!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αξιζει να εχουμε στενη σχεση με το Ισραηλ?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας

Αξιζει να εχουμε στενη σχεση με το Ισραηλ?

Οχι, ειναι φασιστικο καθεστως και ποτε δεν εχεις ισοτιμη σχεση με φασιστικα καθεστωτα(σε βλεπουν ως υποδεεστερο)
15
58%
Ναι, θα μας δωσουνε την Πολη οι οβραιοι
4
15%
Ναι, θα φερουνε το rupture(πως σκατα λεγεται στα Ελληνικα). Η δικαιολογια που χρησιμοποιουν οι Δυτικοι χριστιανοι Ισραηλολαγνοι
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ναι, θα συντριψει το ισλαμ, μονο του επεκτινομενο τελικα απο την Δυτικη Αφρικη και το Μαροκο μεχρι την ΝΑ Ασια που ειναι η Ινδονησια
7
27%

Σύνολο ψήφων: 26

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Αξιζει να εχουμε στενη σχεση με το Ισραηλ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

πατησιωτης έγραψε: 19 Μαρ 2025, 17:51
Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Μαρ 2025, 17:16 Τι αλλα θεματα εχουμε με την Τουρκια? ΑΟΖ? FIR? Και τα δυο θεματα θελουν διαπραγματευση γιατι εμφανιστηκαν προσφατα.
Ο χάρτης της γαλάζιας πατρίδας περιλαμβάνει και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως τουρκικά.Μέχρι τη δημοσίευση αυτού του χάρτη το 2016 οι Τούρκοι προσποιούνταν ότι θέλουν μόνο τη θάλασσα και τον αέρα του Ανατολικού Αιγαίου.Αυτό φυσικά είναι αδύνατον στην πράξη και το ήξεραν όλοι,δηλαδή την περιβάλλουσα θάλασσα χωρίς τα νησιά αλλά το έλεγαν διότι δεν μπορούσαν να πουν αυτό που ήθελαν πραγματικά,με τον χάρτη ουσιαστικά το λένε.
Τα ελληνοτουρκικά θέματα άρχισαν επίσημα την 1η Νοεμβρίου 1973 όταν η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και τα ζητούσε ,δηλαδή τη θάλασσα και τον αέρα του μισού Αιγαίου υποτίθεται χωρίς τα νησιά.Προς το παρόν αρκείται στην απαγόρευση κάθε κίνησης της Ελλάδος να εφαρμόσει το δίκαιο της θάλασσας και να κατοχυρώσει το Αιγαίο ως ελληνικό.
Όταν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από την περιοχή μας και δεν θα δεσμεύεται από συμμαχίες θα δώσει τελεσίγραφο.
Ως προς το Ισραήλ η Ελλάδα ασκούσε φιλοαραβική πολιτική μέχρι το 2010,άλλαξε λόγω α) χρεωκοπίας της β) ρήξης Τουρκίας - Ισραήλ που αρχίζει με το επεισόδιο του "Μαβί Μαρμαρά".Οι λόγοι της αλλαγής είναι προφανείς. :smt005: :smt005:
Ο Μητσοτάκης ο γηραιός αναγνωρισε το Ισραήλ το 90, κι εσύ λες για φιλοαραβική πολιτική μέχρι το 2010 λόγω χρεωκοπίας; Ποια ήταν η φιλοαραβική πολιτική, οι φωτογραφίες που έβγαινε ο Σημίτης με τον Αραφάτ;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:16
πατησιωτης έγραψε: 19 Μαρ 2025, 17:51
Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Μαρ 2025, 17:16 Τι αλλα θεματα εχουμε με την Τουρκια? ΑΟΖ? FIR? Και τα δυο θεματα θελουν διαπραγματευση γιατι εμφανιστηκαν προσφατα.
Ο χάρτης της γαλάζιας πατρίδας περιλαμβάνει και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως τουρκικά.Μέχρι τη δημοσίευση αυτού του χάρτη το 2016 οι Τούρκοι προσποιούνταν ότι θέλουν μόνο τη θάλασσα και τον αέρα του Ανατολικού Αιγαίου.Αυτό φυσικά είναι αδύνατον στην πράξη και το ήξεραν όλοι,δηλαδή την περιβάλλουσα θάλασσα χωρίς τα νησιά αλλά το έλεγαν διότι δεν μπορούσαν να πουν αυτό που ήθελαν πραγματικά,με τον χάρτη ουσιαστικά το λένε.
Τα ελληνοτουρκικά θέματα άρχισαν επίσημα την 1η Νοεμβρίου 1973 όταν η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και τα ζητούσε ,δηλαδή τη θάλασσα και τον αέρα του μισού Αιγαίου υποτίθεται χωρίς τα νησιά.Προς το παρόν αρκείται στην απαγόρευση κάθε κίνησης της Ελλάδος να εφαρμόσει το δίκαιο της θάλασσας και να κατοχυρώσει το Αιγαίο ως ελληνικό.
Όταν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από την περιοχή μας και δεν θα δεσμεύεται από συμμαχίες θα δώσει τελεσίγραφο.
Ως προς το Ισραήλ η Ελλάδα ασκούσε φιλοαραβική πολιτική μέχρι το 2010,άλλαξε λόγω α) χρεωκοπίας της β) ρήξης Τουρκίας - Ισραήλ που αρχίζει με το επεισόδιο του "Μαβί Μαρμαρά".Οι λόγοι της αλλαγής είναι προφανείς. :smt005: :smt005:
Ο Μητσοτάκης ο γηραιός αναγνωρισε το Ισραήλ το 90, κι εσύ λες για φιλοαραβική πολιτική μέχρι το 2010 λόγω χρεωκοπίας; Ποια ήταν η φιλοαραβική πολιτική, οι φωτογραφίες που έβγαινε ο Σημίτης με τον Αραφάτ;
Θα σου πει για τον Αντρεα(αγαπημενο θεμα)
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

nyxtovios έγραψε: 19 Μαρ 2025, 17:51
vantono έγραψε: 19 Μαρ 2025, 16:43 Τη δική μου άποψη πάντως, την έχω εκφράσει εδώ viewtopic.php?p=3904976#p3904976

Όχι απλά "στενή σχέση με το Ισραήλ", στενή σχέση ΜΌΝΟ με το Ισραήλ :102:
Το έχουμε εμπεδώσει ρε δικε μου.
Θες Ισραήλ το καταλάβαμε.
Χειρότερα από το στυγιο με τα αεροπλάνα έχεις καταντήσει.
Φυσικά και θέλω το μόνο προηγμένο και προοδευτικό κράτος που κατάφερε να ανθίσει/ακμάσει σε ενα γεωγραφικό σημείο πραγματική φονταμενταλιστική σκατότρυπα, αυτο που λεμε Μ.Ανατολή :102:
Το Ισραηλ αναλογικά με αυτά που εχει πετύχει, στο γεωγραφικό σημείο που τα εχει πετύχει (με γειτονες ακραία συντηρητικούς, αναχρονιστικους, 500 χρονια πισω, και φυσικά διαχρονικά εχθρικούς προς το Ισραηλ) ειναι ενα κοινωνικοπολιτικό θαύμα! :102:

Ειναι ενα πανέμορφο μικρό λουλουδάκι που σκάει μύτη στη γωνιά μιας βιομηχανικής τσιμεντούπολης τιγκα στα απορρίμματα, που δεν εχει ιχνος πράσινου.
Ειναι όαση στην έρημο.
Είναι το κεράκι λεβάντας με άνθη αγριοκέρασου και εκχύλισμα λευκής ορχιδέας που ξέχασε αναμμένο η γκόμενά σου οταν εφυγε απ' το σπιτι, που σιγοκαίει σε μια άκρη και κανει ολο το χωρο να μοσχοβολάει, έναν χώρο που αράζεις με τους φιλους σου και παίζετε pro και βρωμάει κλανίλα, αρχιδίλα και καλτσίλα. Αλλά το κεράκι εκει, αγέρωχο παλεύει με τη μπόχα και την κερδίζει.

Αυτο ειναι το Ισραηλ!
Και οσους τους χαλάει, ξυδάκι :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 19 Μαρ 2025, 19:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:16 Ο Μητσοτάκης ο γηραιός αναγνωρισε το Ισραήλ το 90, κι εσύ λες για φιλοαραβική πολιτική μέχρι το 2010 λόγω χρεωκοπίας; Ποια ήταν η φιλοαραβική πολιτική, οι φωτογραφίες που έβγαινε ο Σημίτης με τον Αραφάτ;
Το αναγνώρισε σε μια εποχή που έγιναν και οι συμφωνίες του Όσλο.Όμως ο Σημίτης που ακολούθησε αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.Αυτή η συμφωνία έγινε μετά το 2010.
Στρακαστρουκας

vantono έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:20
vantono έγραψε: 19 Μαρ 2025, 16:43 Τη δική μου άποψη πάντως, την έχω εκφράσει εδώ viewtopic.php?p=3904976#p3904976

Φυσικά και θέλω το μόνο προηγμένο και προοδευτικό κράτος που κατάφερε να ανθίσει/ακμάσει σε ενα γεωγραφικό σημείο πραγματική φονταμενταλιστική σκατότρυπα, αυτο που λεμε Μ.Ανατολή :102:
Το Ισραηλ αναλογικά με αυτά που εχει πετύχει, στο γεωγραφικό σημείο που τα εχει πετύχει (με γειτονες ακραία συντηρητικούς, αναχρονιστικους, 500 χρονια πισω, και φυσικά διαχρονικά εχθρικούς προς το Ισραηλ) ειναι ενα κοινωνικοπολιτικό θαύμα! :102:

Ειναι ενα πανέμορφο μικρό λουλουδάκι που σκάει μύτη στη γωνιά μιας βιομηχανικής τσιμεντούπολης τιγκα στα απορρίμματα, που δεν εχει ιχνος πράσινου.
Ειναι όαση στην έρημο.
Είναι το κεράκι λεβάντας με άνθη αγριοκέρασου και εκχύλισμα λευκής ορχιδέας που ξέχασε αναμμένο η γκόμενά σου οταν εφυγε απ' το σπιτι, που σιγοκαίει σε μια άκρη του σπιτιού σου και κανει ολο το χωρο να μοσχοβολάει, έναν χώρο που αράζεις με τους φιλους σου και παίζετε pro και ο χώρος βρωμάει κλανίλα, αρχιδίλα και καλτσίλα. Αλλά το κεράκι εκει, αγέρωχο παλεύει με τη μπόχα και την κερδίζει.

Αυτο ειναι το Ισραηλ!
:o Δεν ηξερα οτι τα κερακια λεβαντας με ανθη αγριοκερασου και εκχύλισμα λευκής ορχιδέας σφαγιαζουν δεκαδες χιλιαδες παιδια. Οπαδος του Ισραηλ αλλα δεν εχω καταλαβει γιατι. Ειναι οι περιτομες? Ειναι οι εβραικες γιορτες που(σχεδον)ολες γιορταζουν τις σφαγες αλλοθρησκων? Ειναι η αποικιοκρατικη αντιληψη του δικαιωματος να σφαξουμε και να κλεψουμε τα εδαφη του αλλου? Ειναι η Ντανα ιντερνατιοναλ? Τι ειναι?
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Καλό είναι να μην έχουμε σχέση γιατί ο Παγκόσμιος Νότος μισεί το Ισραήλ και θα είναι μελάνη σελίδα στην ιστορία μας καιρό μετά την εξαφάνιση του ίδιου το Ισραήλ και της όποιας χρησιμότητας του.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:20 Θα σου πει για τον Αντρεα(αγαπημενο θεμα)
Και όμως όχι. :D Ξέρεις,έχω βαρεθεί τις διαμάχες με βάση πείσματα από το παρελθόν.Δεν θα έμπαινα σε αυτή την κουβέντα εάν ήταν άλλος ο τίτλος και όχι διερευνητικός.
Η πλειοψηφία του λαού είδε δύο φορές τα τελευταία χρόνια αυτά που πίστευε να διαλύονται,πρώτα με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και μετά με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θέλω πια καμμία αντιπαράθεση με αντιμνημονιακούς,φιλοανατολικούς και τα παρόμοια,ας ψηφίσουν όποιον θέλουν και ο Θεός βοηθός.
Έκανα μια περιγραφή.Η Ελλάδα σύρθηκε σε αυτή τη σχέση για τον ίδιο λόγο που έκαναν τις κωλοτούμπες οι αντιμνημονιακοί.Αν δεν αρέσει σε κάποιους ας ψηφίσουν Βαρουφάκη να βγάλει δικό του νόμισμα,να διαγράψει το χρέος και φυσικά να ταχθεί με τους Παλαιστίνιους.
Εγώ δεν πρόκειται του λοιπού να προσπαθήσω να πείσω κανένα.
Στρακαστρουκας

πατησιωτης έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:31
Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:20 Θα σου πει για τον Αντρεα(αγαπημενο θεμα)
Και όμως όχι. :D Ξέρεις,έχω βαρεθεί τις διαμάχες με βάση πείσματα από το παρελθόν.Δεν θα έμπαινα σε αυτή την κουβέντα εάν ήταν άλλος ο τίτλος και όχι διερευνητικός.
Η πλειοψηφία του λαού είδε δύο φορές τα τελευταία χρόνια αυτά που πίστευε να διαλύονται,πρώτα με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και μετά με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θέλω πια καμμία αντιπαράθεση με αντιμνημονιακούς,φιλοανατολικούς και τα παρόμοια,ας ψηφίσουν όποιον θέλουν και ο Θεός βοηθός.
Έκανα μια περιγραφή.Η Ελλάδα σύρθηκε σε αυτή τη σχέση για τον ίδιο λόγο που έκαναν τις κωλοτούμπες οι αντιμνημονιακοί.Αν δεν αρέσει σε κάποιους ας ψηφίσουν Βαρουφάκη να βγάλει δικό του νόμισμα,να διαγράψει το χρέος και φυσικά να ταχθεί με τους Παλαιστίνιους.
Το ερωτημα δεν ειναι αν θα πρεπει να αποσυρουμε τον πρεσβευτη μας απο το Ισραηλ και να γινουμε Κουβα. Το ερωτημα ειναι αν αξιζει να γινουμε ο πλεον στενος συνεργατης του Ισραηλ στην περιοχη. Εχουμε να κερδισουμε κατι? Η θα μπλεξουμε χειροτερα? Σε σεναριο πολεμικης αναμετρησης Τουρκιας-Ισραηλ(δυσκολο) εχουμε κατι να κερδισουμε η θα την πληρωσει ο Ελληνικος τουρισμος με ανταλλαγμα λιγες κραβγες εθνικιστων που θα λενε οτι τα βαλαμε με την Τουρκια ?
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

vantono έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:20

Ειναι όαση στην έρημο.
Είναι το κεράκι λεβάντας με άνθη αγριοκέρασου και εκχύλισμα λευκής ορχιδέας που ξέχασε αναμμένο η γκόμενά σου οταν εφυγε απ' το σπιτι, που σιγοκαίει σε μια άκρη και κανει ολο το χωρο να μοσχοβολάει, έναν χώρο που αράζεις με τους φιλους σου και παίζετε pro και βρωμάει κλανίλα, αρχιδίλα και καλτσίλα. Αλλά το κεράκι εκει, αγέρωχο παλεύει με τη μπόχα και την κερδίζει.

Αυτο ειναι το Ισραηλ!
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον αν θα πρέπει να έχουμε ή όχι στενή σχέση, ή σχέση ουράς που έχουμε τώρα;
Και η ναζιστική Γερμανία το πιο προηγμένο κράτος της περιοχής ήταν.
Χώρια για τα υπόλοιπα που λες ότι έχει πετύχει και είναι θαύμα. Αρχίδια είναι. Ούτε μισό βήμα δεν κάνουν-κάναν ακόμα και σήμερα χωρίς να τους στηρίζουν και ενίοτε να τους κουβαλάν ΗΠΑ και σία.
Σιγά τα αβγά και το θαύμα δηλαδή.
Δε λέω ότι δεν πρέπει να έχουμε διπλωματικές σχέσεις βέβαια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 19 Μαρ 2025, 19:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Και βέβαια αξίζει. Το Ισραήλ, εκτός του ότι έχει να μας προσφέρει το ίδιο στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, η συνεργασία μαζί του μας αναβαθμίζει και γεωπολιτικά σε διεθνές επίπεδο, λόγω της θέσης του στην περιοχή.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Polaris3 έγραψε: 19 Μαρ 2025, 16:51 Όχι, δεν αξίζει. Το Ισραήλ είναι τα μάτια και τα αυτιά των ΗΠΑ στην μέση ανατολή και επιπλέον, είναι ένα κράτος που διαπράττει γενοκτονία.

Δυστυχώς, τεράστιο μέρος του λαού του Ισραήλ έχει φάει την προπαγάνδα και νομίζει ότι εκείνο είναι το θύμα και όχι οι Παλαιστίνιοι.
Τα περι "γενοκτονίας" είναι μπούρδες και προπαγάνδα.

Επίσης, δεν έχουν φάει προπαγάνδα, είναι το θύμα. Ακόμη και ο προσδιορισμός εθνικά Παλαιστίνιοι για τους Άραβες της Παλαιστίνης, βασίστηκε στην σκοπιμότητα της εξαφάνισης του Ισραήλ.
Στρακαστρουκας

Golden Age έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:44
Polaris3 έγραψε: 19 Μαρ 2025, 16:51 Όχι, δεν αξίζει. Το Ισραήλ είναι τα μάτια και τα αυτιά των ΗΠΑ στην μέση ανατολή και επιπλέον, είναι ένα κράτος που διαπράττει γενοκτονία.

Δυστυχώς, τεράστιο μέρος του λαού του Ισραήλ έχει φάει την προπαγάνδα και νομίζει ότι εκείνο είναι το θύμα και όχι οι Παλαιστίνιοι.
Τα περι "γενοκτονίας" είναι μπούρδες και προπαγάνδα.

Επίσης, δεν έχουν φάει προπαγάνδα, είναι το θύμα. Ακόμη και ο προσδιορισμός εθνικά Παλαιστίνιοι για τους Άραβες της Παλαιστίνης, βασίστηκε στην σκοπιμότητα της εξαφάνισης του Ισραήλ.
:D Στα ειπε ο Πολωνος Νετανιαχου αυτα?
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:36
Το ερωτημα δεν ειναι αν θα πρεπει να αποσυρουμε τον πρεσβευτη μας απο το Ισραηλ και να γινουμε Κουβα. Το ερωτημα ειναι αν αξιζει να γινουμε ο πλεον στενος συνεργατης του Ισραηλ στην περιοχη. Εχουμε να κερδισουμε κατι? Η θα μπλεξουμε χειροτερα? Σε σεναριο πολεμικης αναμετρησης Τουρκιας-Ισραηλ(δυσκολο) εχουμε κατι να κερδισουμε η θα την πληρωσει ο Ελληνικος τουρισμος με ανταλλαγμα λιγες κραβγες εθνικιστων που θα λενε οτι τα βαλαμε με την Τουρκια ?
Στην κρίση της Κύπρου με την Τουρκία το 2011, το Ισραήλ έστειλε δύο φρεγάτες προς υποστήριξη της Κύπρου. Για την ώρα το Ισραήλ είναι αυτό που έχει ανακατευτεί υπερ μας και όχι εμείς υπερ του Ισραήλ.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Golden Age έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:53

Στην κρίση της Κύπρου με την Τουρκία το 2011, το Ισραήλ έστειλε δύο φρεγάτες προς υποστήριξη της Κύπρου. Για την ώρα το Ισραήλ είναι αυτό που έχει ανακατευτεί υπερ μας και όχι εμείς υπερ του Ισραήλ.
Τι λες μωρέ;
Ξέχασες κάτι κατασχέσεις τανκερ που κάναμε;
Και κάτι εμπάργκο επίσης για χάρη τους;
Βασικά μάλλον δεν τα σκέφτηκες καν, σιγά μην τα ξέχασες
Άβαταρ μέλους
Golden Age

nyxtovios έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:55
Golden Age έγραψε: 19 Μαρ 2025, 19:53

Τι λες μωρέ;
Ξέχασες κάτι κατασχέσεις τανκερ που κάναμε;
Και κάτι εμπάργκο επίσης για χάρη τους;
Βασικά μάλλον δεν τα σκέφτηκες καν, σιγά μην τα ξέχασες
Στα πλαίσια συνεργασίας με τις ΗΠΑ έγινε η κατάσχεση του τάγκερ. Συμμαχική υποχρέωση. Όχι για λογαριασμό του Ισραήλ όπως φαντασιώνεστε απο την προπαγάνδα που τρώτε. Εδώ δεν μιλάμε για συμμαχικές υποχρεώσεις, αλλά για συνεργασία με το Ισραήλ, με δική μας πρωτοβουλία. Αυτό δεν έχει γίνει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”