Ίακχος έγραψε: 25 Δεκ 2024, 23:19 Και εγώ κάποτε πήγαινα Αραχωβα τα Χριστούγεννα. Τώρα φυτοζωω και είμαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ποτέ

Ίακχος έγραψε: 25 Δεκ 2024, 23:19 Και εγώ κάποτε πήγαινα Αραχωβα τα Χριστούγεννα. Τώρα φυτοζωω και είμαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ποτέ

Ρε γκασμάδες νεοδημοκράτες, το επίπεδο φτώχειας, ευημερίας, καλή ποιότητα ζωής κλπ, ΔΕΝ κρίνεται από το αν θα πάει για πέντε μέρες ο Έλληνας στο χωριό του ή αν είναι γεμάτες οι καφετέριες.Parrot έγραψε: 25 Δεκ 2024, 17:29 95% Στο Μέτσοβο, 100% στην Αρκαδία..
Γεμάτα τα μαγαζιά στην Αθήνα..
Μαύρη φτώχεια λέμε..![]()
![]()
https://www.protothema.gr/greece/articl ... oorismous/Γέμισαν τα μαγαζιά οι Αθηναίοι τα Χριστούγεννα - Μεγάλη η πληρότητα στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς
Όσοι δεν έμειναν σπίτι, επέλεξαν -ως επί το πλείστον- μαγαζιά με φαγητό και ζωντανή μουσική
Οι Αθηναίοι που έχουν μείνει στην πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα γέμισαν τις ταβέρνες και τα εστιατόρια ώστε να απολαύσουν το φαγητό και να διασκεδάσουν.
Όσοι δεν έκαναν μαζώξεις σε σπίτια, επέλεξαν να βγουν έξω για να φάνε, να πιουν και να διασκεδάσουν περνώντας ευχάριστα αυτή τη γιορτινή ημέρα.
Μάλιστα, στα περισσότερα καταστήματα εστίασης σήμερα, το φαγητό «συνοδεύεται» από ζωντανή μουσική.
Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που εργάζονται ώστε να εξυπηρετηθεί όσο γίνεται καλύτερα ο κόσμος.
Μεγάλη η πληρότητα στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς
Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν επιλέξει κάποιον χειμερινό προορισμό για περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα η πληρότητα να αγγίζει το 100% σε αρκετές περιοχές.
Πού πρέπει να πάνε, στο Four Seasons στο Μονακό για να πεις ότι έχουν λεφτά; Εάν είναι όλα γεμάτα όπως λέει το άρθρο, σίγουρα υπάρχει χρήμα στον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν, αλλά ξαναλέμε, αν είναι όλα γεμάτα σε τουριστικό προορισμό σε γιορτές που οι τιμές ανεβαίνουν, ε δεν μπορείς να πεις ότι έχει οικονομικό πρόβλημα ο κόσμος. Εκτός κι αν θέλει να ξοδεύει και όταν δεν πηγαίνει, να αγοράσω κι αυτό ονλάιν, να κάνω και τραπέζι για 10 φίλους κι ένα δανειάκι για καινούργιο αυτοκίνητο για το άλλο πάλιωσε, τό 'χω 4 χρόνια κλπ. Έτσι γινόταν πριν το 2010, όπου και πάλι δεν υπάρχει μία άκουγες από αυτόν που πήγαινε Αράχωβα στις γιορτές.Scouser έγραψε: 25 Δεκ 2024, 23:30 Σιγά τα φοβερά λεφτά που χρειάζονται το Μέτσοβο και η Αράχωβα για ένα τριήμερο, ειδικά αν κλείσεις εγκαίρως. Και μιλάμε για το booking, αν πάρεις τηλ απευθείας στο κατάλυμα μπορεί να πετύχεις ακόμα καλύτερα deal.
Οσο οργανωμενος και να παει καποιος,αν ΕΝΑΣ κανει τη μαλακια,θα κολλησουν ολοι.(και προφανως θα τον πλακωσουν και στα βρισιδια)Στύξ έγραψε: 03 Ιαν 2025, 17:18 Γω "στράβωσα" και δε θέλω να ξαναοδηγήσω .Πληρώνω σε άλλους βενζίνη για να με παν σε κοντινά μέρη.![]()
παραδοξως, οχι.Scouser έγραψε: 25 Δεκ 2024, 23:30 Σιγά τα φοβερά λεφτά που χρειάζονται το Μέτσοβο και η Αράχωβα για ένα τριήμερο, ειδικά αν κλείσεις εγκαίρως. Και μιλάμε για το booking, αν πάρεις τηλ απευθείας στο κατάλυμα μπορεί να πετύχεις ακόμα καλύτερα deal.
Περίεργο. Εγώ όσες φορές έχω πάρει τηλ έχω πετύχει καλύτερες τιμές. Πρόπερσι Μέτσοβο σε ένα πολυ καλό σαλέ τετοιες μερες, μου το είχε αφήσει 15% κάτω από τη μπουκινγκ. Βέβαια και μέσω μπουκινγκ άμα το ψάχνεις βρίσκεις τεφαρικια. Έχω μείνει σε κάστρο στη Σκωτία με τιμή 20% κάτω από αυτή που είχα κλεισει αρχικά με δωρεάν ακύρωση. Επι έξι μήνες έμπαινα κάθε μέρα και τσέκαρα τιμή δωματίου, ακυρώνοντας και ξανακλεινοντας όποτε έπεφτε.Ασέβαστος έγραψε: 03 Ιαν 2025, 17:54παραδοξως, οχι.Scouser έγραψε: 25 Δεκ 2024, 23:30 Σιγά τα φοβερά λεφτά που χρειάζονται το Μέτσοβο και η Αράχωβα για ένα τριήμερο, ειδικά αν κλείσεις εγκαίρως. Και μιλάμε για το booking, αν πάρεις τηλ απευθείας στο κατάλυμα μπορεί να πετύχεις ακόμα καλύτερα deal.
ειδα τιμη στο μπουκινκ, σκεφτηκα να παρω τηλ καλυτερα, οχι τοσο για να μου κανει καλυτερη τιμη, αλλα ετσι, για να μην κονομησει το μπουκινκ σαν μεσαζοντας. 30% πανω μου ειπε.![]()
Αυτό που περιγράφεις, δεν παίζει σε καμμία χώρα ακόμη και σήμερα.Antares έγραψε: 25 Δεκ 2024, 18:07 Στις χειρότερες περιόδους της Ελλάδας δεν μπορούσε ένα ζευγάρι δημοσίων απλών υπαλλήλων ή μικροεπιχειρηματιών να στέλνει τα παιδιά για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό (και για πτυχίο συζητήσιμο ήταν), να βγαίνει έξω τακτικά, να κάνει ταξίδια και τουρισμό στο εσωτερικό και εξωτερικό. Ούτε καν την δεκαετία του 1980.
Μάλλον τα κλεμμένα είναι αυτά και καθόμαστε και τα κοιτάμε ενώ δεν φτιάχνεται τίποτα για την χώρα.
Aυτο το χρησιμοποιουν επικοινωνιακα χρονια τωρα για να δειξουν οτι "υπαρχει λιπος" ακομη και οτι ο κοσμος αδικως κλαιγεται η διαμαρτυρεται πως δεν τα βγαζει περα,απο την αλλη πλευρα ομως,οπως και να το κανουμε,οταν καθε χρονο ολοι αυτοι οι mainstream προορισμοι ειναι με 100τακατο πληροτητα,δεν σημαινει πως ειναι απο φραγκατους μονο,η υψηλων εισοδηματων πορτοφολι,καποιος μπορει να ειχε στοχο να κλεισει ενα τετοιο 3ημερο 1 χρονο πριν,να εκανε τις απαραιτητες οικονομιες του και να πηγε.Bandit59 έγραψε: 03 Ιαν 2025, 18:37 Από τα 10.000.000 Έλληνες δεν υπάρχουν 50-100.000 που έχουν δυνατότητα να πάνε σε δημοφιλείς και ακριβούς προορισμούς; Σημαίνει κάτι αυτό;
Αν φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται φτωχός όποιος δεν μπορεί να διακοπάρει σε δημοφιλείς και ακριβούς προορισμούς, σαφώς και σημαίνει πολλά.Bandit59 έγραψε: 03 Ιαν 2025, 18:37 Από τα 10.000.000 Έλληνες δεν υπάρχουν 50-100.000 που έχουν δυνατότητα να πάνε σε δημοφιλείς και ακριβούς προορισμούς; Σημαίνει κάτι αυτό;