Σελίδα 4 από 6

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2019, 14:48
από Custom_F
Εσθήρ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 21:17
Το εκανα τελικα και με χοιρινη σπαλα και με κοτοπουλο!

Τι αλλαξα; Εβαλα θυμαρι φρεσκο αντι για ριγανη και δεν εβαλα ουτε πιπερια ουτε ταντουρι. Το κρεμμυδι ηταν κομμενο σε μεγαλα κομματια. Τσιγαρισα το κρεας, το εβγαλα και εκει εριξα τα κομματια κρεμμυδιου να μαλακωσουν καθως ετριβα για να παρουν απο τον πατο οτι ειχε αφησει το κρεας. Ε μετα ξαναβαλα το κρεας κτλ.
Στο τελος εβγαλα το κρεας κ περασα ολο το υπολοιπο απο σουρωτηρι να βγει μια βελουδινη σαλτσα. Επιστροφη και των δυο στην κατσαρολα.

Παρα πολυ ωραιο! Μπραβο Εσθηρ! Σευχαριστω!



Μια συνταγη με κοτοπουλο που κανω και δεν την εχω δει καπου, ειναι στην κατσαρολα με πολλα χοντροκομμενα κρεμμυδια, δυο τρεις πιπεριες κερατο επισης χοντροκομμενες, μανιταρια, κοκκινα φασολια (κονσερβα) και μπολικο λεμονι. Και εδω τσιγαριζω κρεας και μαλακωνω μετα κρεμμυδια και πιπερια και στη συνεχεια τα ενωνω παλι. Τα φασολια τα προσθετω προς το τελος.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2019, 19:49
από User_601
Custom_F έγραψε: 25 Ιαν 2019, 14:48
Εσθήρ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 21:17
Το εκανα τελικα και με χοιρινη σπαλα και με κοτοπουλο!

Τι αλλαξα; Εβαλα θυμαρι φρεσκο αντι για ριγανη και δεν εβαλα ουτε πιπερια ουτε ταντουρι. Το κρεμμυδι ηταν κομμενο σε μεγαλα κομματια. Τσιγαρισα το κρεας, το εβγαλα και εκει εριξα τα κομματια κρεμμυδιου να μαλακωσουν καθως ετριβα για να παρουν απο τον πατο οτι ειχε αφησει το κρεας. Ε μετα ξαναβαλα το κρεας κτλ.
Στο τελος εβγαλα το κρεας κ περασα ολο το υπολοιπο απο σουρωτηρι να βγει μια βελουδινη σαλτσα. Επιστροφη και των δυο στην κατσαρολα.

Παρα πολυ ωραιο! Μπραβο Εσθηρ! Σευχαριστω!



Μια συνταγη με κοτοπουλο που κανω και δεν την εχω δει καπου, ειναι στην κατσαρολα με πολλα χοντροκομμενα κρεμμυδια, δυο τρεις πιπεριες κερατο επισης χοντροκομμενες, μανιταρια, κοκκινα φασολια (κονσερβα) και μπολικο λεμονι. Και εδω τσιγαριζω κρεας και μαλακωνω μετα κρεμμυδια και πιπερια και στη συνεχεια τα ενωνω παλι. Τα φασολια τα προσθετω προς το τελος.
Aααααααααα,ποσο χαιρομαι που την δοκιμασες!!! :smt038 Χαιρομαι που σου αρεσε! :D
Το θυμαρι ναι,υποψιαζομαι οτι σαφως δινει ανωτερη γευση,φρεσκο δεν μπορω να βρω και βασικα παιρνω ριγανη διοτι βρισκω βιολογικη,αν βρω παντως στανταρ θα παρω!

Θα δοκιμασω οπωσδηποτε και την συνταγη που εβαλες και εσυ! Θενκς! :D

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2019, 20:17
από Custom_F
Εσθήρ έγραψε: 25 Ιαν 2019, 19:49
Custom_F έγραψε: 25 Ιαν 2019, 14:48
Εσθήρ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 21:17
Το εκανα τελικα και με χοιρινη σπαλα και με κοτοπουλο!

Τι αλλαξα; Εβαλα θυμαρι φρεσκο αντι για ριγανη και δεν εβαλα ουτε πιπερια ουτε ταντουρι. Το κρεμμυδι ηταν κομμενο σε μεγαλα κομματια. Τσιγαρισα το κρεας, το εβγαλα και εκει εριξα τα κομματια κρεμμυδιου να μαλακωσουν καθως ετριβα για να παρουν απο τον πατο οτι ειχε αφησει το κρεας. Ε μετα ξαναβαλα το κρεας κτλ.
Στο τελος εβγαλα το κρεας κ περασα ολο το υπολοιπο απο σουρωτηρι να βγει μια βελουδινη σαλτσα. Επιστροφη και των δυο στην κατσαρολα.

Παρα πολυ ωραιο! Μπραβο Εσθηρ! Σευχαριστω!



Μια συνταγη με κοτοπουλο που κανω και δεν την εχω δει καπου, ειναι στην κατσαρολα με πολλα χοντροκομμενα κρεμμυδια, δυο τρεις πιπεριες κερατο επισης χοντροκομμενες, μανιταρια, κοκκινα φασολια (κονσερβα) και μπολικο λεμονι. Και εδω τσιγαριζω κρεας και μαλακωνω μετα κρεμμυδια και πιπερια και στη συνεχεια τα ενωνω παλι. Τα φασολια τα προσθετω προς το τελος.
Aααααααααα,ποσο χαιρομαι που την δοκιμασες!!! :smt038 Χαιρομαι που σου αρεσε! :D
Το θυμαρι ναι,υποψιαζομαι οτι σαφως δινει ανωτερη γευση,φρεσκο δεν μπορω να βρω και βασικα παιρνω ριγανη διοτι βρισκω βιολογικη,αν βρω παντως στανταρ θα παρω!

Θα δοκιμασω οπωσδηποτε και την συνταγη που εβαλες και εσυ! Θενκς! :D
Φρέσκο θυμάρι έχει στον βασιλόπουλο! Σε κουτακι, στη μαναβικη!

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2019, 20:18
από Πάνας
Συγνώμη ρε κορίτσια, καλλιεργούν ρίγανη και η Εσθήρ αγοράζει βιολογική; Υπάρχει και μη βιολογική ρίγανη;

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2019, 21:03
από User_601
Πάνας έγραψε: 25 Ιαν 2019, 20:18 Συγνώμη ρε κορίτσια, καλλιεργούν ρίγανη και η Εσθήρ αγοράζει βιολογική; Υπάρχει και μη βιολογική ρίγανη;
Και βεβαια καλιεργουν ριγανη.Λες αυτες οι συσκευασιες στα ΣΜ να ειναι απο το βουναλακι ,που πανε και τα μαζευουνε με τ χερι;Εκτασεις καλιεργουν με ριγανι.Οι βιολογικες ριγανες ειναι απο πιστοποιημενα χωραφια,που δεν χρηδιμοποιουν χημικα φυτοφαρμακα κλπ,οχι μονο στην ριγανη,αλλα και το εδαφος πρεπει να ειναι απαλλαγμενο επισης και τα διπλανα χωραφια να μην καλλιεργουν με χημικα φυτοφαρμακα.
Οι μη βιολογικες ειναι οι ριγανες που δεν αναγραφουν οτι ειναι βιολογικες,δηλαδη οι εκτασεις που καλιεργουνται δεν εχουν καμια βιολογικη πιστοποιηση.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2019, 13:26
από Ερμής
Πάνας έγραψε: 25 Ιαν 2019, 20:18 Συγνώμη ρε κορίτσια, καλλιεργούν ρίγανη και η Εσθήρ αγοράζει βιολογική; Υπάρχει και μη βιολογική ρίγανη;
Ναι καλλιεργούν, απλά στην Ελλάδα όντως είναι λίγο περίεργο να αγοράζεις έτοιμη από τη στιγμή που πας λίγο παραέξω από την πόλη και βρίσκεις στρέμματα.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2019, 13:44
από lolek1
αγοραζουμε δυο καφετια αυγα
τα σπαμε προσεχτικα στην ακρη του τηγανιου και τα βαζουμε μεσα του, σε λιγο λαδι για να αρπαζει ευκολα.
ανοιγουμε το ματι και περνουμε ενα κουταλι για να βαζουμε λιγο λαδι στον κροκο ωστε να ψηθουν και απο πανω, προσεχοντας μην πιτσιλιθουμε.
οταν το ασπραδι γινει λευκο κλεινουμε το ματι τα βγαζουμε με κατι σαν σπατουλα περιμενοντας λιγο πανω απο το τηγανι για να σταξουν τα πολλα πολλα λαδια και τα αποθετουμε σε ενα πιατο.
κοιταμε λιγο για τυχων καφετια τσοφλια που λογικα θα φαινονται ευκολα και εαν ολα πανε καλα τα τρωμε με λιγο ψωμι αλατι και πιπερι

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2019, 13:57
από Yochanan
lolek1 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 13:44 αγοραζουμε δυο καφετια αυγα
Εικόνα

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2019, 13:59
από lolek1
Yochanan έγραψε: 26 Ιαν 2019, 13:57
lolek1 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 13:44 αγοραζουμε δυο καφετια αυγα
Εικόνα
:D δεν πηγε καθολου το μυαλο μου εκει

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:56
από User_601
lolek1 έγραψε: 26 Ιαν 2019, 13:44 αγοραζουμε δυο καφετια αυγα
τα σπαμε προσεχτικα στην ακρη του τηγανιου και τα βαζουμε μεσα του, σε λιγο λαδι για να αρπαζει ευκολα.
ανοιγουμε το ματι και περνουμε ενα κουταλι για να βαζουμε λιγο λαδι στον κροκο ωστε να ψηθουν και απο πανω, προσεχοντας μην πιτσιλιθουμε.
οταν το ασπραδι γινει λευκο κλεινουμε το ματι τα βγαζουμε με κατι σαν σπατουλα περιμενοντας λιγο πανω απο το τηγανι για να σταξουν τα πολλα πολλα λαδια και τα αποθετουμε σε ενα πιατο.
κοιταμε λιγο για τυχων καφετια τσοφλια που λογικα θα φαινονται ευκολα και εαν ολα πανε καλα τα τρωμε με λιγο ψωμι αλατι και πιπερι
Ε,η κλασικη συνταγη για τηγανητα αβγα ειναι βρε λολεκ,που ειναι η πινελια σου; :a015: Στο θεμα για τους αρχαριους επρεπε να το γραψεις,αλλα τεσπα.

Λοιπον,για οσους αρεσει το γιαουρτακι μια πανευκολη συνταγη δικια μου,για ενα ελαφρυ και ακρως υγιεινο επιδορπιο.Εγω το τρωω για βραδυνο σε μικρη ποσοτητα.3 κουταλιες του γλυκου γιαουρτακι δηλαδη.

Γιαουρτακι αλλα χαρουπομελο.
Υλικα:
-Γιαουρτακι προβειο(αν δεν ειστε φαν του προβειου,βαλτε αγελαδινο).
-Ηλιοσπορο ή οποιοδηποτε αλλο σπορι,εγω παιρνω παντα βιολογικα.
-καρυδια σπασμενα απλα με το χερι
-Γκοτζι μπερις βολογικα
-σταφιδες κορινθιακες η μαυρες,αν σας αρεσουν(προαιρετικες αυτες),βασικα οποιονδηποτε ξηρο καρπο θελετε.
-Λιναροσπορο τριμμενο(προεραιτικο)
-Και το ανεπαναληπτο βιολογικο χαρουπομελο creta,οποιοδηποτε χαρουπομελο, τελοσπαντων,ειναι απειρως καλυτερο το πιο πηχτο.Για μια μικρη δοση,δηλαδη 3 κουταλιες του γλυκου γιαουρτι εγω βαζω ενα κουταλακι του γλυκου χαρουπομελο.
Εκτελεση:
Απλα σε πιατακι βαθυ μικρο,βαζουμε πρωτα τον ηλιοσπορο σαν βαση,απο επανω το γιαουρτακι,εγω βαζω 3 κουταλιες του γλυκου,μικρη δοση ,το τρωω για βραδυνο.
Απο επανω το χοντροκομενο καρυδι,τον λιναροσπορο σε σκονη,τα γκοτζι μπερις που ειναι φανταστικα,βασικα οποονδηποτε ξηρο καρπο μπορειτε να βαλετε και το θεεικο χαρουπομελο,που ειναι σαν σιροπι σοκολατας!!!!!Οσοι δεν εχουν δοκιμασει χαρουπομελο,ας το κανουν και θα με θυμηθουν!
TIP:Σε οσους δε ,αρεσει και το ΤΑΧΙΝΙ,ενα κουταλακι ταχινι αν βαλουν ακομα καλυτερο! Εγω παιρνω το βιολογικο ταχινι ολικης αλεσεως,ειναι εξαιρετικο!
Ειναι ακρως υγιεινο και γευστικοτατο! :D
Βασικα ειναι και ενα ωμο,ελαφρυ,ακρως υγιεινο γλυκο,μπορειτε να το σερβιρετε και σαν γλυκο δηλαδη,σε μικρα βαθια μπολακια.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 22:02
από the comet the course the tail
Εσθήρ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:56
-Γιαουρτακι προβειο(αν δεν ειστε φαν του προβειου,βαλτε αγελαδινο).
πρόβειο στραγγιστό ή το άλλο με την πέτσα (που είναι κάπως νερουλό) λες;;;;
εμένα μ αρέσει το πρώτο... είναι ένας καλαβρυτινός εδώ που πουλάει ένα, σκέτη αμαρτία... 800% λιπαρά...

το τρώω με ψωμί ζυμωτό.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 22:03
από Augustin Meaulnes
Γιατί τονίζεις τόσες φορες οτι τρως 3 κουταλιές ΛΙΧΟΥΔΙΚΟ; Με απλό μελι, γίνεται;

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 22:11
από the comet the course the tail
μαζί με όλα τα άλλα γίνεται μερίδα για 3 άτομα...

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 22:14
από Ερμής
the comet the course the tail έγραψε: 09 Φεβ 2019, 22:02
Εσθήρ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:56
-Γιαουρτακι προβειο(αν δεν ειστε φαν του προβειου,βαλτε αγελαδινο).
πρόβειο στραγγιστό ή το άλλο με την πέτσα (που είναι κάπως νερουλό) λες;;;;
εμένα μ αρέσει το πρώτο... είναι ένας καλαβρυτινός εδώ που πουλάει ένα, σκέτη αμαρτία... 800% λιπαρά...

το τρώω με ψωμί ζυμωτό.
Αν μπορείς μάθε αν το δίνει πουθενά στην Αθήνα. Με το τουφέκι τα ψάχνουμε.

Re: Οι δικές μας συνταγές

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 22:17
από the comet the course the tail
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2019, 22:14
the comet the course the tail έγραψε: 09 Φεβ 2019, 22:02
Εσθήρ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:56
-Γιαουρτακι προβειο(αν δεν ειστε φαν του προβειου,βαλτε αγελαδινο).
πρόβειο στραγγιστό ή το άλλο με την πέτσα (που είναι κάπως νερουλό) λες;;;;
εμένα μ αρέσει το πρώτο... είναι ένας καλαβρυτινός εδώ που πουλάει ένα, σκέτη αμαρτία... 800% λιπαρά...

το τρώω με ψωμί ζυμωτό.
Αν μπορείς μάθε αν το δίνει πουθενά στην Αθήνα. Με το τουφέκι τα ψάχνουμε.
θα ρωτήσω... είναι χύμα σε βαρέλι...