Υπάρχουν δύο ειδών καρυδιές, η γηγενής είναι η χοντρότσοφλη και δεν μπορείς να τα ανοίξεις με μαχαίρι, τέτοια έχω στον κήπο μου. Η ξενόφερτη έχει λεπτό τσόφλι και την προτιμούν οι παραγωγοί.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:03 Με μαχαιράκι τα καρύδια ανοίγουν στα δύο. Και μετέπειτα είναι πιο εύκολο να το σπάσεις το τσόφλι.
Σαν τα χλωρά καρύδια δεν έχει![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καρύδια
Re: Καρύδια
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Ναι, είναι βελτιωμένες οι ξένες. Οι ντόπιες έιναι με χοντρό τσόφλι αλλά το καλό είναι ότι δεν μπορεί να μπει μέσα το ''σκουλήκι'' και να το χαλάσει. Όσα σκληρά έχω σπάσει είναι κάτασπρα.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:20Υπάρχουν δύο ειδών καρυδιές, η γηγενής είναι η χοντρότσοφλη και δεν μπορείς να τα ανοίξεις με μαχαίρι, τέτοια έχω στον κήπο μου. Η ξενόφερτη έχει λεπτό τσόφλι και την προτιμούν οι παραγωγοί.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:03 Με μαχαιράκι τα καρύδια ανοίγουν στα δύο. Και μετέπειτα είναι πιο εύκολο να το σπάσεις το τσόφλι.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Βασικά δεν ξέρω αν είναι κάποιο φυσικό είδος ή γενετικά τροποποιημένες, απλά ξέρω την διαφορά.brb και tyt έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:27Ναι, είναι βελτιωμένες οι ξένες. Οι ντόπιες έιναι με χοντρό τσόφλι αλλά το καλό είναι ότι δεν μπορεί να μπει μέσα το ''σκουλήκι'' και να το χαλάσει. Όσα σκληρά έχω σπάσει είναι κάτασπρα.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:20Υπάρχουν δύο ειδών καρυδιές, η γηγενής είναι η χοντρότσοφλη και δεν μπορείς να τα ανοίξεις με μαχαίρι, τέτοια έχω στον κήπο μου. Η ξενόφερτη έχει λεπτό τσόφλι και την προτιμούν οι παραγωγοί.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:03 Με μαχαιράκι τα καρύδια ανοίγουν στα δύο. Και μετέπειτα είναι πιο εύκολο να το σπάσεις το τσόφλι.
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Οι αμερικάνικες είναι υβρίδια. Παίρνεις ένα καρύδι, το φυτεύεις και δεν φυτρώνει. Πρέπει να πάρεις φυτό που έχει γονιμοποιηθεί τεχνητά. Επίσης είναι όλα σε ένα μέγεθος ενώ τα ντόπια είναι σε διάφορα μεγέθη. Αν πάρεις δύο μεγάλα καρύδια από την ίδια καρυδιά και τα φυτέψεις, μπορέι η μία να βγάζει μικρά και η άλλη μεγάλα. Λίγοι ξέρουν τον τρόπο να φυτευτούν σωστά.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:37Βασικά δεν ξέρω αν είναι κάποιο φυσικό είδος ή γενετικά τροποποιημένες, απλά ξέρω την διαφορά.brb και tyt έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:27Ναι, είναι βελτιωμένες οι ξένες. Οι ντόπιες έιναι με χοντρό τσόφλι αλλά το καλό είναι ότι δεν μπορεί να μπει μέσα το ''σκουλήκι'' και να το χαλάσει. Όσα σκληρά έχω σπάσει είναι κάτασπρα.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:20
Υπάρχουν δύο ειδών καρυδιές, η γηγενής είναι η χοντρότσοφλη και δεν μπορείς να τα ανοίξεις με μαχαίρι, τέτοια έχω στον κήπο μου. Η ξενόφερτη έχει λεπτό τσόφλι και την προτιμούν οι παραγωγοί.
Στις ντόπιες καρυδιές είναι συνηθισμένο να φυτρώνουν ακόμα και μόνες τους. Αυτός που τα παίρνω δεν τις αφήνει να μεγαλώσουν γιατί θα γίνει ζούγκλα.
Εγώ επειδή αντί για λίπασμα ρίχνω χώμα και τα φύλλα που πέφτουν από κάτω κάνει το λεγόμενο χούμο, στο χούμο τα καρύδια σκάνε με την μία... κάθε χρόνο ξεριζώνω καμιά 10αριά.
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν είναι υβρίδια, γι' αυτό μεγαλώνουν. Αυτός σε μία συζήτηση που κάναμε μου είπε ότι θέλει και ένα στρώμα άμμου όταν τις φυτεύεις.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:46 Εγώ επειδή αντί για λίπασμα ρίχνω χώμα και τα φύλλα που πέφτουν από κάτω κάνει το λεγόμενο χούμο, στο χούμο τα καρύδια σκάνε με την μία... κάθε χρόνο ξεριζώνω καμιά 10αριά.
Είναι νόστιμα;
Ναι είναι αλλά δεν είναι τα πολύ μεγάλα, δεν ξέω πάλι το δέντρο είναι στον 4 χρόνο, ίσως φέτος δέσουν καλύτερα.brb και tyt έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:48Δεν είναι υβρίδια, γι' αυτό μεγαλώνουν. Αυτός σε μία συζήτηση που κάναμε μου είπε ότι θέλει και ένα στρώμα άμμου όταν τις φυτεύεις.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:46 Εγώ επειδή αντί για λίπασμα ρίχνω χώμα και τα φύλλα που πέφτουν από κάτω κάνει το λεγόμενο χούμο, στο χούμο τα καρύδια σκάνε με την μία... κάθε χρόνο ξεριζώνω καμιά 10αριά.
Είναι νόστιμα;
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Σε πειράζει που δεν είναι μεγάλα; Εμένα δεν με πειράζει.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:50Ναι είναι αλλά δεν είναι τα πολύ μεγάλα, δεν ξέω πάλι το δέντρο είναι στον 4 χρόνο, ίσως φέτος δέσουν καλύτερα.brb και tyt έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:48Δεν είναι υβρίδια, γι' αυτό μεγαλώνουν. Αυτός σε μία συζήτηση που κάναμε μου είπε ότι θέλει και ένα στρώμα άμμου όταν τις φυτεύεις.Πάνας έγραψε: 01 Μαρ 2019, 23:46 Εγώ επειδή αντί για λίπασμα ρίχνω χώμα και τα φύλλα που πέφτουν από κάτω κάνει το λεγόμενο χούμο, στο χούμο τα καρύδια σκάνε με την μία... κάθε χρόνο ξεριζώνω καμιά 10αριά.
Είναι νόστιμα;
Η καλύτερη ψίχα που έφαγα είναι από μικρά καρύδια. Έχω δει τα δένδρα του, είναι μεγάλα (πάνω από 50 χρόνια). Έχει δύο που βγάζουν μικρά. Είναι πεντανόστιμα είτε ωμά είτε σε γλυκά. Θέλουν όμως καλό στέγνωμα.
υγ Σε ποια περιοχή τα έχεις;
Το βράδυ έρχονται ποντικοί για να φάνε καρύδια;
Ναι, και μαζεύονται οι γάτες της διπλανής, ξυπνάει η σκύλα μου και γίνεται της Πόπης.
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Έχει άλλη εκεί κοντά; Πώς γονιμοποιείται;
Πάντως αν βρεις πουθενά Καστοριάς και μάλιστα από ντόπια δένδρα (πράγμα δύσκολο) θα πάθεις από τη νοστιμιά.
Σκίουροι, κάργες και καρακάξες.
Οι καρακάξες μόνον από κάτω τρώνε ενώ οι κάργες μόνον από τα κλαδιά.
Ζενίθεδρος έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:19Καλύτερα. Η σκέψη πως μια γυναίκα μπορεί να σπάσει δύο καρύδια μέσα στη χούφτα της, είναι φρικωδης.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:08Ε δεν το λες κι ακριβώς σπάνε εύκολα. Εγώ ποτέ δε μπόρεσα να τα σπάσω έτσι. Εδώ δε μπορώ καλά καλά να κλείσω την χούφτα μου με δύο καρύδια μέσα.Ζενίθεδρος έγραψε: 27 Φεβ 2019, 20:04 Δύο δύο μέσα στην παλάμη και σπάνε εύκολα με ένα σχετικά ελαφρύ σφίξιμο.
Spoiler
Έχει κι' άλλες καρυδιές, με τις μέλισσες νομίζω...τις βλέπω που κάθονται στα άνθη την άνοιξη.brb και tyt έγραψε: 02 Μαρ 2019, 00:00
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ρε φίλος εμένα έρχονται κοράκια όχι ποντίκια, πλάκα έκανα στον μηχανικό, έχουμε πολλές γάτες και τα έχουν σε κοντρόλ. Αυτά τα κοράκια που λες αφήνουν κάτι κουτσουλιές σαν μελάνι, λες και χέζουν δαμάσκηνα...
the end
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Α μπράβο, γι΄αυτό γονιμοποιείται κι έχει καρύδια. Ήταν καλή χρονιά φέτος;Πάνας έγραψε: 02 Μαρ 2019, 00:05Έχει κι' άλλες καρυδιές, με τις μέλισσες νομίζω...τις βλέπω που κάθονται στα άνθη την άνοιξη.brb και tyt έγραψε: 02 Μαρ 2019, 00:00
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ρε φίλος εμένα έρχονται κοράκια όχι ποντίκια, πλάκα έκανα στον μηχανικό, έχουμε πολλές γάτες και τα έχουν σε κοντρόλ. Αυτά τα κοράκια που λες αφήνουν κάτι κουτσουλιές σαν μελάνι, λες και χέζουν δαμάσκηνα...