Γραββιέρα π.χ. δεν είχαν στην Αθήνα;hellegennes έγραψε: 26 Αύγ 2018, 01:50 Το θέμα με το τυρί και το κασέρι είναι σχετικά πρόσφατο. Αρχικά σε όλην την Ελλάδα ίσχυε ότι κασέρι είναι το κίτρινο τυρί και τυρί είναι το λευκό τυρί, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν γκούντες, έμενταλ, ένταμ και λοιπές ξενοφερτιές.
Σημ. Ίσως ισχύει αυτό που λες παρακάτω:
<<Φυσικά, υπήρχαν από παλιά πολλά τοπικά τυριά με συγκεκριμένες τοπικές ονομασίες, αλλά αφενός τα περισσότερα ήταν γνωστά μόνο τοπικά, αφετέρου συνέχιζε να ισχύει ότι όλα τα λευκά τυριά ήταν «τυρί» και όλα τα κίτρινα «κασέρι»>>.
Το ψωμοτύρι δεν μπορεί να είναι εξίσου με φέτα όσο και με κασέρι; Υπήρχε νοηματικός προσδιορισμός/περιορισμός παλαιότερα για το τι εννοούσαν με αυτόν τον όρο;hellegennes έγραψε: 26 Αύγ 2018, 01:50* τυρόπιτα, τυρόγαλο, τυρόψωμο, ψωμοτύρι, ανθότυρο, κασερόπιτα, κασεροκροκέτα, κτλ.













