Re: Όσπρια
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 19:00
Πεθαίνω για γίγαντες φούρνου.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Πεθαίνω για γίγαντες φούρνου.
Φαντάστηκα ότι θα έλεγες τον παραπόταμο στο Μανιάκι (αν κατάλαβα καλά το όνομα) Ο Αλιάκμωνας είναι αυτός που έρχεται από δυτικά, από τον Γράμμο. Στο χωριό Πεύκα (20 χιλιόμετρα μετά το Νεστόριο) είναι οι πηγές του Αλιάκμωνα.dna replication έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:37πάνω πάνω στο χάρτη
http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/200e/39-40.jpg
Ναι, πήρα τελευταία. Καλοί είναι αλλά προτιμώ τους κανονικούς.
Οι φακές δεν χρειάζονται μούλιασμα πάντως.Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:20 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ.
Αφήνω όλη νύχτα τις φακές στο κρύο νερό. Μαρινάρω λουκανικάκια μικρά για ψήσιμο με ελαιόλαδο, μαϊδανό, μέντα, βασιλικό, και δενδρολίβανο. Τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο. ΣΕ μια κατσαρόλα ζεσταίνω δύο κουτάλια ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνω τις φακές και ανακατεύω 2 λεπτά. Ρίχνω ποσότητα ζωμού βρασμένης κότας (υγρό, όι σκόνη), και σιγοβράζω 35΄, περίπου ως να σωθεί το νερό. Αφήνω να κρυώσουν αι φακαί. Ψήνω τα λουκάνικα αλείφοντάς τα πού και πού με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε τις κρύες φακές με κομμένο καρότο, σέλινο, κρεμμυδάκι, τσίλι, μαϊδανό, και ό,τι λαχανικό μας αρέσει. Ρίχνουμε μείγμα λεμονιού-ελαιόλαδου, αλάτι, φρέσκο μαυροπίπερο, προσθέτουμε επάνω τα λουκάνικα, και τρώμε τη ΣΑΛΑΤΑ μας.
Συγκέντρωση έξω από την κρεαταγορά της Βαρβακείου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη ομάδας vegan.
Η συγκέντρωση κατά της Τσικνοπέμπτης για την οποία κάλεσμα απηύθυνε η ομάδα «Δαμάλα FERA» μέσω ιστοσελίδας του αντεξουσιαστικού χώρου γίνεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «για να μη συνηθίσουμε τις γιορτές του θανάτου».
Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και τρικάκια στα οποία, μεταξύ άλλων, καλούσαν τους πολίτες «να φάτε φακές».
Στο σημείο βρέθηκε και αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Ενώ τα λουκάνικα χρειάζονται....μαριναρισμαBelladonna έγραψε: 28 Φεβ 2019, 23:11Οι φακές δεν χρειάζονται μούλιασμα πάντως.Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:20 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ.
Αφήνω όλη νύχτα τις φακές στο κρύο νερό. Μαρινάρω λουκανικάκια μικρά για ψήσιμο με ελαιόλαδο, μαϊδανό, μέντα, βασιλικό, και δενδρολίβανο. Τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο. ΣΕ μια κατσαρόλα ζεσταίνω δύο κουτάλια ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνω τις φακές και ανακατεύω 2 λεπτά. Ρίχνω ποσότητα ζωμού βρασμένης κότας (υγρό, όι σκόνη), και σιγοβράζω 35΄, περίπου ως να σωθεί το νερό. Αφήνω να κρυώσουν αι φακαί. Ψήνω τα λουκάνικα αλείφοντάς τα πού και πού με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε τις κρύες φακές με κομμένο καρότο, σέλινο, κρεμμυδάκι, τσίλι, μαϊδανό, και ό,τι λαχανικό μας αρέσει. Ρίχνουμε μείγμα λεμονιού-ελαιόλαδου, αλάτι, φρέσκο μαυροπίπερο, προσθέτουμε επάνω τα λουκάνικα, και τρώμε τη ΣΑΛΑΤΑ μας.
Τι να σου πω, μπορεί να παίρνουν καμμιά γεύση ξερω γω.
Οχι.Μηχανικός έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:23 Τις φακές τις βάζετε στο νερό από το βράδυ, όπως τα φασόλια;
Άλλοι τις βάζουν και άλλοι μου λένε ότι δεν τις βάζουν γιατί χαλάει η γεύση τους.