!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαθηματικοί Γρίφοι
- hellegennes
Re: Μαθηματικοί Γρίφοι
Ναι, καταλαβαίνω ότι το ζήτημα είναι ότι αν ο Β ή ο Γ ξεπαστρέψουν ο ένας τον άλλον, έχεις 60% πιθανότητα να κερδίσεις, αλλιώς έχεις είτε 70% είτε 90% πιθανότητα να χάσεις, αλλά αυτό με την λογική ότι δεν θα στοχεύσουν εσένα, επειδή έχεις χειρότερο ξόρκι. Εκτός κι αν πρέπει οπωσδήποτε να υπακούσουν στον κανόνα «βγάζω έξω τον ισχυρότερο».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα πάρεις το 60%
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- hellegennes
Όπως και να 'χει, έχεις ένα καλό 30% να ρίξεις και δεύτερη φορά, που είναι 100% σίγουρη νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση, επαφίεσαι στο ότι το 60% του ξορκιού σου θα είναι επαρκές. Με αυτό το δεδομένο, τι θα διάλεγες εσύ στην πραγματικότητα; Γιατί η πιθανότητα να μην νικήσεις στην αρχή του δεύτερου γύρου είναι αρκετά μεγάλη.
Σε τόσο μικρό αριθμό επαναλήψεων, τα ποσοστά αυτά χάνουν την σημασία τους και το μόνο που έχει σημασία είναι ότι έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις ξόρκι insta-death.
Σε τόσο μικρό αριθμό επαναλήψεων, τα ποσοστά αυτά χάνουν την σημασία τους και το μόνο που έχει σημασία είναι ότι έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις ξόρκι insta-death.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 24 Μάιος 2018, 21:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Kαι δε θα βαρέσεις ελπίζοντας να βαρέσει ο Αραβας
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Dwarven Blacksmith
Αυτή είναι η σωστή λύση. Ο Ινδός θα ρίξει οπωσδήποτε, αφού αλλιώς θα αποκλειστούν όλοι, και θα σημαδέψει πάντα τον Άραβα. Οπότε και ο Άραβας πρέπει να το ρισκάρει και να ρίξει στον Ινδό πρώτος.
To έλυσα στο εξελ με δεντρο πιθανοτητωνε (1-Ρ).
- Dwarven Blacksmith
Πόσταρέ το να δούμε αν βρήκες τα ίδια με το βίντεο, που θα ποστάρω σε λίγο.
- hellegennes
Επαναλαμβάνω ότι για την μία και μοναδική ευκαιρία που θα έχεις, η πιθανότητα 60% είναι πολύ μικρή για να βασιστείς σ' αυτήν. Μιλάμε για μία και μόνο ρίψη. Είσαι πολύ κοντά στο 50-50%. Επιπροσθέτως, το 70% είναι σημαντική πιθανότητα αλλά επίσης έχει μόνο μια ευκαιρία να σου ρίξει. Αυτή η πιθανότητα αποκτά νόημα μόνο αν επαναλάβεις το πείραμα πολλές φορές. Δηλαδή, αν επρόκειτο για τουρνουά και παίζατε ξανά και ξανά, θα είχε νόημα η τακτική του να διαλέξεις το ανίσχυρο ξόρκι.
Στην θεωρία έχει νόημα μαθηματικά, πρακτικά όμως δεν έχει νόημα.
Στην θεωρία έχει νόημα μαθηματικά, πρακτικά όμως δεν έχει νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α 0.4 1
Ι 0.3 1 0.3
Ε 0.1 0 0.1 0
Πιθανοτητες επιβιωσης, του επομενου. πχ αρχίζει ο Εβραιος και οι πιθανοτητες του Αραβα ειναι στην πρωτη γραμμη, στη δευτερη παιζει ο Αραβας και ειναι οι πιθανοτητες του Ινδου κλπ
Ι 0.3 1 0.3
Ε 0.1 0 0.1 0
Πιθανοτητες επιβιωσης, του επομενου. πχ αρχίζει ο Εβραιος και οι πιθανοτητες του Αραβα ειναι στην πρωτη γραμμη, στη δευτερη παιζει ο Αραβας και ειναι οι πιθανοτητες του Ινδου κλπ
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Yochanan έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:18 Α 0.4 1
Ι 0.3 1 0.3
Ε 0.1 0 0.1 0
Ρε συ, τον Εβραίο που τον βρήκες και τον έχωσες στο πρόβλημα;
- Dwarven Blacksmith
Επανέλαβέ το αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για ποσοστά που χάνουν τη σημασία τους στις λίγες επαναλήψεις. το 20% είναι ακριβώς το ίδιο με το 1 στις 5 και ακριβώς το ίδιο με το 100 στις 500. 
- Dwarven Blacksmith
Να η λύση με μια πιο φανταχτερή εκφώνηση και ανάλυση των σεναρίων.
shrike έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:19Yochanan έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:18 Α 0.4 1
Ι 0.3 1 0.3
Ε 0.1 0 0.1 0
Πιθανοτητες επιβιωσης, του επομενου. πχ αρχίζει ο Εβραιος και οι πιθανοτητες του Αραβα ειναι στην πρωτη γραμμη, στη δευτερη παιζει ο Αραβας και ειναι οι πιθανοτητες του Ινδου κλπ![]()
![]()
Ρε συ, τον Εβραίο που τον βρήκες και τον έχωσες στο πρόβλημα;![]()
- hellegennes
Μα η διαφορά 60%-70% δεν σημαίνει τίποτα σε μία επανάληψη. Στην μια περίπτωση η πιθανότητά σου να κερδίσεις είναι σχετικά μικρή και στην άλλην περίπτωση η πιθανότητά σου να κερδίσει ο αντίπαλος είναι περίπου ίδια, με την διαφορά ότι η νίκη σου είναι βέβαιη αν το ξόρκι του δεν πιάσει. Ενώ αν δεν τον φας με την μία, απλώς έχασες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:20 Επανέλαβέ το αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για ποσοστά που χάνουν τη σημασία τους στις λίγες επαναλήψεις. το 20% είναι ακριβώς το ίδιο με το 1 στις 5 και ακριβώς το ίδιο με το 100 στις 500.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Όπως σου εξηγεί το βίντεο με τη στρατηγική αυτή έχεις 64.6% πιθανότητα. Εσύ λες ότι προτιμάς την 30%. Οκ, αλλά δεν έχεις δίκιο.hellegennes έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:29Μα η διαφορά 60%-70% δεν σημαίνει τίποτα σε μία επανάληψη. Στην μια περίπτωση η πιθανότητά σου να κερδίσεις είναι σχετικά μικρή και στην άλλην περίπτωση η πιθανότητά σου να κερδίσει ο αντίπαλος είναι περίπου ίδια, με την διαφορά ότι η νίκη σου είναι βέβαιη αν το ξόρκι του δεν πιάσει. Ενώ αν δεν τον φας με την μία, απλώς έχασες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Μάιος 2018, 22:20 Επανέλαβέ το αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για ποσοστά που χάνουν τη σημασία τους στις λίγες επαναλήψεις. το 20% είναι ακριβώς το ίδιο με το 1 στις 5 και ακριβώς το ίδιο με το 100 στις 500.![]()