!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ενήλικες 25-34 ετών που ζουν με τους γονείς τους ανά χώρα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Ενήλικες 25-34 ετών που ζουν με τους γονείς τους ανά χώρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Καλά ρε άχρηστοι, πού είναι η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια; Παλιά δεν έμεναν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να παντρευτούν ή έστω να βρουν δουλειά σε άλλο μέρος; Δεν κρατάγανε γιαγιάδες και παππούδες στο ίδιο σπίτι ακόμα κι αν ήταν κατάκοιτοι ή ανοϊκοί; Δεν πηδιόσαντε τότε οι νέοι, αν όχι στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς (οι παππούδες είπαμε ήταν βαρήκοοι), οπωσδήποτε στις εξοχές και στις παραλίες; Όσα λεφτά και να έβγαζε ο γιός ή η κόρη, έφευγαν ποτέ από το πατρικό πριν παντρευτούν;

Ου να μου χαθείτε ρεμάλια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

foscilis έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:33
gassim έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:21 Εγώ θυμάμαι εποχή που ένας μισθός συντηρούσε οικογένεια.
Επειδή όλοι ζούσαν πολύ πιο φτωχά και κυρίως το ένα μέλος πρόσφερε το ισοδύναμο ενός μισθού σε υπηρεσίες νοικοκυριού. Δεν αλλάζει κάτι, και πάλι Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ τα κατάφερνε όχι ένας μόνος του.
Δεν γίνεται ένας μισθός να μην μπορεί να συντηρήσει ένα άτομο αλλά να είναι αρκετός να συντηρήσει 3μελή ή 4μελή οικογένεια επειδή το ένα μέλος κάνει τις δουλειές του σπιτιού.
Εννοείται οτι ζούσαν πιο φτωχά, δεν είπα το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Andromachi έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:34
Ναύτης έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:18
Andromachi έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:15

εγώ παντως αν ημουν κοντά με το παιδί μου θα πηγαινα ταπεράκια καθημερινά :lol:
Αααα, όχι κι έτσι, είπαμε, έρχεται και τα παίρνει μοναχή της.
ΥΓ: Και φυσικά δεν τα ξαναφέρνει π-ο-τ-έ πίσω. :011:
:smt005: :smt005:

ασε σοβαρο αυτο!

πηγαινε σπιτι ανοιξε ντουλαπι παρτα μονος σου γτ δε βλεπω να βρίσκεις το δίκιο σου!
Μόνος μου κι απρόσκλητος δεν πάω ποτέ. Κάνουμε ανταλλαγή κάθε φορά που της πάω ψώνια, αφού τσακωθούμε πρώτα ("ώχουουου, αμάν πια μ' αυτά τα τάπερ!"). :roll:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

micmic έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:41 Καλά ρε άχρηστοι, πού είναι η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια; Παλιά δεν έμεναν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να παντρευτούν ή έστω να βρουν δουλειά σε άλλο μέρος; Δεν κρατάγανε γιαγιάδες και παππούδες στο ίδιο σπίτι ακόμα κι αν ήταν κατάκοιτοι ή ανοϊκοί; Δεν πηδιόσαντε τότε οι νέοι, αν όχι στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς (οι παππούδες είπαμε ήταν βαρήκοοι), οπωσδήποτε στις εξοχές και στις παραλίες; Όσα λεφτά και να έβγαζε ο γιός ή η κόρη, έφευγαν ποτέ από το πατρικό πριν παντρευτούν;

Πόσοι από τους σημερινούς "νέους" θεωρείς ότι θα αναλάμβαναν τη φροντίδα κατάκοιτων ή ανοϊκών γονέων ή παπουδογιαγιάδων, στο δικό τους σπίτι ακόμη κι αν αυτό το κληρονόμησαν από τους... ανοϊκούς;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 16 Απρ 2025, 08:35
enterprise-psi έγραψε: 16 Απρ 2025, 08:32 Αυτοί που μένουν μόνοι τους αλλά η μαμά είναι στον από κάτω όροφο ή δίπλα διαμέρισμα, με γονική παροχή, τι ποσοστό είναι;
όλοι οι υπόλοιποι
ενταξει, οχι και ολοι.

υπαρχει και ικανο ποσοστο που μενουν λιγο (η πολυ) μακρια, αλλα ερχεται η μαμα 3 φορες την εβδομαδα για καθαριοτητα πλυντηρια και μαγειρεμα.

στην απολυτως χειροτερη, οταν ειναι παρα πολυ μακρια, παιζουν μονο ταπερακια με το κτελ.

οι μονοι ανεξαρτητοι εντελως απο μαμα, ειναι οι ορφανοι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Πολλές φορές πρέπει να εξετάσουμε και τις κοινωνίες συνθήκες κάθε χώρας.Αλβανος με τον οποίο μίλησα που έζησε Ελλάδα και τώρα έχει γυρίσει πίσω στην Αλβανία στο Ελμπασάν μου έχει πει ότι σε εκείνη την χώρα η συμβίωση εκτός γάμου δεν είναι αποδεκτή από την κοινωνία για αυτο σαν φαινόμενο είναι απίστευτα σπάνιο και περιθωριακο: οι άνθρωποι φεύγουν από το πατρικό σπίτι των γονιών τους μόλις παντρευτούν και δημιουργήσουν δική τους οικογένεια.Αυτο σημαίνει ότι με την ηλικία γάμου να αυξάνεται μεγαλώνει και η ηλικία που φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους.Ετσι μπορεί να εξηγηθεί το εντυπωσιακό 66% στην Αλβανία (δεν ξέρω για άλλες χώρες).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:57
enterprise-psi έγραψε: 16 Απρ 2025, 08:32 Αυτοί που μένουν μόνοι τους αλλά η μαμά είναι στον από κάτω όροφο ή δίπλα διαμέρισμα, με γονική παροχή, τι ποσοστό είναι;
όλοι οι υπόλοιποι
ενταξει, οχι και ολοι.

υπαρχει και ικανο ποσοστο που μενουν λιγο (η πολυ) μακρια, αλλα ερχεται η μαμα 3 φορες την εβδομαδα για καθαριοτητα πλυντηρια και μαγειρεμα.

στην απολυτως χειροτερη, οταν ειναι παρα πολυ μακρια, παιζουν μονο ταπερακια με το κτελ.

Α μην το λες, σήμερα και οι μπαμπάδες παίζουν δυνατά ως υποστηρικτές των "παιδιών".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:47
micmic έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:41 Καλά ρε άχρηστοι, πού είναι η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια; Παλιά δεν έμεναν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να παντρευτούν ή έστω να βρουν δουλειά σε άλλο μέρος; Δεν κρατάγανε γιαγιάδες και παππούδες στο ίδιο σπίτι ακόμα κι αν ήταν κατάκοιτοι ή ανοϊκοί; Δεν πηδιόσαντε τότε οι νέοι, αν όχι στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς (οι παππούδες είπαμε ήταν βαρήκοοι), οπωσδήποτε στις εξοχές και στις παραλίες; Όσα λεφτά και να έβγαζε ο γιός ή η κόρη, έφευγαν ποτέ από το πατρικό πριν παντρευτούν;

Πόσοι από τους σημερινούς "νέους" θεωρείς ότι θα αναλάμβαναν τη φροντίδα κατάκοιτων ή ανοϊκών γονέων ή παπουδογιαγιάδων, στο δικό τους σπίτι ακόμη κι αν αυτό το κληρονόμησαν από τους... ανοϊκούς;
κι ομως αρκετοι.

ακομη και των πεθερικων, οχι μονο των δικων τους γονιων.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Απρ 2025, 11:01
Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:57
όλοι οι υπόλοιποι
ενταξει, οχι και ολοι.

Α μην το λες, σήμερα και οι μπαμπάδες παίζουν δυνατά ως υποστηρικτές των "παιδιών".
παντα επαιζαν.

συνηθως σε ζαρζαβατικα απ το μποστανι, λαδι απ το λιοστασι, κανα κυνηγι, κανα ψαρι, η απλως λεφτα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ενιγουέι, σήμερα παίζει ο αδιαμφισβήτητος στατιστικώς κανών. Όσα περισσότερα δίνεις ανιδιοτελώς, τόσο λιγότερα θα πάρεις επίσης ανιδιοτελώς. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία έχει γαλουγηθεί στο να θεωρεί δικό της κεκτημένο την όποια προσφορά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:39
Εννοείς ότι η οικογένεια είχε μικρότερες καταναλωτικές ή λαϊφστάιλ ανάγκες.

Μα ακριβώς γι ´αυτό διαμαρτύρεται και η πλειοψηφία των συνταξιούχων σήμερα. Επειδή δεν μπορούν να καλύψουν δια βίου τις ανάγκες των ενήλικων τους "παιδιών".
Ισχύει και αυτό σε έναν βαθμό και πράγματι το υπονόησα, όμως κατά βάση είπα ότι ο ισχυρισμός "ένας μισθός κάποτε συντηρούσε νοικοκυριό" είναι προβληματικός από πολλές απόψεις, από τις οποίες στάθηκα σε 2:

1) Ήταν πολύ διαφορετικές οι ανάγκες (και σε τελική ανάλυση πολύ φτωχική η ζωή με τα σημερινά δεδομένα όπως και είναι πολύ λογικό).
2) Μπορεί να ήταν ένας μισθός, αλλά ήταν δύο εργαζόμενοι, απλώς ο ένας χωρίς μισθό.

Το ότι η γυναίκα δε δούλευε δε σημαίνει ότι όλη μέρα έβαφε τα νύχια της. Έκανε τα ψώνια, την καθαριότητα, τη φύλαξη των παιδιών, το μαγείρεμα, το γιατροπόρεμα των πεθερικών κι ένα σωρό άλλα πράγματα που θέλουν χρόνο άρα χρήμα.

Ένας μισθός θα μπορούσε να συντηρήσει νοικοκυριό του 1970 με τον σημερινό τρόπο ζωής μόνο στο ανώτατο κομμάτι της κοινωνίας. Ο παππούς μου ας πούμε είχε χτίσει τη μισή Αθήνα, πράγματι η γιαγιά μου δεν έκανε δουλειές του σπιτιού ούτε ασχολούνταν με τα παιδιά γιατί είχαν υπηρέτρια (μαγείρευε αλλά επειδή το γούσταρε όχι επειδή χρειαζόταν). Είχαν εξοχικά, είχαν ο καθένας το αυτοκίνητό του, είχαν αλουμινένια κουφώματα και ολοκαίνουργια σκανδιναβικά έπιπλα σε ρετιρέ 150 τετραγωνικών στο Κολωνάκι. Από τη μεριά της μάνας μου δούλευε επίσης μόνο ο άντρας αλλά σαν εργάτης: μετράγανε τις δεκάρες για να τα βγάλουν πέρα. ΜΙΑ ακριβώς φορά πήγαν διακοπές στα 20 χρόνια που έζησε η μάνα μου στο πατρικό της, για έξι μέρες στη Νάξο που τους είχε καλέσει ένας πρώην συνάδελφος του παππού μου που του χρώσταγε χάρη. Αυτό ήταν ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Και όλοι αυτοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι γιατί στα χωριά ήταν ΑΚΟΜΑ χειρότερα, κυριολεκτικά πουλάγανε τα παιδιά τους. Αυτή ήταν η εποχή που "με ένα μισθό συντηρούσες νοικοκυριό".
Nantia114
Phorum.gr user: Alexandra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nantia114 »

jason0 έγραψε: 16 Απρ 2025, 05:48
Nantia114 έγραψε: 16 Απρ 2025, 05:43 Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως επιλέγει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό να ζει με τους γονεις του ...

Όσο και να δυσκολεύεσαι οικονομικά μια τρύπα μόνο για ύπνο και προσωπική ζωή μπορείς να την νοικιάζεις...

Το ποσοστό από μόνο τους δείχνει την παθογενεια όσο αφορά τις προσωπικές σχέσεις και όχι τόσο το οικονομικό θέμα από τη στιγμή που η ΕΛΛΆΔΑ πάσχει από εργατικά χέρια αλλά ο άλλος προτιμά να ζει με επιδο.ατα ..
Μια τρυπα με ρευμα και θέρμανση ειναι 500 ευρώ τον μήνα
Αν ο άλλος βγάζει 7 κατοστάρικα και έχει και εξασφαλισμένο το παστίτσιο της μαμακας του σου λέει να πάει να γαμηθεί αν του τα ζαλίζουν όλη μέρα
Μιζέρια...
Nantia114
Phorum.gr user: Alexandra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nantia114 »

Green Dragon έγραψε: 16 Απρ 2025, 08:08
Nantia114 έγραψε: 16 Απρ 2025, 05:43 Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως επιλέγει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό να ζει με τους γονεις του ...

Όσο και να δυσκολεύεσαι οικονομικά μια τρύπα μόνο για ύπνο και προσωπική ζωή μπορείς να την νοικιάζεις...

Το ποσοστό από μόνο τους δείχνει την παθογενεια όσο αφορά τις προσωπικές σχέσεις και όχι τόσο το οικονομικό θέμα από τη στιγμή που η ΕΛΛΆΔΑ πάσχει από εργατικά χέρια αλλά ο άλλος προτιμά να ζει με επιδο.ατα ..
Το οικονομικό φταίει, τα άλλα είναι φιλολογίες.
Η μιζέρια και η τεμπελιά φταίει...
Αν επιλέγεις να δουλεύεις για 700 ευρώ και δεν το αλλάζεις δεν σου φταίει η οικονομία...Ντιλιβερι να πας καποιες μερες το ενοίκιο σου το βγάζεις ..
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Μόνο ζαρζαβατικά μου δίνανε οι γονείς μου ανά διαστήματα και αυτά. Αλλά διάλεξα την λάθος χώρα για μοναχική ζωή με τον μισθό. Τραβάω καθημερινά τα μαλλιά μου γι' αυτό, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα τέτοιο λάθος. :003:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ρε παιδιά σόρι κιόλας, ο καθένας εδώ μέσα ξέρει καμμιά εκατοστή οικογένειες στην Ελλάδα, πόσες ξέρετε που στήθηκαν μόνες τους χωρίς *σημαντική* βοήθεια απ'τα σόγια τους; Εγώ μόνο μία, κι αυτοί ήταν ΔΥ την εποχή που μόνο οι ΔΥ παίρναν στεγαστικό δάνειο και μάλιστα χαμηλότοκο και κατάφεραν να χτίσουν σπίτι και να το ξεπληρώσουν μετά από 30 χρόνια. Όλοι οι άλλοι που ξέρω ή βρήκαν κάτι, ή έστω μισό κάτι, ή παντρεύτηκαν κάτι, ή νοίκιαζαν μέχρι που πέθανε κάποιος παππούς και κληρονόμησαν κάτι, και καθόλη τη διάρκεια και τα δύο σόγια βοηθούσαν με ότι είχαν.

Έτσι είναι η Ελλάδα, έτσι ήταν πάντα, χωρίς βοήθεια δεν κάνεις τίποτα. Από πότε θεωρήθηκε λογικό να συγκρινόμαστε με την Αμερική του '70 που την έκανες απ'το σπίτι στα 18-20 και μετά φτιαχνόσουν μόνος σου δεν έχω ιδέα. Ούτε η Αμερική δε συγκρίνεται με την Αμερική του '70.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”