!!! DEVELOPMENT MODE !!!

εκμάθηση κιθάρας..

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
arisordeath

Re: εκμάθηση κιθάρας..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από arisordeath »

Cavaliere έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:00 Βασικά, αν θες να παίζεις Πυξ Λαξ, φτάνουν να μάθεις 4 συγχορδίες. La minore, re minore, mi maggiore, sol maggiore.
σιγα μην παιξω πυξ λαξ,ινδαλμα μου ο ινγκβαι λεμε..
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα να μαθαίνω κιθάρα δεν υπήρχαν ούτε ίντερνετ ούτε γιουτουμπ κτλ
τώρα έχεις εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μαθήματα, βίντεο εκμάθησης, tabs κτλ
αυτό σημαίνει πως τα έχεις κάποια βοηθήματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως θα πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες
από εκεί και πέρα εξαρτάται από το τι στόχο έχεις, σε τι επίπεδο θες να φτάσεις
θες να μάθεις βασικά πράγματα, θες να παίζεις τραγούδια, αν ναι τι τραγούδια, θες να παίξεις σε μπάντα κτλ
το καλύτερο τιπ για έναν αρχάριο είναι υπομονή και επιμονή. Να πάρει έναν μετρονόμο έτσι ώστε να μάθει να παίζει σωστά εξ αρχής. πέραν τούτου, θέλει ποοοολύ αργά και σταθερά
με το καιρό θα δεις τη βελτίωση
υπάρχουν παιδιά που έρχονται ωθούμενα από τη μουσική που γουστάρουν με μοναδικό στόχο όχι να μάθουν να παίζουν κιθάρα, αλλά να μάθουν να παίζουν τις αγαπημένες τους μπάντες και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. δε μπορείς από το μηδέν να παίξεις master of puppets σε 3 μήνες. ε αυτά τα παιδιά είτε θα τα παρατήσουν, είτε θα δυσκολευτούν περισσότερο. άμα δεν έχεις υπομονή και δεν είσαι διατεθιμένος να ξεκινήσεις από το 0 και να πας πρώτα στο 1 και μετά στο 2 κτλ, τότε κατ'εμέ χαλάς το χρόνο σου.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

arisordeath έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:08σιγα μην παιξω πυξ λαξ,ινδαλμα μου ο ινγκβαι λεμε..
Αστειεύτηκα.
Ordem e Progresso.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Το καλό με την κιθάρα είναι ότι μόνο με τις συγχορδίες μπορείς να κάνεις μουσική για τραγούδι. Το πρόβλημα είναι οι στίχοι.

Δεν ξέρω γιατί (οι ειδικοί ας πουν) ένας κιθαρίστας που έκανε εκπομπή σε ραδιόφωνο (στον imagine των ΑΜΑΝ) έλεγε ότι το Sweet hime Alabama είναι με τρεις συγχορδίες.

Και το πολύ καλό είναι το ένα κλειδί. Ούτε δύο κλειδιά ένα σε κάθε χέρι όπως στο πιάνο, ούτε πού θα πέσει το 16ο κλπ.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

arisordeath έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:08
Cavaliere έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:00 Βασικά, αν θες να παίζεις Πυξ Λαξ, φτάνουν να μάθεις 4 συγχορδίες. La minore, re minore, mi maggiore, sol maggiore.
σιγα μην παιξω πυξ λαξ,ινδαλμα μου ο ινγκβαι λεμε..
Δηλαδή ασκήσεις κλίμακας για αρχάριους σε τριακοστά δεύτερα... ; :lol:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:19 Το καλό με την κιθάρα είναι ότι μόνο με τις συγχορδίες μπορείς να κάνεις μουσική για τραγούδι. Το πρόβλημα είναι οι στίχοι.

Δεν ξέρω γιατί (οι ειδικοί ας πουν) ένας κιθαρίστας που έκανε εκπομπή σε ραδιόφωνο (στον imagine των ΑΜΑΝ) έλεγε ότι το Sweet hime Alabama είναι με τρεις συγχορδίες.

Και το πολύ καλό είναι το ένα κλειδί. Ούτε δύο κλειδιά ένα σε κάθε χέρι όπως στο πιάνο, ούτε πού θα πέσει το 16ο κλπ.
τα περισσότερα mainstream εμπορικά τραγούδια είναι τελείως απλοϊκά
Τζίμης Πανούσης
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:19 Το καλό με την κιθάρα είναι ότι μόνο με τις συγχορδίες μπορείς να κάνεις μουσική για τραγούδι. Το πρόβλημα είναι οι στίχοι.

Τα ακκόρντα είναι ένας χονδρικός τρόπος παρακολούθησης της αρμονίας του κομματιού. Είναι κάτι σαν χονδροειδής οδηγός.
Τα ενδιάμεσα, τα παραλειπόμενα, οι παύσεις, το ύφος και οι χρωματισμοί είναι που μετατρέπουν το κομμάτι από σκυλάδικο σε έπος.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Αυτό είναι όταν ρωτάς ανθρώπους που ξέρουν. :smt023
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

stavmanr έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:24

Τα ακκόρντα είναι ένας χονδρικός τρόπος παρακολούθησης της αρμονίας του κομματιού. Είναι κάτι σαν χονδροειδής οδηγός.
Τα ενδιάμεσα, τα παραλειπόμενα, οι παύσεις, το ύφος και οι χρωματισμοί είναι που μετατρέπουν το κομμάτι από σκυλάδικο σε έπος.
ναι αυτό που λέει ο brb είναι πως η βάση δεν στηρίζεται σε περίπλοκες/σύνθετες συγχορδίες κτλ και είναι σωστό αυτό
τώρα το πως θα δουλέψουν πάνω στις βασικές συγχορδίες είναι άλλο ζήτημα
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:19
οπως και πολλα αλλα δικα τους
πχ simple man
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:30

ναι αυτό που λέει ο brb είναι πως η βάση δεν στηρίζεται σε περίπλοκες/σύνθετες συγχορδίες κτλ και είναι σωστό αυτό
Χωρίς να θέλω να φαίνομαι ειδήμων θα σε προβληματίσω στο εξής:
μπορείς να βάλεις σχεδόν όσα περαστικά ακκόντα θέλεις σε κάθε μέτρο του κομματιού.
Πίσω από την βασική αρμονία υπάρχει ένα ...χάος που μπορείς να ντύσεις με επί μέρους αρμονίες. Το ίδιο κομμάτι που παίζεται σε Λα μινόρε μπορεί να παιχτεί με τρία ακκόρντα αλλά καί με ...13, ανάλογα αν θελήσεις να εισαγάγεις επί μέρους περαστικές αρμονίες.
Κλασικό παράδειγμα είναι το "The winner takes it all" των ABBA, το οποίο μπορεί να παιχτεί με τα τέσσερα βασικά του ακκόρντα ή όπως είναι κανονικά δισκογραφημένο με τα επιπλέον 4 ενδιάμεσα που περιλαμβάνουν και επιπλέον πτώσεις σε έβδομες ή τέταρτες. Ο συνθέτης προτίμησε να χρωματίσει τις μεταβάσεις από το ένα ακκόρντο στο επόμενο με ενδιάμεσα περαστικά ακκόρντα.
Για τους λάτρεις της Heavy metal, φανταστικός σε ντύσιμο αρμονιών είναι ο Marty Friedman, ο οποίος περνά από μία ως τέσσερις αρμονίες σε κάθε ακκόρντο ...σολάροντας, δηλαδή με ακκόρντα απλωμένα σε μοναδικές νότες.

Βέβαια αυτά που γράφουμε είναι αρκετά προχώ για το νόημα του νήματος.
Κατά τη γνώμη μου, το πρώτο μάθημα είναι : μάθε τα βασικά για να τα ξεχάσεις. Αυτό που δεν θα ξεχνάς ότι κάθε τί που μαθαίνεις δεν είναι ο σκοπός, αλλά το σκαλί για να πας παραπέρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Απρ 2019, 18:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
arisordeath

Cavaliere έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:16
arisordeath έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:08σιγα μην παιξω πυξ λαξ,ινδαλμα μου ο ινγκβαι λεμε..
Αστειεύτηκα.
και γω αστειευτηκα,προτιμω τα οριτζιναλ απο τα ιμιτασιον,δηλαδη τον τρισμεγιστο ritchie blackmore απο τον wannabe :D ..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος arisordeath την 03 Απρ 2019, 18:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

stavmanr έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:37
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:30

Χωρίς να θέλω να φαίνομαι ειδήμων θα σε προβληματίσω στο εξής:
μπορείς να βάλεις σχεδόν όσα περαστικά ακκόντα θέλεις σε κάθε μέτρο του κομματιού.
Πίσω από την βασική αρμονία υπάρχει ένα ...χάος που μπορείς να ντύσεις με επί μέρους αρμονίες. Το ίδιο κομμάτι που παίζεται σε Λα μινόρε μπορεί να παιχτεί με τρία ακκόρντα αλλά καί με ...13, ανάλογα αν θελήσεις να εισαγάγεις επί μέρους περαστικές αρμονίες.
Κλασικό παράδειγμα είναι το "The winner takes it all" των ABBA, το οποίο μπορεί να παιχτεί με τα τέσσερα βασικά του ακκόρντα ή όπως είναι κανονικά δισκογραφημένο με τα επιπλέον 4 ενδιάμεσα που περιλαμβάνουν και επιπλέον πτώσεις σε έβδομες ή τέταρτες. Ο συνθέτης προτίμησε να χρωματίσει τις μεταβάσεις από το ένα ακκόρντο στο επόμενο με ενδιάμεσα περαστικά ακκόρντα.
Για τους λάτρεις της Heavy metal, φανταστικός σε ντύσιμο αρμονιών είναι ο Marty Friedman, ο οποίος περνά από μία ως τέσσερις αρμονίες σε κάθε ακκόρντο ...σολάροντας, δηλαδή με ακκόρντα απλωμένα σε μοναδικές νότες.

Βέβαια αυτά που γράφουμε είναι αρκετά προχώ για το νόημα του νήματος.
Κατά τη γνώμη μου, το πρώτο μάθημα είναι : μάθε τα βασικά για να τα ξεχάσεις. Αυτό που δεν θα ξεχνάς ότι κάθε τί που μαθαίνεις δεν είναι ο σκοπός, αλλά το σκαλί για να πας παραπέρα.
ισχύει απολύτως αυτό που γράφεις, δεν διαφωνώ
Τζίμης Πανούσης
arisordeath

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Απρ 2019, 18:14 όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα να μαθαίνω κιθάρα δεν υπήρχαν ούτε ίντερνετ ούτε γιουτουμπ κτλ
τώρα έχεις εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μαθήματα, βίντεο εκμάθησης, tabs κτλ
αυτό σημαίνει πως τα έχεις κάποια βοηθήματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως θα πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες
από εκεί και πέρα εξαρτάται από το τι στόχο έχεις, σε τι επίπεδο θες να φτάσεις
θες να μάθεις βασικά πράγματα, θες να παίζεις τραγούδια, αν ναι τι τραγούδια, θες να παίξεις σε μπάντα κτλ
το καλύτερο τιπ για έναν αρχάριο είναι υπομονή και επιμονή. Να πάρει έναν μετρονόμο έτσι ώστε να μάθει να παίζει σωστά εξ αρχής. πέραν τούτου, θέλει ποοοολύ αργά και σταθερά
με το καιρό θα δεις τη βελτίωση
υπάρχουν παιδιά που έρχονται ωθούμενα από τη μουσική που γουστάρουν με μοναδικό στόχο όχι να μάθουν να παίζουν κιθάρα, αλλά να μάθουν να παίζουν τις αγαπημένες τους μπάντες και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. δε μπορείς από το μηδέν να παίξεις master of puppets σε 3 μήνες. ε αυτά τα παιδιά είτε θα τα παρατήσουν, είτε θα δυσκολευτούν περισσότερο. άμα δεν έχεις υπομονή και δεν είσαι διατεθιμένος να ξεκινήσεις από το 0 και να πας πρώτα στο 1 και μετά στο 2 κτλ, τότε κατ'εμέ χαλάς το χρόνο σου.
φιλε ειμαι πολυ χαλαρος στο ζητημα της εκμαθησης κιθαρας,για σρεντερ δεν παω γιατι ειμαι και καποιας ηλικιας :a0452: ,κυριως για τον χαβαλε μου προσπαθω και για να περναω την ωρα μου πιο δημιουργικα απο το να βλεπω σειρες με τις ωρες για παραδειγμα.θα μου αρεσε να μπορω να παιξω καποια ριφ απο αγαπημενα τραγουδια οποτε καπως ετσι ξεκινησε η φαση,τωρα αν ειμαι ενα τεραστιο ταλεντο στυλ Χεντριξ :lol: φανταζομαι οτι θα αλλαξουν οι απαιτησεις μου..παντως τις εισαγωγες απο το into the void απο sabbath και το σολο του metalheart των accept τα εχω :003:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Πάτε μάθετε κανένα αντρικό όργανο ρε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση