Να επιβαλλουν φορο στα φιλοδωρηματα(τιπς)
ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ "ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ "Σ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
θα κανω καργα 50λεπτα και θα παραγγελνω χωρις το τιπ

To μαζεύει τελικάΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:16εγώ διαβάζω ότι θα παρακρατήσει τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στο τιπgeorgebi έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:02 Χμμμμμ...μήπως τελικά ο Δαπεργολας έλεγε παπαριες![]()
και παρέσυρε και μενα;![]()
Χμμμμμ.....
***βέβαια ειναι και το θέμα πως τσεπώνει ο επιχειρηματίας τα τιπ του παιδιού για ένα ολόκληρο μήνα μεχρι να του τα δώσει....
Δεν μου ακούγεται άδικο....
https://www.protothema.gr/economy/artic ... ropologia/
Με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόβλεψη για αφορολόγητο 300 ευρώ τον μήνα (3.600 ευρώ τον χρόνο) για φιλοδωρήματα που αφορούν τους εργαζομένους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ποσό αυτό θα απαλλάσσεται και από τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.
Ωστόσο, το απαλλασσόμενο ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ονομαστικού μισθού. Η νέα ρύθμιση κρίνεται ισορροπημένη, διότι το όριο των 300 ευρώ τον μήνα ευνοεί μεν τους εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά δεν αδικεί τους υπόλοιπους, αφού δεν απαλλάσσει από φόρους και εισφορές όσους αποκομίζουν μεγάλα ποσά. Αντιθέτως, ένα μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό (της τάξης των 500, 800 ή 1.000 ευρώ tips τον μήνα) θα ήταν άδικο για άλλους εργαζόμενους που εργάζονται σε άλλες επιχειρήσεις και δεν λαμβάνουν φιλοδωρήματα (λιανεμπόριο, λευκών ειδών κ.λπ.), ή λαμβάνουν μπόνους για τα οποία φορολογούνται κανονικά (όπως π.χ. υπάλληλοι σε εταιρείες).
Μπλόκο στους «πονηρούς»
Ταυτόχρονα εισάγεται και μια αντικαταχρηστική διάταξη για τους εργοδότες εκείνους που τυχόν σκεφτούν να μειώσουν τεχνητά τους μισθούς και να μετατρέψουν (μέσω τροποποίησης της σύμβασης) ένα μέρος του μισθού σε αφορολόγητο φιλοδώρημα για να γλιτώνουν εργοδοτικές εισφορές.
Συγκεκριμένα η διάταξη θα προβλέπει:
• Φιλοδωρήματα που λαμβάνουν μισθωτοί από πελάτες σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως.
• Το απαλλασσόμενο ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του «επίσημου» μισθού.
• Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μείωση τακτικών αποδοχών με παράλληλη αύξηση πρόσθετων αποδοχών (δηλαδή των φιλοδωρημάτων που δηλώνονται στο πεδίο «τακτικές αποδοχές» της ΑΠΔ), ο εργοδότης θα κληθεί να πληρώσει εισφορά 22% επί της μείωσης των τακτικών αποδοχών.
εσύ τι λες;
το ότι βάζει χέρι στα φιλοδωρήματα είναι εξ'ορισμού άδικο
Ο ΚΦΕ λέει (άρθρο 12) ότι μισθοί θεωρούνται "πάσης φύσεως εισοδήματα σε χρήμα ή σε είδος που αποκτώνται στο πλαίσιο υφιστάμενης, παρελθούσας ή μελλοντικής εργασιακής σχέσης".Ναύτης έγραψε: 08 Οκτ 2024, 09:17 Το φιλοδώρημα ασφαλώς δεν είναι μισθός για να υπόκειται σε φορολόγηση. Εξ ορισμού ως μισθός θεωρείται η αμοιβή εκείνη που με κάθε βεβαιότητα περιμένει να λάβει ο εργαζόμενος κάθε μήνα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:04
Παπαριές μαρίτσα μ. Προσωπικώς θεωρώ ηθική υποχρέωση να δώσω φιλοδώρημα στον ντελιβερά, όπως και το να είμαι ευγενική με το γκαρσόνι, την ταμία στο σουπερμάρκετ κλπ
υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους είναι φιλελεδες κ άρα κατά του φορομπηχτικού κράτουςnyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:07 Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως στο καλό θα φορολογήσει τα 2 εύρώ που αφήνεις στο τραπέζι.
Προφανώς είναι μια ανακοίνωση μούφα για να το ακούν και να χαίρονται οι γαλαζιάρηδες.
Φιλελέδες είναι για τους άλλους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:25υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους είναι φιλελεδες κ άρα κατά του φορομπηχτικού κράτουςnyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:07 Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως στο καλό θα φορολογήσει τα 2 εύρώ που αφήνεις στο τραπέζι.
Προφανώς είναι μια ανακοίνωση μούφα για να το ακούν και να χαίρονται οι γαλαζιάρηδες.
αλλά βέβαια αυτά δεν υπάρχουν στην ελλάδα. η πολιτική διεξάγεται με όρους οπαδικούς εδώ, όχι ιδεολογικούς
nyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:27Φιλελέδες είναι για τους άλλους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:25υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους είναι φιλελεδες κ άρα κατά του φορομπηχτικού κράτουςnyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:07 Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως στο καλό θα φορολογήσει τα 2 εύρώ που αφήνεις στο τραπέζι.
αλλά βέβαια αυτά δεν υπάρχουν στην ελλάδα. η πολιτική διεξάγεται με όρους οπαδικούς εδώ, όχι ιδεολογικούς
Αν είναι για απευθείας αναθέσεις και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα σε αυτούς ή φορολογία των άλλων τότε είναι κουμουνισταί.
Πάλι έχω την απορία να δούμε, πως θα φορολογούσαν τα 2ευρα στο τραπέζι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:28nyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:27Φιλελέδες είναι για τους άλλους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:25
υποτίθεται ότι οι ψηφοφόροι τους είναι φιλελεδες κ άρα κατά του φορομπηχτικού κράτους
Αν είναι για απευθείας αναθέσεις και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα σε αυτούς ή φορολογία των άλλων τότε είναι κουμουνισταί.![]()
![]()
Το κράτος έχει δυο επιλογές για να βάλει χρήματα στον κρατικό κορβανά, εκτός απ' την φορολογία:panos291 έγραψε: 06 Οκτ 2024, 10:06 Καπου το εχουμε παρατραβηξει με το κρατος-νταβατζη, και μας φαινονται ολα φυσιολογικα.
Εγω παλι δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι νορμαλ το να σου παρει τα 2 χιλιαρικα απο τα 5 φορολογημενα που θελεις να χαρίσεις στον ανηψιο σου.
Μιλάει για τα φιλοδώρηματα μέσω posnyxtovios έγραψε: 13 Οκτ 2024, 23:07 Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως στο καλό θα φορολογήσει τα 2 εύρώ που αφήνεις στο τραπέζι.