Σελίδα 4 από 5

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 19:00
από Cavaliere
Nostalgia έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:05Οι γιγαντες φουρνου παιζει να ειναι απο τα πιο τοπ φαγητα!
Πεθαίνω για γίγαντες φούρνου.
:D

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 19:04
από Ορέστης 35
Μαυρους γιγαντες εχετε φαει;

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 22:08
από brb και tyt
dna replication έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:37
brb και tyt έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:32 Πού είναι;
πάνω πάνω στο χάρτη

http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/200e/39-40.jpg
Φαντάστηκα ότι θα έλεγες τον παραπόταμο στο Μανιάκι (αν κατάλαβα καλά το όνομα) Ο Αλιάκμωνας είναι αυτός που έρχεται από δυτικά, από τον Γράμμο. Στο χωριό Πεύκα (20 χιλιόμετρα μετά το Νεστόριο) είναι οι πηγές του Αλιάκμωνα.

Είχα πάει εκδρομή και τα είδα όλα. Δεν μπόρεσα να πάω στην Διποταμία. Θέλω επίσης να πάω στο Μαλιμάδι αλλά και στα καμένα του Γράμμου. Μου είπαν ότι είναι ωραία.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 22:09
από brb και tyt
Ορέστης 35 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 19:04 Μαυρους γιγαντες εχετε φαει;
Ναι, πήρα τελευταία. Καλοί είναι αλλά προτιμώ τους κανονικούς.

Βγαίνουν πιο ακριβά οι καστοριανοί (4 ευρώ το κιλό) αλλά είναι κόλαση. :D

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 23:11
από Belladonna
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:20 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ.
Αφήνω όλη νύχτα τις φακές στο κρύο νερό. Μαρινάρω λουκανικάκια μικρά για ψήσιμο με ελαιόλαδο, μαϊδανό, μέντα, βασιλικό, και δενδρολίβανο. Τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο. ΣΕ μια κατσαρόλα ζεσταίνω δύο κουτάλια ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνω τις φακές και ανακατεύω 2 λεπτά. Ρίχνω ποσότητα ζωμού βρασμένης κότας (υγρό, όι σκόνη), και σιγοβράζω 35΄, περίπου ως να σωθεί το νερό. Αφήνω να κρυώσουν αι φακαί. Ψήνω τα λουκάνικα αλείφοντάς τα πού και πού με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε τις κρύες φακές με κομμένο καρότο, σέλινο, κρεμμυδάκι, τσίλι, μαϊδανό, και ό,τι λαχανικό μας αρέσει. Ρίχνουμε μείγμα λεμονιού-ελαιόλαδου, αλάτι, φρέσκο μαυροπίπερο, προσθέτουμε επάνω τα λουκάνικα, και τρώμε τη ΣΑΛΑΤΑ μας.
Οι φακές δεν χρειάζονται μούλιασμα πάντως.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 23:14
από Gherschaagk
True.

Τα ρεβίθια πάλι τα μουλιάζω σε νερό με αλάτι και σόδα μαγειρική.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 23:16
από Belladonna
Κι εγώ τους έβαζα σόδα, αλλά μετά με φούσκωναν περισσότερο.
Αν τα αφήσεις αρκετές ώρες (όλο το βράδυ πχ) δεν χρειζεται η σόδα.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 23:19
από Gherschaagk
Λίγη σόδα, λίγο αλάτι, πολύ καλό ξέπλυμα.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 23:37
από Κουρκούας
Συγκέντρωση έξω από την κρεαταγορά της Βαρβακείου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη ομάδας vegan.

Η συγκέντρωση κατά της Τσικνοπέμπτης για την οποία κάλεσμα απηύθυνε η ομάδα «Δαμάλα FERA» μέσω ιστοσελίδας του αντεξουσιαστικού χώρου γίνεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «για να μη συνηθίσουμε τις γιορτές του θανάτου».

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και τρικάκια στα οποία, μεταξύ άλλων, καλούσαν τους πολίτες «να φάτε φακές».

Στο σημείο βρέθηκε και αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Εικόνα

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 02 Μαρ 2019, 05:47
από Hey Baby
Belladonna έγραψε: 28 Φεβ 2019, 23:11
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 18:20 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ.
Αφήνω όλη νύχτα τις φακές στο κρύο νερό. Μαρινάρω λουκανικάκια μικρά για ψήσιμο με ελαιόλαδο, μαϊδανό, μέντα, βασιλικό, και δενδρολίβανο. Τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο. ΣΕ μια κατσαρόλα ζεσταίνω δύο κουτάλια ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνω τις φακές και ανακατεύω 2 λεπτά. Ρίχνω ποσότητα ζωμού βρασμένης κότας (υγρό, όι σκόνη), και σιγοβράζω 35΄, περίπου ως να σωθεί το νερό. Αφήνω να κρυώσουν αι φακαί. Ψήνω τα λουκάνικα αλείφοντάς τα πού και πού με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε τις κρύες φακές με κομμένο καρότο, σέλινο, κρεμμυδάκι, τσίλι, μαϊδανό, και ό,τι λαχανικό μας αρέσει. Ρίχνουμε μείγμα λεμονιού-ελαιόλαδου, αλάτι, φρέσκο μαυροπίπερο, προσθέτουμε επάνω τα λουκάνικα, και τρώμε τη ΣΑΛΑΤΑ μας.
Οι φακές δεν χρειάζονται μούλιασμα πάντως.
Ενώ τα λουκάνικα χρειάζονται....μαριναρισμα
Χιχιχι

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2019, 16:33
από Belladonna
Hey Baby έγραψε: 02 Μαρ 2019, 05:47 Ενώ τα λουκάνικα χρειάζονται....μαριναρισμα
Χιχιχι
Τι να σου πω, μπορεί να παίρνουν καμμιά γεύση ξερω γω.
Όχι λες;

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2019, 17:47
από waldorf
Τα λουκάνικα που έχουν μέσα "την κορφή κι όλο το γύρο" να πάρουν γεύση απ`το μαρινάρισμα;
Ίσως.Αν τρώτε λουκάνικα γαλοπούλας χωρίς αλάτι και μπαχαρικά και μυρωδικά.
Αλλά πάλι γιατί να φας λουκάνικα γαλοπούλας χωρίς αλάτι και μπαχαρικά και μυρωδικά;
Είμαι κάθετος.Αν θες να φας λουκάνικο θα φας λουκάνικο και σε κάθε μπουκιά θα ΑΚΟΥΣ τις αρτηρίες να ζορίζονται.Δεν θα ξέρεις απλά ότι ζορίζονται..Θα τις ακούς να χαροπαλεύουν.
Διαφορετικά φάε φιλετάκι γαλοπούλας μαριναρισμένο σε κουλί φρούτων.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2019, 23:23
από Μηχανικός
Τις φακές τις βάζετε στο νερό από το βράδυ, όπως τα φασόλια;
Άλλοι τις βάζουν και άλλοι μου λένε ότι δεν τις βάζουν γιατί χαλάει η γεύση τους.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2019, 23:33
από stergiosbik
Μηχανικός έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:23 Τις φακές τις βάζετε στο νερό από το βράδυ, όπως τα φασόλια;
Άλλοι τις βάζουν και άλλοι μου λένε ότι δεν τις βάζουν γιατί χαλάει η γεύση τους.
Οχι.
Τα φασολια,οι γιγαντες και τα ρεβυθια θελουν μουλιασμα.

Re: Όσπρια

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2019, 22:20
από Ορέστης 35
Ανακαλυψα το μυστικο για να γινονται βρασερα τα ρεβυθια.

Δεν ξερω αν πρεπει να το πω σε ολους.