!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποινικοποιηστε τον μισογυνισμο.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ποινικοποιηστε τον μισογυνισμο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:28
Green Dragon έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:13 Οι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που δεν ψάχνουν να βρουν παντού εχθρούς προκειμένου να αυτοπροσδιοριστούν και να κλαψομουνιάσουν. Αυτό που κάνει ο John Brown δηλαδή.

Δεν βλέπεις πόσοι τον κατηγορούν για ρατσισμό; :lol:
Γιατί έχεις την αίσθηση ότι ο bp ψάχνει εχθρούς παντού; νιώθεις ότι σε στοχοποιούν τα λόγια του; επίσης σημασία δεν έχει πόσοι τον κατηγόρησαν ότι είναι ρατσιστής αλλά ποιοι τον κατηγόρησαν :)
Δεν είναι αίσθηση, όταν ο άλλος μπαίνει σε νήμα για δεινόσαυρους να πουλήσει αντιρατσισμό ε, κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Από τις περσόνες που τον κατηγόρησαν για ρατσισμό (γιατί αυτό είμαστε όλοι εδώ μέσα) δεν βλέπω κάποια που να είναι αφύσικα περίεργη, ψιλονορμάλ άνθρωποι μου φαίνονται, εντός της κλασικής διαβάθμισης δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:27
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:25Δηλαδή η γυναίκα που θα υποστεί ενδοοικογενειακή βια, το θέλει η ίδια και το παθαινει. Μάλιστα ωραία και αυτή η άποψη.
Ναι, μια γυναίκα που δέχεται συστηματικά βία και δεν κάνει κάτι, είναι άξια της μοίρας της. Το τηγάνι στο κεφάλι, στην καλύτερη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:33
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:25
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:14 Πραγματικά, πιστεύει, κανείς, πως μια γυναίκα είναι καταπιεσμένη, σήμερα, αν δεν θέλει η ίδια να είναι;
Δηλαδή η γυναίκα που θα υποστεί ενδοοικογενειακή βια, το θέλει η ίδια και το παθαινει. Μάλιστα ωραία και αυτή η άποψη.
Δεν υπάρχει ούτε ένας/μία που τρώει ξύλο και το γουστάρει εκτός αν είναι μαζοχιστής/στρια. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση ή την κάνεις με ελαφρά ή ψάχνεσαι λίγο περισσότερο στο κατά πόσον προτιμάς την αδέσποτη ζωή και τις ευθύνες της από την "σκλαβιά" που εξασφαλίζει συνθήκες επιβίωσης.

Τα κατοικίδια, εξασφαλίζουν μεν τροφή αλλά υπόκεινται εκ των πραγμάτων σε κάποιους κανόνες.

Συγγνώμη για τον κυνισμό αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Απαντώ και στους δυο καθότι οι απόψεις σας ταυτίζονται.
Ένα άτομο που δέχεται την βια σωματική και ψυχολογική, μπαίνει σε μια παθητική θέση. Δεν θεωρεί ότι μπορεί να ξεφύγει από όλο αυτό.
Ή καλύτερα αν θέλετε δεν έχει την ψυχολογια και την διαύγεια να κάνει το βήμα. Και σίγουρα το πιο δύσκολο είναι να κάνει ένα βήμα να ζητήσει βοήθεια.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:34 Η βία στην οικογένεια είναι θέμα οικονομικών σχέσεων. Όποιος πληρώνει γαμάει τον άλλο. Δείτε οικογένειες που ο άντρας είναι 3 χρόνια άνεργος και άπορος, να δείτε βία από τη γυναίκα. Και βία δεν είναι μόνο το ξύλο. Ξυπνάτε. Η κοινωνική ανισότητα γεννά τη βία.
Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Η βια μπορεί να είναι και από τη γυναίκα προς τον άντρα. Και όχι μόνο λεκτική που είναι η συνηθέστερη. Και σωματική. Και αν για τη γυναίκα είναι 10 φορές δύσκολο να αναζητήσει βοήθεια για τον άντρα είναι 100.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Green Dragon έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:36
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:28
Green Dragon έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:13 Οι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που δεν ψάχνουν να βρουν παντού εχθρούς προκειμένου να αυτοπροσδιοριστούν και να κλαψομουνιάσουν. Αυτό που κάνει ο John Brown δηλαδή.

Δεν βλέπεις πόσοι τον κατηγορούν για ρατσισμό; :lol:
Γιατί έχεις την αίσθηση ότι ο bp ψάχνει εχθρούς παντού; νιώθεις ότι σε στοχοποιούν τα λόγια του; επίσης σημασία δεν έχει πόσοι τον κατηγόρησαν ότι είναι ρατσιστής αλλά ποιοι τον κατηγόρησαν :)
Δεν είναι αίσθηση, όταν ο άλλος μπαίνει σε νήμα για δεινόσαυρους να πουλήσει αντιρατσισμό ε, κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Από τις περσόνες που τον κατηγόρησαν για ρατσισμό (γιατί αυτό είμαστε όλοι εδώ μέσα) δεν βλέπω κάποια που να είναι αφύσικα περίεργη, ψιλονορμάλ άνθρωποι μου φαίνονται, εντός της κλασικής διαβάθμισης δηλαδή.
Οι χρήστες που τον κατηγόρησαν ως ρατσιστή είναι της ίδιας νοοτροπίας :D καμία εντύπωση.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:38Ένα άτομο που δέχεται την βια σωματική και ψυχολογική, μπαίνει σε μια παθητική θέση. Δεν θεωρεί ότι μπορεί να ξεφύγει από όλο αυτό.
Ή καλύτερα αν θέλετε δεν έχει την ψυχολογια και την διαύγεια να κάνει το βήμα. Και σίγουρα το πιο δύσκολο είναι να κάνει ένα βήμα να ζητήσει βοήθεια.
Ξέρεις, ο Άνθρωπος δεν είναι άβουλος και απρόσωπος.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:41
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:34 Η βία στην οικογένεια είναι θέμα οικονομικών σχέσεων. Όποιος πληρώνει γαμάει τον άλλο. Δείτε οικογένειες που ο άντρας είναι 3 χρόνια άνεργος και άπορος, να δείτε βία από τη γυναίκα. Και βία δεν είναι μόνο το ξύλο. Ξυπνάτε. Η κοινωνική ανισότητα γεννά τη βία.
Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Η βια μπορεί να είναι και από τη γυναίκα προς τον άντρα. Και όχι μόνο λεκτική που είναι η συνηθέστερη. Και σωματική. Και αν για τη γυναίκα είναι 10 φορές δύσκολο να αναζητήσει βοήθεια για τον άντρα είναι 100.
Πλάκα μου κάνεις; Ζεις στη Ντίσνεϋλαντ; Κανείς άντρας που ταπεινώνεται από τη γυναίκα του λόγω οικονομικών κλπ, δεν το λέει ούτε στον Παπά. Ντρέπεται. Το μαθαίνουμε μετά από χρόνια. Σε περίπτωση φίλου μου, μου το κάρφωσε ο γιος τους.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:42 Οι χρήστες που τον κατηγόρησαν ως ρατσιστή είναι της ίδιας νοοτροπίας :D καμία εντύπωση.
Τι θες να πεις;

Εγώ πάντως δεν είπα την λέξη ρατσισμός καθόλου αφού πιστεύω ότι είναι απλώς ηλιθιότητα/κλαψομούνιασμα και τίποτ' άλλο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:26
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:23

Οι φεμινίστριες δεν έχω καταλάβει που κολλάνε αλλά τεσπα.
Το θέμα είναι να καταλάβουν οι φεμινίστριες τι θέλουν και που κολλάνε γενικώς ή ειδικώς, εγώ τα έχω ξεκαθαρίσει προ πολλού αυτά τα θέματα. :lol:
Δεν νομίζω να είναι οι φεμινίστριες αυτές που αναζητούν τον άντρα ισχυρό να τις προστατέψει, να τις ζήσει, να τους παρέχει. Αυτά τα θεωρούν αυτονόητα γυναίκες που θεωρούν ότι η εξασφάλιση τους στη ζωή θα έρθει από έναν άντρα. Και πάνω εκεί χτίζουν τα οποία παιχνίδια χειραγώγησης. Οι φεμινίστριες δεν κολλάνε κάπου σε αυτό λόγω νοοτροπίας :D
Αυτό που θέλω να πω Νάιδα είναι ότι είναι ηλίθιο να απαιτείται από τους άντρες να εγκαταλείψουν την πατριαρχική νοοτροπία χωρίς να ισχύει το ίδιο αίτημα ή απαίτηση και για τις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, όσο οι γυναίκες βολεύονται στο πατριαρχικό πλαίσιο σε ότι αφορά την ευθύνη της επιβίωσης τους, διατηρώντας το δικαίωμα της γκρίνιας για την κατάφωρη παραβίαση της ανθρώπινης ταυτότητας τους, ας συνεχίσουν να το κάνουν.

Στην τελική, δεν μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο.

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό καλύπτει και τους άντρες σε άλλα πεδία, δεν είναι αμιγώς θέμα φύλου αυτή η νοοτροπία. Παίζει στο πλαίσιο του άφυλου και άχρωμου δικαιωματισμού που απαιτεί χωρίς να αποδέχεται τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις, χρησιμοποιώντας πάντα ως επιχείρημα καταστάσεις του παρελθόντος.

Οκ, κάπου έχει καταντήσει αδιάφορο ή απλώς απωθητικό το άρωμα αυτής της ξεθυμασμένης κολώνιας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:43
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:38Ένα άτομο που δέχεται την βια σωματική και ψυχολογική, μπαίνει σε μια παθητική θέση. Δεν θεωρεί ότι μπορεί να ξεφύγει από όλο αυτό.
Ναι αλλά μερικές φορές ευνουχίζεται από τον/την σύντροφό του. Όταν αυτό συμβεί είναι σχεδόν σα να μην έχει πια δική του βούληση. Το έχω δει αυτό και είναι πολύ άσχημο πράγμα.

Για να συμβεί χρειάζεται και τα δύο μέρη να μην έχουν ξεκάθαρη αίσθηση των ατομικών ορίων, πράγμα όχι ιδιαίτερα σπάνιο.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Green Dragon έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:48Ναι αλλά μερικές φορές ευνουχίζεται από τον/την σύντροφό του. Όταν αυτό συμβεί είναι σχεδόν σα να μην έχει πια δική του βούληση. Το έχω δει αυτό και είναι πολύ άσχημο πράγμα.

Για να συμβεί χρειάζεται και τα δύο μέρη να μην έχουν ξεκάθαρη αίσθηση των ατομικών ορίων, πράγμα όχι ιδιαίτερα σπάνιο.
Ναι, αλλά πολύ συχνά κρύβεται από αυτό πίσω. Πολλές φορές ο ευνουχισμός από τον άλλο είναι το άλλοθι αυτουνού που φοβάται να ζήσει αναλαμβάνοντας ρίσκο και πρωτοβουλία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:38
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:27
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:25Δηλαδή η γυναίκα που θα υποστεί ενδοοικογενειακή βια, το θέλει η ίδια και το παθαινει. Μάλιστα ωραία και αυτή η άποψη.
Ναι, μια γυναίκα που δέχεται συστηματικά βία και δεν κάνει κάτι, είναι άξια της μοίρας της. Το τηγάνι στο κεφάλι, στην καλύτερη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:33
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:25

Δηλαδή η γυναίκα που θα υποστεί ενδοοικογενειακή βια, το θέλει η ίδια και το παθαινει. Μάλιστα ωραία και αυτή η άποψη.
Δεν υπάρχει ούτε ένας/μία που τρώει ξύλο και το γουστάρει εκτός αν είναι μαζοχιστής/στρια. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση ή την κάνεις με ελαφρά ή ψάχνεσαι λίγο περισσότερο στο κατά πόσον προτιμάς την αδέσποτη ζωή και τις ευθύνες της από την "σκλαβιά" που εξασφαλίζει συνθήκες επιβίωσης.

Τα κατοικίδια, εξασφαλίζουν μεν τροφή αλλά υπόκεινται εκ των πραγμάτων σε κάποιους κανόνες.

Συγγνώμη για τον κυνισμό αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Απαντώ και στους δυο καθότι οι απόψεις σας ταυτίζονται.
Ένα άτομο που δέχεται την βια σωματική και ψυχολογική, μπαίνει σε μια παθητική θέση. Δεν θεωρεί ότι μπορεί να ξεφύγει από όλο αυτό.
Οκ, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το άτομο που ασκεί βία.
Δεν έχει την ψυχολογία και την διαύγεια να κάνει το βήμα.
Στην τελική, ουδείς γουστάρει να κάνει εύκολα ένα βήμα που να του ανατρέπει τις δικαιολογίες που τον/την καλύπτουν.

...So what?
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:43
Ο άνθρωπος είναι ένα κράμα πολλών. Όταν είναι σακατεμενος ψυχικά δεν είναι εφικτό πάντα να κάνει το βήμα απελευθέρωσης. Δεν το βλέπει το βήμα καν.
Αν εμένα πχ απλωνε άνθρωπος πάνω μου θα τον έβρισκαν εκεί που θα ήταν χωμένος από τις μύτες που θα προεξειχαν από τα παπούτσια του. Έχω μια φίλη που τις έτρωγε και την υποβιβαζε σε αθλιο βαθμό. Εικόνα την οποια υιοθέτησε και η ίδια για τον εαυτό της σιγά σιγά.
Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:44
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:41
Πλάκα μου κάνεις; Ζεις στη Ντίσνεϋλαντ; Κανείς άντρας που ταπεινώνεται από τη γυναίκα του λόγω οικονομικών κλπ, δεν το λέει ούτε στον Παπά. Ντρέπεται. Το μαθαίνουμε μετά από χρόνια. Σε περίπτωση φίλου μου, μου το κάρφωσε ο γιος τους.
Παιδάκι μου στέκεις; διάβασες τι έγραψα;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Cavaliere έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:50 Ναι, αλλά πολύ συχνά κρύβεται από αυτό πίσω. Πολλές φορές ο ευνουχισμός από τον άλλο είναι το άλλοθι αυτουνού που φοβάται να ζήσει αναλαμβάνοντας ρίσκο και πρωτοβουλία.
Δεν διαφωνώ, αλλά αυτή η φοβία χτίζεται παράλληλα με το χτίσιμο του ευνουχισμού. Συνήθως αυτά γίνονται σιγά σιγά (εκτός από τις περιπτώσεις παθολογικά παθητικών ατόμων) με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτά και επιπλέον να μην μπορεί να ξεχωρίσει το αίτιο από το αιτιατό. Κάτι σαν φαύλος κύκλος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 19 Αύγ 2020, 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Ναΐδα, Cavaliere, μην αρπάζεστε, το ίδιο γράψατε.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:57Αν εμένα πχ απλωνε άνθρωπος πάνω μου θα τον έβρισκαν εκεί που θα ήταν χωμένος από τις μύτες που θα προεξειχαν από τα παπούτσια του.
Naida έγραψε: 19 Αύγ 2020, 17:41Μόνο αυτό.
διάβασες τι έγραψα;
Συγγνώμη, λάθος.
Ordem e Progresso.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”