!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:11
Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2023, 16:27
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2023, 16:11
400 χλμ με 10 λεπτα φορτισης. Μακαρι .
Αν αρχίσουμε να σκαβουμε σημερα να φτιάξουμε υποδομή, σε 20 χρονια θα είμαστε έτοιμοι μάλλον. Έστω η μπαταρία είναι 100 KWh, για να της δώσουμε 400KW στη είσοδο θέλουμε όλο το ρεύμα που μπορούν να βγάλουν οι πίνακες 30 σύγχρονων διαμερισμάτων αυτα τα 10 λεπτα, αλλη ταση αλλα για την εικόνα δυναμης.
Τι λύση μπορεί να υπάρχει για μια πόλη τύπου Αθήνας που είναι όλο πολυκατοικίες χωρίς πάρκινγκ; προσπάθησα να σκεφτώ μια παρόμοια πόλη να δω τι έχουν κάνει αλλά δε μπορώ να σκεφτώ καμμία.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:26
Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2023, 16:27
400 χλμ με 10 λεπτα φορτισης. Μακαρι .
Αν αρχίσουμε να σκαβουμε σημερα να φτιάξουμε υποδομή, σε 20 χρονια θα είμαστε έτοιμοι μάλλον. Έστω η μπαταρία είναι 100 KWh, για να της δώσουμε 400KW στη είσοδο θέλουμε όλο το ρεύμα που μπορούν να βγάλουν οι πίνακες 30 σύγχρονων διαμερισμάτων αυτα τα 10 λεπτα, αλλη ταση αλλα για την εικόνα δυναμης.
Τι λύση μπορεί να υπάρχει για μια πόλη τύπου Αθήνας που είναι όλο πολυκατοικίες χωρίς πάρκινγκ; προσπάθησα να σκεφτώ μια παρόμοια πόλη να δω τι έχουν κάνει αλλά δε μπορώ να σκεφτώ καμμία.
Όλο πυλωτές είναι η Αθήνα. Δεν ξέρω βέβαια αν κάποιος έχει στατιστικά για το πόσοι έχουν πυλωτή.

Αλλάστη χειρότερη περίπτωση, 10 λεπτά τη βδομάδα για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά κάθε μέρα, ή 1 στάση για Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν είναι το τέλος του κόσμου. (Κλασσικά τώρα κάποιος θα πει εγώ δουλεύω Βλαδιβοστόκ)
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:26 Τι λύση μπορεί να υπάρχει για μια πόλη τύπου Αθήνας που είναι όλο πολυκατοικίες χωρίς πάρκινγκ; προσπάθησα να σκεφτώ μια παρόμοια πόλη να δω τι έχουν κάνει αλλά δε μπορώ να σκεφτώ καμμία.
δεν βλέπω λύση ούτε για τα σπίτια στον διονυσσο με τα εσωτερικά γκαράζ, σπίτι του κανεις δεν θα τα δει αυτά τα νούμερα νομίζω σύντομα. Η λύση νομίζω θέλει αυτονομη οδηγηση προς σταθμους φορτισης και λοτζιστικς.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:30
Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:26

Όλο πυλωτές είναι η Αθήνα. Δεν ξέρω βέβαια αν κάποιος έχει στατιστικά για το πόσοι έχουν πυλωτή.

Αλλάστη χειρότερη περίπτωση, 10 λεπτά τη βδομάδα για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά κάθε μέρα, ή 1 στάση για Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν είναι το τέλος του κόσμου. (Κλασσικά τώρα κάποιος θα πει εγώ δουλεύω Βλαδιβοστόκ)
Μπα δε νομίζω... αν ήταν όλο πυλωτες δε θα ήταν όλα τα προάστια γεμάτα το βράδυ με παρκαρισμένα στο δρόμο. Ειδικά κεντρικά -ημικεντρικα δεν φτάνουν οι πυλωτες για τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:35
Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:26 Τι λύση μπορεί να υπάρχει για μια πόλη τύπου Αθήνας που είναι όλο πολυκατοικίες χωρίς πάρκινγκ; προσπάθησα να σκεφτώ μια παρόμοια πόλη να δω τι έχουν κάνει αλλά δε μπορώ να σκεφτώ καμμία.
δεν βλέπω λύση ούτε για τα σπίτια στον διονυσσο με τα εσωτερικά γκαράζ, σπίτι του κανεις δεν θα τα δει αυτά τα νούμερα νομίζω σύντομα. Η λύση νομίζω θέλει αυτονομη οδηγηση προς σταθμους φορτισης και λοτζιστικς.
Ότι τι δηλαδή, φεύγει το αυτοκίνητο το βράδυ και πάει και φορτίζεται μόνο του; Θα το βουτήξουν οι γύφτοι με την απόχη και θα το βρεις Βουλγαρία :lol:
Άβαταρ μέλους
enaon

μα και να είχε πυλωτή λέμε, για να το φορτισουμε θα έπρεπε να πούμε στο οικοδομικό τετράγωνο να μην κάνει τίποτα 10 λεπτά, η πολυκατοικία μας δεν φτάνει.
Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:38 Ότι τι δηλαδή, φεύγει το αυτοκίνητο το βράδυ και πάει και φορτίζεται μόνο του; Θα το βουτήξουν οι γύφτοι με την απόχη και θα το βρεις Βουλγαρία :lol:
δεν βλεπω πως αλλιώς θα γίνει, αλλα πρεπει πρωτα να καταφέρουν αυτονομη οδηγηση, μετα βλεπουμε για γυφτούς.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:40 μα και να είχε πυλωτή λέμε, για να το φορτισουμε θα έπρεπε να πούμε στο οικοδομικό τετράγωνο να μην κάνει τίποτα 10 λεπτά, η πολυκατοικία μας δεν φτάνει.
Chilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:38 Ότι τι δηλαδή, φεύγει το αυτοκίνητο το βράδυ και πάει και φορτίζεται μόνο του; Θα το βουτήξουν οι γύφτοι με την απόχη και θα το βρεις Βουλγαρία :lol:
δεν βλεπω πως αλλιώς θα γίνει, αλλα πρεπει πρωτα να καταφέρουν αυτονομη οδηγηση, μετα βλεπουμε για γυφτούς.
Στην πυλωτή το ζητούμενο είναι να φορτίσει μέσα στη νύχτα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ναι οκ, για το 4c λέω που ανέβασες, σε μια χώρα με υποδομή μπορεί να ήταν ωραία νέα, εμείς είμαστε πολύ πίσω νομίζω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Consider the following: δεν υπάρχει μια μέρα υποχρεωτικά που θα έρθει και όλα τα ΜΕΚ θα εξαφανιστούν κ θα πάρουν τη θέση τους ηλεκτρικά, τύπου 01/01/2030. Απλά όλα δείχνουν ότι όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνονται περισσότερα τα ηλεκτρικά. Μπορεί να φτάσουμε στο 2060 και κάποιοι να έχουν ακόμα ΜΕΚ για διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι λίγοι. Εμένα η μάνα μου μεγάλωσε στην επαρχία και υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που είχαν γαϊδούρια κ πήγαιναν στη θάλασσα για μπάνιο ξέρω γω με το γαϊδούρι. Ο παππούς μου εμένα είχε αμάξι αλλά δεν ήταν κ τόσο συνηθισμένο για την επαρχία του τουλάχιστον. Υπήρχαν και τύποι εκει στα χωριά που με το ζορι να πήγαν στην πιο κοντινή πόλη. Ούτε ρεύμα δεν είχαν πολλά σπίτια. Όλα αυτά πριν 50-60 χρόνια ξέρω γω. Ε το να νομιζουμε ότι οι πόλεις θα είναι ίδιες σε 50 χρόνια είναι αφέλεια.

Πολλά έχουν να κάνουν και με κοινωνικούς λόγους, με το μάρκετινγκ και την κοινωνική πίεση, κτλ. Σκεφτείτε ότι στις ΗΠΑ πχ καπνιζαν αρχικά οι πλούσιοι, θεωρούταν κάτι κουλ κ μάλιστα καλό για την υγεία. Πριν 50 χρόνια σε πήγαιναν σε νοσοκομείο από τροχαίο στις ΗΠΑ κ μπορούσες να διαλέξεις δωμάτιο που επιτρέπεται το κάπνισμα. Σήμερα επειδή θεωρείται trashy να καπνίζεις μπορεί να περπατάς στο δρόμο με τσιγάρο κ να σε κράξουν ξέρω γω, υπάρχει φοβερή κοινωνική πίεση.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Εγω παντως ηλεκτρικο θα οδηγησω μονο οταν μου χαρισει το Κουλι Ριμακ Ρεβερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 25 Αύγ 2023, 18:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:30 Όλο πυλωτές είναι η Αθήνα.
:smt005:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Αύγ 2023, 18:35 Consider the following: δεν υπάρχει μια μέρα υποχρεωτικά που θα έρθει και όλα τα ΜΕΚ θα εξαφανιστούν κ θα πάρουν τη θέση τους ηλεκτρικά, τύπου 01/01/2030. Απλά όλα δείχνουν ότι όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνονται περισσότερα τα ηλεκτρικά. Μπορεί να φτάσουμε στο 2060 και κάποιοι να έχουν ακόμα ΜΕΚ για διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι λίγοι. Εμένα η μάνα μου μεγάλωσε στην επαρχία και υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που είχαν γαϊδούρια κ πήγαιναν στη θάλασσα για μπάνιο ξέρω γω με το γαϊδούρι. Ο παππούς μου εμένα είχε αμάξι αλλά δεν ήταν κ τόσο συνηθισμένο για την επαρχία του τουλάχιστον. Υπήρχαν και τύποι εκει στα χωριά που με το ζορι να πήγαν στην πιο κοντινή πόλη. Ούτε ρεύμα δεν είχαν πολλά σπίτια. Όλα αυτά πριν 50-60 χρόνια ξέρω γω. Ε το να νομιζουμε ότι οι πόλεις θα είναι ίδιες σε 50 χρόνια είναι αφέλεια.

Πολλά έχουν να κάνουν και με κοινωνικούς λόγους, με το μάρκετινγκ και την κοινωνική πίεση, κτλ. Σκεφτείτε ότι στις ΗΠΑ πχ καπνιζαν αρχικά οι πλούσιοι, θεωρούταν κάτι κουλ κ μάλιστα καλό για την υγεία. Πριν 50 χρόνια σε πήγαιναν σε νοσοκομείο από τροχαίο στις ΗΠΑ κ μπορούσες να διαλέξεις δωμάτιο που επιτρέπεται το κάπνισμα. Σήμερα επειδή θεωρείται trashy να καπνίζεις μπορεί να περπατάς στο δρόμο με τσιγάρο κ να σε κράξουν ξέρω γω, υπάρχει φοβερή κοινωνική πίεση.
Η μπορεί να φτάσει 2023 και κάποιες χώρες να είναι τίγκα στα τρένα και κάποιες άλλες όπως η Ελλάδα να μην πολυέχουν. Χωρίς πλάκα για τις ελληνικές πόλεις δε μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνει η δουλειά με τα ηλεκτρικά, εκτός αν επικρατήσει κάθε βράδυ να γίνεται η μάχη της μπαλαντεζας.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

enterprise-psi έγραψε: 25 Αύγ 2023, 18:52
:smt017
Εγώ όποτε λέω "επιτέλους μια θέση" τελικά πλησιάζω και είναι πυλωτή ή παργκινγκ.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2023, 19:05
enterprise-psi έγραψε: 25 Αύγ 2023, 18:52
:smt017
Εγώ όποτε λέω "επιτέλους μια θέση" τελικά πλησιάζω και είναι πυλωτή ή παργκινγκ.
Θα πω Αμπελόκηποι , Γκύζη , και δεν το συνεχίζω :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lt Aldo Raine »

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2023, 17:11Αν αρχίσουμε να σκαβουμε σημερα να φτιάξουμε υποδομή, σε 20 χρονια θα είμαστε έτοιμοι μάλλον. Έστω η μπαταρία είναι 100 KWh, για να της δώσουμε 400KW στη είσοδο θέλουμε όλο το ρεύμα που μπορούν να βγάλουν οι πίνακες 30 σύγχρονων διαμερισμάτων αυτα τα 10 λεπτα, αλλη ταση αλλα για την εικόνα δυναμης.
Δεν ξέρω που μένεις αγαπητέ,έχε υπ' όψη παντως για Αττικη οτι χτίστηκε χωρις σχέδιο πόλης(με ελάχιστες εξαιρέσεις)και οτι και ακόμη και σήμερα υπάρχουν προαστια στα ΒΠ και ανατολικα που ΔΕΝ εχουν δίκτυο αποχέτευσης.Μιλάμε τωρα για τις "καλες" περιοχές που τη βγάζουν με βοθρατζίδικα,ε?

Και έρχεσαι και μου λες να αρχιζουν να σκαβουν παντου για να μπουν τα Τέσλα σε 20 χρόνια...εδω ρε φιλε κινδυνευουν να πνιγουν στο σκατο τα τελευταια 40...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”