!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Νήμα της Σινοφοβίας

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Scouser

Re: Το Νήμα της Σινοφοβίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Εικόνα
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ο Άμπε, ως πρώην πλέον, ζητά εγκατάσταση Αμερικανικών πυρηνικών στην Ιαπωνία.
https://www.globaltimes.cn/page/202202/1253381.shtml
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μαλακίες απευθείας από τον κώλο του Ρούμπιο, ουδέποτε το είπε αυτό η Κίνα.
Fuck around and find out though.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Taiwan President said that she, her VP and Premier will each donate one month's salary to help with humanitarian relief efforts for Ukraine
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

今天,中美分别是最大的发展中国家和最大的发达国家,中美关系的全球影响进一步上升,双方合作可以给世界带来更多福祉。然而,美国出于错误的对华认知,将中国作为主要战略竞争对手,对中国进行遏制打压,导致中美关系面临建交以来少有的严峻挑战。这不仅严重限制了中美引领国际合作的能力,也引起了国际社会对世界重陷分裂的严重担忧。国际社会普遍希望中美坚持大国责任,为合作应对日益增多的全球性挑战发挥积极作用.

“Today, China and the United States are the world’s largest developing and developed countries, respectively. The global influence of Sino-US relations has further increased, and cooperation between the two sides can bring more benefits to the world. However, because of a wrong understanding of China, the United States has positioned China as its main strategic competitor and sought to contain and suppress China. This has led to rare severe challenges in Sino-US relations since the establishment of diplomatic ties. This situation not only severely limits the ability of China and the United States to lead international cooperation, but has also led to serious concerns within the international community that the world will fall back into division. The international community generally hopes that China and the United States will adhere to the responsibility of major powers and play an active role in coping with increasing global challenges through cooperation.”

回望50年前那“改变世界的一周”,一条重要启示就是必须在历史大势中把握中美关系。当年,毛泽东主席在会见尼克松总统时畅谈国际关系,探讨“哲学问题”。美国前国务卿基辛格回忆指出,尼克松同中国领导人的对话主要聚焦宏观世界秩序,而非具体问题,从而避免了让眼前的分歧阻碍两国关系总体改善。中美双方要找到新时期两国正确相处之道,也必须展现大格局、大胸怀,坚持相互尊重、和平共处、合作共赢三原则。美国一些政客应认识到,鼓吹所谓对华强硬、打压中国的“政治正确”,实际上是缺乏战略眼光和担当精神的体现,是对大国责任的彻底背弃。从长远看,这种做法势必给世界增添巨大风险,恰恰是最大的政治不正确。

“Looking back on the ‘week that changed the world’ 50 years ago, an important revelation is that we must grasp the historical trend when it comes to Sino-US relations. At that time, Chairman Mao Zedong talked about international relations and discussed ‘philosophical issues’ when meeting with President Nixon. Former US Secretary of State Kissinger recalled that Nixon's dialogue with Chinese leaders mainly focused on the macro world order, rather than specific issues, thereby avoiding the immediate differences from hindering the overall improvement of bilateral relations. If China and the United States want to find a way for the two countries to get along correctly in the new era, they too must keep in mind the big picture and be broad-minded, while adhering to the three principles of mutual respect, peaceful coexistence and win-win cooperation. Some American politicians should realize that advocating the so-called ‘political correctness’ of being tough on China and suppressing China is actually a manifestation of lack of strategic vision and responsibility, and a complete abandonment of the responsibility of a major country. In the long run, this kind of practice is bound to add great risks to the world, which is actually the biggest case of political incorrectness.”

亚太是中美利益交融最集中的地区,也是两国互动最频密的地区,理应成为双方构建互信合作的示范田,而非一方谋求势力范围的后花园,更不是两国对立冲突的角斗场.

“The Asia-Pacific is a region where the interests of China and the US are most intertwined and where the two countries interact most frequently. It should serve as a demonstration zone for building mutual trust and cooperation, rather than a backyard where one side seeks spheres of influence, still less an arena for confrontation and conflict between the two countries.”
- Wednesday, March 02, 2022, edition of the People’s Daily.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Γουεηκ απ, σηπλ!

Εικόνα
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μεθαύριο αρχίζει το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, η μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας.
Δε σας κρύβω ότι νιώθω έναν ηλεκτρισμό στον αέρα, μια συλλογική πνευματική έξαψη, καθώς τόσα μεγάλα μυαλά συναντώνται για να μοιραστούν ιδέες και να κατευθύνουν το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κράτος στην Ιστορία.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2022, 11:44 Μεθαύριο αρχίζει το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, η μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας.
:lol:

Έχεις συναναστραφεί με απλούς Κινέζους εκτός κομματικού μηχανισμού;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 11:51
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2022, 11:44 Μεθαύριο αρχίζει το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, η μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας.
:lol:

Έχεις συναναστραφεί με απλούς Κινέζους εκτός κομματικού μηχανισμού;
Για να συμμετέχεις στα κοινά πρέπει να ενδιαφέρεσαι. Στατιστικά άμα πιάσεις κάποιον κάτοικο μεγάλης πόλης στην τύχη, δεν θα ενδιαφέρεται.

Εγώ έχω συγκεκριμένες επαφές κι εκεί λέμε τα βασικά, πότε θα μπει ο μισθός, να πατήσω υποβολή σ' αυτό το ποστ ή θέλει διόρθωση, κλπ.
Δεν έχουν πολύ χρόνο για κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2022, 12:10 Εγώ έχω συγκεκριμένες επαφές κι εκεί λέμε τα βασικά, πότε θα μπει ο μισθός, να πατήσω υποβολή σ' αυτό το ποστ ή θέλει διόρθωση, κλπ.
Θέλω να πω πιστεύουν ότι ζουν σε δημοκρατία;

Από Κινέζους που έχουν ζήσει και στο εξωτερικό έχω διαφορετική εικόνα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 12:15
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2022, 12:10 Εγώ έχω συγκεκριμένες επαφές κι εκεί λέμε τα βασικά, πότε θα μπει ο μισθός, να πατήσω υποβολή σ' αυτό το ποστ ή θέλει διόρθωση, κλπ.

Είναι πολύ γενικές αυτές οι ερωτήσεις.
Άλλη εικόνα έχει ο 40ρης Κινέζος που έχει ζήσει στις ΗΠΑ, άλλη εικόνα έχει ο νέος Κινέζος που έχει γραφτεί στη νεολαία και μοίραζε τρόφιμα στις καραντινιασμένες περιοχές, άλλη εικόνα έχει ο γέρος που πάει στο συμβούλιο του χωριού κάθε βδομάδα, άλλη εικόνα ο 30ρης μετανάστης στη μεγαλούπολη που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί μ' αυτά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2022, 12:23
ST48410 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 12:15

Είναι πολύ γενικές αυτές οι ερωτήσεις.
Άλλη εικόνα έχει ο 40ρης Κινέζος που έχει ζήσει στις ΗΠΑ, άλλη εικόνα έχει ο νέος Κινέζος που έχει γραφτεί στη νεολαία και μοίραζε τρόφιμα στις καραντινιασμένες περιοχές, άλλη εικόνα έχει ο γέρος που πάει στο συμβούλιο του χωριού κάθε βδομάδα, άλλη εικόνα ο 30ρης μετανάστης στη μεγαλούπολη που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί μ' αυτά.
Ναι. Και εδώ αν βγεις έξω και ρωτήσεις "έχετε δημοκρατία στην Ελλάδα;" θα πάρεις απαντήσεις με μεγάλη απόκλιση. Όταν όμως δουν ότι ενδιαφέρεσαι για σοβαρή συζήτηση θα σου πουν 5 πράγματα πέρα από τη γνώμη σου.

Σε αυτό το πλαίσιο έχω διαφορετική εικόνα από τη δική σου που κάνει την παραπάνω διατύπωση (που έβαλα σε τονισμένα) αρκετά υπερβολική. Διατηρώ μία επιφύλαξη να ξέρεις καλύτερα γιατί έχω χάσει επαφή τα τελευταία χρόνια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”