Σελίδα 4 από 10
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:32
από enterprise-psi
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:28
Άμα θες να φας σαν ΜπλακΜεταλάς
Μπριζόλα, Ματωμένη
Παλαιομένη για να μασιέται εύκολα
Αφού πρώτα πας στο βουνό, γυμνός από την μέση και πάνω , βρεις λύκους , τους κανείς να σε αποδεχτούν στην αγέλη, βρεις αγριογούρουνο και το σκοτώσεις με γυμνά χέρια, τότε ναι \m/
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:32
από ΓΑΛΗ
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Και φυσικά αυτή που γίνεται με λάδι, τριμμένη ωμή ντομάτα, σκόρδο και ιδανικά φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στην Κρήτη, κάνουν μια μαγκιά και τσιγαρίζουν τα μακαρόνια με σε λάδι με τριμμένο καρύδι μετά το βράσιμο. Μόνον με προσθήκη μυζήθρας είναι εξαιρετικά.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:34
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Άγκλιο ε Όλιο
Κάτσιο ε Πέπε;
Ναι
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:36
από Airman68
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Άγκλιο ε Όλιο
Κάτσιο ε Πέπε;
Ναι
Γράφε ελληνικά βρε κοπελιά, δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε το λεξικό!
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:37
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Ναύτης έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:07
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:06
Ναύτης έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:02
Κρέμα γάλακτος, λέει ο Βιτσέντζο που παρακολουθώ τις συνταγές του, ούτε στην καρμπονάρα, τα παίρνει στο κρανίο.
Φαντάσου στη μπολονέζ, άσπρη μπολονέζ...μιλάμε θα εγκληματήσει.
Κρέμα στην Καρμπονάρα δε μπαίνει, όντως
Ενώ στη μπολονέζ μπαίνει, έτσι;
Τέσπα, περί ορέξεως κολοκυθόσπορος, αλλά απ' εμένα είναι όχι.
Δοκίμασέ τη
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:39
από Misty_Blue
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:40
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:14
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:06
Ναύτης έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:02
Κρέμα γάλακτος, λέει ο Βιτσέντζο που παρακολουθώ τις συνταγές του, ούτε στην καρμπονάρα, τα παίρνει στο κρανίο.
Φαντάσου στη μπολονέζ, άσπρη μπολονέζ...μιλάμε θα εγκληματήσει.
Κρέμα στην Καρμπονάρα δε μπαίνει, όντως
Ενώ στις άλλες παραλλαγές με παριζάκια, σαλαμάκια και κιμά, μπαίνει.
Μπαίνει
Παριζάκι Σκορδάτο η προτίμησή μου
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:44
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
sharp έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
aglio olio. Tην κάνω όποτε ξέρω πως δεν θα δω άνθρωπο τις επόμενες δύο μέρες
Φάε aglio olio
Μπακαλιάρο σκορδαλιά για επιδόρπιο
Και μπες στο λεωφορείο
Έτσι, για τη φάση..
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:45
από Cecily Anne
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:52
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
enterprise-psi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:32
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:28
Άμα θες να φας σαν ΜπλακΜεταλάς
Μπριζόλα, Ματωμένη
Παλαιομένη για να μασιέται εύκολα
Αφού πρώτα πας στο βουνό, γυμνός από την μέση και πάνω , βρεις λύκους , τους κανείς να σε αποδεχτούν στην αγέλη, βρεις αγριογούρουνο και το σκοτώσεις με γυμνά χέρια, τότε ναι \m/
Η Μαγκιά είναι να του ξεριζώσεις τους χαυλιόδοντες και να του τους καρφώσεις στ' αυτιά
Ή να ζευγαρώσεις με λύκαινα, αφού καθαρίσεις το αρσενικό ταίρι της (αλλιώς θα σε φάει..)
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:54
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:36
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Άγκλιο ε Όλιο
Κάτσιο ε Πέπε;
Ναι
Γράφε ελληνικά βρε κοπελιά, δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε το λεξικό!
Σκόρδο & λάδι
Τυρί & πιπέρι
Αν δεν κάμω λάθος
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:54
από Αγις
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:32
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Και φυσικά αυτή που γίνεται με λάδι, τριμμένη ωμή ντομάτα, σκόρδο και ιδανικά φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στην Κρήτη, κάνουν μια μαγκιά και τσιγαρίζουν τα μακαρόνια με σε λάδι με τριμμένο καρύδι μετά το βράσιμο. Μόνον με προσθήκη μυζήθρας είναι εξαιρετικά.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
ξεχασες το τυρί
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 13:00
από ΓΑΛΗ
Airman68 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:25
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Ε, πες όλη τη συνταγή για μερικούς από μας που δεν το έχουμε με τα ευκόλως εννοούμενα...
Βάζεις τα μακαρόνια για βράσιμο και σ´ ένα τηγάνι με λάδι σωτάρεις τριμμένο σκόρδο (μία ή δύο σκελίδες ανά μερίδα) σε σχετικά χαμηλή φωτια για να μην καεί το σκόρδο. Στην περίπτωση, που γουστάρεις και καυτή πιπερίτσα, την ψιλοκόβεις και τη σωτάρεις μαζί με το σκόρδο. Προσθέτεις κουταλιές από το χυλωμένο νερό των μακαρονιών στο σκορδο, στραγγίζεις, ανακατεύεις, έτοιμο. Τριμμένο τυρί κατά βούληση. Και σ´ όλες αυτές τις συνταγές γενικώς, πάνε πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος).
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 13:03
από ΓΑΛΗ
Αγις έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:32
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Και φυσικά αυτή που γίνεται με λάδι, τριμμένη ωμή ντομάτα, σκόρδο και ιδανικά φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στην Κρήτη, κάνουν μια μαγκιά και τσιγαρίζουν τα μακαρόνια με σε λάδι με τριμμένο καρύδι μετά το βράσιμο. Μόνον με προσθήκη μυζήθρας είναι εξαιρετικά.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
ξεχασες το τυρί
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το αλάτι στο νερό βρασμού.
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 13:04
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Misty_Blue έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:39
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..