!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θέλετε τείχος και νάρκες στον Έβρο;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Θέλουμε τείχος και νάρκες στον Έβρο;

Όχι θέλω ανοιχτά σύνορα
11
12%
Θέλω να συνεχίσει το ήδη υπάρχον σύστημα στα σύνορα του Έβρου
5
5%
Θέλω τείχος και νάρκες
51
56%
Θέλω σοβαρή φύλαξη των συνόρων με άλλο τρόπο
24
26%

Σύνολο ψήφων: 91

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Θέλετε τείχος και νάρκες στον Έβρο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 17:30
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 17:12
stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 17:04
Το πρόβλημα υφίσταται. Απλά δεν είναι το πρόβλημα που θέτει ο απερίσκεπτος εθνικιστής.
Κύριο εθνικό ζήτημα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ο πολιτιστικός φάρος του κόσμου. Ένα και μοναδικό πράγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε πραγματικά εθνικά υπερήφανοι.
Κάτι σε Παρθενώνες και βελανίδια μου θυμίζει αυτό.
Ο εθνικισμός μας επιστρέφει στα βελανίδια...
Στα βελανίδια θα επιστρέψουμε με τον εποικισμό. Όλοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 21:30 Έχω καταθέσει την άποψη ότι δεν υπάρχει ΣΑΦΕΣ νούμερο στο οποίο μπορεί κανείς να καταλήξει.
Επίσης έχω καταθέσει την άποψη ότι δεν ηττάται η Ελλάδα, αλλά η ανθρωπιά στο συγκεκριμένο θέμα.
Η ΕΕ πληρώνει ήδη βαριά το τίμημα του εθνικισμού. Οι μισές της χώρες φασίζουν.
Είσαι άνθρωπος καλόψυχος και με ευγενή κίνητρα. Ωστόσο θα πρέπει να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά. Λέγοντας ρεαλιστικά εννοώ ότι η Ελλάδα σαν χώρα έχει περιορισμένη επιρροή μέσα στην Ευρώπη ή στους άλλους πολιτικούς ή στρατιωτικούς σχηματισμούς στους οποίους συμμετέχει.

Δηλαδή:
1. Μπορείς να το ζητήσεις αλλά δεν μπορείς να το απαιτήσεις ή να εξαναγκάσεις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να μοιρασθούν τους μετανάστες που θα φτάσουν στο έδαφός σου. Ακόμα και χώρες πολύ υποδεέστερες στρατιωτικά ή πολιτικά όπως τα Σκόπια μπορούν και κλείνουν τα σύνορά τους και μένεις με τους μετανάστες εγκλωβισμένους εδώ. Δεν έχεις το διπλωματικό χαρτί που θα σου επιτρέψει να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε στο συγκεκριμένο θέμα. Επικλήσεις ηθικών αξιών ξέρεις πως δεν πιάνουν στις διεθνής σχέσεις.

2. Στην συγκεκριμένη ιστορική στιγμή είσαι ανοικτός από 100 μεριές. Βρίσκεσαι σε κακή οικονομική κατάσταση, έχεις σοβαρή υπογεννητικότητα και μεγάλο μέρος του μορφωμένου εργατικού σου δυναμικού στο εξωτερικό ή σε κατάσταση ημιαπασχόλησης ή ανεργίας. Είσαι ίσως η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει μια τόσο ισχυρή και ανοικτά επιθετική χώρα απέναντί της. Ο Ερντογάν φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης. Δεν πρέπει να το λάβεις υπόψη και αυτό;

3. Το να μη μπορείς να υπολογίσεις σαφές νούμερο δεν σημαίνει ότι αδυνατείς να υπολογίσεις ένα νούμερο στο περίπου. Αν μου έλεγαν ότι ένας φίλος ή ένας συγγενής πεινάει θα τα έβαζα κάτω και θα έβλεπα τι μπορούσα να του προσφέρω. Πιθανόν κάποιο γεύμα κάθε τόσο, ίσως στέγη για κάποιο διάστημα, να του δάνειζα και το αμάξι για ορισμένες ώρες κοκ. Και όλα αυτά στην λογική ότι υπάρχει μία ανάγκη ορισμένου χρόνου μέχρι να σταθεί ο άνθρωπος αυτός στα πόδια του. Αν μου πουν ότι πεινάνε 10 άνθρωποι τότε ξέρω ότι δεν μπορώ να τους προσφέρω τίποτα ουσιαστικό. Δεν μιλάμε για περίοδο πολέμου όπου όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Εκεί βγάζεις ότι έχεις στο ντουλάπι και φυτοζωείτε όλοι μαζί. Μιλούμε για διαβίωση με κάποιες προϋποθέσεις τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που θα έρθουν.

4. Δεν έχεις αποδείξει ως χώρα στην ιστορία των πρόσφατων δεκαετιών ότι έχεις την ικανότητα αφομοίωσης πολλών εργατικών χεριών. Δεν είσαι Γερμανία, δεν έχεις βαριά βιομηχανία και εκτός από εποχικές αγροτικές εργασίες δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις πολλά σε αυτούς που θα έρθουν. Εκ των πραγμάτων αρκετοί θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Πως υπολογίζεις να το αποφύγεις αυτό σε μια χώρα ανίκανη να δώσει δουλειά στους νέους της.

5. Έχεις σκεφτεί ότι χωρίς να το θέλεις ρίχνεις νερό στο μύλο των πιο ακραίων στοιχείων και τους βοηθάς πολιτικά;

6. Δεν έχεις καμία σχεδόν δυνατότητα να επηρεάσεις άλλες ισχυρές χώρες στο να επιτεθούν ή να μην επιτεθούν σε χώρες του κόλπου και της Ευρύτερης περιοχής. Δεν μπόρεσες να πετύχεις τίποτα όταν έπαιρνε φωτιά η Γιουγκοσλαβία έξω από την πόρτα σου σε εποχές που δεν ήσουν ο επαίτης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κουβαλήσουμε τα αμαρτήματα όλων των υπερδυνάμεων της Δύσης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 04 Νοέμ 2019, 22:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:05
stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 17:30
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 17:12

Κάτι σε Παρθενώνες και βελανίδια μου θυμίζει αυτό.
Ο εθνικισμός μας επιστρέφει στα βελανίδια...
Στα βελανίδια θα επιστρέψουμε με τον εποικισμό. Όλοι.
Στα βελανίδια είμαστε όταν δεν έχουμε ανθρωπιά. Πιθήκια δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ST48410 έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:09
stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 21:30 Έχω καταθέσει την άποψη ότι δεν υπάρχει ΣΑΦΕΣ νούμερο στο οποίο μπορεί κανείς να καταλήξει.
Επίσης έχω καταθέσει την άποψη ότι δεν ηττάται η Ελλάδα, αλλά η ανθρωπιά στο συγκεκριμένο θέμα.
Είσαι άνθρωπος καλόψυχος και με ευγενή κίνητρα. Ωστόσο θα πρέπει να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά. Λέγοντας ρεαλιστικά εννοώ ότι η Ελλάδα σαν χώρα έχει περιορισμένη επιρροή μέσα στην Ευρώπη ή στους άλλους πολιτικούς ή στρατιωτικούς σχηματισμούς στους οποίους συμμετέχει.

Δηλαδή:
1. Μπορείς να το ζητήσεις αλλά δεν μπορείς να το απαιτήσεις ή να εξαναγκάσεις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να μοιρασθούν τους μετανάστες που θα φτάσουν στο έδαφός σου. Ακόμα και χώρες πολύ υποδεέστερες στρατιωτικά ή πολιτικά όπως τα Σκόπια μπορούν και κλείνουν τα σύνορά τους και μένεις με τους μετανάστες εγκλωβισμένους εδώ. Δεν έχεις το διπλωματικό χαρτί που θα σου επιτρέψει να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε στο συγκεκριμένο θέμα. Επικλήσεις ηθικών αξιών ξέρεις πως δεν πιάνουν στις διεθνής σχέσεις.

2. Στην συγκεκριμένη ιστορική στιγμή είσαι ανοικτός από 100 μεριές. Βρίσκεσαι σε κακή οικονομική κατάσταση, έχεις σοβαρή υπογεννητικότητα και μεγάλο μέρος του μορφωμένου εργατικού σου δυναμικού στο εξωτερικό ή σε κατάσταση ημιαπασχόλησης ή ανεργίας. Είσαι ίσως η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει μια τόσο ισχυρή και ανοικτά επιθετική χώρα απέναντί της. Ο Ερντογάν φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης. Δεν πρέπει να το λάβεις υπόψη και αυτό;

3. Το να μη μπορείς να υπολογίσεις σαφές νούμερο δεν σημαίνει ότι αδυνατείς να υπολογίσεις ένα νούμερο στο περίπου. Αν μου έλεγαν ότι ένας φίλος ή ένας συγγενής πεινάει θα τα έβαζα κάτω και θα έβλεπα τι μπορούσα να του προσφέρω. Πιθανόν κάποιο γεύμα κάθε τόσο, ίσως στέγη για κάποιο διάστημα, να του δάνειζα και το αμάξι για ορισμένες ώρες κοκ. Και όλα αυτά στην λογική ότι υπάρχει μία ανάγκη ορισμένου χρόνου μέχρι να σταθεί ο άνθρωπος αυτός στα πόδια του. Αν μου πουν ότι πεινάνε 10 άνθρωποι τότε ξέρω ότι δεν μπορώ να τους προσφέρω τίποτα ουσιαστικό. Δεν μιλάμε για περίοδο πολέμου όπου όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Εκεί βγάζεις ότι έχεις στο ντουλάπι και φυτοζωείτε όλοι μαζί. Μιλούμε για διαβίωση με κάποιες προϋποθέσεις τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που θα έρθουν.

4. Δεν έχεις αποδείξει ως χώρα στην ιστορία των πρόσφατων δεκαετιών ότι έχεις την ικανότητα αφομοίωσης πολλών εργατικών χεριών. Δεν είσαι Γερμανία, δεν έχεις βαριά βιομηχανία και δεν εκτός από εποχικές αγροτικές εργασίες δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις πολλά σε αυτούς που θα έρθουν. Εκ των πραγμάτων αρκετοί θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Πως υπολογίζεις να το αποφύγεις αυτό σε μια χώρα ανίκανη να δώσει δουλειά στους νέους της.

5. Έχεις σκεφτεί ότι χωρίς να το θέλεις ρίχνει νερό στο μύλο των πιο ακραίων στοιχείων και τους βοηθάς πολιτικά;
εισαι σιγουρος ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:09

Δηλαδή:

4. Δεν έχεις αποδείξει ως χώρα στην ιστορία των πρόσφατων δεκαετιών ότι έχεις την ικανότητα αφομοίωσης πολλών εργατικών χεριών. Δεν είσαι Γερμανία, δεν έχεις βαριά βιομηχανία και δεν εκτός από εποχικές αγροτικές εργασίες δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις πολλά σε αυτούς που θα έρθουν. Εκ των πραγμάτων αρκετοί θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Πως υπολογίζεις να το αποφύγεις αυτό σε μια χώρα ανίκανη να δώσει δουλειά στους νέους της.

5. Έχεις σκεφτεί ότι χωρίς να το θέλεις ρίχνει νερό στο μύλο των πιο ακραίων στοιχείων και τους βοηθάς πολιτικά;
Θα σου απαντήσω συνοπτικά:

Δεν παίζω μονόπολη της αξίες που κατέκτησε η ανθρωπότητα με αίμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύουν εμένα, εσένα, ακόμη και τον ανόητο φασίστα που πουλά ιδεολογική τρέλα στο ίντερνετ, δεν είναι προς συζήτηση.

Τα πάρε δώσε, τα δούναι και λαβείν στην πλάτη προσφύγων και μεταναστών δεν είναι το φόρτε μου.

Είναι του Ερντογάν, και των ελλήνων εθνικιστών. Δηλαδή, της ίδιας ...ιδεολογικής φάρας, αν μου επιτρέπεται.

Οι πολιτισμένοι που απέμειναν σε όλη την Ευρώπη οφείλουν να βρουν την καλύτερη και πιο ανθρώπινη λύση στο πρόβλημα αυτό, που είναι πρωτίστως των μεταναστών και δευτερευόντως δικό μας.

Και είναι φυσικά απίστευτα τραγελαφικό το γεγονός ότι γράφουμε για πολιτισμό σε ένα νήμα που ξεκίνησε για νάρκες με θύματα άοπλους κι αθώους.

* Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 04 Νοέμ 2019, 22:19, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αγις έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:13 εισαι σιγουρος ;
Αυτή την εντύπωση σχηματίζω όταν κάποιος θέλει να βοηθήσει αγνώστους ανθρώπους που έρχονται από την άλλη άκρη της γης. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάποιο επαγγελματικό ή άλλο συμφέρον ώστε να θεωρήσω κάτι άλλο. Προφανώς σίγουρος δεν είμαι για τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

αν υπηρχε συμφερον - αποστολη - εργασια θα το ελεγε ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:19 αν υπηρχε συμφερον - αποστολη - εργασια θα το ελεγε ;
Τι βλακεία σε έπιασε βραδιάτικα ρε Άγι... :lol:
Άβαταρ μέλους
ST48410

stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:15 Θα σου απαντήσω συνοπτικά:

Δεν παίζω μονόπολη της αξίες που κατέκτησε η ανθρωπότητα με αίμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύουν εμένα, εσένα, ακόμη και τον ανόητο φασίστα που πουλά ιδεολογική τρέλα στο ίντερνετ, δεν είναι προς συζήτηση.

Τα πάρε δώσε, τα δούναι και λαβείν στην πλάτη προσφύγων και μεταναστών δεν είναι το φόρτε μου.

Είναι του Ερντογάν, και των ελλήνων εθνικιστών. Δηλαδή, της ίδιας ...ιδεολογικής φάρας, αν μου επιτρέπεται.

Οι πολιτισμένοι που απέμειναν σε όλη την Ευρώπη οφείλουν να βρουν την καλύτερη και πιο ανθρώπινη λύση στο πρόβλημα αυτό, που είναι πρωτίστως των μεταναστών και δευτερευόντως δικό μας.
Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε σε ηθικό επίπεδο. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να τρώει βόμβες στο κεφάλι, να εγκαταλείπει την πατρίδα του και να κουβάλα τα παιδιά του στην άλλη άκρη της γης. Θεωρώ όμως ότι είναι ουτοπικό και στα όρια του αφελούς να εξαρτήσω τις πράξεις μου πιστεύοντας ότι οι πολιτισμένοι της Ευρώπης θα συνδράμουν. Δεν το έκαναν στους παππούδες μου στην προβλήτα της Σμύρνης και μπορεί να μην το ξανακάνουν. Αν εξασφάλιζες σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων ότι θα μοιραστούν όσους έρθουν εδώ και υπήρχαν σοβαρές εγγυήσεις για κάτι τέτοιο, θα ήταν μία διαφορετική συζήτηση. Και πάλι όμως η Ευρώπη έχει πεπερασμένες δυνατότητες.
Άβαταρ μέλους
Αγις

stavmanr έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:20
Αγις έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:19 αν υπηρχε συμφερον - αποστολη - εργασια θα το ελεγε ;
Τι βλακεία σε έπιασε βραδιάτικα ρε Άγι... :lol:
μου λειπει ο Blackpaint που εγραφε κατι ιστοριες για αγριους ροτβαιλερ - καλη ωρα σαν τις δικες σου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Δεν έχει σημασία για την συζήτηση. Γίνεται επί αυτής της παραδοχής. Η συζήτηση άλλωστε είναι θεωρητική και την παρακολουθούν και άλλοι οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:24
Δεν έχει σημασία για την συζήτηση. Γίνεται επί αυτής της παραδοχής. Η συζήτηση άλλωστε είναι θεωρητική και την παρακολουθούν και άλλοι οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν.
Έπρεπε όμως να πετάξει τη λασπούλα, έτσι για να υπάρχει... :a108:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Έχω προσωπικό συμφέρον, προσωπική αποστολή και προσωπική εργασία στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Λέγεται "χρέος προς τον άνθρωπο".

Το είπα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

ST48410 έγραψε: 04 Νοέμ 2019, 22:24
Σημασια εχει οτι ολα παιζουν - στο δικτυο γραφουμε - μπορει να ειμαστε οτιδηποτε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Τελικά που καταλήξατε, σηκώνουμε τείχη και ναρκοθετούμε;

Όπως είπε ο JJ οι συμφωνίες του Δουβλίνου το απαγορεύουν και μας έβαλαν να καθαρίσουμε και τα ναρκοπέδια που υπήρχαν στον Έβρο... πως θα τις ξανατοποθετίσουμε;

Ο Βελόπουλος λέει μαλακίες, αν ήταν κυβέρνηση θα πήγαινε κόντρα στην ΕΕ; Εδώ ο Σαλβίνι και δεν μπορεί να κάνει πολλά, μόνο κάτι καράβια απώθησε και αυτό για εσωτερική κατανάλωση.
the end
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”