Ax, Nαύτη, δεν μπορώ, με πιάνει ναυτία...Ναύτης έγραψε: 10 Μαρ 2025, 13:28Μα εγώ δεν είπα ότι μου αρέσουν οι πίνακες, το αντίθετο, κατά τη γνώμη μου είναι άθλιοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε βαρεμένος μπορεί να αυτοανακηρύσσεται Σαβοναρόλα. Την επόμενο βήμα είναι να καίνε "βλάσφημα" βιβλία σε δημόσιες πυρές.Saturn έγραψε: 10 Μαρ 2025, 13:25Καλέ μου Ναύτη, δέξου να διακρίνεις την αισθητική ανωτερότητα του πράγματος, πέρα απο τις μπαναλ μέηνστριμ αισθητικές βιτρίνες της Εθνικής μας ΠινακοθήκηςΝαύτης έγραψε: 10 Μαρ 2025, 13:20
Όχι, ευχαριστώ, δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να διαλέξω στρατόπεδο ζηλωτών.
Επί του προκειμένου, αν είχαν κρεμάσει τις εικόνες μπροστά από κάποιον χριστιανικό ναό ξερωγώ, θα συμφωνούσα με την οργισμένη αντίδραση του τύπου. Στην Εθνική Πινακοθήκη, ωστόσο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι ζηλωτές να επιβάλλουν ποιο έργο πρέπει ή δεν πρέπει να εκτίθεται, πόσο μάλλον να βανδαλίζουν τον χώρο. Όχι άλλοι/άλλες ελενολουκάδες.
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
Σε παρακαλώ, καλέ μου άνθρωπε, εστίασε και μόνο σε αμιγώς αισθητικά θέματα
Έχεις, έναν Άγιο Γεώργιο, ένα κόσμημα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα μνημείο της UNESCO....
και τον παρουσιάζεις σαν τον Χάροντα -Jack the Ripper-Δρεπανιοφόρο με αισθητικές φόρμες Τζώνη Βαβούρα...

οποία αισθητική αλληλεπίδραση ως προς το έργο οφείλει ένας σοβαρός εραστής της Τέχνης ...?