!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:21 γκατζιετιά είναι και πάντα έτσι θα είναι.
Ίσως. Εξαρτάται που θα πάει το πράγμα. Το τρίκυκλο του φίλου φορτίζει από απλή μπρίζα. Θέλω να πω οι ενεργειακές του ανάγκες είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με αμάξι τύπου Tesla. Μπορεί κάποια στιγμή να γίνει μόδα να έχεις στο εξοχικό 4-5 φωτοβολταϊκά για μια ώρα ανάγκης αν γεμίσουμε με μικρά/ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lt Aldo Raine »

sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 19:27 Ακόμη βρισκόμαστε κάπου εδώ

[img]https://i.postimg.cc/G38ycLSX/2810 ... .jpg[/img]
Πες κατι παραπάνω,γιατί πας τοσο πίσω δλδ.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ST48410 έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:26
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:21 γκατζιετιά είναι και πάντα έτσι θα είναι.
Ίσως. Εξαρτάται που θα πάει το πράγμα. Το τρίκυκλο του φίλου φορτίζει από απλή μπρίζα. Θέλω να πω οι ενεργειακές του ανάγκες είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με αμάξι τύπου Tesla. Μπορεί κάποια στιγμή να γίνει μόδα να έχεις στο εξοχικό 4-5 φωτοβολταϊκά για μια ώρα ανάγκης αν γεμίσουμε με μικρά/ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα.
Δεν βγάζει νόημα να έχεις 4-5 φωτοβολταϊκά για μια ώρα ανάγκης ρε συ, αν τα έχεις τα χρησιμοποιείς μόνιμα. Με net metering.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Το έχω πει πολλές φορές, ας το ξανά πω .

Θεωριτικο σενάριο δεν γίνεται στα αλήθεια :lol:

Στο χωριό έχει 20 σπίτια , άρα λέει ο μηχανικός της ΔΕΗ , 20*32= 640 αμπέρ . , Βάλε ένα 800α μετασχηματιστή. Επειδή όλα στην Ελλάδα είναι με ρεύμα , και έπεφταν οι ασφάλειες όταν άναβε κουζίνα θερμοσίφωνα πλυντήριο μαζί , έδιναν ένα πεντοχιλιαρο στον ΔΕΗ να βάλει 40αρα ασφάλεια. 20 * 40 = μπαμ ο μετασχηματιστής, κωλο ΔΕΗ , όλο μαλακιζονται , δημόσιο άχρηστοι κλπ :lol:

Πάνε τώρα 5 ηλεκτρικά να φορτίζουν το βράδυ :smt005:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:27
Δεν βγάζει νόημα να έχεις 4-5 φωτοβολταϊκά για μια ώρα ανάγκης ρε συ, αν τα έχεις τα χρησιμοποιείς μόνιμα. Με net metering.
Το έγραψα τσαπατσούλικα και δεν έβγαλε νόημα. Βλέπω να είναι πολύ της μόδας τα power stations με κάτι αναδιπλούμενα φωτοβολταϊκά που τα παίρνεις μαζί σου στην εξοχή, στο κάμπινγκ κλπ.

για παράδειγμα:
https://www.skroutz.gr/s/40883461/Allpo ... 245mm.html

Φαντάσου τώρα ένα ελαφρύ όχημα που οι ίδιες τους οι επιφάνειες έχουν πάνελς (κατά το δυνατόν) και έχει κι ένα αναδιπλούμενο πάνελ μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Να χωράει ένα χιλιάρι; Με λίγη καλή θέληση νομίζω ναι. Ε, αυτό με μια μέρα γεμίσματος να μη δίνει κάποια χιλιόμετρα αυτονομίας (σε υπερελαφρύ όχημα) μέχρι να ξαναβρείς πρίζα; Κάτι τέτοιο σκέφτομαι για να σε βγάζει από τη δύσκολη κατάσταση όταν δεν σε φτάνει η τυπική αυτονομία για μικρά ταξίδια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enterprise-psi έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:31 Το έχω πει πολλές φορές, ας το ξανά πω .

Θεωριτικο σενάριο δεν γίνεται στα αλήθεια :lol:

Στο χωριό έχει 20 σπίτια , άρα λέει ο μηχανικός της ΔΕΗ , 20*32= 640 αμπέρ . , Βάλε ένα 800α μετασχηματιστή. Επειδή όλα στην Ελλάδα είναι με ρεύμα , και έπεφταν οι ασφάλειες όταν άναβε κουζίνα θερμοσίφωνα πλυντήριο μαζί , έδιναν ένα πεντοχιλιαρο στον ΔΕΗ να βάλει 40αρα ασφάλεια. 20 * 40 = μπαμ ο μετασχηματιστής, κωλο ΔΕΗ , όλο μαλακιζονται , δημόσιο άχρηστοι κλπ :lol:

Πάνε τώρα 5 ηλεκτρικά να φορτίζουν το βράδυ :smt005:
Μεσοπρόθεσμα δεν βλέπω να είναι λύση η φόρτιση από το δίκτυο. Θέλει αυτό που έγραψε ο enaon, να σκάβουμε τώρα μήπως γίνει κάτι σε 20 χρόνια. Δεν είμαστε για τέτοια εδώ. Πιο πιθανό να υπάρξουν αυτόνομες λύσεις τοπικά εδώ κι εκεί. Βάλτε μια ανεμογεννήτρια στο χωριό που θα τροφοδοτεί το parking φόρτισης των οχημάτων σας κλπ
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

enterprise-psi έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:07
talaipwros έγραψε: 26 Αύγ 2023, 19:04 , το αφηνεις μια 10ρια μερες στον ηλιο και εβαλες 100 χιλιομετρα αυτονομια εξτρα
:smt005:

Θυμίζει τα πρώτα iphones , εντάξει δεν χρειάζεται να κρατάει όλη μέρα η μπαταρία, δεν χρειάζεται να έχω διαφορετικούς ήχους κλήσεις, κλπ κλπ
Ναι μαλακιες ηταν τελικα, δεν έπιασαν, καλύτερο το νοκια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ST48410 έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:48

Το έγραψα τσαπατσούλικα και δεν έβγαλε νόημα. Βλέπω να είναι πολύ της μόδας τα power stations με κάτι αναδιπλούμενα φωτοβολταϊκά που τα παίρνεις μαζί σου στην εξοχή, στο κάμπινγκ κλπ.

για παράδειγμα:

Φαντάσου τώρα ένα ελαφρύ όχημα που οι ίδιες τους οι επιφάνειες έχουν πάνελς (κατά το δυνατόν) και έχει κι ένα αναδιπλούμενο πάνελ μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Να χωράει ένα χιλιάρι; Με λίγη καλή θέληση νομίζω ναι. Ε, αυτό με μια μέρα γεμίσματος να μη δίνει κάποια χιλιόμετρα αυτονομίας (σε υπερελαφρύ όχημα) μέχρι να ξαναβρείς πρίζα; Κάτι τέτοιο σκέφτομαι για να σε βγάζει από τη δύσκολη κατάσταση όταν δεν σε φτάνει η τυπική αυτονομία για μικρά ταξίδια.
Θα δίνει αλλά είναι για πολύ niche καταστάσεις, για χόμπι στην ουσία να μη φορτίσεις απ' το δίκτυο γιατί έτσι γουστάρεις, όπως εκείνο το ηλιακό αεροπλάνο που έκανε το γύρο του κόσμου.
Αφορούν το 0.001% του πληθυσμού αυτά, είναι άλλη κατηγορίας συζήτησης από το αν είναι εφικτή η μαζική μετάβαση ή όχι.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

Φαντάσου τώρα ένα ελαφρύ όχημα που οι ίδιες τους οι επιφάνειες έχουν πάνελς (κατά το δυνατόν) και έχει κι ένα αναδιπλούμενο πάνελ μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Να χωράει ένα χιλιάρι;
τι χιλιαρι, βαττ; Δεν νομίζω να φορτίζει τόσο γρήγορα, 400-500βατ θα είναι, και πιο λιγο. Μια χαρά γίνεται να φορτιζει το τρίκυκλο από πάνελ αν ήταν καλοσχεδιασμενο, δεν έχουν ήλιο μάλλον Κίνα πολύ, ή πιο μετά θα μας τα φτιάξουν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 26 Αύγ 2023, 21:10

Φαντάσου τώρα ένα ελαφρύ όχημα που οι ίδιες τους οι επιφάνειες έχουν πάνελς (κατά το δυνατόν) και έχει κι ένα αναδιπλούμενο πάνελ μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Να χωράει ένα χιλιάρι;
τι χιλιαρι, βαττ; Δεν νομίζω να φορτίζει τόσο γρήγορα, 400-500βατ θα είναι, και πιο λιγο. Μια χαρά γίνεται να φορτιζει το τρίκυκλο από πάνελ αν ήταν καλοσχεδιασμενο, δεν έχουν ήλιο μάλλον Κίνα πολύ, ή πιο μετά θα μας τα φτιάξουν.
Ναι Watt. 400 κάτι ήταν ένα αναδιπλούμενο που είδα και άνετα θα μπορούσαν να χωρέσουν 2 τέτοια σε ένα πορτμπαγκάζ μικρού αυτοκινήτου αν σχεδιαστούν για αυτή τη χρήση. Αν έχει και καμιά 400 αριά Watt σε πάνελ στις επιφάνειές του το ίδιο το όχημα, ίσως έχουμε περίπου 1000 με κάτι απώλειες αφού όλες οι επιφάνειες δεν θα είναι κάθετα στον ήλιο.

Τι μοτέρ έχει το πιο ισχυρό μονόκυκλο που είχες γράψει σε άλλη σελίδα; Μου έλεγες ότι είναι πιο ισχυρό από του τρικύκλου άρα λογικά θα μπορούσε να κινήσει ένα μικρό ελαφρύ αυτοκίνητο (με 3 ή 4 ρόδες). Χιλιάρι πάνελ πόσο γρήγορα θα το φόρτιζε και με τι αυτονομία;

Θέλω να πω, ίσως η λύση για την Ελλάδα δεν είναι τα mainstream ηλεκτρικά οχήματα.
Άβαταρ μέλους
enaon

μην μπερδεύεις νομίζω τα αμάξια με τα ελαυρα ηλετρικα, ο νάνος έφερε νέα για την 4c μπαταρια που παίρνει 400KW, το τρίκυκλο δεν θα παίρνει πάνω από 400W, το βάρος, η τριβή και η αντίσταση αερα κυρίως, τα κάνουν άλλη κατηγορία. Δεν θυμάμαι πιο αμάξι ήταν, ένα που είχε ο ταλ βμw νομιζω υβριδικο, που έκανε 20 μιλια με το μοτέρ του, ήταν κοντά σε μπαταρια και μοτέρ με το πιο δυνατό μονοκυκλο της αγοράς, που κάνει 200 χιλιόμετρα.

τα πάνελ σε αμάξι οκ, μια χαρά αν το έχεις στο κάμπινγκ, γενικα τωρα με σκιάσεις μέσα σε πόλη κλπ, καλά λένε παιχνίδι για τους πολλούς. Αλλα σε ελαυρια οχηματα, δεν είναι παιχνιδι, απλα δεν υπάρχει και κανένα σοβαρό ελαυρυ για τους πολλούς ακόμα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 26 Αύγ 2023, 21:36 μην μπερδεύεις νομίζω τα αμάξια με τα ελαυρα ηλετρικα, ο νάνος έφερε νέα για την 4c μπαταρια που παίρνει 400KW, το τρίκυκλο δεν θα παίρνει πάνω από 400W, το βάρος, η τριβή και η αντίσταση αερα κυρίως, τα κάνουν άλλη κατηγορία. Δεν θυμάμαι πιο αμάξι ήταν, ένα που είχε ο ταλ βμw νομιζω υβριδικο, που έκανε 20 μιλια με το μοτέρ του, ήταν κοντά σε μπαταρια και μοτέρ με το πιο δυνατό μονοκυκλο της αγοράς, που κάνει 200 χιλιόμετρα.
Κατανοητό. Ευχαριστώ.

Κάποια στιγμή θα φτιάξουν πιο πολλά ελαφρά, θέλω να πιστεύω. Με τον ίδιο τρόπο που είχες αυτοκίνητα με μικρότερο κυβισμό για αγορές που φορολογούσαν τα cc της μηχανής. Και επειδή και οι Ασιάτες έχουν πολύ φτωχό κόσμο ακόμα που θα αδυνατεί να αγοράσει ένα τρέχον ηλεκτρικό SUV.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 26 Αύγ 2023, 21:42
Και επειδή και οι Ασιάτες έχουν πολύ φτωχό κόσμο ακόμα που θα αδυνατεί να αγοράσει ένα τρέχον ηλεκτρικό SUV.
καλα ειναι για όσους αδύνατουν να πάρουν σουβ, αλλα ελπιζω να βγει από νινεβοτ/χιομι/καποιον κάτι που θα είναι ωραίο και ας εχεις σουβ, ετσι θα έχουν νόημα τα ελαυρια νομιζω.

η άλλη λύση είναι να μάθετε μονοκυκλο ρεμαλια, το μέλλον έχει ερθει χρονια αλλα φοβομαστε να ανέβουμε. Τεσπα, τα μονοκυκλα παντως για μένα κάνουν ξεκάθαρο ότι ο ηλεκτρισμός ήρθε να μείνει, απιστευτες επιδοσεις για τον ογκο τους.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Lt Aldo Raine έγραψε: 26 Αύγ 2023, 20:26
sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 19:27 Ακόμη βρισκόμαστε κάπου εδώ

[img]https://i.postimg.cc/G38ycLSX/2810 ... .jpg[/img]
Πες κατι παραπάνω,γιατί πας τοσο πίσω δλδ.
Θα δούμε πολλές τεχνολογίες να περνάνε. Για κάτι που σήμερα μοιάζει επαναστατικό, σε μερικά χρόνια μπορεί να κλαις τα λεφτά σου.

Όπως συέβη με αυτά.

Εικόνα

Η διαφορά είναι ότι εκείνη η αγορά είχε χρηστική αξία.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

για παράδειγμα:

Δεν είναι καινούργια σκέψη αυτή

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Solar_Challenge

https://www.google.com/search?q=solar+plane
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”