!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:00
Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 20:55μας τα χουν πρηξει κ αλλοι δωμεσα με το ανθυγιεινο ανοσιουργημα της ενωσης της βαριας Γαλλικης του 1800 κ της θεοβαρης ανατολιτικης
για το μπουτζο ειναι
Θα σου πω: Όσους ξέρω, κυρίως από Νίκαια, Αρμένηδες και Πρόσφυγες Μικράς Ασίας και Πόλης, έχουν τρομερή γαστρονομική παιδεία. Ναι, είναι μείγμα, και μεγάλη επιρροή από Γαλλία, αλλά λες μισές αλήθειες. Κι από Ιταλία έχουν. Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη έχουν οι δέκα στους εκατό ιταλικά επώνυμα από μεικτούς γάμους, πήγαν οι παππούδες σε ιταλικό σχολείο, κ.α.. Αν φας πραγματικά τέτοια κουζίνα, υποκλίνεσαι. Το θέμα είναι τα μεζεδοπωλεία που ανοίξανε μετά την Πολίτικη Κουζίνα και γεμίσαμε γιαλαντζί Πολίτες, και τα κεφτεδάκια της θείας Σουλτάνας, σε μικροκυμάτων.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:00
Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 20:55μας τα χουν πρηξει κ αλλοι δωμεσα με το ανθυγιεινο ανοσιουργημα της ενωσης της βαριας Γαλλικης του 1800 κ της θεοβαρης ανατολιτικης
για το μπουτζο ειναι
Θα σου πω: Όσους ξέρω, κυρίως από Νίκαια, Αρμένηδες και Πρόσφυγες Μικράς Ασίας και Πόλης, έχουν τρομερή γαστρονομική παιδεία. Ναι, είναι μείγμα, και μεγάλη επιρροή από Γαλλία, αλλά λες μισές αλήθειες. Κι από Ιταλία έχουν. Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη έχουν οι δέκα στους εκατό ιταλικά επώνυμα από μεικτούς γάμους, πήγαν οι παππούδες σε ιταλικό σχολείο, κ.α.. Αν φας πραγματικά τέτοια κουζίνα, υποκλίνεσαι. Το θέμα είναι τα μεζεδοπωλεία που ανοίξανε μετά την Πολίτικη Κουζίνα και γεμίσαμε γιαλαντζί Πολίτες, και τα κεφτεδάκια της θείας Σουλτάνας, σε μικροκυμάτων.
δεν φταινε τα κεφτεδακια της θειας - η κουζινα ειναι για το μπουτζο με μπολικο βουτυρο παντα κ πεταμενη στα σκουπιδια της ιστοριας σαν παραδειγμα προς αποφυγη
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 20:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 17:50
Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 12 Οκτ 2024, 17:42

Μας έπεισες.
Ναι βρε, άλλο καημό δεν έχω. :e045:
Η Θεσσαλονίκη όπως και η Αθήνα, σώθηκε γευστικά από τους Πρόσφυγες. Κοίτα Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, και Νίκαια Πειραιώς, να δεις μεράκια στο φαγητό, παραδοσιακά. Και Καλλιθέα. Ακόμα και το πεϊνιρλί στη Δροσά. Όχι Δροσιά, για λόγους αξάν. Όταν οι Παλαιοελλαδίτες είδαν τι μαγείρευαν οι Μικρασιάτες, Πολίτες, Πόντιοι, Αρμένηδες, μείνανε μαλάκες.
Να προσθέσω επίσης κάτι βασικό. Ακόμη και στα πιο ταπεινά φαγητά, οι πρόσφυγες είχαν πάρει στις αποσκευές τους και την πρακτική του στρωμένου τραπεζιού, με τα περιφερειακά πιατάκια. Οι παλιοί ελλαδίτες, λόγω συνθηκών ήταν πιο πρακτικοί τύποι. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι ακόμη και οι παλιοί κτηνοτρόφοι έτρωγαν κάθε μέρα κοψίδια... :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ανδροπαραδίνομαι
Δημοσιεύσεις: 703
Εγγραφή: 25 Σεπ 2024, 03:53
Phorum.gr user: Λατ

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδροπαραδίνομαι »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:16 Να προσθέσω επίσης κάτι βασικό.

αλίμονο
Casp έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:17Ερωτας ειναι να ερωτευεσαι το οτι μπορεις να τον κανεις ο,τι θελεις
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta
Δημοσιεύσεις: 1455
Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:12δεν φταινε τα κεφτεδακια της θειας - η κουζινα ειναι για το μπουτζο με μπολικο βουτυρο παντα κ πεταμενη στα σκουπιδια της ιστοριας σαν παραδειγμα προς αποφυγη
Boύτυρο οι Πολίτες.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:16
Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 20:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 17:50

Ναι βρε, άλλο καημό δεν έχω. :e045:
Η Θεσσαλονίκη όπως και η Αθήνα, σώθηκε γευστικά από τους Πρόσφυγες. Κοίτα Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, και Νίκαια Πειραιώς, να δεις μεράκια στο φαγητό, παραδοσιακά. Και Καλλιθέα. Ακόμα και το πεϊνιρλί στη Δροσά. Όχι Δροσιά, για λόγους αξάν. Όταν οι Παλαιοελλαδίτες είδαν τι μαγείρευαν οι Μικρασιάτες, Πολίτες, Πόντιοι, Αρμένηδες, μείνανε μαλάκες.
Να προσθέσω επίσης κάτι βασικό. Ακόμη και στα πιο ταπεινά φαγητά, οι πρόσφυγες είχαν πάρει στις αποσκευές τους και την πρακτική του στρωμένου τραπεζιού, με τα περιφερειακά πιατάκια. Οι παλιοί ελλαδίτες, λόγω συνθηκών ήταν πιο πρακτικοί τύποι. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι ακόμη και οι παλιοί κτηνοτρόφοι έτρωγαν κάθε μέρα κοψίδια... :lol:
''Στις Πρέσπες κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες μού είπαν επί λέξει: «Ούτε μυρωδικά χρησιμοποιούσαμε ούτε μπαχαρικά. Ψητό κρέας τρώγαμε. Οι προσφυγίνες μάς έμαθαν να μαγειρεύουμε».

σωθηκανε :003:


παρτε κ αυτο


''Όταν ακούμε ευρωπαϊκές επιρροές, σκεπτόμαστε ίσως πιο ελαφριά κουζίνα. Και όμως είναι λάθος, καθώς μιλάμε για την ευρωπαϊκή κουζίνα στα μέσα του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Το βούτυρο μπαίνει παντού και θεωρείται απαραίτητο. Το ελαιόλαδο θεωρείται δεύτερης κατηγορίας υλικό. Από εκεί επηρεάζεται η σμυρναίικη κουζίνα, που χρησιμοποιεί βούτυρο ακόμη και στα τηγανητά. Το κρέας τσιγαρίζεται στο βούτυρο, το ίδιο και το πιλάφι. Τα μακαρόνια πρέπει απαραιτήτως να περιχυθούν με καμένο βούτυρο.

Τα «λαδερά» μόνο σώζονται και αυτά μετά βίας, καθώς συνήθως είναι γεμιστά με κρέας και ρύζι τσιγαρισμένα στο βούτυρο. Τα αυγά χρησιμοποιούνται σε ντουζίνες.

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι η «καλή» κουζίνα της εποχής θεωρείται η γαλλική υψηλή μαγειρική, η αποθέωση της ανθυγιεινής κουζίνας.

Έτσι τα «καλά» εστιατόρια στην Ευρώπη και στη Σμύρνη σερβίρουν αστακό θερμιντόρ (πνιγμένο στο βούτυρο) και τουρνεντό Ροσίνι (φιλετάκια μοσχαρίσια τηγανισμένα σε βούτυρο, σερβιρισμένα με φουαγκρά και γαρνιρισμένα με τρούφες)''
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Zundapp
Δημοσιεύσεις: 2179
Εγγραφή: 22 Μάιος 2024, 13:37

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:12
Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:00
Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 20:55μας τα χουν πρηξει κ αλλοι δωμεσα με το ανθυγιεινο ανοσιουργημα της ενωσης της βαριας Γαλλικης του 1800 κ της θεοβαρης ανατολιτικης
για το μπουτζο ειναι
Θα σου πω: Όσους ξέρω, κυρίως από Νίκαια, Αρμένηδες και Πρόσφυγες Μικράς Ασίας και Πόλης, έχουν τρομερή γαστρονομική παιδεία. Ναι, είναι μείγμα, και μεγάλη επιρροή από Γαλλία, αλλά λες μισές αλήθειες. Κι από Ιταλία έχουν. Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη έχουν οι δέκα στους εκατό ιταλικά επώνυμα από μεικτούς γάμους, πήγαν οι παππούδες σε ιταλικό σχολείο, κ.α.. Αν φας πραγματικά τέτοια κουζίνα, υποκλίνεσαι. Το θέμα είναι τα μεζεδοπωλεία που ανοίξανε μετά την Πολίτικη Κουζίνα και γεμίσαμε γιαλαντζί Πολίτες, και τα κεφτεδάκια της θείας Σουλτάνας, σε μικροκυμάτων.
δεν φταινε τα κεφτεδακια της θειας - η κουζινα ειναι για το μπουτζο με μπολικο βουτυρο παντα κ πεταμενη στα σκουπιδια της ιστοριας σαν παραδειγμα προς αποφυγη
μαμααααα....ΜΑΝΟΥΛΑΑΑΑΑ
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta
Δημοσιεύσεις: 1455
Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:21''Στις Πρέσπες κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες μού είπαν επί λέξει: «Ούτε μυρωδικά χρησιμοποιούσαμε ούτε μπαχαρικά. Ψητό κρέας τρώγαμε. Οι προσφυγίνες μάς έμαθαν να μαγειρεύουμε».

σωθηκανε :003:


παρτε κ αυτο


''Όταν ακούμε ευρωπαϊκές επιρροές, σκεπτόμαστε ίσως πιο ελαφριά κουζίνα. Και όμως είναι λάθος, καθώς μιλάμε για την ευρωπαϊκή κουζίνα στα μέσα του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Το βούτυρο μπαίνει παντού και θεωρείται απαραίτητο. Το ελαιόλαδο θεωρείται δεύτερης κατηγορίας υλικό. Από εκεί επηρεάζεται η σμυρναίικη κουζίνα, που χρησιμοποιεί βούτυρο ακόμη και στα τηγανητά. Το κρέας τσιγαρίζεται στο βούτυρο, το ίδιο και το πιλάφι. Τα μακαρόνια πρέπει απαραιτήτως να περιχυθούν με καμένο βούτυρο.

Τα «λαδερά» μόνο σώζονται και αυτά μετά βίας, καθώς συνήθως είναι γεμιστά με κρέας και ρύζι τσιγαρισμένα στο βούτυρο. Τα αυγά χρησιμοποιούνται σε ντουζίνες.

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι η «καλή» κουζίνα της εποχής θεωρείται η γαλλική υψηλή μαγειρική, η αποθέωση της ανθυγιεινής κουζίνας.

Έτσι τα «καλά» εστιατόρια στην Ευρώπη και στη Σμύρνη σερβίρουν αστακό θερμιντόρ (πνιγμένο στο βούτυρο) και τουρνεντό Ροσίνι (φιλετάκια μοσχαρίσια τηγανισμένα σε βούτυρο, σερβιρισμένα με φουαγκρά και γαρνιρισμένα με τρούφες)''
Προφανώς όταν λένε πως οι Προσφυγίνες τους έμαθαν να μαγειρεύουν, εννοούν πως τους έμαθαν να σκέφτονται πολύπλοκα και συνδυαστικά, αντί απλώς να ψήνουν.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:21
Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:12δεν φταινε τα κεφτεδακια της θειας - η κουζινα ειναι για το μπουτζο με μπολικο βουτυρο παντα κ πεταμενη στα σκουπιδια της ιστοριας σαν παραδειγμα προς αποφυγη
Boύτυρο οι Πολίτες.
Μία ματιά στον τρόπο, χρόνο και υλικών παρασκευής της κάθε σαλάτας από τους παλαιοελλαδίτες σε σχέση με τους πρόσφυγες, τω καιρώ εκείνω, αρκεί ως πρώτη εκτίμηση. Για κάποιους βέρους ελλαδίτες ήταν άγνωστο και άχρηστο είδος ακόμη και η σαλάτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γενικώς, αυτό που πρόσθεσε η μικρασιατική κουζίνα και οι πρόσφυγες γενικότερα, ήταν εκτός από το χόρτασμα του στομαχιού και το χόρτασμα στο μάτι και η όποια συνέπεια είχε αυτό για το κάτι παραπάνω από την πεπατημένη γευστικώς και όχι μόνον. Ψιλά γράμματα, ξέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ναι ειναι προτυπο μεσογειακης υγιεινης κουζινας παγκοσμια η μικρασιατικη :smt005:

σοβαρα τωρα δεν υπαρχει λογος πλεον να υπερασπιζεστε μια αθλια κουζινα - αφηστετη να λιωσει αντι να τριγυριζει σαν ζομπι κ να τρομαζει - κ οι μη μικρασιατες δεν τους χρωστατε τπτ για να μην λετε τα πραγματα οπως εχουν
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 17045
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Η Πολίτισσα πρόγιαγιά μου, δεν πετούσε τίποτα. Έφτιαχνε μια σάλτσα, με τριμμένη ντομάτα, κρεμμυδάκι και μαϊντανό και όταν ήταν έτοιμη,έριχνε μέσα το ξερό ψωμί σε μπουκίτσες. Το έλεγε ''πανάδα'', ή κάπως έτσι, πανε και χρόνια δεν θυμάμαι καλά.
Ήταν από τα αγαπημένα μου πιάτα, σαν παιδί.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Zundapp
Δημοσιεύσεις: 2179
Εγγραφή: 22 Μάιος 2024, 13:37

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

γενικως, και ειδικως, ομιλαν για κουζινα λαθροεισβολεων τα ΤΑΡΤΟΥΠΙΑ και τα ντουρτσραπια ρε μλκς :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Communio Sancta έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:36Προφανώς όταν λένε πως οι Προσφυγίνες τους έμαθαν να μαγειρεύουν, εννοούν πως τους έμαθαν να σκέφτονται πολύπλοκα και συνδυαστικά, αντί απλώς να ψήνουν.
Ε, εδώ που τα λέμε εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο χρήσιμη η συμβολή των προσφυγίνων στο μαγείρεμα, από τη συμβολή της γαλλικής κουζίνας, που στην τελική απευθυνόταν σε μια πολύ μικρή μειονότητα αστών, που δεν ήξεραν ούτε πού είναι τα βασικά κατσαρολικά στην κουζίνα τους. Αυτά τα μίζερα διαδικαστικά τα αναλάμβαναν επί πληρωμή άλλοι. Απλά καθημερινά, απτά πράγματα για τον μέσο παλαιοελλαδίτη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αγις έγραψε: 12 Οκτ 2024, 21:55 ναι ειναι προτυπο μεσογειακης υγιεινης κουζινας παγκοσμια η μικρασιατικη :smt005:

σοβαρα τωρα δεν υπαρχει λογος πλεον να υπερασπιζεστε μια αθλια κουζινα - αφηστετη να λιωσει αντι να τριγυριζει σαν ζομπι κ να τρομαζει - κ οι μη μικρασιατες δεν τους χρωστατε τπτ για να μην λετε τα πραγματα οπως εχουν
Ό,τι πεις, παίζεις σε ανεπίστρεπτη φάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”