!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Lt Aldo Raine έγραψε: 20 Αύγ 2023, 13:47

Οσο για τα φορτηγα,πλοια κλπ και εκει η "γαματη νεα τεχνολογια" των μπαταριων ειναι απλα για γέλια.Εκτος αν θελει κανεις να πληρωνει διψηφιο ποσο για μια μισοκιλη φρατζόλα.Στα δε αεροπλάνα ειναι οχι απλα αχρηστη αλλα αυτοκτονικη.

δεν καταλαβαινω γιατι συγκρινεις φορτηγα, πλοια και αεροπλανα. αν ειναι να πω κι εγω οτι τα σμαρτφον ειναι ολα ηλεκτρικα, χα, ουτε ενα βενζινοκινητο, κερδαω.

δεν ειναι ολα για ολους. βασικα τα ηλεκτρικα δεν ειναι καν για μενα, οσο και αν το θελω, γιατι τραβανε μεγαλο ζορι με τη ρυμουλκηση, που για μενα ειναι απολυτη προτεραιοτητα.

ειναι οχηματα για ορισμενη χρηση. ειναι τοσο ηλιθιο να λες οτι δεν κανουν για τιποτα, οσο και να λες οτι κανουν τα παντα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ασέβαστος έγραψε: 19 Αύγ 2023, 21:33
stergiosbik έγραψε: 17 Αύγ 2023, 18:03
enaon έγραψε: 17 Αύγ 2023, 17:59 Πλακα κανω που νομιζεις οτι τα 300 μετρα ειναι βουνο. Δεν εχουν προβλημα, σου κανει πλακα η αντίληψή σου μαλλον.
Το τι νομίζω εγώ για βουνό είναι άλλη υπόθεση.
Πάντως καλού κακού μην ξεμακρενετε και πολύ γιατί στας εξοχας δύσκολα βρίσκεις μπρίζα και θα σας φανε οι λύκοι.
ε, ναι, πιο πολλα ειναι τα βενζιναδικα απο τις μπριζες στην επικρατεια. αμ πως.
Τι ισχυρισμός της πλάκας είναι αυτός; τι αμπελοφιλοσοφια;
Λογικό βέβαια γιατί δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρικό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ασέβαστος έγραψε: 20 Αύγ 2023, 23:00

Οσο για τα φορτηγα,πλοια κλπ και εκει η "γαματη νεα τεχνολογια" των μπαταριων ειναι απλα για γέλια.Εκτος αν θελει κανεις να πληρωνει διψηφιο ποσο για μια μισοκιλη φρατζόλα.Στα δε αεροπλάνα ειναι οχι απλα αχρηστη αλλα αυτοκτονικη.

δεν καταλαβαινω γιατι συγκρινεις φορτηγα, πλοια και αεροπλανα. αν ειναι να πω κι εγω οτι τα σμαρτφον ειναι ολα ηλεκτρικα, χα, ουτε ενα βενζινοκινητο, κερδαω.

δεν ειναι ολα για ολους. βασικα τα ηλεκτρικα δεν ειναι καν για μενα, οσο και αν το θελω, γιατι τραβανε μεγαλο ζορι με τη ρυμουλκηση, που για μενα ειναι απολυτη προτεραιοτητα.

ειναι οχηματα για ορισμενη χρηση. ειναι τοσο ηλιθιο να λες οτι δεν κανουν για τιποτα, οσο και να λες οτι κανουν τα παντα.
Για μένα μια χαρα είναι για βασικο μέσο μετακίνησης, είτε σε μια, είτε σε δύο, είτε σε τέσσερις ρόδες. Καλό είναι να υπάρχει κ ένα βενζινοκινητο να βγάζεις γούστα μια φορά το μήνα, αλλά όχι για να πηγαίνεις σπίτι δουλειά σπίτι σουπερμάρκετ και το παιδί στο φροντιστήριο. Τώρα τι θα κάνουν τα οχήματα του στρατού και όσοι έχουν σκάφος ή ζουν στα απάτητα όρη στα Τζουμέρκα, νταξ..
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Αύγ 2023, 12:02
Ασέβαστος έγραψε: 20 Αύγ 2023, 23:00

Για μένα μια χαρα είναι για βασικο μέσο μετακίνησης, είτε σε μια, είτε σε δύο, είτε σε τέσσερις ρόδες. Καλό είναι να υπάρχει κ ένα βενζινοκινητο να βγάζεις γούστα μια φορά το μήνα, αλλά όχι για να πηγαίνεις σπίτι δουλειά σπίτι σουπερμάρκετ και το παιδί στο φροντιστήριο. Τώρα τι θα κάνουν τα οχήματα του στρατού και όσοι έχουν σκάφος ή ζουν στα απάτητα όρη στα Τζουμέρκα, νταξ..
ε, αυτο λεω. για σενα, και για τους μισους ισως πολιτες, μια χαρα μπορει να ειναι το βασικο η το μοναδικο μεσο μετακινησης.

για τους αλλους μισους, δεν μπορει. γιατι απλως δεν καλυπτει τις αναγκες τους.

δεν υπαρχει θεμα με οποιον εχει διαφορετικες αναγκες και δεν του κανει. αστειοι ειναι μονο οσοι λενε οτι ας πουμε δεν κανει 1000 χλμ μονοκοπανια, και αρα ειναι αχρηστο, ενω οι ιδιοι δεν εχουν κανει πανω απο 200, αντε 300 δυο φορες στη ζωη τους.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ότι δηλαδή ο μισός κόσμος δεν έχει κάνει ποτέ 200 300 χλμ μονοκοπανιά. Ξεχνάς ότι το 80%-90% των κατοίκων της Αθήνας είναι η έχουν παντρευτεί κάποιον που πάει στο χωριό καταγωγής του. Οπότε φτάσαμε ήδη ένα πολύ σοβαρό ποσοστό κόσμου.
Με βάση τη λογική σου ένα ελάχιστο ποσοστό κατοίκων εκτός Αθηνών κάνουν 300χλμ συνεχόμενα έστω μια φορά το χρόνο

Στο έχω ξαναπεί, οι υπεραπλουστευσεις που κάνεις δε στέκουν ούτε μαθηματικά, είναι το άκρον άωτον της ημιμάθειας.
Και μάλιστα από τη στιγμή που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρικό.
Όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει συγκλίνουμε όλοι σε ένα συμπέρασμα. Το ηλεκτρικό είναι πολύ καλό για εντός πόλης και σα δεύτερο αυτοκίνητο από τη στιγμή που έχεις δικό σου σπίτι, γκαράζ και έχεις φτιάξει και εγκατάσταση φόρτισης. Για μοναδικό αυτοκινητο (δε βάζω μέσα τις παραμέτρους δικό σου σπίτι, γκαράζ, εγκατάσταση) όχι μόνο δε βολεύει, αλλά είναι και πονοκέφαλος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ερμής έγραψε: 22 Αύγ 2023, 13:01 Ότι δηλαδή ο μισός κόσμος δεν έχει κάνει ποτέ 200 300 χλμ μονοκοπανιά. Ξεχνάς ότι το 80%-90% των κατοίκων της Αθήνας είναι η έχουν παντρευτεί κάποιον που πάει στο χωριό καταγωγής του. Οπότε φτάσαμε ήδη ένα πολύ σοβαρό ποσοστό κόσμου.
Με βάση τη λογική σου ένα ελάχιστο ποσοστό κατοίκων εκτός Αθηνών κάνουν 300χλμ συνεχόμενα έστω μια φορά το χρόνο

Στο έχω ξαναπεί, οι υπεραπλουστευσεις που κάνεις δε στέκουν ούτε μαθηματικά, είναι το άκρον άωτον της ημιμάθειας.
Όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει συγκλίνουμε όλοι σε ένα συμπέρασμα. Το ηλεκτρικό είναι πολύ καλό για εντός πόλης και σα δεύτερο αυτοκίνητο από τη στιγμή που έχεις δικό σου σπίτι, γκαράζ και έχεις φτιάξει και εγκατάσταση φόρτισης. Για μοναδικό αυτοκινητο (δε βάζω μέσα τις παραμέτρους δικό σου σπίτι, γκαράζ, εγκατάσταση) όχι μόνο δε βολεύει, αλλά είναι και πονοκέφαλος.
μωρε καλα τα λες, και τα νουμερα στην τυχη τα λεω, σιγα μην εχω και στατιστικα ποσα χλμ μονοκοπανια κανει καθενας. αλλα αμα σου λενε "δεν κανει 700 μονοκοπανια", ε, θα τους παρεις στο ψιλο και θα τους πεις "χεσε μας ρε φιλε, που για να κανεις 200 θες μετα 8 ωρες υπνο να στανιαρεις"

μα και για δευτερο, πολης, οι λουδιτες παλι λενε οτι ειναι αχρηστο.

γενικοτερα, εκει ειναι το ζητημα. δε λενε "δε μου κανει εμενα". λενε "δεν κανει για κανεναν και για τιποτα"

εχουμε φτασει να ακουμε "δεν κανει ουτε για τανκ". ε, να μην τους πιασουμε στο κογιοναρισμα;

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Με την μηχανή για πλάκα 600-700 χιλιόμετρα την ημέρα. Και θέλω να το πάω 800-900 , γιατί πλησιάζει το Nordkapp. Καλή τύχη με ηλεκτρικό, την τρέχουσα στιγμή.

Για αυτοκίνητο γιατί με ηλεκτρική μηχανή θες τρεις ημέρες να βγεις από τα σύνορα 🤣
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

enterprise-psi έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:42 Με την μηχανή για πλάκα 600-700 χιλιόμετρα την ημέρα. Και θέλω να το πάω 800-900 , γιατί πλησιάζει το Nordkapp. Καλή τύχη με ηλεκτρικό, την τρέχουσα στιγμή.

Για αυτοκίνητο γιατί με ηλεκτρική μηχανή θες τρεις ημέρες να βγεις από τα σύνορα 🤣
Ονειρεμένο ταξίδι. Κ μένα με ψήνει θεωρητικά. Στην πράξη ό,τι μακρινό ταξίδι έχω κάνει από εθνικές έκοψα φλέβα. Πήγα πέρυσι Πήλιο κ μέχρι να φτάσω Βόλο έκοψα φλέβα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

MEK fans be like "φοράω πάνες ακράτειας για να μη σταματάω ποτέ, μπορεί να μη σας αρέσει αλλά είμαι ο τυπικός οδηγός".
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:50
enterprise-psi έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:42 Με την μηχανή για πλάκα 600-700 χιλιόμετρα την ημέρα. Και θέλω να το πάω 800-900 , γιατί πλησιάζει το Nordkapp. Καλή τύχη με ηλεκτρικό, την τρέχουσα στιγμή.

Ονειρεμένο ταξίδι. Κ μένα με ψήνει θεωρητικά. Στην πράξη ό,τι μακρινό ταξίδι έχω κάνει από εθνικές έκοψα φλέβα. Πήγα πέρυσι Πήλιο κ μέχρι να φτάσω Βόλο έκοψα φλέβα.
Αφού πας από εθνική, εγώ έκανα Καστοριά - Ερατεινή μέσω Μπάρου .
Στροφές , μηδέν διόδια, υπέροχα τοπία, και καίει σαν παπί το μπουρδέλο :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Αν ήμασταν λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και αγοράζαμε αυτοκίνητα με βάση τη χρήση που κάνουμε, 8 στα 10 επιβατικά θα ήταν φτηνά χατσμπακ 2+2 θέσεων, 100 άλογα, αυτονομία 150 χλμ και κάποια βασικά συστηματα ασφάλειας. Σαν αυτά τα EV που φτιάχνουν οι Κινέζοι.
Τα υπόλοιπα είναι κόμπλεξ, σύγχιση και άγνοια που εκμεταλλεύεται η βιομηχανία για να πουλήσει πράγματα που δε χρειάζονται.

Και μετά έχεις τους υπόλοιπους που όντως ταξιδεύουν οδικως η έχουν επαγγέλματα, χόμπι και ανάγκες που απαιτούν άλλου είδους οχήματα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πάνω από 2 στους 10.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Για την Κίνα. Σταμάτησε να ανεβαίνει η κατανάλωση βενζίνης. (συγκεκριμένα βεζίνης και όχι πετρελαϊκών προϊοντων γενικά).
The rapid adoption of electric vehicles (EVs) is starting to have a material impact on petrol demand.

EVs, including plug-in hybrids, made up 28% of all vehicles sold in the first half of 2023, up from 22% in 2022 and 4% in 2020. As a result, the share of EVs out of all vehicles sold in the past decade – a proxy for the mix of cars on the road – increased from 4.5% a year ago to 7.5% at the end of June 2023. This means that EV adoption likely shaved approximately three percentage points off petrol demand growth. This illustrates why Sinopec, China’s oil-and-gas giant, recently said that the transition to EVs would cause China’s petrol demand to peak in 2023.

EV adoption is already helping to reduce CO2 in China, on average, with estimated life cycle emissions per kilometre driven around 40% lower than for gasoline-fueled cars; the differential will widen as power generation is decarbonised.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

enterprise-psi έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:59
EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:50

Αφού πας από εθνική, εγώ έκανα Καστοριά - Ερατεινή μέσω Μπάρου .
Στροφές , μηδέν διόδια, υπέροχα τοπία, και καίει σαν παπί το μπουρδέλο :lol:
Γι αυτό προτιμώ την Πελοπόννησο. Την έχω γυρίσει όλη με τη μηχανή. Αλλά να ανέβεις Αθηνών Λαμίας με μηχανη είναι σκότωμα. Και μη μου πεις να πάω απ τον παλιό, δεν έχει και τίποτα να δεις :e040:

Εξωτερικό με μηχανη πιστεύω ότι η Ιταλία είναι η πιο εύκολη για εμάς που δε ζουμε βόρεια Ελλάδα. Λεω για πρώτο ταξιδι, οχι για τους μυημένους. Μπαίνεις καράβι, βγαίνεις Μπάρι ή Ανκονα κ έχεις πολλά μέρη να πας. Εγώ με μηχανη δεν έχω βγει εκτός συνόρων, έχω κάνει όμως μεγάλα ταξίδια με αμάξι
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Αύγ 2023, 20:11 Αν ήμασταν λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και αγοράζαμε αυτοκίνητα με βάση τη χρήση που κάνουμε, 8 στα 10 επιβατικά θα ήταν φτηνά χατσμπακ 2+2 θέσεων, 100 άλογα, αυτονομία 150 χλμ και κάποια βασικά συστηματα ασφάλειας. Σαν αυτά τα EV που φτιάχνουν οι Κινέζοι.
Τα υπόλοιπα είναι κόμπλεξ, σύγχιση και άγνοια που εκμεταλλεύεται η βιομηχανία για να πουλήσει πράγματα που δε χρειάζονται.
Ε ναι, είναι όπως με το 1200 gs που βρωμισε ο τόπος από τύπους που τα πήραν για τα επικά adventure ταξίδια που μποοοοορει και να έκαναν. Οι διαφημιστές έκαναν φοβερή δουλειά. Τους παραδέχομαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ασέβαστος έγραψε: 22 Αύγ 2023, 17:36
Ερμής έγραψε: 22 Αύγ 2023, 13:01 Ότι δηλαδή ο μισός κόσμος δεν έχει κάνει ποτέ 200 300 χλμ μονοκοπανιά. Ξεχνάς ότι το 80%-90% των κατοίκων της Αθήνας είναι η έχουν παντρευτεί κάποιον που πάει στο χωριό καταγωγής του. Οπότε φτάσαμε ήδη ένα πολύ σοβαρό ποσοστό κόσμου.

μωρε καλα τα λες, και τα νουμερα στην τυχη τα λεω, σιγα μην εχω και στατιστικα ποσα χλμ μονοκοπανια κανει καθενας. αλλα αμα σου λενε "δεν κανει 700 μονοκοπανια", ε, θα τους παρεις στο ψιλο και θα τους πεις "χεσε μας ρε φιλε, που για να κανεις 200 θες μετα 8 ωρες υπνο να στανιαρεις"

μα και για δευτερο, πολης, οι λουδιτες παλι λενε οτι ειναι αχρηστο.

γενικοτερα, εκει ειναι το ζητημα. δε λενε "δε μου κανει εμενα". λενε "δεν κανει για κανεναν και για τιποτα"

εχουμε φτασει να ακουμε "δεν κανει ουτε για τανκ". ε, να μην τους πιασουμε στο κογιοναρισμα;
Αφού τα λέω καλά εγω, τοτε δε τα λες καλά εσύ.
Αυτο που λες ότι οταν κάνεις 200χλμ μονοκοπανιά θες μετά 8 ώρες να στανιαρεις το λες εκ πείρας η απλά το εικαζεις;
Κάνεις δεν είπε πως για δεύτερο τρίτο είναι άσχημο, εφόσον έχεις δικό σου γκαράζ.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά όπως θες να τα φαντασιωνεσαι και ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις την παραμικρή εμπειρία στο θέμα.
Να τους πιάσεις στο κογιοναρισμα οταν ακούς παράλογα πράγματα, να μη πιάσουμε όμως και εσένα που λες ότι επειδή η πρίζα είναι πιο εύκολη απο το πρατήριο, τοτε τα ηλεκτρικά υπερέχουν; κάπως έτσι δε το είπες;
Ελπιζω αυτά τα "απλοϊκά" να τα λες μόνο εδώ έτσι; όχι παραέξω
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”