!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απάτη το υποτιθέμενο "Άγιο Φως"

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

stergiosbik

Re: Η απάτη του «αγίου» φωτός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Nandros έγραψε: 25 Μαρ 2019, 13:36
stergiosbik έγραψε: 24 Μαρ 2019, 23:47
Nandros έγραψε: 24 Μαρ 2019, 21:59
:8)
Αφου το σκατο ειχε φτασει στην καλτσα ή μετα; :003:
Σχετικό απόσπασμα από την ίδια παράθεση:
Nandros έγραψε: 28 Φεβ 2019, 23:19....
Μόνο μια φορά ένοιωσα μεγάλο τρόμο για ένα ανεξήγητο - αρχικά - φαινόμενο που είδα: Νύχτα, πλησιάζοντας το Γιβραλτάρ με κατεύθυνση τον Ατλαντικό, ξαφνικά βλέπω δεξιά μια τεράστια και έντονα φωτεινή κηλίδα να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας με απίστευτη ταχύτητα και να χάνεται. Στέγνωσε το στόμα μου και ανασηκώθηκαν οι τρίχες, ένεκα ο φόβος του αγνώστου. Πάλι δεν επικαλέστηκα θεό/ χριστό, αλλά προσπάθησα να δώσω λογική εξήγηση του τί είδα. Δεν πρόλαβα να το καλοσκεφτώ και νάσου πάλι τα ίδια. Οπότε επικράτησε η ψυχραιμία και άρχισα να ψάχνομαι.
Τελικά κατάλαβα ότι ήταν φως από παράθλαση (ελάττωμα φακού ίσως) κάποιου ισχυρού φάρου στην περιοχή. Ένας φάρος στρέφεται με μεγάλη γωνιακή ταχύτητα και όσο μεγαλύτερη η απόσταση, τόσο πιο γρήγορα "φαίνεται" πως τρέχει η δέσμη του. Αφού έριξα τα πρέποντα μπινελίκια στον εαυτό μου, ηρέμησα.
Κάποιος άλλος μπορεί να έβλεπε θαύμα, ούφο, νεφελίμ, οτιδήποτε.
....
Παντως εγω τετοια δεν φοβαμαι.
Πιο πολυ θα χεζομουν απο καμμια μεγαλη τρικυμια.
Οσο εξοικειωση και να εχει ενας ναυτικος με τη θαλασσα σιγουρα θα υπαρξουν στιγμες που θα τα χρειαστει αν πεσει σε καμμια κακοκαιρια τερας.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

nikos_hellas έγραψε: 24 Μαρ 2019, 14:49 Το Άγιο Φως δεν καίει για τα πρώτα λεπτά.. Για εξηγήστε μας τα βίντεο..

για εξηγησε μας εσυ πρωτα,γιατι το Αγιο φως δεν εχει αυτη την ιδιοτητα εσαει;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

εγώ πάντως μπορώ να το επιβεβαιώσω... μικρός όταν ήμουν πήγενα στο ιερό και βοηθούσα τον παπά. κάθε φορά που είχε ανάγνωση από το ευαγγέλιο ανάβαμε ένα κερί και καθόμουν μπροστά στην ωραία πύλη. όταν τελείωνε έφευγα και πήγενα στο ιερό μέσα. εκεί καμιά φορά δεν έσβηνα το κερί και έπαιζα με την φλόγα ή οποία δεν έκαιγε καθόλη την διάρκεια που ήταν αναμένη.... το επιβεβαιώνω και πιστεύω στο θαύμα...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Νωρίς είναι ακόμα. Ανοίξατε νωρίς το θέμα και θα καεί.
Ερασιτέχνες... :e040:
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Thor έγραψε: 25 Μαρ 2019, 14:33 για εξηγησε μας εσυ πρωτα,γιατι το Αγιο φως δεν εχει αυτη την ιδιοτητα εσαει;
Κατά τον θρύλο είναι και αυτό θαύμα. Δεν καίει για τα πρώτα 33 λεπτά, όσα και τα χρόνια του Χριστού.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos »

Ζαποτέκος έγραψε: 25 Μαρ 2019, 16:01
Thor έγραψε: 25 Μαρ 2019, 14:33 για εξηγησε μας εσυ πρωτα,γιατι το Αγιο φως δεν εχει αυτη την ιδιοτητα εσαει;
Κατά τον θρύλο είναι και αυτό θαύμα. Δεν καίει για τα πρώτα 33 λεπτά, όσα και τα χρόνια του Χριστού.
Exoυν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις; Γιατί ένας μια φορά μου είπε πως το χρονομέτρησε στα 32:58.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

OrderAndChaos έγραψε: 25 Μαρ 2019, 16:04
Exoυν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις; Γιατί ένας μια φορά μου είπε πως το χρονομέτρησε στα 32:58.
Ε, ο Ιησούς θα θανατώθηκε 32 ετών και κάμποσων μηνών και ημερών . Απλή λογική ... :vp27:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Ζαποτέκος έγραψε: 25 Μαρ 2019, 16:09Ε, ο Ιησούς θα θανατώθηκε 32 ετών και κάμποσων μηνών και ημερών . Απλή λογική ... :vp27:
Ωραία. Αρα η ακαϊα θα έπρεπε να κρατάει για 32min και 2-3 sec.

Οχι ανακρίβειες, όχι ανακρίβειες....
Άβαταρ μέλους
Thor

φανταζομαι οτι θα εχουν γινει πολλα ατυχηματα,καποιοι δεν θα προλαβαν τα πρωτα 33' και θα καηκαν για λιγα λεπτα ή και δευτερολεπτα.
Άβαταρ μέλους
Thor

tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2019, 15:17 εγώ πάντως μπορώ να το επιβεβαιώσω... μικρός όταν ήμουν πήγενα στο ιερό και βοηθούσα τον παπά. κάθε φορά που είχε ανάγνωση από το ευαγγέλιο ανάβαμε ένα κερί και καθόμουν μπροστά στην ωραία πύλη. όταν τελείωνε έφευγα και πήγενα στο ιερό μέσα. εκεί καμιά φορά δεν έσβηνα το κερί και έπαιζα με την φλόγα ή οποία δεν έκαιγε καθόλη την διάρκεια που ήταν αναμένη.... το επιβεβαιώνω και πιστεύω στο θαύμα...
ε για να το λες,ετσι θα'ναι.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Thor έγραψε: 25 Μαρ 2019, 18:39 φανταζομαι οτι θα εχουν γινει πολλα ατυχηματα,καποιοι δεν θα προλαβαν τα πρωτα 33' και θα καηκαν για λιγα λεπτα ή και δευτερολεπτα.
Τους ειδοποιεί ο Ύψιστος με πνευματικό ξυπνητήρι και απομακρύνουν την φλόγα λίγο πρίν λαμπαδιάσουν. :P
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Σ. Tζουμας. Ο ανθρωπος που διετέλεσε υπευθυνος τύπου της Αρχιεπισκοπής: Μπορεί να είναι ψέμα ("τινάζει συθέμελα τον μύθο του Αγίου Φωτός" ο Αλικάκος), αλλά δεν χρειάζεται ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια και οι αγιοταφίτες θέλουν κρέμασμα :lol:

https://archive.fo/CAGRA
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος »

OrderAndChaos, συμφωνώ με την άποψη του Σ. Τζούμα ότι αυτοί που ομολόγησαν ότι το φως ανάβει με αναπτήρα πρέπει να καθαιρεθούν.

Και θα σου εξηγήσω το γιατί. Όχι διότι είναι ψέμα ότι το φως ανάβει με αυτόν τον τρόπο, αλλά διότι ένα φαινομενικό θαύμα τόσων αιώνων, το καθιστάς εσύ (εννοώ αυτούς τους 2-3 ιερείς) ως ευτελές και απάτη. Αυτό είναι ένα καθαρό χτύπημα κατά του θρησκευτικού συναισθήματος, το οποίο συναίσθημα δεν λειτουργεί με την ψυχρή λογική του ότι το μήλο πέφτει από την μηλιά.

Είναι σαν να έβγαινε ένας ιερέας του Απόλλωνα και να έλεγε μην πιστεύετε την Πυθία, μαστουρωμένη είναι ό,τι νά΄ναι λέει. Δεν γίνονται αυτά.

Το θρησκευτικό συναίσθημα απαιτεί και θαύματα.

Εν πάσει περιπτώση, αυτή είναι η άποψή μου, μπορεί να είμαι λάθος, ελπίζω όμως να έγινε κατανοητή. Εγώ πάντως δεν ξαναπάω σε εκκλησία, μέρες που είναι, με τέτοιο πόλεμο που δέχεται από όλη την κοινωνία. Ελπίζω και εσείς οι άθεοι να είστε συνεπείς με τα γραφόμενά σας και να μην πάτε σε κανέναν επιτάφιο τώρα το Πάσχα ή σε κανέναν γάμο ή βαφτίσι.

Όπως και να έχει βιώνουμε την πλήρη αποιεροποίηση της κοινωνίας και της ζωής.

:wave:
Ο παλαιός των ημερών...
Keyser Soze

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Keyser Soze »

Τα πέντε στάδια της άρνησης μετά την αποκάλυψη ότι το Αγιο Φως είναι απάτη και επίσημα :

1. Άρνηση και απομόνωση
2. Θυμός
3. Διαπραγμάτευση
4. Κατάθλιψη
5. Αποδοχή

:a108:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 26 Μαρ 2019, 13:57 Ελπίζω και εσείς οι άθεοι να είστε συνεπείς με τα γραφόμενά σας και να μην πάτε σε κανέναν επιτάφιο τώρα το Πάσχα
εγώ θα πάω και όλη την ώρα θα σκέφτομαι από μέσα μου εικόνες με τσόντες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”