!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο
Α, τότε είσαι συγχωρεμένος

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Νομιζω οτι οφειλεται σε μια ψυχικη ταση του ανθρωπου να κυριαρχει.
Ο τριτος πειρασμος του Χριστου στην ερημο ηταν να νικησει ακριβως αυτο.
Ο τριτος πειρασμος του Χριστου στην ερημο ηταν να νικησει ακριβως αυτο.
Πάλι το εστιάζεις στο πόσο υποφέρει ή όχι κάποιος ψυχολογικά, ενώ το ζητούμενο είναι πόσο επικίνδυνος αντίπαλος μπορεί να γίνει ο χ ή ψ στην πραγματικότητα και όχι σε εικονικές φάσεις.AlienWay έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:03Κατά τη γνώμη μου, στα υστερικά ξεσπάσματα των γυναικών είναι πιο εμφανές το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υποφέρουν.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:00Αυτό είναι μια άφυλη πραγματικότητα.AlienWay έγραψε: 16 Μαρ 2025, 14:57 Υπάρχουν άτομα, κυρίως άντρες, οι οποίοι έχουν βίαια ξεσπάσματα, αλλά τους βλέπεις στην ουσία να κατατρώγονται από τα νεύρα τους, καθώς ουρλιάζουν και κινούνται σπασμωδικά, στην ουσία ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ από τα νεύρα τους.
Υπάρχουν και άλλοι, που είναι επιθετικοί διότι θεωρούν ότι ανταποκρίνονται σε κάποιο πρότυπο. Σε κάποια νόρμα.
Στις πραγματικές μάχες δεν παίζουν ψυχολογικές ερμηνείες αλλά μία τέρμα κυνική πραγματικότητα.
Ο άντρας, μπορεί και να σε ψαρώσει ότι δεν υποφέρει, αλλά άμα το αναλύσεις από ένα τέτοιο πρίσμα, καταλαβαίνεις ότι υποφέρει κι αυτός.
Πολλοί "νταήδες" είναι στην ουσία άτομα που υποφέρουν από τα νεύρα τους.
Είτε ατομικώς είτε ομαδικώς. Γιατί ναι μεν οι υστερικές αντιδράσεις μπορεί να έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα σε μία φάση αλλά ατυχώς δεν έχουν διάρκεια ως μετρήσιμη δύναμη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
.
Οταν η Κενή Παλαιά Διαθήκη βάζει τα ΠΡΩΤΑ 2 παιδιά των ανθρώπων-πιθήκων να σκοτώνει τόνατάλλο δείχνει κάτι πολύ αρχέγονο.....
Το ίδιο Μίσος εις τη νιοστή φανερώνεται και στην Σχιζοφρενή Ιδέα της Αιώνιας Κολάσεως.....
.
Οταν η Κενή Παλαιά Διαθήκη βάζει τα ΠΡΩΤΑ 2 παιδιά των ανθρώπων-πιθήκων να σκοτώνει τόνατάλλο δείχνει κάτι πολύ αρχέγονο.....
Το ίδιο Μίσος εις τη νιοστή φανερώνεται και στην Σχιζοφρενή Ιδέα της Αιώνιας Κολάσεως.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
@ Blackdog Ναι, αυτό το θίξαμε στην αρχή του νήματος.
Εγώ επικεντρώθηκα περισσότερο στην ανάγκη για ΕΛΕΓΧΟ και στο -σωστό ή λάθος, δεν ξέρω γι αυτό λέω να το συζητήσουμε-συμπέρασμά μου πως αυτή την ανάγκη κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν μέσα από συνεχείς συγκρούσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Εγώ επικεντρώθηκα περισσότερο στην ανάγκη για ΕΛΕΓΧΟ και στο -σωστό ή λάθος, δεν ξέρω γι αυτό λέω να το συζητήσουμε-συμπέρασμά μου πως αυτή την ανάγκη κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν μέσα από συνεχείς συγκρούσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Το αποτέλεσμα μετράει.
Τόσο επιστημονικώς όσο και θεωρητικώς.
Θεωρία χωρίς επιτυχημένη εφαρμογή είναι ζωμός κοτόπουλου με συντηρητικά και άρωμα κότας.
Τόσο επιστημονικώς όσο και θεωρητικώς.
Θεωρία χωρίς επιτυχημένη εφαρμογή είναι ζωμός κοτόπουλου με συντηρητικά και άρωμα κότας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:13 .
Οταν η Κενή Παλαιά Διαθήκη βάζει τα ΠΡΩΤΑ 2 παιδιά των ανθρώπων-πιθήκων να σκοτώνει τόνατάλλο δείχνει κάτι πολύ αρχέγονο.....![]()
.
Η Π. Διαθήκη, με την ιστορία του Κάιν και του Άβελ, σου αποκαλύπτει την αρχέγονη εκείνη αλήθεια για την γενιά των ανθρώπων η οποία είναι ο αλληλοσπαραγμός. Βασικό στοιχείο της υπόθεσης εκεί είναι ο φθόνος.
Τα υπόλοιπα που λες για σχιζοφρενή ιδέα της κολάσεως είναι δικές σου παρερμηνείες
Σύγκρουση πολέμαρχων.
Μεγάλες πχορουμικές στιγμές.
Μεγάλες πχορουμικές στιγμές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα κυριαρχια ισον ελεγχοςSaturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:15 @ Blackdog Ναι, αυτό το θίξαμε στην αρχή του νήματος.
Εγώ επικεντρώθηκα περισσότερο στην ανάγκη για ΕΛΕΓΧΟ και στο -σωστό ή λάθος, δεν ξέρω γι αυτό λέω να το συζητήσουμε-συμπέρασμά μου πως αυτή την ανάγκη κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν μέσα από συ
νεχείς συγκρούσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Και εφοσον ειναι φυσικη ανθρωπινη ταση δεν εκδηλωνεται μονο μεσα απο τα οπλα, αλλα ειναι παρουσα και στην καθημερινοτητα. Δεν μπορει να εχει ο καθενας f35, oλοι κανουν οτι μπορουν καλυτερα.
Αν παλι σε ενδιαφερει η ψυχοπαθεια, η διαταραχη αν θες, κατι πηρε παλι το ματι μου στην πρτη σελιδα. Ανασφαλεια, αισθημα απαξιας, κατωτερωτητα και σχεδον παντα κακοποιηση στην παιδικη ηλικια.
Τι αλλο να πουμε;
Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:15 @ Blackdog Ναι, αυτό το θίξαμε στην αρχή του νήματος.
.
Σαφτό λένε μοιράζει μεταπτυχιακά αν θέλεις ο σύντροφος Στρακαστρούμφ.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Blackdog έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:24
Μα κυριαρχια ισον ελεγχος
Και εφοσον ειναι φυσικη ανθρωπινη ταση δεν εκδηλωνεται μονο μεσα απο τα οπλα, αλλα ειναι παρουσα και στην καθημερινοτητα. Δεν μπορει να εχει ο καθενας f35, oλοι κανουν οτι μπορουν καλυτερα.
Αν παλι σε ενδιαφερει η ψυχοπαθεια, η διαταραχη αν θες, κατι πηρε παλι το ματι μου στην πρτη σελιδα. Ανασφαλεια, αισθημα απαξιας, κατωτερωτητα και σχεδον παντα κακοποιηση στην παιδικη ηλικια.
Τι αλλο να πουμε;![]()
Και φυσικά μια ανάγκη αποφόρτισης από αυτά.
Ό,τι γράφει μέχρι τα 5-6 δεν ξεγράφει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
@ Blackdog Προσπαθώ να το καταλάβω σε πιο βάθος
Σκέπτομαι οτι μερικές φορές σε κάποιο σημείο διαφέρουν η τάση για κυριαρχία από την τάση για έλεγχο.
Τάση για κυριαρχία μπορεί να έχει κάποιος που αρέσκεται να κυριαρχεί για εγωιστικούς καθαρά λόγους και σίγουρα αναζητά τον έλεγχο για να πετύχει τον σκοπό του.
Τάση για κυριαρχία για κάποιον άλλον, μπορεί να σημαίνει οτι χρειάζεται ψυχολογικά να νοιώθει για λόγους ασφαλείας οτι ελέγχει, οτι τα πράγματα δεν ξεφεύγουν από τον έλεγχό του και άρα δεν κινδυνεύει.
Το γεγονός οτι πολλές φορές κάποιος βγαίνει χαμένος με τους συνεχόμενους τσακωμούς και τις επιθέσεις, οτι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό, αλλά συνεχίζει να επιζητά την ένταση και την ρίξη, μάλλον επιβεβαιώνει το δεύτερο που λέω.
Δηλαδή, όταν έχω παρατηρήσει οτι μετά από επανειλημμένα σκηνικά τσακωμών και εντάσεων και πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι να μην έχει βγει πρακτικά τίποτα ωφέλιμο, αλλά αντίθετα, σε πιο βάθος χρόνου έστω, να βγαίνεις και ζημιωμένος, πώς αλλιώς να το κατανοήσω?
Εκτός εαν μου διαφεύγει κάτι. Αλλά δεν νομίζω.
Το πρόβλημα είναι για τον άλλο που δέχεται αυτή την συμπεριφορά, είναι να μην μπορεί να απομακρυνθεί γιατί ξέρω γω τον αγαπά, του είναι απαραίτητος για κάποιους λόγους κτλ
Δεν μιλάμε τώρα για άλλα αρρωστημένα άβουλα όντα, μιλάμε οτι υπάρχουν μερικές φορές και αντικειμενικές συνθήκες που σε καθιστούν "άοπλο" μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτές μπορεί να είναι και ψυχολογικές ίσως, γιατί όπως είπα πριν, όλη αυτή η κατάσταση σε διαβρώνει σιγά σιγά, χωρίς να το πάρεις πρέφα.
Κάτι ανάλογο μου θυμίζει το τελευταίο με τις γυναίκες που υποφέρουν από άνδρες προβληματικούς και φτάνουμε και στις γυναικοκτονίες.
Αλλά οκ, μην το μακρύνουμε τόσο.
Σκέπτομαι οτι μερικές φορές σε κάποιο σημείο διαφέρουν η τάση για κυριαρχία από την τάση για έλεγχο.
Τάση για κυριαρχία μπορεί να έχει κάποιος που αρέσκεται να κυριαρχεί για εγωιστικούς καθαρά λόγους και σίγουρα αναζητά τον έλεγχο για να πετύχει τον σκοπό του.
Τάση για κυριαρχία για κάποιον άλλον, μπορεί να σημαίνει οτι χρειάζεται ψυχολογικά να νοιώθει για λόγους ασφαλείας οτι ελέγχει, οτι τα πράγματα δεν ξεφεύγουν από τον έλεγχό του και άρα δεν κινδυνεύει.
Το γεγονός οτι πολλές φορές κάποιος βγαίνει χαμένος με τους συνεχόμενους τσακωμούς και τις επιθέσεις, οτι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό, αλλά συνεχίζει να επιζητά την ένταση και την ρίξη, μάλλον επιβεβαιώνει το δεύτερο που λέω.
Δηλαδή, όταν έχω παρατηρήσει οτι μετά από επανειλημμένα σκηνικά τσακωμών και εντάσεων και πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι να μην έχει βγει πρακτικά τίποτα ωφέλιμο, αλλά αντίθετα, σε πιο βάθος χρόνου έστω, να βγαίνεις και ζημιωμένος, πώς αλλιώς να το κατανοήσω?
Εκτός εαν μου διαφεύγει κάτι. Αλλά δεν νομίζω.
Το πρόβλημα είναι για τον άλλο που δέχεται αυτή την συμπεριφορά, είναι να μην μπορεί να απομακρυνθεί γιατί ξέρω γω τον αγαπά, του είναι απαραίτητος για κάποιους λόγους κτλ
Δεν μιλάμε τώρα για άλλα αρρωστημένα άβουλα όντα, μιλάμε οτι υπάρχουν μερικές φορές και αντικειμενικές συνθήκες που σε καθιστούν "άοπλο" μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτές μπορεί να είναι και ψυχολογικές ίσως, γιατί όπως είπα πριν, όλη αυτή η κατάσταση σε διαβρώνει σιγά σιγά, χωρίς να το πάρεις πρέφα.
Κάτι ανάλογο μου θυμίζει το τελευταίο με τις γυναίκες που υποφέρουν από άνδρες προβληματικούς και φτάνουμε και στις γυναικοκτονίες.
Αλλά οκ, μην το μακρύνουμε τόσο.
ε?ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:31Saturn έγραψε: 16 Μαρ 2025, 15:15 @ Blackdog Ναι, αυτό το θίξαμε στην αρχή του νήματος.
.
Σαφτό λένε μοιράζει μεταπτυχιακά αν θέλεις ο σύντροφος Στρακαστρούμφ.....![]()
.
Με το παραπάνω σεντόνι θέλω να πω με λίγα λόγια οτι ίσως η διαδικασία του να τσακώνεσαι είναι αυτή που σου δίνει την αίσθηση οτι ελέγχεις τα πράγματα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 59 Απαντήσεις
- 1848 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 1 Απαντήσεις