Και εγώ.
Γδαρσιμο και γέμισμα με σταφίδες και μετά επανατοποθέτηση δέρματος με συραπτικο.
Και εγώ.
Τα κολοκύθια είναι καταπληκτικά. Μικρός ζητούσα να μου κάνει η μάνα μου μόνο κολοκύθια γεμιστά. Ντομάτα δεν μπορούσα καθόλου.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Οκτ 2024, 16:14Σταφίδες έβαζε η δικιά μου πεθερά. Αλλά δεν γέμιζε μόνον πιπεριές και ντομάτες αλλά πρόσθετε και κολοκύθια, μελιτζάνες. Δεν τρελαινόμουν αλλά δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 15:52 ..έχει κανείς από σας κάποια γυναίκα, μάνα, πεθερά, αδελφή, θεία ή οτιδήποτε άλλο, που να βάζει στα γεμιστά σταφίδες γτπκτχ μου;
Η δικιά μου πεθερά με έχει ξεκωλιασει και θέλω να μάθω ποιος τανας γιος είναι υπεύθυνος γι'αυτη την αθλιότητα.
Πετρετζίκης πχ;
Προσωπικώς, προτιμώ τα γεμιστά με προσθήκη κιμά, χωρίς σταφίδες φυσικά.![]()
Κι αυτό πολύ ωραίο φαγητό.Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2024, 16:45 εγώ τι να πώ που αντί για μελιτζάνες βάζει κολοκυθάκια στο μουσακά![]()
Κι εμένα μ' αρέσουν τα γεμιστά κολοκυθάκια αλλά τα βάζω στην ίδια κατηγορία με λαχανοντολμάδες, αμφότερα με αυγολέμονο. Και τα ξέρω ως φαγητό κατσαρόλας.marabou έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:09Τα κολοκύθια είναι καταπληκτικά. Μικρός ζητούσα να μου κάνει η μάνα μου μόνο κολοκύθια γεμιστά. Ντομάτα δεν μπορούσα καθόλου.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Οκτ 2024, 16:14Σταφίδες έβαζε η δικιά μου πεθερά. Αλλά δεν γέμιζε μόνον πιπεριές και ντομάτες αλλά πρόσθετε και κολοκύθια, μελιτζάνες. Δεν τρελαινόμουν αλλά δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 15:52 ..έχει κανείς από σας κάποια γυναίκα, μάνα, πεθερά, αδελφή, θεία ή οτιδήποτε άλλο, που να βάζει στα γεμιστά σταφίδες γτπκτχ μου;
Η δικιά μου πεθερά με έχει ξεκωλιασει και θέλω να μάθω ποιος τανας γιος είναι υπεύθυνος γι'αυτη την αθλιότητα.
Πετρετζίκης πχ;
Προσωπικώς, προτιμώ τα γεμιστά με προσθήκη κιμά, χωρίς σταφίδες φυσικά.![]()
kongrosian έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:16 ξεσκαφιδώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, και η ψίχα τους αναμιγνύεται στα υπόλοιπα υλικά (ρύζια, ντομάτα, μαΐντανό κλπ)
γεμίζουμε ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες και λουλουδάκια.
τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά δεν τα τρως αυγοκοφτά;aLiCat έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:40kongrosian έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:16 ξεσκαφιδώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, και η ψίχα τους αναμιγνύεται στα υπόλοιπα υλικά (ρύζια, ντομάτα, μαΐντανό κλπ)
Αυτό.
Για μένα ο κιμάς δεν έχει θέση στα παραδοσιακά γεμιστά φούρνου. Μόνο στα κολοκύθια στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα.
Όσο για τις σταφίδες , δεν θα μου άρεσε γιατί θα αλλοίωνε/γλύκιζε τη γεύση.
kongrosian έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:03τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά δεν τα τρως αυγοκοφτά;aLiCat έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:40kongrosian έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:16 ξεσκαφιδώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, και η ψίχα τους αναμιγνύεται στα υπόλοιπα υλικά (ρύζια, ντομάτα, μαΐντανό κλπ)
Αυτό.
Για μένα ο κιμάς δεν έχει θέση στα παραδοσιακά γεμιστά φούρνου. Μόνο στα κολοκύθια στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτα.
Όσο για τις σταφίδες , δεν θα μου άρεσε γιατί θα αλλοίωνε/γλύκιζε τη γεύση.![]()
ούτε αν τύχει να στα φτιάξουν έτσι;aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:05kongrosian έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:03τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά δεν τα τρως αυγοκοφτά;aLiCat έγραψε: 16 Οκτ 2024, 23:40
Αυτό.
Όσο για τις σταφίδες , δεν θα μου άρεσε γιατί θα αλλοίωνε/γλύκιζε τη γεύση.![]()
Nope.
![]()
τους λαχανοντολμάδες τους κάνω αποδομημένους για ευκολία. έχουν την ίδια γεύση και γλιτώνεις το τύλιγμα.
Μπορεί. Αλλά με ρέγουλα στην ποσότητα των αβγών που θα χρησιμοποιηθούν.kongrosian έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:06ούτε αν τύχει να στα φτιάξουν έτσι;![]()