Ρε τύπε, αυτό που περιγράφεις είναι απόδραση από το Αλκατράζ, όχι αθλητισμός και ψυχαγωγία.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιαν 2025, 00:51 Όχι πεζοπορία για μένα αλλά αυτό:
Αν βγάλω την μπροστινή ρόδα χωράει στο γκολφάκι μου, 1 ώρα οδήγηση και είμαι στο βουνό.
Μετά έχει μικτή διαδρομή άσφαλτο, χωματόδρομο και μονοπάτια, 10χλμ κυρίως ανηφόρα και 10 χλμ επιστροφή
Καθαρίζει το μυαλό. Έχω να πάω κανα χρόνο αλλά τώρα μου ανοίξατε την όρεξη![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πεζοπορία στα βουνά
Re: Πεζοπορία στα βουνά
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ε μην πας ρε τύπε. Κάνε το χόμπι που γουστάρεις. Δεν μας αρέσουν όλους τα ίδια πράγματα.Garcia έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:26Δεν είμαι καθόλου φαν της πεζοπορίας και της ορειβασίας,ναι μου αρέσει η φύση γενικότερα,αλλά δεν πρόκειται να μπω σε αυτήν την ταλαίπωρη διαδικασία.Τι να πάω να κάνω στον Μύτικα,να ανέβω στη βουνοκορφή?Feindflug έγραψε: 08 Ιαν 2025, 22:19
Άσε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές, τύπε και κανόνισε να ανέβεις στον Μύτικα με κάποιον επαγγελματία συνοδό. Στο λέω όσο πιο ειλικρινά και φιλικά μπορώ.
![]()
Το ανέβασμα πάντως στην βουνοκορφή, δίνει στον εαυτό την αίσθηση της ολοκλήρωσης ενός σκοπού. Ξεκίνησα από κάπου, με στόχο να φτάσω εκεί και τον πέτυχα, με ταλαιπωρία και πίστη στις δυνάμεις μου. Ένας μικρός άθλος, που πέρα από το σώμα, είναι κυρίως ευεργετικός για το πνεύμα. Σε αυτό επηρεάζει βέβαια και η υψομετρική διαφορά. Άλλη αίσθηση να περπατάς 20 χλμ σε ευθεία και άλλο να ανέβεις σε κάποιο υψόμετρο. Δεν το εννοώ από την διαφορά στην πίεση και στο οξυγόνο, αλλά από το αίσθημα του έφτασα κάπου ψηλότερα από εκεί που ήμουν. Όλοι θέλουμε να φθάνουμε κάπου ψηλότερα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Τουλάχιστον, αυτό είναι το πιο φυσιολογικό για τους ανθρώπους, η εγγενής τάση για καλυτέρευση - ανύψωση.
Η θέα, οι εικόνες και τα ερεθίσματα σε άλλα αισθητήρια όργανα συμβάλλουν και αυτά στην ομορφιά της πεζοπορίας, ταυτόχρονα με την κοινωνικοποίηση και το δέσιμο μιας ομάδας, μια συντροφιάς με κοινό στόχο, με ιεραρχική δομή και αλληλοβοήθεια.
Δεν είναι ανάγκη όμως να πιέζεσαι να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει, όταν μιλάμε για χόμπι. Σίγουρα θα σε συγκινεί κάτι άλλο.
Dein Herz, meine Gier
εσυ ρε τυπε δεν εισαι που πλενεσαι με παγακια τον χειμωνα;Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:03Ρε τύπε, αυτό που περιγράφεις είναι απόδραση από το Αλκατράζ, όχι αθλητισμός και ψυχαγωγία.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιαν 2025, 00:51 Όχι πεζοπορία για μένα αλλά αυτό:
Αν βγάλω την μπροστινή ρόδα χωράει στο γκολφάκι μου, 1 ώρα οδήγηση και είμαι στο βουνό.
Μετά έχει μικτή διαδρομή άσφαλτο, χωματόδρομο και μονοπάτια, 10χλμ κυρίως ανηφόρα και 10 χλμ επιστροφή
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Εγώ είμαι ρε τύπε.Bazoomba έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:14εσυ ρε τυπε δεν εισαι που πλενεσαι με παγακια τον χειμωνα;Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:03Ρε τύπε, αυτό που περιγράφεις είναι απόδραση από το Αλκατράζ, όχι αθλητισμός και ψυχαγωγία.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιαν 2025, 00:51 Όχι πεζοπορία για μένα αλλά αυτό:
Αυτό που κάνει όμως ο τύπος, είναι ολόκληρο σχέδιο απόδρασης. Να κανονίσω να έχω χρόνο μια ολόκληρη ημέρα, να έχω ένα κατάλληλο ποδήλατο, να το λύσω για να χωρέσει στο αυτοκίνητο, να ταξιδέψω μια ώρα με αυτό, να το σταθμεύσω κάπου και εκεί να ξεκινήσω την ποδηλατάδα για πόσα χιλιόμετρα. Αφού κάνω άλλα τόσα να γυρίσω στο αυτοκίνητο, να ξαναλύσω το ποδήλατο, να το βάλω στο αυτοκίνητο και να ταξιδέψω άλλη μια ώρα για το σπίτι. Βάλε και πλύσιμο αυτοκινήτου, ποδηλάτου, ρούχων και εαυτού μετά. Πολύ ταλαιπωρία για να κάνεις ποδήλατο.
Ελπίζω να του δίνουν κανέναν πράσινο μπερέ τουλάχιστον, όταν επιστρέφει το βράδυ σπίτι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Feindflug την 11 Ιαν 2025, 10:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dein Herz, meine Gier
Για βουνά λέτε...που θα πάει; θα φτάσετε στον Γράμμο και στο Βίτσι...Allah έγραψε: 11 Ιαν 2025, 09:01(Αυτά είναι ωραία νήματα ρε γαμώτο, όχι τα άλλα τα πολιτικά που ξεκατινιαζόμαστε χωρίς λόγο!)Spoiler
Καταρχήν άσε τα μπατόν. Δεν βοηθάνε σε τίποτα, είναι πεταμένα λεφτά. Είμαστε δίποδο θηλαστικά, μπορούμε άνετα να σταθούμε στα δύο πόδια μας χωρίς αυτά. Το μόνο που κάνουν είναι ζημιά και διάβρωση στα μονοπάτια. Δεν τα θέμε.Λευκός Λύκος έγραψε: 07 Ιαν 2025, 23:11 Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.
Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Για παπούτσια/μπότες:
1. Απαραίτητα να μπορούν να κρατήσουν τα πόδια σου στεγνά, αλλά να μπορούν να αναπνέουν κιόλας. Το καλύτερο υλικό για τη δουλειά αυτή είναι το GoreTex, οπότε κοιτάς να το έχουν, είτε αυτό είτε κάτι ανάλογο έστω. Αγαπημένες μάρκες δικές μου οι Merrell, Berghaus, και Asolo, αλλά αν θες για κάτι λίγο πιο οικονομικό αλλά τίμιο και αποδοτικό για τα λεφτά του, κοίτα και CMP.
2. Σε κάθε περίπτωση, πριν τις χρησιμοποιήσεις στην ύπαιθρο πρέπει πρώτα να τις "σπάσεις". Δηλαδή, αγοράζεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, και τις φοράς όσο περισσότερο μπορείς, ακόμα και μέσα στην πόλη ή και στο σπίτι, να τις συνηθίσει το πόδι σου και αντίστροφα.
3. Παντελόνια. Άπειρες μάρκες, αλλά ότι και να είναι φρόντισε να είναι φαρδιά, άνετα, με άπειρες τσέπες, υδατοαπωθητικά, και πάντα αναπνεύσιμα. Και πότε δεν βγαίνουμε για πεζοπορία φορώντας τζιν, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
3. Αυτό με το αναπνεύσιμο ύφασμα ισχύει και για όλον τον υπόλοιπο ρουχισμό, είτε για καλοκαίρι έιτε για χειμώνα. Αποφεύγεις τα φτηνά αδιάβροχα τζάκετ οπωσδήποτε, εκτός αν σου αρέσει να κολυμπάς στον ιδρώτα σου και να απολαμβάνεις την αίσθηση του να είσαι κλεισμένος σε πλαστική σκουπιδοσακούλα. Ειδικά αν πρόκειται για Ελλάδα/καλοκαίρι/μέρα, μπλουζάκια από 100% βαμβάκι είναι καλή και οικονομική επιλογή, αλλά (α) φρόντισε να μην έχουν χοντρή πλέξη για να μην κρατάνε πολύ ιδρώτα και μουσκεύουν και (β) έχε πάντα και ένα καθαρό/στεγνό καβάτζα να αλλάξεις στο τέλος της πεζοπορίας.
4. Ένα καλό σακίδιο ημέρας. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο, με 25-30 λίτρα χωρητικότητα κάνεις δουλειά. Φρόντισε να έχει οπωσδήποτε μια εξωτερική θήκη (καλύτερα δύο) για δίλιτρο μπουκάλι νερού, ειδικά πάλι αν πρόκειται για Ελλάδα και καλοκαίρι. Δική μου αγαπημένη μάρκα τα Osprey, αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου καλά.
Αυτά για αρχή. Ό,τι άλλη απορία έχεις, ρώτα και ευχαρίστως να βοηθήσω.
- nik_killthemall
ναι και τα τοπια γαμανε, και τα ποταμια και οι λιμνες ! Πολυ σημαντικο αυτο που λες, η πεζοπορια στο βουνο να γινεται απο μερακι για να επιστρεφεις στη καταγωγη σου (δηλ. στη φυση) και οχι σαν στοχος επιδειξης και εκπληρωση ματαιοδοξιας.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 10 Ιαν 2025, 21:33 .
Αυτος ειναι ο καημός μου.....Αλπικά λιβάδια.....Βερλίγκα.....![]()
Δεν την ήξερα παλιότερα.....ελπίζω φέτο ή του χρόνου να τη χαρώ.....
Μ αρέσει το βουνό αλλά οχι στόχος κορυφή.....στόχος τα ομορφα τοπία του.....
Αν κιέχω πάει Νεπάλ Μπουτάν Αλπεις και Κιλιμαντζάρο σαν τα βουνά της Νορβηγίας δεν εχω ξαναδεί.....![]()
.
[img]https://i.postimg.cc/HW6dKnby/9015 ... .jpg[/img]
.
Καλαριτικο ρεμα πανω στο Συρρακο, βορεια Τζουμερκα

Λίμνη Δόξας με φόντο τον κολλητο γειτονα της Ντουρντουβανας, το Νησι χιονισμενο

Λίμνη Κρεμαστών από το χωριό Φιδάκια

Ανεβαίνοντας στη Καλιακούδα πάνω από τα σύννεφα

Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- nik_killthemall
Σωστός σε ολα. Τα ασολο σκυλια, αλλα τεθωρακισμενα σκληρο παπουτσι. Οταν στην 7ετια ηρθε η ωρα να αλλαξω πηρα σκαρπα, ικανοποιημενος ως τωρα, εξισου τεθωρακισμενα απεξω με μαλακοτερο πατημα.Allah έγραψε: 11 Ιαν 2025, 09:01Καταρχήν άσε τα μπατόν. Δεν βοηθάνε σε τίποτα, είναι πεταμένα λεφτά. Είμαστε δίποδο θηλαστικά, μπορούμε άνετα να σταθούμε στα δύο πόδια μας χωρίς αυτά. Το μόνο που κάνουν είναι ζημιά και διάβρωση στα μονοπάτια. Δεν τα θέμε.Λευκός Λύκος έγραψε: 07 Ιαν 2025, 23:11 Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.
Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Για παπούτσια/μπότες:
1. Απαραίτητα να μπορούν να κρατήσουν τα πόδια σου στεγνά, αλλά να μπορούν να αναπνέουν κιόλας. Το καλύτερο υλικό για τη δουλειά αυτή είναι το GoreTex, οπότε κοιτάς να το έχουν, είτε αυτό είτε κάτι ανάλογο έστω. Αγαπημένες μάρκες δικές μου οι Merrell, Berghaus, και Asolo, αλλά αν θες για κάτι λίγο πιο οικονομικό αλλά τίμιο και αποδοτικό για τα λεφτά του, κοίτα και CMP.
2. Σε κάθε περίπτωση, πριν τις χρησιμοποιήσεις στην ύπαιθρο πρέπει πρώτα να τις "σπάσεις". Δηλαδή, αγοράζεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, και τις φοράς όσο περισσότερο μπορείς, ακόμα και μέσα στην πόλη ή και στο σπίτι, να τις συνηθίσει το πόδι σου και αντίστροφα.
3. Παντελόνια. Άπειρες μάρκες, αλλά ότι και να είναι φρόντισε να είναι φαρδιά, άνετα, με άπειρες τσέπες, υδατοαπωθητικά, και πάντα αναπνεύσιμα. Και πότε δεν βγαίνουμε για πεζοπορία φορώντας τζιν, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
3. Αυτό με το αναπνεύσιμο ύφασμα ισχύει και για όλον τον υπόλοιπο ρουχισμό, είτε για καλοκαίρι έιτε για χειμώνα. Αποφεύγεις τα φτηνά αδιάβροχα τζάκετ οπωσδήποτε, εκτός αν σου αρέσει να κολυμπάς στον ιδρώτα σου και να απολαμβάνεις την αίσθηση του να είσαι κλεισμένος σε πλαστική σκουπιδοσακούλα. Ειδικά αν πρόκειται για Ελλάδα/καλοκαίρι/μέρα, μπλουζάκια από 100% βαμβάκι είναι καλή και οικονομική επιλογή, αλλά (α) φρόντισε να μην έχουν χοντρή πλέξη για να μην κρατάνε πολύ ιδρώτα και μουσκεύουν και (β) έχε πάντα και ένα καθαρό/στεγνό καβάτζα να αλλάξεις στο τέλος της πεζοπορίας.
4. Ένα καλό σακίδιο ημέρας. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο, με 25-30 λίτρα χωρητικότητα κάνεις δουλειά. Φρόντισε να έχει οπωσδήποτε μια εξωτερική θήκη (καλύτερα δύο) για δίλιτρο μπουκάλι νερού, ειδικά πάλι αν πρόκειται για Ελλάδα και καλοκαίρι. Δική μου αγαπημένη μάρκα τα Osprey, αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου καλά.
Αυτά για αρχή. Ό,τι άλλη απορία έχεις, ρώτα και ευχαρίστως να βοηθήσω.
(Αυτά είναι ωραία νήματα ρε γαμώτο, όχι τα άλλα τα πολιτικά που ξεκατινιαζόμαστε χωρίς λόγο!)
Παντως τα μπατον καποιους τους βολευουν, εγω τα θεωρω εντελως αβολα ως και επικινδυνα, αλλα στη παρεα ειδα φιλους που στην αρχη δυσκολευονταν πολυ και στη συνεχεια με χρηση μπατον εγιναν ασταματητοι. Το θεμα με αυτα ειναι να αφιερωσεις χρονο για να μαθεις να τα χρησιμοποιεις σωστα και βολικα για σενα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- nik_killthemall
Τις κοιταζω αλλα δεν μου θυμιζουν κατι, μαλλον δεν πρεπει να εχω πατησει, που ειναι ?
Για όλο τον εξοπλισμό που αναφέρεται, τύποι, εξαρτάται σε τι έδαφος, κλιματικές συνθήκες και επίπεδο δυσκολίας θα κινηθεί ο καθένας.
Φυσικά και υπάρχουν all around επιλογές, οι οποίες καλύπτουν βασικές πεζοπορίες και ορειβασίες. Όποιος ξεκινάει τώρα, δεν χρειάζεται να πάρει το κορυφαίο υπόδημα για το σούπερ κακοτράχαλο έδαφος, με υπεραδιαβροχοποίηση που να αναπνέει στους +30⁰ και να είναι ζεστό στους -15⁰, ενώ παράλληλα δέχεται και κραμπόν.
Τα ίδια ισχύουν και για ένδυση, σάκους και παρελκόμενα.
Αν εσείς το έχετε πάρει σοβαρά και θέλετε να δίνετε αρκετά χρήματα για αυτό το χόμπι, καλώς. Καλό είναι όμως να μην τρομάζετε τους νέους ενδιαφερόμενους με τιμές και προϊόντα που αφορούν υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης. Στην τελική, μπορεί να το δοκιμάσουν και να μην τους αρέσει. Ας τους μείνει ένα μποτάκι για τις κρύες ημέρες και όταν θα πατάνε λίγο χώμα για κάποιον λόγο, όχι ένας εξοπλισμός Σέρπα.
Φυσικά και υπάρχουν all around επιλογές, οι οποίες καλύπτουν βασικές πεζοπορίες και ορειβασίες. Όποιος ξεκινάει τώρα, δεν χρειάζεται να πάρει το κορυφαίο υπόδημα για το σούπερ κακοτράχαλο έδαφος, με υπεραδιαβροχοποίηση που να αναπνέει στους +30⁰ και να είναι ζεστό στους -15⁰, ενώ παράλληλα δέχεται και κραμπόν.
Αν εσείς το έχετε πάρει σοβαρά και θέλετε να δίνετε αρκετά χρήματα για αυτό το χόμπι, καλώς. Καλό είναι όμως να μην τρομάζετε τους νέους ενδιαφερόμενους με τιμές και προϊόντα που αφορούν υψηλότερα επίπεδα ενασχόλησης. Στην τελική, μπορεί να το δοκιμάσουν και να μην τους αρέσει. Ας τους μείνει ένα μποτάκι για τις κρύες ημέρες και όταν θα πατάνε λίγο χώμα για κάποιον λόγο, όχι ένας εξοπλισμός Σέρπα.
Dein Herz, meine Gier
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τρικαλα.nik_killthemall έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:40Τις κοιταζω αλλα δεν μου θυμιζουν κατι, μαλλον δεν πρεπει να εχω πατησει, που ειναι ?
Στην Δέση.
- nik_killthemall
Σε ενα βαθμο εχεις δικιο γιατι προβαλλεται η ματαιοδοξια του πραγματος.Garcia έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:26Δεν είμαι καθόλου φαν της πεζοπορίας και της ορειβασίας,ναι μου αρέσει η φύση γενικότερα,αλλά δεν πρόκειται να μπω σε αυτήν την ταλαίπωρη διαδικασία.Τι να πάω να κάνω στον Μύτικα,να ανέβω στη βουνοκορφή?Feindflug έγραψε: 08 Ιαν 2025, 22:19
Άσε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές, τύπε και κανόνισε να ανέβεις στον Μύτικα με κάποιον επαγγελματία συνοδό. Στο λέω όσο πιο ειλικρινά και φιλικά μπορώ.
![]()
Ανεβαινοντας προς τη κορυφη βλεπεις τοπια που απλα δεν φανταζεσαι οτι υπαρχουν και κανενα AI δεν μπορει να τα αναπαραστησει τοσο πιστα, ενω η μυρωδια του ξυλου, του ελατου, του χωματος ειναι ανωτερη απο καθε τεχνητο αρωμα. Αν ανεβαινεις με φιλους και χωρις κοσμο, μπαινεις στη διαδικασια να προσανατολιστεις, να ταυτοποιησεις τι βρισκεται γυρω σου και ποια ειναι η πορεια σου, να κανεις συντηρηση στο νερο που εχεις μαζι σου, στη μπαταρια που εχεις στο κινητο σου, και στις ιδιες σου τις δυναμεις εννοειται.
Τωρα όντας στη κορυφη βλεπεις το αναγλυφο οπως πραγματικα ειναι, δηλ. θριντι. Οι κορυφες εχουν ενα μεγεθος (που δεν το εχω κατανοησει ακομα πληρως) που λεγεται προμινενς και σου δειχνει το αν η κορυφη σου "δειχνει" το υψος της. Για παραδειγμα στη Γκιωνα (που η αναβαση απο την ορθοδοξη διαδρομη ειναι πολυ βατη) στη κορυφη (2505) στεκεσαι σε μια ορθοπλαγια που απο κατω εχει πανω απο 2000 μετρα καθαρο υψος μεχρι τον Μορνο που ειναι διπλα σου, αιωρείσαι ουσιαστικά στον ουρανό.
Απ'τις κορυφες με καθαρο καιρο μπορεις να παρατηρησεις αλλες κορυφες ή νησιά σε τεραστιες αποστασεις. Το καιρο του κορονοϊου (αλλα και μετα) απτη κορυφη του υμηττου με καθαρο καιρο βλεπεις σε αποσταση 130km τον χιονισμενο παρνωνα απέναντι στη Πελοπόννησο ξεκαθαρα με γυμνο ματι, που με μια φωτογραφικη μιν 30χ οπτικο ζουμ μπορεις να τον αποτυπωσεις τελεια. Κοιτώντας προς νοτο ειχαμε δει αχνα την Αντιμηλο (εχει βουνο υψους κοντα στα 700 μετρα) να ξεπροβαλεις στη μεση της θαλασσας.
Απτα δυτικα Γερανια θυμαμαι, (που σε υψος ειναι στο 1000αρικο ολο κι ολο) εβλεπα σαν σε αεροφωτογραφια τη στενη λωριδα του Ισθμου της Κορινθου που χωριζει σαρωνικο απο κορινθιακο. Ενω στη κορυφη θυμαμαι στο Τραχυ Ορος (1807) το κρουασαν που ειχα μαζι μου η συσκευασια πριν το ανοιξω ειχε φουσκωσει σαν τεντωμενο μπαλονι λογω της μικροτερης πιεσης.
Τελος, πολυ σημαντικο μερος μιας καλης πεζοποριας ειναι στο τελος της, να πας σε μια ντοπια ταβερνα και να γαμηθεις στα κοψιδια μιλώντας με την παρεα για την υπεροχη εμπειρια που ειχες στο βουνο !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 11 Ιαν 2025, 11:33, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
- nik_killthemall
Προφανως ρε. Και επισης τον οποιο εξοπλισμο δεν τον αγοραζεις μονομιας, εγω τον αγοραζα σταδιακα σε βαθος ετων, βλεπεις δοκιμαζεις και μαθαινεις τι χρειαζεσαι και τι οχι, αν θα την κανεις συστηματικα τη δραστηριοτητα κλπ.Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:50 Για όλο τον εξοπλισμό που αναφέρεται, τύποι, εξαρτάται σε τι έδαφος, κλιματικές συνθήκες και επίπεδο δυσκολίας θα κινηθεί ο καθένας.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Έχω μια μικρή εμπειρία από πεζοπορία σε υψόμετρο. Γενικά είμαι της πεζοπορίας και συμμετέχω σε μια ομάδα που κάνει απλές εκδρομές.Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:50 Για όλο τον εξοπλισμό που αναφέρεται, τύποι, εξαρτάται σε τι έδαφος, κλιματικές συνθήκες και επίπεδο δυσκολίας θα κινηθεί ο καθένας.
Απλά δεν έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάτι πιο σοβαρό όπως αυτό που σκοπεύω να κάνω.
Όπως λες και εσύ, σιγά σιγά προσπαθώ να βρω εξοπλισμό, οικονομικό αρχικά,και αργότερα βλέπουμε.
Αλλά είναι επιθυμία χρόνων όλο αυτό και οι καταστάσεις όλα τα χρόνια δεν με βοηθούσαν.
Ευχαριστώ άπαντες για πληροφορίες και εμπειρίες.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
E γι'αυτό έχω να πάω κανα χρόνο ρε θείο, δεν είναι για κάθε μέρα. Εσείς όταν πάτε πεζοπορία πού τον έχετε το Μύτικα, στην τουαλέτα;Feindflug έγραψε: 11 Ιαν 2025, 10:19Εγώ είμαι ρε τύπε.
Αυτό που κάνει όμως ο τύπος, είναι ολόκληρο σχέδιο απόδρασης. Να κανονίσω να έχω χρόνο μια ολόκληρη ημέρα, να έχω ένα κατάλληλο ποδήλατο, να το λύσω για να χωρέσει στο αυτοκίνητο, να ταξιδέψω μια ώρα με αυτό, να το σταθμεύσω κάπου και εκεί να ξεκινήσω την ποδηλατάδα για πόσα χιλιόμετρα. Αφού κάνω άλλα τόσα να γυρίσω στο αυτοκίνητο, να ξαναλύσω το ποδήλατο, να το βάλω στο αυτοκίνητο και να ταξιδέψω άλλη μια ώρα για το σπίτι. Βάλε και πλύσιμο αυτοκινήτου, ποδηλάτου, ρούχων και εαυτού μετά. Πολύ ταλαιπωρία για να κάνεις ποδήλατο.
Ελπίζω να του δίνουν κανέναν πράσινο μπερέ τουλάχιστον, όταν επιστρέφει το βράδυ σπίτι.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.