!!! DEVELOPMENT MODE !!!

αποχωρω

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: αποχωρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2025, 22:33 Κι εγώ είχα να μπω δυο μέρες γιατί πραγματικά βαριόμουν να δω τι μαλακίες γράφτηκαν στο τελευταίο θέμα. Έχω 9 ειδοποιήσεις για παραθέσεις, κυρίως από τον [user]Λοξίας[/user]. Νομίζω πως δεν με ενδιαφέρει καν να δω τι γράφουν.

Βαρέθηκα, κουράστηκα. Όχι, δεν ήταν πάντα έτσι το φόρουμ. Υπήρχαν εποχές με πιο εποικοδομητικούς διαλόγους, λιγότερη πικρία, λιγότερο ψέμα.

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις, φίλε [user]nostromos[/user].
Μήπως όμως φταίει που γενικότερα ο κόσμος μετά τα μνημόνια έχει γίνει πιο κυνικός και μνησίκακος;

Δηλαδή, μήπως το φαινόμενο είναι γενικότερο από το πχώρουμ;

Αν είναι έτσι, τότε μπορείς να αποστασιοποιηθείς απ' όσα διαβάζεις και απλά να τα μελετήσεις. Να αναλύεις τους μηχανισμούς που μπορεί να κρύβονται από πίσω. Τα βαθύτερα αίτια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

AlienWay έγραψε: 04 Απρ 2025, 11:59
hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2025, 22:33 Κι εγώ είχα να μπω δυο μέρες γιατί πραγματικά βαριόμουν να δω τι μαλακίες γράφτηκαν στο τελευταίο θέμα. Έχω 9 ειδοποιήσεις για παραθέσεις, κυρίως από τον [user]Λοξίας[/user]. Νομίζω πως δεν με ενδιαφέρει καν να δω τι γράφουν.

Βαρέθηκα, κουράστηκα. Όχι, δεν ήταν πάντα έτσι το φόρουμ. Υπήρχαν εποχές με πιο εποικοδομητικούς διαλόγους, λιγότερη πικρία, λιγότερο ψέμα.

Μήπως όμως φταίει που γενικότερα ο κόσμος μετά τα μνημόνια έχει γίνει πιο κυνικός και μνησίκακος;

Αν είναι έτσι, τότε μπορείς να αποστασιοποιηθείς απ' όσα διαβάζεις και απλά να τα μελετήσεις. Να αναλύεις τους μηχανισμούς που μπορεί να κρύβονται από πίσω. Τα βαθύτερα αίτια.
Σωστή παρατήρηση, ναι είμαστε όλοι πιο μουτζούφληδες, επιφυλακτικοί, γκρινιάρηδες και κακόπιστοι. Και λιγότερο δραστήριοι, ένα αίσθημα ματαιότητας πλανάται παντού.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Green Dragon έγραψε: 04 Απρ 2025, 12:01

Σωστή παρατήρηση, ναι είμαστε όλοι πιο μουτζούφληδες, επιφυλακτικοί, γκρινιάρηδες και κακόπιστοι. Και λιγότερο δραστήριοι, ένα αίσθημα ματαιότητας πλανάται παντού.
Αυτό είναι το έλασσον κακό. Αν δεις το πώς έχουν διαβρωθεί οι θεσμοί και οι έχοντες εξουσία (οποιουδήποτε τύπου) θα καταλάβεις ότι αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί είναι άμαθοι στις δυσκολίες.

Ολοι νομίζουν ότι η κοινωνική συνοχή χαλάει από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Ομως ο βρεγμένος δε φοβάται τόσο πολύ τη βροχή, όσο ο στεγνός.

Τεσπα, προσωπικώς θυμάμαι κάτι φόρουμ που τώρα έχουν κλείσει, στα οποία παρά τις πολιτικές διαφωνίες που είχαν τα μέλη μεταξύ τους, υπήρχε μια ατμόσφαιρα λες και ήμασταν σε πάρτι. Αυτά, τις καλές εποχές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Δεν φταίει μόνο η χρεοκοπία, η πανδημία και ο πόλεμος έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους.
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

nostromos έγραψε: 03 Απρ 2025, 17:10 ειμαι χρηστης απο το 2008 αν δεν κανω λαθος ...σας ευχαριστω ολους για την παρεα ...να ειστε καλα
Κάτσε δω μωρέ, τι φέυγεις;
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Πασιφάη έγραψε: 04 Απρ 2025, 11:39
ksk έγραψε: 04 Απρ 2025, 10:48

Σαν χρηστης έχεις ενδιαφέρουσα γραφη παρότι είσαι καπως ψυχρός στα γραπτά σου... Αλλά τον Δέλτα τον αδικείς...
:wave:
Ο Χέλλης είναι απ' τους χρήστες που εκτιμώ πολύ. Και ο Δέλτα είναι ο πατέρας που θα γούσταρα να έχω. Τεσπα. Ειλικρινά δεν νομίζω πως παίζει κάποιου τύπου αδικία. Είναι ωραίοι άνθρωποι και οι δυο τους. Έξυπνοι, με επιχειρηματολογία, δεν κολλάνε σε τέτοια. :P
Είπα ότι τον αδικεί...Εσυ δλδ πως μεταφράζεις αυτό που μεγέθυνα;
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

ksk έγραψε: 04 Απρ 2025, 15:54
Πασιφάη έγραψε: 04 Απρ 2025, 11:39

Σαν χρηστης έχεις ενδιαφέρουσα γραφη παρότι είσαι καπως ψυχρός στα γραπτά σου... Αλλά τον Δέλτα τον αδικείς...
Ο Χέλλης είναι απ' τους χρήστες που εκτιμώ πολύ. Και ο Δέλτα είναι ο πατέρας που θα γούσταρα να έχω. Τεσπα. Ειλικρινά δεν νομίζω πως παίζει κάποιου τύπου αδικία. Είναι ωραίοι άνθρωποι και οι δυο τους. Έξυπνοι, με επιχειρηματολογία, δεν κολλάνε σε τέτοια. :P
Είπα ότι τον αδικεί...Εσυ δλδ πως μεταφράζεις αυτό που μεγέθυνα;
Μπορεί απλά να ''μουλάρωσε'', επειδή θεώρησε πως έχει δίκιο. Σιγά μωρέ, όλοι το παθαίνουμε. :smt005:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

στο απογειο του ντραμπ?
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ο Λοξίας είναι μια χαρά άνθρωπος. Σε κάποια ζητήματα όμως είναι άκρως εκνευριστικό αυτό που κάνει. Διαστρέφει κάτι που είπα και μετά όταν επαναλαμβάνω τι είπα λέει "έκανες κωλοτούμπα" και διάφορες τέτοιες μαλακίες. Ε, με έχει κουράσει αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Έχει βάση αυτό που λες, το έχω αναφέρει και παλιότερα ότι τα μνημόνια δημιούργησαν χειρότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις από αυτές του παρελθόντος. Τουλάχιστον από το '90 ως το 2010 τα πράγματα πολιτικά ήταν ήρεμα και δεν υπήρχαν διχαστικές εντάσεις συνολικά. Τα μνημόνια μάς έκαναν από δυο χωριά χωριάτες, δεύτερη φορά το δημοψήφισμα και τρίτη φορά ο κορωνοϊός.

Ο κυνισμός από μόνος του δεν με πειράζει. Είμαι εκ φύσεως κυνικός ο ίδιος*, αλλά ο κυνισμός μπορεί να συνδυαστεί με χιούμορ, αυτοκριτική και αντιπαραθέσεις με νόημα.

* μάλλον αυτό διαβάζει σε μένα η [user]ksk[/user] και με λέει ψυχρό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Communio Sancta έγραψε: 04 Απρ 2025, 01:21
nostromos έγραψε: 04 Απρ 2025, 01:19 ο Χελης ειναι πολυτελεια ...
Είναι θησαυρός, γλύκας. Ιστορικά επίμονος κι αγαπημένος. :hebit:
:lol:
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

sharp έγραψε: 04 Απρ 2025, 22:58
Communio Sancta έγραψε: 04 Απρ 2025, 01:21
nostromos έγραψε: 04 Απρ 2025, 01:19 ο Χελης ειναι πολυτελεια ...
Είναι θησαυρός, γλύκας. Ιστορικά επίμονος κι αγαπημένος. :hebit:
:lol:
Ναι, βρε, όσοι με ξέρουν εδώ, ξέρουν ότι δεν έχω μίσος και τοξικότητα σε κανέναν. Ακόμα και σε ανθρώπους που μου είχαν γίνει ουρά. Στο τέλος είμαι υπερευτυχισμένος από τη μοίρα μου, ο Θεός μου έδωσε πιο πολλά από όσα άξιζα. Ο Δημήτρης είναι ένας γνωστός από τα παλιά, αν πάθει κάτι, θα στεναχωρηθώ, αν είναι καλά, θα χαρώ. Αν μου σπάσει τα αρχίδια, θα τα ξύσω, αν του τα σπάσω, θα τα χαϊδέψει.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Έχοντας 21 χρόνια σε αυτό το φόρουμ, βλέπω το παιδί μου να μεγαλώνει, βλέπω όλους μας να εξελισσόμεθα, κάποιοι πέθαναν, Ηράκλειτος, Εξωμότης, είμαι πια ένας ηλικιωμένος μαλάκας που έχει δίκιο κι άδικο, ενίοτε. Στον πούτσο μου. να είστε όλοι καλά, τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχα όσο παλαιότερα. Πέρασα δύσκολα, έχασα δύο γονείς σχεδόν μαζί, με κούρασαν οι ασθένειές τους, τις οποίες παλέψαμε. Η γυναίκα μου ξεπέρασε έναν καρκίνο στον πνεύμονα, αποφάσισα να μην ταξιδεύω πια και να μπω σε ένα πόστο σταθερό, με μειονεκτήματα, οικονομικά, αλλά πλάι στη σύντροφό μου και το παιδί μου. Τι να πω; Αν έχει μαλάκες εδώ; Έχει, κι εγώ πρώτος.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
elpidios
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elpidios »

Communio Sancta έγραψε: 04 Απρ 2025, 23:07 Έχοντας 21 χρόνια σε αυτό το φόρουμ, βλέπω το παιδί μου να μεγαλώνει, βλέπω όλους μας να εξελισσόμεθα, κάποιοι πέθαναν, Ηράκλειτος, Εξωμότης, είμαι πια ένας ηλικιωμένος μαλάκας που έχει δίκιο κι άδικο, ενίοτε. Στον πούτσο μου. να είστε όλοι καλά, τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχα όσο παλαιότερα. Πέρασα δύσκολα, έχασα δύο γονείς σχεδόν μαζί, με κούρασαν οι ασθένειές τους, τις οποίες παλέψαμε. Η γυναίκα μου ξεπέρασε έναν καρκίνο στον πνεύμονα, αποφάσισα να μην ταξιδεύω πια και να μπω σε ένα πόστο σταθερό, με μειονεκτήματα, οικονομικά, αλλά πλάι στη σύντροφό μου και το παιδί μου. Τι να πω; Αν έχει μαλάκες εδώ; Έχει, κι εγώ πρώτος.
Φίλε, καταρχάς θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη για όλα αυτά τα δυσάρεστα που ανέφερες. Είμαι νέος στο φόρουμ και έχω ήδη παρατηρήσει άτομα να με ειρωνεύονται, παρόλο που δεν είπα κάτι κακό. Όμως το φόρουμ δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποχωρήσει κανείς.

Ο περισσότερος κόσμος φαίνεται πως έχει ξεχάσει τι σημαίνουν οι λέξεις σεβασμός και ενσυναίσθηση, και έχει μετατραπεί σε αναλυτή χρηματιστηρίων, πολιτικής και πολλών άλλων. Ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση όμως δεν έχουν πολιτικό χρώμα. Ο καθένας μας έχει τη δική του ζωή, και θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρξουμε όλοι.

Προσωπικά, έφυγα από τα social media και επέστρεψα στους «παλιούς» τρόπους επικοινωνίας, μάλιστα χρησιμοποιώντας το πραγματικό μου όνομα.
Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ »

nostromos έγραψε: 03 Απρ 2025, 17:10 ειμαι χρηστης απο το 2008 αν δεν κανω λαθος
Πήγαινε στον ΟΚΑΝΑ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”