέσα στον οικισμό σίγουρα έχει γίνει διασπορά, πόσο εκτεταμένη είναι θα το δούμε. Και στο ξαναγράφω, μόνο στη Νέα Σμύρνη έχει Ρομά? Παντού στην Ελλάδα έχει και παντού υπάρχουν φορείς του κορωνοιού είναι σίγουρο αυτό. Απλώς δεν έχει γίνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα πλην των οικισμών τους γιατί είναι γκέτο και οι Ρομά δεν έχουν στενές επαφές με άλλους πλην της φυλής τους. Αυτό σου λέω και δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Και στην Ισπανία είχαν ένα θέμα με ένα τσιγγάνικο γάμο σε μια περιοχή κοντά στη χώρα των Βάσκων αλλά το έλεγξαν γρήγορα με καραντίνα στην περιοχή.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:11
Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:20
Ενταξει εχουν και εναν στο Γενικο. Τωρα εσυ εχεις πλακα. Σαν να θελεις να γεμισει κορωνοιο η πολη σου για να λες μετα οι γυφτοι φταινε. Ε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει γινει διασπορα. Ο προεδρος του Ιατρικου συλλογου ελεγε οτι οι επομενες 2-3 μερες ειναι κρισιμες. Εγω λεω οτι στη Θεσσαλια δεν θα εχουμε θεμα.
Σε δύο ημέρες θα ξέρουμε αν έχει γίνει διασπορά στην πόλη, αν ναι, πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η Λάρισα

σου ξαναγραφω οτι οι δικες σου εκτιμησεις ειναι ανευθυνες και κακως τις αναπαραγεις ...αν ειναι δικες σου και δεν ειναι του ξαδερφου σου
Στα 29 δείγματα αυτά ήταν οι πιο στενές επαφές. Εγώ δεν ξέρω αν θα έχει γίνει μεγάλη διασπορά ή όχι. Απλώς με βάση τη λογική αν είχε γίνει ήδη μεγάλη διασπορά θα είχαν νοσήσει πολλοί στην πόλη και θα ήταν ήδη πολλοί στο νοσοκομείο. Γιατί για να βγούν 20 θετικοί σημαίνει ότι κάποιος εκεί είχε τον ιο τουλάχιστον 10 με 15 μέρες. Μέσα στον οικισμό σίγουρα έχει γίνει διασπορά, πόσο εκτεταμένη είναι θα το δούμε. Και στο ξαναγράφω, μόνο στη Νέα Σμύρνη έχει Ρομά? Παντού στην Ελλάδα έχει και παντού υπάρχουν φορείς του κορωνοιού είναι σίγουρο αυτό. Απλώς δεν έχει γίνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα πλην των οικισμών τους γιατί είναι γκέτο και οι Ρομά δεν έχουν στενές επαφές με άλλους πλην της φυλής τους. Αυτό σου λέω και δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Και στην Ισπανία είχαν ένα θέμα με ένα τσιγγάνικο γάμο σε μια περιοχή κοντά στη χώρα των Βάσκων αλλά το έλεγξαν γρήγορα με καραντίνα στην περιοχή.
πουθενα δεν εγραψα για σιγουρη διασπορα στην πολη ... αν ναι δειξε μου που το εγραψα
αυτο που εγραψα σε εσενα ειναι οτι η εκτιμηση σου αυτη τη στιγμη ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατι οταν ολοι οι υπευθυνοι τρεχουνε να κρατησουνε τους γυφτους μαντρωμενους οπως ολους τους υπολοιπους Ελληνες εσυ μιλας καθησυχαστικα ... οτι ψωνιζουνε και κινουνται εντος οικισμου γεγονος 100% αναληθες ... σε ολες τις λαικες της Θεσσαλιας τρεχανε ,σε ολα τα μαρκετ της πολης γυρναγανε και συμπεριφερονται ΑΚΟΜΗ σαν να μην τρεχει τιποτε ...χθες ειχανε γλεντι 150 ατομα μετα την επιβολη αυστηρης καραντινας και το πρωι κοβανε βολτες σε λαικες και μαρκετ ...αυτο δεν σου αρκει εσενα ...?

οποτε αν η πολη την πληρωσει απο αυτους ΑΥΤΟΙ θα φταινε ... αν δεν την πληρωσει θα ειμαστε τυχεροι
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Golden Age έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:06 Εν τω μεταξύ αν δεν επιβληθεί το κράτος τώρα που ασχολείται η ίδια η κυβέρνηση και είναι στην επικαιρότητα, θα 'χουν μετά τον αέρα ότι τίποτε δεν τους σταματά και αλλοίμονο στην περιοχή στην μετά καραντίνας εποχή.
Τίποτα δεν τους σταματά έτσι κι αλλιώς. Η μεγάλη πλειοψηφία των παραβατικών Ρόμα απασχολείται με τη μικροεγκληματικοτητα.

Που σημαίνει ότι τους πιάνουν, τους κρατάν για λίγο και ύστερα τους αφήνουν. Αυτό το σκηνικό παίζει σε αέναη λούπα.

Από τη μια με τα μνημόνια και τη γενική κρατική απορρύθμιση έχουν καταρρεύσει οι δομές και τα σώματα ασφαλείας, από την άλλη κανείς εδώ και δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με την ουσιαστική ένταξη των Ρομά στην κοινωνία και τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών φαίνονται σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Namrail

nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:26

πουθενα δεν εγραψα για σιγουρη διασπορα στην πολη ... αν ναι δειξε μου που το εγραψα
αυτο που εγραψα σε εσενα ειναι οτι η εκτιμηση σου αυτη τη στιγμη ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατι οταν ολοι οι υπευθυνοι τρεχουνε να κρατησουνε τους γυφτους μαντρωμενους οπως ολους τους υπολοιπους Ελληνες εσυ μιλας καθησυχαστικα ...
Καλά ρε άρχοντα, ο arisvilla δεν είναι ο Τσιοδρας που απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στους πολίτες. Ένας άνθρωπος είναι που διατυπώνει μια άποψη σε ένα διαδικτυακό καφενείο.

Δεν τρέχει κάτι.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Namrail έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:32
Golden Age έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:06 Εν τω μεταξύ αν δεν επιβληθεί το κράτος τώρα που ασχολείται η ίδια η κυβέρνηση και είναι στην επικαιρότητα, θα 'χουν μετά τον αέρα ότι τίποτε δεν τους σταματά και αλλοίμονο στην περιοχή στην μετά καραντίνας εποχή.
Τίποτα δεν τους σταματά έτσι κι αλλιώς. Η μεγάλη πλειοψηφία των παραβατικών Ρόμα απασχολείται με τη μικροεγκληματικοτητα.

Που σημαίνει ότι τους πιάνουν, τους κρατάν για λίγο και ύστερα τους αφήνουν. Αυτό το σκηνικό παίζει σε αέναη λούπα.
Όταν μιλάμε για γκέτο, υπάρχει και η έντονη εγκλειματική δραστηριότητα εντός του και στην περιοχή γύρω απο αυτό.

Η Νέα Σμύρνη είναι ένα βήμα απο το να γίνει "Μενίδι" και "Δενδροπόταμος". Εαν πάρουν αέρα, τίποτε δεν θα εμποδίζει τα κυκλώματα μετά.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Δεν μου λέτε ρε μύστες Λαρισαίοι. Πόσο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος οικισμός; Ρωτάω γιατί βγήκε ένας γυφτακος και ειπε ότι σε ακτίνα 3-5 χιλιομέτρων από εκεί που έμενε δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα. Εκτείνεται σε πολλά τετράγωνα ο οικισμός;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namrail την 10 Απρ 2020, 21:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Namrail έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:39

αυτο που εγραψα σε εσενα ειναι οτι η εκτιμηση σου αυτη τη στιγμη ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατι οταν ολοι οι υπευθυνοι τρεχουνε να κρατησουνε τους γυφτους μαντρωμενους οπως ολους τους υπολοιπους Ελληνες εσυ μιλας καθησυχαστικα ...
Καλά ρε άρχοντα, ο arisvilla δεν είναι ο Τσιοδρας που απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στους πολίτες. Ένας άνθρωπος είναι που διατυπώνει μια άποψη σε ένα διαδικτυακό καφενείο.

Δεν τρέχει κάτι.
μα αυτο του λεω και εγω ... για τις αποψεις και μαλιστα τις σιγουρες υπαρχει και το ρητο του Κλιντ Ιστγουντ
Άβαταρ μέλους
nostromos

Namrail έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:41 Δεν μου λέτε ρε μύστες Λαρισαίοι. Πόσο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος οικισμός; Ρωτάω γιατί βγήκε ένας γυφτακος και ειπε ότι σε ακτίνα 3-5 χιλιομέτρων από εκεί που έμενε δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα. Εκτείνεται σε πολλά τετράγωνα ο οικισμός;
δεν μιλαμε για οικισμο ... μιλαμε για τμημα της πολης ... 5000 γυφτοι εντος συνοικιας
καμια σχεση με παραπηγματα ... σπιτια κανονικα δρομοι κτλ ... και συμπεριφορα Δενδροποταμου
Άβαταρ μέλους
Namrail

nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:43
Namrail έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:41 Δεν μου λέτε ρε μύστες Λαρισαίοι. Πόσο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος οικισμός; Ρωτάω γιατί βγήκε ένας γυφτακος και ειπε ότι σε ακτίνα 3-5 χιλιομέτρων από εκεί που έμενε δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα. Εκτείνεται σε πολλά τετράγωνα ο οικισμός;
δεν μιλαμε για οικισμο ... μιλαμε για τμημα της πολης ... 5000 γυφτοι εντος συνοικιας
Άρα από το σημείο μηδέν των κρουσμάτων, είναι δυνατό να βρίσκονται οικείες Ρόμα σε απόσταση ως και 3 με 5 χιλιόμετρα; Τόσο μεγάλη είναι η συνοικία ή έλεγε μαλακιες ο ρομά;
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

αυτο που εγραψα σε εσενα ειναι οτι η εκτιμηση σου αυτη τη στιγμη ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατι οταν ολοι οι υπευθυνοι τρεχουνε να κρατησουνε τους γυφτους μαντρωμενους οπως ολους τους υπολοιπους Ελληνες εσυ μιλας καθησυχαστικα ... οτι ψωνιζουνε και κινουνται εντος οικισμου γεγονος 100% αναληθες ... σε ολες τις λαικες της Θεσσαλιας τρεχανε ,σε ολα τα μαρκετ της πολης γυρναγανε και συμπεριφερονται ΑΚΟΜΗ σαν να μην τρεχει τιποτε ...χθες ειχανε γλεντι 150 ατομα μετα την επιβολη αυστηρης καραντινας και το πρωι κοβανε βολτες σε λαικες και μαρκετ ...αυτο δεν σου αρκει εσενα ...?

οποτε αν η πολη την πληρωσει απο αυτους ΑΥΤΟΙ θα φταινε ... αν δεν την πληρωσει θα ειμαστε τυχεροι
Φίλε σόρυ μένεις Νέα Σμύρνη? Εγώ που έχω τον ξάδελφο μου εκεί και εγώ ξέρω την περιοχή (έχω και ένα κατάστημα που νοικιάζω στην ευρύτερη περιοχή) τον ρώτησα σήμερα και μου είπε ότι πάνε σε συγκεκριμένα μαγαζιά, φούρνους κτλ. Ασε τις λαικές τα είπαμε για τις λαικές. Ξέρεις ότι ένας που πέθανε 42 χρονών στην Χαλκιδική δούλευε σε Λαική? Οι Λαικές είναι γενικά υγειονομικές βόμβες. Για τα σούπερ μάρκετ σιγά μην πάνε και σε σούπερ μάρκετ στη Φιλιππούπολη ή στη πλατεία Ταχυδρομείου. Και σημειωτέον ο ξάδελφος μου μόνο αριστερός και προοδευτικός δεν είναι. Αυτά και μακάρι η περιοχή μας να μην την πληρώσει που είμαι σίγουρος για αυτό. Το γλέντι που λες που έγινε μέσα στην περιοχή της καραντίνας έγινε όχι έξω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Arisvilla την 10 Απρ 2020, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Namrail έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:45
nostromos έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:43
Άρα από το σημείο μηδέν των κρουσμάτων, είναι δυνατό να βρίσκονται οικείες Ρόμα σε απόσταση ως και 3 με 5 χιλιόμετρα; Τόσο μεγάλη είναι η συνοικία ή έλεγε μαλακιες ο ρομά;
φυσικα και ελεγε μαλακιες ...
Άβαταρ μέλους
nostromos

Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2020, 21:47

Φίλε σόρυ μένεις Νέα Σμύρνη? Εγώ που έχω τον ξάδελφο μου εκεί και εγώ ξέρω την περιοχή (έχω και ένα κατάστημα που νοικιάζω στην ευρύτερη περιοχή) τον ρώτησα σήμερα και μου είπε ότι πάνε σε συγκεκριμένα μαγαζιά, φούρνους κτλ. Ασε τις λαικές τα είπαμε για τις λαικές. Ξέρεις ότι ένας που πέθανε 42 χρονών στην Χαλκιδική δούλευε σε Λαική? Οι Λαικές είναι γενικά υγειονομικές βόμβες. Για τα σούπερ μάρκετ σιγά μην πάνε και σε σούπερ μάρκετ στη Φιλιππούπολη ή στη πλατεία Ταχυδρομείου. Και σημειωτέον ο ξάδελφος μου μόνο αριστερός και προοδευτικός δεν είναι. Αυτά και μακάρι η περιοχή μας να μην την πληρώσει που είναι σίγουρος για αυτό. Το γλέντι που λες που έγινε μέσα στην περιοχή της καραντίνας έγινε όχι έξω.
ασε μας ρε φιλε με τον ξαδερφο σου ... πες του να παρει τηλ. στον Τσιοδρα να του πει να μην ανησυχει ...αυτος ξερει καλυτερα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”