OANNHSEA έγραψε: 20 Οκτ 2024, 13:31
Είναι βάση της κοινωνίας το τζάμπα...
Για αυτό γίνεται της μουρλής όταν κάποιος μοιράζει κάτι δωρεάν.
Πριν από 20 χρόνια ήμουν στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και μοίραζαν δωρεάν συσκευασίες με κουλούρια Παπαδοπούλου - ο κακός χαμός λέμε... Μόνο ξύλο δεν έπαιζαν για να πάρουν μία συσκευασία!!! Ήθελα να πάρω και εγώ, αλλά επειδή είδα αγριεμένα πλήθη, την έκανα με ελαφρά...
Αυτό όμως γίνεται σε κάθε κοινωνία - εντάξει όχι βορειοευρωπαϊκή - αλλά από Αφρική μέχρι Κίνα, γίνεται το ίδιο ακριβώς!!! Οι Κινέζοι δε να δείτε πως αντιδρούν στο "δωρεάν" - μπορεί και να σε σκοτώσουν για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν...
Γενικά στο μυαλό του ανθρώπου το δωρεάν είναι σαν θείο δώρο και αμέσως πιο κάτω είναι οι προσφορές.
Μία φορά μου ήρθε χαρτί στα χέρια με απίστευτες τιμές σε ένα κρεοπωλείο αλυσίδας που είχε μόλις ανοίξει - πήγα κατά τις 8:30 το πρωί και υπήρχε ουρά!!! Ψώνισα, όπως και οι άλλοι, κρέατα για κοντά δύο μήνες!!!
Γιατί λοιπόν το "δωρεάν" το θεωρείτε γυφτιά και την "προσφορά" λογική;
Και τα δύο, από το ίδιο ψυχολογικό υπόβαθρο απορρέουν...
.
Διαφωνώ. Η προσφορά σε οποιοδήποτε προϊόν στα σ/μ -αν η τιμή είναι όντως συμφέρουσα σε σχέση με την ποιότητα/τιμή του προϊόντος που προσφέρεται- δεν έχει καμμία σχέση με τις δωρεάν παροχές άμεσης κατανάλωσης.
Είτε αυτό αφορά σε είδη συνεχούς και απαραίτητης χρήσης (καθαριστικά, πάνες, λοιπά) είτε σε βρώσιμα που μπορούν να καταψυχθούν/αποθηκευτούν, είτε σε ζωοτροφές

. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αυτές οι προσφορές είναι ουσιαστικώς οικονομικές, μόνον στους έχοντες που έχουν τη δυνατότητα αγοράς ποσότητας στις προσφορές.