Κάνεις λάθος εδώ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί. Το να κάνεις βίντεο στο μυαλό σου ένα πρόσωπο -υπαρκτό ή μη- να κάνει κάτι που φαντάζεσαι εκείνην την στιγμή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί η ανάκληση μνήμης αληθινού περιστατικού με αυτό το πρόσωπο. Δεν υπάρχει αποθήκευση της μνήμης με τον τρόπο που συμβαίνει σε έναν υπολογιστή.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2024, 11:21 Αυτό είναι όντως φαντασία και σαφώς μπορεί να γίνει εικόνα.
Αλλά η ανάκληση οπτικών παραστάσεων που έχουν ήδη καταγραφεί στον σκληρό, δεν είναι φαντασία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Aphantasia
- hellegennes
Re: Aphantasia
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Εγώ ακριβώς το αντίθετο, φτιάχνω συνέχεια, εδώ έφτιαχνα και όταν διάβαζα για το σχολείο, π.χ. πείραμα φυσικής. Η προσομοίωση με βοηθούσε να λύνω και τις ασκήσεις.foscilis έγραψε: 17 Σεπ 2024, 21:16 Πάντως όταν διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα) όντως δεν κάνω εικόνα, εκτός αν επιμένει τρελά στην περιγραφή ο τύπος.
- Dwarven Blacksmith
Ναι είναι ο ίδιος μηχανισμός. Γι αυτό το λόγο την ώρα που παίζεις τη μνήμη την κάνεις και rewrite. Αν αλλάξεις κάτι θα το θυμάσαι έτσι και την επόμενη φορά.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:12Κάνεις λάθος εδώ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί. Το να κάνεις βίντεο στο μυαλό σου ένα πρόσωπο -υπαρκτό ή μη- να κάνει κάτι που φαντάζεσαι εκείνην την στιγμή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί η ανάκληση μνήμης αληθινού περιστατικού με αυτό το πρόσωπο. Δεν υπάρχει αποθήκευση της μνήμης με τον τρόπο που συμβαίνει σε έναν υπολογιστή.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2024, 11:21 Αυτό είναι όντως φαντασία και σαφώς μπορεί να γίνει εικόνα.
Αλλά η ανάκληση οπτικών παραστάσεων που έχουν ήδη καταγραφεί στον σκληρό, δεν είναι φαντασία.
- hellegennes
Ολόκληρες σκηνές από ταινίες, εννοείται χωρίς να κλείνω τα μάτια μου και εννοείται ότι ακούω κιόλας τον ήχο. Το ίδιο και με μουσική. Μπορώ να ακούσω ολόκληρο κομμάτι 10 λεπτών στο μυαλό μου, πολλές φορές το κάνω όταν δεν έχω μουσική διαθέσιμη.Otto Weininger έγραψε: 17 Σεπ 2024, 01:24και εικόνες και "ξεφύλλισμα" βιβλίων ή περιπλάνηση σε γνώριμο χώρο (σπίτι κλπ)talaipwros έγραψε: 17 Σεπ 2024, 01:19 Dafuq?
Δηλαδή εσεις οταν κλείνετε τα ματια σας βλέπετε εικόνες;
Αυτός θεωρώ ότι είναι ο φυσιολογικός τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά έχω κάνει λάθος στο παρελθόν με το πώς νομίζω ότι δουλεύει το μυαλό όλων των ατόμων. Το έχω πάθει και με την αμφιχειρία και με την συναισθησία μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
εχω τις εχω συνεχες δηλαδη δεν περναει ουτε ενα δευτερολεπτο χωρις εικονες στον νου
αφου ερχονται στιγμες και νομιζω οτι πασχω απο κατι ..και μπορει γιατι αλλιως δεν εξηγειται
το ιδιο και εγω και εχω καταληξει οτι ειναι ενα ειδος σχιζοφρενειας ..για αναλυσε τοhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:19Ολόκληρες σκηνές από ταινίες, εννοείται χωρίς να κλείνω τα μάτια μου και εννοείται ότι ακούω κιόλας τον ήχο. Το ίδιο και με μουσική. Μπορώ να ακούσω ολόκληρο κομμάτι 10 λεπτών στο μυαλό μου, πολλές φορές το κάνω όταν δεν έχω μουσική διαθέσιμη.Otto Weininger έγραψε: 17 Σεπ 2024, 01:24και εικόνες και "ξεφύλλισμα" βιβλίων ή περιπλάνηση σε γνώριμο χώρο (σπίτι κλπ)talaipwros έγραψε: 17 Σεπ 2024, 01:19 Dafuq?
Δηλαδή εσεις οταν κλείνετε τα ματια σας βλέπετε εικόνες;
Αυτός θεωρώ ότι είναι ο φυσιολογικός τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά έχω κάνει λάθος στο παρελθόν με το πώς νομίζω ότι δουλεύει το μυαλό όλων των ατόμων. Το έχω πάθει και με την αμφιχειρία και με την συναισθησία μου.
καλά και ο ταλαίπωρος βλεπει εικονες και με τα ματια ανοικτά, μας δουλευει παλι. Εδω και χρόνια βλέπει τον πουτιν στο ντουλάπι της κουζίνας πίσω απο τα δημητριακά, κατω απο τα μαξιλάρια του καναπέ, στο ντουλαπάκι του αυτοκινητου, παντου ειναι.
Μηπως απλα ειστε γκέιnemo έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:26το ιδιο και εγω και εχω καταληξει οτι ειναι ενα ειδος σχιζοφρενειας ..για αναλυσε τοhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:19Ολόκληρες σκηνές από ταινίες, εννοείται χωρίς να κλείνω τα μάτια μου και εννοείται ότι ακούω κιόλας τον ήχο. Το ίδιο και με μουσική. Μπορώ να ακούσω ολόκληρο κομμάτι 10 λεπτών στο μυαλό μου, πολλές φορές το κάνω όταν δεν έχω μουσική διαθέσιμη.Otto Weininger έγραψε: 17 Σεπ 2024, 01:24
και εικόνες και "ξεφύλλισμα" βιβλίων ή περιπλάνηση σε γνώριμο χώρο (σπίτι κλπ)
νομιζω σχιζοφρένεια ειναι οταν ακους μουσική αλλα την εχει βαλει αλλος.
περιμενουμε με αγωνια την αναλυση το χελι ...αμα πει οτι ειμαστε γκει θα ανεβω στην θεσσαλονικηfoscilis έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:28Μηπως απλα ειστε γκέιnemo έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:26το ιδιο και εγω και εχω καταληξει οτι ειναι ενα ειδος σχιζοφρενειας ..για αναλυσε τοhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:19
Ολόκληρες σκηνές από ταινίες, εννοείται χωρίς να κλείνω τα μάτια μου και εννοείται ότι ακούω κιόλας τον ήχο. Το ίδιο και με μουσική. Μπορώ να ακούσω ολόκληρο κομμάτι 10 λεπτών στο μυαλό μου, πολλές φορές το κάνω όταν δεν έχω μουσική διαθέσιμη.
να τον δειρω
- hellegennes
Κάτσε, για πιο πράγμα ανάλυση; Το να παίζεις μουσική στο μυαλό σου; Για την αμφιχειρία; Για την συναισθησία;nemo έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:31περιμενουμε με αγωνια την αναλυση το χελι ...αμα πει οτι ειμαστε γκει θα ανεβω στην θεσσαλονικη
να τον δειρω![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ο λόγος είναι οι συνεχείς συσχετίσεις που κάνει το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου. Έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σχετικό με αυτό που συζητάμε.vantono έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:07 Εγώ παθαίνω πολύ συχνά το άλλο, με το rewind μνήμης για να θυμηθώ κάτι που μόλις ξέχασα.
Τύπου, σκεφτόμουν κάτι ενώ ταυτόχρονα άνοιγα το ψυγείο και έπαιρνα ένα μπουκάλι νερό, και ξαφνικά χτυπάει κουδούνι ή μου φωνάζει κάποιος και ξεχναω τι σκεφτόμουν μετά.
Τότε βάζω το μπουκάλι ξανά στη θέση του, και ξαναπαιζω όλη τη σκηνή από την αρχή, ακόμα και τις εκφράσεις μου προσπαθώ να μιμηθω.
Ανοίγω το ψυγείο, κάνω την ίδια διαδρομή ματιών που έκανα ώσπου να πέσει το βλεμμα μου στο σημείο που ήταν το συγκεκριμένο μπουκάλι, και συνήθως πριν καν το αρπαξω, έχω ήδη θυμηθεί τι σκεφτόμουν.
Με έχει ξελασπωσει πολλές φορές αυτή η πρακτική, μέχρι και κλειδιά έχω βρει έτσι που δεν θυμόμουν που τα ακούμπησα, και ήταν ζήτημα ζωής και θανατου να τα ξαναβρώ.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το θέμα του νήματος, αλλά μοιάζει παρόμοιο.
Ναι, είναι εντυπωσιακό πόσο μπορείς να αλλάξεις μια ανάμνηση απλώς ανακαλώντας την.Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:17 Ναι είναι ο ίδιος μηχανισμός. Γι αυτό το λόγο την ώρα που παίζεις τη μνήμη την κάνεις και rewrite. Αν αλλάξεις κάτι θα το θυμάσαι έτσι και την επόμενη φορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
την λεξη αμφιχειρια δεν την γνωριζα και την κοιταξα στο γουγλι ειχε δικιο ο φος οταν ελεγε για γκειhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:36Κάτσε, για πιο πράγμα ανάλυση; Το να παίζεις μουσική στο μυαλό σου; Για την αμφιχειρία; Για την συναισθησία;
πλευρα - ....αναλυση χελι το γιατι δεν σταματουν ποτε εικονες και σκεψεις
δεν ειναι ενα ειδος σχιζοφρενειας;
- hellegennes
Η σχιζοφρένεια είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το να είναι το μυαλό σου συνέχεια γεμάτο εικόνες δεν ξέρω αν είναι ο κανόνας ή όχι, αλλά πιστεύω πως είναι η φυσιολογική του λειτουργία και ο περισσότερος κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται γιατί συμβαίνει στο υπόβαθρο. Αλλά αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ειδικός.nemo έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:40την λεξη αμφιχειρια δεν την γνωριζα και την κοιταξα στο γουγλι ειχε δικιο ο φος οταν ελεγε για γκειhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:36Κάτσε, για πιο πράγμα ανάλυση; Το να παίζεις μουσική στο μυαλό σου; Για την αμφιχειρία; Για την συναισθησία;nemo έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:31
περιμενουμε με αγωνια την αναλυση το χελι ...αμα πει οτι ειμαστε γκει θα ανεβω στην θεσσαλονικη
να τον δειρω![]()
πλευρα - ....αναλυση χελι το γιατι δεν σταματουν ποτε εικονες και σκεψεις
δεν ειναι ενα ειδος σχιζοφρενειας;
Η πλήρης αμφιχειρία είναι πολύ σπάνια και όντως είναι συχνότερη σε γκέι άτομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
σίγουρα ειναι το ίδιο πράγμα; Το εχεις διαβάσει κάπου, έχουν γίνει πειράματα, ειναι γνωστό δηλαδή; Αυτο που λες για τις αναμνήσεις και την ανάκληση που τις αλλάζει δεν μου αρέσει, σιγουρα συνδέονται με την στιγμη ανάκλησης αλλα κρατάμε πολλά αντίγραφα των αναμνήσεων, πολλές εκδόσεις, δεν υπάρχει γράψιμο απο πάνω νομίζω, όλες μένουν, διαλέγουμε μια να βολευει.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 22:19 Αυτός θεωρώ ότι είναι ο φυσιολογικός τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά έχω κάνει λάθος στο παρελθόν με το πώς νομίζω ότι δουλεύει το μυαλό όλων των ατόμων.