!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Είναι σαν άγνωστη γλώσσα πλέον»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Re: «Είναι σαν άγνωστη γλώσσα πλέον»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:46 Ποιο είναι όμως το σωστό, η κατανοησιμότητα ή η κατανοητότητα;
η κατανοησίτιδα, να μοιάζει με αρρώστια
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Πάνας έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:49
Στύγιος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:48
Πάνας έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:45

Αν αυτά είναι αρχαία τότε είμαι γνώστης! :bored:

Ναι ; τότε το κατά + αιτιατική εδώ τι σημαίνει;
Οδηγούμενος από.
Ξαναδοκίμασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

sharp έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:43
hellegennes έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:32
sharp έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:19
Δεν υπάρχει λέξη κατανοησιμότητα. Η λέξη είναι κατανόηση και έχει το νόημα αυτού ακριβώς που θέλεις να εκφράσεις. Τι άλλο να πούμε...
Κατανοησιμότητα είναι η ιδιότητα του να γίνεται κάτι κατανοητό, όχι η πράξη της κατανόησης.
Τότε να γράψεις αυτό ή υπάρχει δυνατότητα κατανόησης. Όσο και να επιμένεις αυτό δεν είναι ο ορισμός της ξένης γλώσσας. Οι Τούρκοι άλλαξαν το αλφάβητο τους σε μία νύχτα και από αραβικό υιοθέτησαν το λατινικό. Οι νεώτεροι δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα παλιά κείμενα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Τούρκικα έγιναν ξένη γλώσσα. Είναι η γλώσσα τους σε γραφή που δεν την μαθαίνουν.
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δεν μιλάμε για διαφορετική συμβολοσειρά, μιλάμε για διαφορετική γλώσσα. Δεν έχεις αδυναμία να κατανοήσεις κείμενο του 6ου π.Χ. αιώνα γιατί είναι διαφορετικά τα σύμβολα. Ίδια έχουν παραμείνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Στύγιος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:51
Στύγιος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:48

Ναι ; τότε το κατά + αιτιατική εδώ τι σημαίνει;
Οδηγούμενος από.
Ξαναδοκίμασε.
Όχι δεν γουγλάρω, είναι αντιδεοντολογικό. Πες.
the end
Στύγιος

Πάνας έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:53
Οδηγούμενος από.
Ξαναδοκίμασε.

Όχι , έχεις μέχρι αύριο το μεσημέρι, αλλιώς θα πεταλώσω τα τραγοπόδαρα σου.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:00 Τι αλλόκοτη συνεπαγωγή είναι αυτή; Τα γερμανικά είναι ξένη γλώσσα για τον Έλληνα γιατί δεν τα αναγνωρίζει. Αν μου μιλήσει ένας Γερμανός δεν θα καταλάβω τίποτα.
Και για μένα που καταλαβαίνω σημαίνει ότι είναι η γλώσσα μου; Ή για σένα τα Αγγλικά είναι η γλώσσα σου;
Ή υπάρχει και ενδιάμεση θέση που λέγεται ημιξένη και ημιδική σου;

Νομίζω ότι το κάνεις από αντίδραση, αφού έχεις συμφωνήσει ότι όλα είναι Ελληνικά. Και ανάλογα με την εποχή είναι δυσκολώτερα ή ευκολώτερα. Άλλος δεν καταλαβαίνει Θουκυδίδη και άλλος δεν καταλαβαίνει Καθαρεύουσα. Δεν γίνεται να πούμε ότι για τον ένα η Καθαρεύουσα είναι δική του γλώσσα και για τον άλλο ξένη.

Φυσικά αν κάποια στιγμή καταργήσουμε και το αλφάβητο και βάζουμε αντί για 3 αγγλικές λέξεις στις 10, 9 στις 10, τότε όντως τα Ελληνικά θα είναι ξένη γλώσσα, αλλά πλέον δεν θα μιλάμε Ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Στύγιος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:57
Πάνας έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:53

Ξαναδοκίμασε.

Όχι , έχεις μέχρι αύριο το μεσημέρι, αλλιώς θα πεταλώσω τα τραγοπόδαρα σου.
Ρε συ ένα site υπάρχει που μεταφράζει αρχαία και ζητάει να πληρώσεις εγγραφή... τόσο καλά! Και μετά γκρινιάζουμε γιατί δεν γνωρίζουμε την γλώσσα.
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Σύμφωνα με τον;
the end
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

νύχτα έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:50
Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:46 Ποιο είναι όμως το σωστό, η κατανοησιμότητα ή η κατανοητότητα;
η κατανοησίτιδα, να μοιάζει με αρρώστια
Τότε να το πούμε κατανοησίαση, εφοσον δεν είναι φλεγμονή.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Απρ 2021, 01:05 Τότε να το πούμε κατανοησίαση, εφοσον δεν είναι φλεγμονή.
we need, in speaking, to practice only this: letting each other flow
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Μύθος Αισώπου. Ξέρει κάποιος ποιας εποχής είναι αυτή η γλώσσα;

ἀσθενής τις ὑπὸ ἀτέχνου ἰατροῦ ἀπελπισθεὶς ἐσώθη. καὶ συναντήσας αὐτῷ ὁ ἰατρὸς διὰ χρόνου ἐξήταζεν, εἰ αὐτὸς εἴη, ὃν ἀπηλπίκει. ὁ δὲ ἀπεκρίθη τοῦ Χάρωνος χάριν ἀναπεπέμφθαι αὐτὸν ἐξ Ἅιδου. παρεκτὸς δὲ τὸν Χάρωνα ὡρικέναι ἐντὸς ἡμερῶν ὀλίγων πάντας τοὺς ἰατροὺς παρ᾽ ἑαυτὸν ἄγειν, ἵνα αὐτοὺς βασανίσῃ, ἐπειδὴ τῇ τούτων ἀμελείᾳ πολλοὶ ἀπέθνῃσκον. «ἀλλὰ σὺ μὴ φοβηθῇς· ἐγὼ γὰρ εἶπον αὐτῷ σὲ ἰατρὸν μηδέποτε γεγονέναι. πρὸ πάντων γὰρ σὲ ἀποσπάσαι σεσημειώκει».
οὗτος ὁ μῦθος δύναται πρὸς τούτους ἀνήκειν, οἵτινες ἃ οὐκ οἴδασιν ἐπαγγέλλονται.
Στύγιος

Πάνας έγραψε: 24 Απρ 2021, 01:02 Σύμφωνα με τον;
Το έχεις : "σύμφωνα με το ανήσυχο πνεύμα ( σωκρατικό "δαιμόνιο") που τον παρακινούσε" ή " σύμφωνα με τον τρόπο που ήθελε να ζήσει". Δίσημος και αμφίσημος μέχρι τέλους.
Στύγιος

ST48410 έγραψε: 24 Απρ 2021, 01:16 Μύθος Αισώπου. Ξέρει κάποιος ποιας εποχής είναι αυτή η γλώσσα;

ἀσθενής τις ὑπὸ ἀτέχνου ἰατροῦ ἀπελπισθεὶς ἐσώθη. καὶ συναντήσας αὐτῷ ὁ ἰατρὸς διὰ χρόνου ἐξήταζεν, εἰ αὐτὸς εἴη, ὃν ἀπηλπίκει. ὁ δὲ ἀπεκρίθη τοῦ Χάρωνος χάριν ἀναπεπέμφθαι αὐτὸν ἐξ Ἅιδου. παρεκτὸς δὲ τὸν Χάρωνα ὡρικέναι ἐντὸς ἡμερῶν ὀλίγων πάντας τοὺς ἰατροὺς παρ᾽ ἑαυτὸν ἄγειν, ἵνα αὐτοὺς βασανίσῃ, ἐπειδὴ τῇ τούτων ἀμελείᾳ πολλοὶ ἀπέθνῃσκον. «ἀλλὰ σὺ μὴ φοβηθῇς· ἐγὼ γὰρ εἶπον αὐτῷ σὲ ἰατρὸν μηδέποτε γεγονέναι. πρὸ πάντων γὰρ σὲ ἀποσπάσαι σεσημειώκει».
οὗτος ὁ μῦθος δύναται πρὸς τούτους ἀνήκειν, οἵτινες ἃ οὐκ οἴδασιν ἐπαγγέλλονται.

Το έχω κάνει στην Α' Γυμνασίου παλιά; :smt017 . Μισό να ψάξω. Άκυρον, το καταργήσανε φέτος.
6ος -5ος αιώνας π.Χ.

Το επιμύθιον είναι ότι ο άσχετος κομπογιαννίτης γιατρός απέτυχε και ο πρώην ασθενής του είπε ότι ακόμα κι ο Χάρος παραδέχτηκε ότι δεν είναι γιατρός και του κλέβει τη δουλειά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 24 Απρ 2021, 01:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

νύχτα έγραψε: 24 Απρ 2021, 01:15
Ζενίθεδρος έγραψε: 24 Απρ 2021, 01:05 Τότε να το πούμε κατανοησίαση, εφοσον δεν είναι φλεγμονή.
we need, in speaking, to practice only this: letting each other flow
Για αυτο δεν αρκει η ομιλία, νομίζω.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

sharp έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:59
hellegennes έγραψε: 24 Απρ 2021, 00:00 Τι αλλόκοτη συνεπαγωγή είναι αυτή; Τα γερμανικά είναι ξένη γλώσσα για τον Έλληνα γιατί δεν τα αναγνωρίζει. Αν μου μιλήσει ένας Γερμανός δεν θα καταλάβω τίποτα.
Και για μένα που καταλαβαίνω σημαίνει ότι είναι η γλώσσα μου; Ή για σένα τα Αγγλικά είναι η γλώσσα σου;
Τα καταλαβαίνω γιατί τα διδάχθηκα ή τα έμαθα τέλος πάντων. Τα ξέρω σε βαθμό που θεωρούμαι δίγλωσσος. Δεν είναι φυσική μου γλώσσα, αλλά δεν μου είναι ξένη γλώσσα, προσωπικά. Άλλο όμως προσωπικά τι μου είναι η Χ γλώσσα και άλλο αν τα αρχαία ελληνικά είναι ξένη γλώσσα για τον φυσικό ομιλητή της νεοελληνικής, που είναι το θέμα του νήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”