!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Το μίσος των Γιαπωνέζων για τους Κινέζους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Otto Weininger έγραψε: 23 Δεκ 2024, 12:23 Η ιαπωνική ψυχοσύνθεση είναι ίσως η πιο πολύπλοκη που υπάρχει.
Το φάσμα τεράστιο.

Μου προκαλούν θαυμασμό και φόβο ταυτόχρονα.
:+1:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Δεκ 2024, 13:14 συμφωνώ ότι το μίσος τους δεν ήταν στοχευμένο απλά έτυχε να έχουν τους κινέζους εγγύτερα
αλλά αυτό το πράγμα δεν καλλιεργείται μέσα σε μια-δυο γενιές για να πεις ότι ευθύνεται ο εθνικισμός και η προπαγάνδα
θεωρώ οι ρίζες αυτού του ιαπωνέζικου mentality που είναι τόσο σκληρό χάνονται μέσα στους αιώνες. αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της ιαπωνίας θα διαπιστώσουμε ότι έχουν σκληρούς κώδικες τιμής και αδυναμία συμπόνιας για τον αδύναμο/ηττημένο εδώ και αιώνες
Κι όμως, έχουμε πλείστα ιστορικά παραδείγματα ότι αυτό καλλιεργείται ακριβώς μέσα σε 1-2 γενιές πολύ εύκολα, αρκεί να είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Άλλωστε τον πόλεμο τον διεξάγει κυρίως η γενιά 17-30. Δεν χρειάζεται να μεγαλώσει καμμιά άλλη γενιά με μίσος και προπαγάνδα. Μία μόνο αρκεί.

Δεν έχω τίποτα τρελές γνώσεις ιαπωνικής ιστορίας αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει τα τελευταία 5-6 χρόνια (κυρίως) διαπιστώνω ότι πολλά απ' αυτά τα στερεότυπα είναι αδικαιολόγητα, το οποίο είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο βέβαια, αλλά ειδικά οι Ιάπωνες λόγω του απομονωτισμού τους έχουν δομήσει μια εικόνα που δεν συμβαδίζει με τις ευαισθησίες τους. Η ιαπωνική τέχνη έχει πολλά να μας διδάξει για την κουλτούρα και την καλλιέργειά τους αλλά η Δύση γενικότερα έχει εστιάσει στην κουλτούρα των σαμουράι και των διαδοχικών πολέμων. Είναι λίγο σαν να εστιάζουμε στις ατελείωτες πούτσες που έριχναν η μια ελληνική πόλη-κράτος στην άλλην και όχι στο τι δημιούργησε ο πολιτισμός τους. Γιατί αν νομίζεις ότι η αρχαιοελληνική ιστορία υπολείπεται σε σκληρότητα και βίαιες ανακατατάξεις ξανασκέψου το.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Yochanan έγραψε: 23 Δεκ 2024, 08:53 H Ιαπωνική κουλτούρα είναι παράγωγη της Κινέζικης. Η γραφή, η τέχνη, όλο το σύστημα έχεις τις ρίζες του στην Κίνα. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ.
Το έχω σκεφτεί σαν αναλογία και είπα να το πω, γιατί το ανάλογο περίπου συνέβη με εμάς και τους Ιταλούς το 1940, αλλά στο συγκεκριμένο κόντεξτ δεν νομίζω ότι έχει βάση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:38
Yochanan έγραψε: 23 Δεκ 2024, 08:53 H Ιαπωνική κουλτούρα είναι παράγωγη της Κινέζικης. Η γραφή, η τέχνη, όλο το σύστημα έχεις τις ρίζες του στην Κίνα. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ. Κόμπλεξ.
Το έχω σκεφτεί σαν αναλογία και είπα να το πω, γιατί το ανάλογο περίπου συνέβη με εμάς και τους Ιταλούς το 1940, αλλά στο συγκεκριμένο κόντεξτ δεν νομίζω ότι έχει βάση.
Σαφέστατα και έχει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 23 Δεκ 2024, 13:16
Αυτό μάλλον δεν ισχύει. Εάν οι Ναζί δεν είχαν κυνηγήσει τους Εβραίους, δεν αποκλείεται να είχαν κερδίσει τον πόλεμο (χώρια που μάλλον θα είχαν φτιάξει πρώτοι την ατομική βόμβα).
Ούτε καν κοντά δεν ήταν στο να φτιάξουν ατομική βόμβα. Ακόμη και μια δεκαετία αργότερα δεν θα τα κατάφερναν. Τους διέφευγαν βασικά σημεία στην παραγωγή και δεν είχαν πρόσβαση σε σχάσιμα υλικά (ειδικά ουράνιο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:36
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Δεκ 2024, 13:14 συμφωνώ ότι το μίσος τους δεν ήταν στοχευμένο απλά έτυχε να έχουν τους κινέζους εγγύτερα
αλλά αυτό το πράγμα δεν καλλιεργείται μέσα σε μια-δυο γενιές για να πεις ότι ευθύνεται ο εθνικισμός και η προπαγάνδα
θεωρώ οι ρίζες αυτού του ιαπωνέζικου mentality που είναι τόσο σκληρό χάνονται μέσα στους αιώνες. αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της ιαπωνίας θα διαπιστώσουμε ότι έχουν σκληρούς κώδικες τιμής και αδυναμία συμπόνιας για τον αδύναμο/ηττημένο εδώ και αιώνες
Κι όμως, έχουμε πλείστα ιστορικά παραδείγματα ότι αυτό καλλιεργείται ακριβώς μέσα σε 1-2 γενιές πολύ εύκολα, αρκεί να είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Άλλωστε τον πόλεμο τον διεξάγει κυρίως η γενιά 17-30. Δεν χρειάζεται να μεγαλώσει καμμιά άλλη γενιά με μίσος και προπαγάνδα. Μία μόνο αρκεί.

Δεν έχω τίποτα τρελές γνώσεις ιαπωνικής ιστορίας αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει τα τελευταία 5-6 χρόνια (κυρίως) διαπιστώνω ότι πολλά απ' αυτά τα στερεότυπα είναι αδικαιολόγητα, το οποίο είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο βέβαια, αλλά ειδικά οι Ιάπωνες λόγω του απομονωτισμού τους έχουν δομήσει μια εικόνα που δεν συμβαδίζει με τις ευαισθησίες τους. Η ιαπωνική τέχνη έχει πολλά να μας διδάξει για την κουλτούρα και την καλλιέργειά τους αλλά η Δύση γενικότερα έχει εστιάσει στην κουλτούρα των σαμουράι και των διαδοχικών πολέμων. Είναι λίγο σαν να εστιάζουμε στις ατελείωτες πούτσες που έριχναν η μια ελληνική πόλη-κράτος στην άλλην και όχι στο τι δημιούργησε ο πολιτισμός τους. Γιατί αν νομίζεις ότι η αρχαιοελληνική ιστορία υπολείπεται σε σκληρότητα και βίαιες ανακατατάξεις ξανασκέψου το.
ούτε 'γω είμαι κάνας ειδικός εννοείται
απλά θεωρώ ότι αυτή η σκληρότητα όχι μόνο απεναντι στους άλλους αλλά απέναντι και στον ίδιο τους τον εαυτό (πχ αυτοκτονία σε περίπτωση που θεωρούν ότι ατιμώθηκαν) θεωρώ ότι θεμελιώνεται σε μια παράδοση αιώνων και όχι απότομα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

sharp έγραψε: 23 Δεκ 2024, 00:42 Δεν πιστεύω ότι μισούσαν ιδιαίτερα τους Κινέζους, απλώς οι Ιάπωνες ήσαν (και σε ένα βαθμό είναι ακόμη) πρωτόγονοι και ιδιαίτερα βάρβαροι. Σαν Ασιάτες είναι έτσι κι αλλιώς άγριοι, αλλά αυτοί έχουν κάτι περισσότερο. Φταίει και το ότι ζουν σε νησί (μου το έχει πει Γιαπωνέζος αυτό).
τι μαλακίες λες άνθρωπε μου;
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Δεν είναι θέμα μίσους απλώς οι Γιαπωνέζοι κινούνταν από τον εθνικισμό τους.Επισης είχαν και εχουν μια αποτελεσματική κρατική μηχανή που ήταν σε θέση να κάνει μεγάλες σφαγές.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:56 Δεν είναι θέμα μίσους απλώς οι Γιαπωνέζοι κινούνταν από τον εθνικισμό τους.Επισης είχαν και εχουν μια αποτελεσματική κρατική μηχανή που ήταν σε θέση να κάνει μεγάλες σφαγές.
Κι όμως, είναι ο ορισμός του μίσους.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Δημοκράτης έγραψε: 23 Δεκ 2024, 14:55
sharp έγραψε: 23 Δεκ 2024, 00:42 Δεν πιστεύω ότι μισούσαν ιδιαίτερα τους Κινέζους, απλώς οι Ιάπωνες ήσαν (και σε ένα βαθμό είναι ακόμη) πρωτόγονοι και ιδιαίτερα βάρβαροι. Σαν Ασιάτες είναι έτσι κι αλλιώς άγριοι, αλλά αυτοί έχουν κάτι περισσότερο. Φταίει και το ότι ζουν σε νησί (μου το έχει πει Γιαπωνέζος αυτό).
τι μαλακίες λες άνθρωπε μου;
:retarded:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 23 Δεκ 2024, 15:01, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Scouser έγραψε: 23 Δεκ 2024, 00:39 Για το Ολοκαύτωμα και το μίσος των ναζί για τους Εβραίους και τους λοιπούς '''υπανθρώπους'' έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά. Το μίσος όμως των Ιαπώνων για τους Κινέζους που οφείλεται; Διάβαζα χθες ότι σε αντίποινα για τη βοήθεια προς τους 80 αμερικανούς πιλότους που συμμετείχαν στην επιδρομή του Ντουλίτλ τον Απρίλιο 1942 να δραπετεύσουν, εκτελέστηκαν από τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής κάπου 250.000 Κινέζοι, για να μην πούμε για βιασμούς, λεηλασίες κτλ. Γιατί τέτοιο απύθμενο μίσος, που σε ορισμένες περιπτώσεις άφησε άφωνους ακόμα και γερμανούς συνδέσμους στην κατεχόμενη Κίνα;
η έχθρα τους μετράει 100ετίες και έχουν γίνει μεγάλοι πόλεμοι που έχουν ξεκινήσει και από τις 2 μερίες. Δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις ότι φταίει το Χ γεγονός. Εϊναι γειτωνικά κράτη έθνη και όλα τα γειτωνικά έθνη έχουν κόντρα
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Chilloutbuddy έγραψε: 23 Δεκ 2024, 06:36
sharp έγραψε: 23 Δεκ 2024, 02:45 Αλλά επειδή κέρδισαν τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, έγραψαν την Ιστορία όπως ήθελαν και κανείς δεν τους κατηγορεί.
Ε όχι και κανείς, άλλη δουλειά δεν κάνουν εδώ πέρα κανάλια/σχολεία/υπουργεία να ψάχνουν καναν αβορίγινα να του πάρουν καμμιά πίπα μπας και μας συγχωρέσει.

Βέβαια για να λέμε την αλήθεια στην Αυστραλία συγκεκριμένα υπάρχουν ακόμα παιδιά εν ζωή που τα πήραν απ'τους γονείς τους με τη βία και τα βάλαν εσώκλειστα σε σχολεία σε άλλη πόλη για να "ενσωματωθούνε" με το ζόρι. Αυτά δε γίνονταν πολύ παλιά, μιλάμε για δεκαετίες 60-70.

.

Μέχρι το 70 δεν έκαναν Στειρώσεις οι Αμερκάνοι στούς Ινδιάνους και σε άλλους περίεργους ;;; . :smt017

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 23 Δεκ 2024, 02:40 Απλά δεν έχουν καμμιά σχέση με το ότι είναι νησιωτική χώρα. Και το ΗΒ νησιωτική χώρα είναι.

Το οτι ειναι νησιωτικη χωρα υποβοηθουσε τον απομονωτισμο τους.
[/quote]

Again: Αγγλία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2024, 15:15
George_V έγραψε: 23 Δεκ 2024, 02:40 Απλά δεν έχουν καμμιά σχέση με το ότι είναι νησιωτική χώρα. Και το ΗΒ νησιωτική χώρα είναι.

[/quote]

Αgain. Hταν απομονωτιστες εξαρχης και το οτι ειναι νησι βοηθουσε σε αυτο. Η Αγγλια ειναι νησι αλλα οι Αγγλοι δεν ειναι απομονωτιστες.

Ε τι αλλο ρε Χελη? Να στο ζωγραφισω?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 23 Δεκ 2024, 15:16
hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2024, 15:15

Αgain. Hταν απομονωτιστες εξαρχης και το οτι ειναι νησι βοηθουσε σε αυτο. Η Αγγλια ειναι νησι αλλα οι Αγγλοι δεν ειναι απομονωτιστες.

Ε τι αλλο ρε Χελη? Να στο ζωγραφισω?
[/quote]

Δεν βλέπω πώς μερικά χιλιόμετρα θάλασσας σε βοηθάνε να απομονωθείς και ειδικότερα δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να λες ότι είναι ευκολότερο γιατί δεν έχουν χερσαία σύνορα να φυλάνε. Κάθε άλλο, τα θαλάσσια σύνορα είναι πρακτικά αδύνατον να τα φυλάξεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”